Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lepiej w ogole nie miec

USG bioderek - jak sie przygotowac???

Polecane posty

Jak wyglada? Czy rozbieram cale dziecko, czy tylko dol???

prosze........

Gość mania z wołchocka
zależy od lekarza. może chcieć zobaczyć dziecko w całej okazałości

a dlugo trwa takie badanie? I czy dziecko trzeba jakos usztywnic na dole, tzn. mocno trzymac???

Gość nie musisz się specjalnie
przygotowywać, u nas lekarz kazał zostawić dziecku bodziaka, badanie odbywa się bez pampersa, więc musisz zabrać rzeczy na przebranie, bo moze zdarzyć się wypadek, oczywiście nakarm dziecko przed i nei przejmuj się, to nic strasznego

Gość nie musisz się specjalnie
nie trzymasz dziecka, lekarz trzyma

na pierwszej wizycie - rozbierałam do golaska, lekarz kazał przytrzymywać i robił USG (szybciutko). Na drugiej - tylko do połowy rozbierałam.

badanie trwalo ok 2 minut oczekiwanie na badanie 1 godzina,mimo rejestracji na konkretna godzine musialam przyniesc pieluszke tetrowa, na niej lezalo dziecko w trakcie badania

u nas wyglądało to tak: weszłyśmy do gabinetu. rozebrałam małą od pasa w dół, zostawiłam pampersa. położyłam ją na boczku na leżance, rozpiełam pampersa z jednej strony, lekarz głowicą usg pojeździł po bioderku, zapiełam pampersa, obróciłam na drugi boczek, rozpiełam pampersa z drugiej strony i to samo. wszystko trwało pare minut

Lekarz kazał rozebrać małego do golasa i położyć na stół gdzie odbywało się badanie komputerowe(musiałam mieć swoją pieluszkę tetrową) Same badanie jest bezbolesne i trwa krótko max 3 minut.Potem już lekarz dotykał rękami nóżki,sprawdzał itd.A ja w tym czasie odpowiadałam na pytania które zadawała pielęgniarka :) 2 wizyta (kontrolna)była za parę tygodni.Wtedy musiałam rozebrać dziecko tylko odpasa w dół.Badania wyglądały tak samo jak na pierwszej wizycie.