Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuuuuuuudzi mi się

jakie zwroty was denerwują?

Polecane posty

Gość nuuuuuuudzi mi się

bo mnie najbardziej wkurza wykorzystywany nagminnie i bezmyślnie zwrot na kafe "Matka Polka" albo "sama chemia". Co to w ogóle ma znaczyć? Na dobrą sprawę to wszystko to sama chemia, bo w końcu wszystko składa się z atomów, związków chemicznych itd. co was jeszcze wnerwia?

Gość viviannaaa
Może nie zwrot, ale wszelkiego rodzaju zdrobnienia typu: kaszki, kupki, owocki, owulka, tempka :O Ah i "przytulanko z mężusiem" :O Kurcze czy kobietom od momentu planowania ciąży zaczyna ubywać mózgu?...

Gość kamilowa
zgadzam się to przytulanko z mężusiem tak mnie wkurza ze szok....nie można po prostu napisać kochaliśmy się z mężem...eh i te fasolindy tempki i owulki tez mnie dobijają....ja tez z mężem staram się o dziecko ale nie mam takiego halo ze zdrobnieniami.

Gość nuuuuuuudzi mi się
jeszcze nieśmiertelne pytania "czy jestem w ciąży?" albo "czy któraś z was też tak miała?"

Gość eeeeeeeeeeeeee tam
fasolka jest super :)

Gość geg
Mnie denerwuję błędy językowe. Mam wrazenie że większość kafeteriuszek to półanalfabetki bo rzadziej widzę na przykład zapis o "kłuciu" niż o "kuciu". No chyba że to podkuwane klacze wyżalają się z boksów. (Tą kuje w piersiach, tamtą kuje podbrzusze...)

Gość do geg
geg Mnie denerwuję błędy językowe. Mam wrazenie że większość kafeteriuszek to półanalfabetki bo rzadziej widzę na przykład zapis o "kłuciu" niż o "kuciu". No chyba że to podkuwane klacze wyżalają się z boksów. (Tą kuje w piersiach, tamtą kuje podbrzusze) jest tu taki topik gdzie kochas dziewczyne uderzyl w brzuc a ona pisze o ,,kuciu,,w brzuchu kurwa co za analfabetka bez szkoly!

wszelkoego rodzaju zdrobnienia np. śluziki, tempki, pochewki, przytulanko z meżem ( bo słowo seks to chyab Tabu ) misio ( zwrot to meża ) fasolka ,bejbik

Ulaaaaaaalaaaaaaa temat w sam raz dla mnie :P Lista byłaby długa ,ale daruje sobie ;) Najważniejsze to : - nazywanie płodu fasolą... -zdrobnienia typu dzidzi,bobo -zwroty typu ,,przytulałam się z męzem/chłopakiem" -zrobiłam testów każdy wyszedł negatywny czy mogę być w ciąży??? lub kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia POMOCY czy mogę być w ciąży???? - zakładanie topików dot.imion bo zawsze jest kłótnia :P -że cesarka to nie poród i z tego powodu jesteś nikim -że nie karmisz piersią to znak że ejsteś wyrodną matką która nie kocha swojego dziecka -starasz się być dobrą matką,żoną itd to zaraz wyzwą od Matek Polek i męczennic -masz inne zdanie niż reszta usłyszysz ze jesteś pojebana a Twoje dziecko to debil bo i z tym się tu spotkałam -kobieta dostaje krwawienia w ciąży to pyta się czy to coś poważnego itd -traci czas bo lepiej zabrać się do szpitala .Tak samo ma się z matkami gdzie dziecko ma wysoką gorączkę,wymioty,biegunkę itd i radzi się kafe :o

mi tam błędy ort czy stylistyczny nie przeszkadzają, sama nie zwracam na nie uwagi, sama czasem napisze coś, Syn mi przerwie, potem coś dopisze i wyjdzie jakiś błąd - np. wiem że bynajmniej łączy się z partykułą nie, coś pisze ...bynajmniej, chwila przerwy, na szybko dopisze coś do słowa przynajmniej a potem się ktoś czepia - to mnie drażni - takie nagminne zwracanie tu uwagi na błędy i to drobne. a ze słów to "boshe"...