Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo mi smutno

krytyka rodziny a imiona dla dzieci

Polecane posty

Gość moja kolezanka nazwala
ja mam na imie Emilia - cale dziecinstwo przechlapane, nienawidzilam tego imienia bo bylam jedyna w szkole podstawowej wsrod 500 dzieci i jedna z 3 w szkole liczacej 1500 uczniow. niezle. teraz sie przyzwyczailam. ale gdybym miala imie Samanta czy Nikola to zmienilabym je w dniu 18stych urodzin. szczerze...

Gość bardzo mi smutno
Moja kolezanka ma Stefanie i Zofie i tez ja co niektorzy krytykuja :O widac, ze niedogodzi sie wszystkim! Mimo wszystko dziekuje za opinie!

Gość JagodziAnkAA
Drażnią (czyt.wkur*****) mnie komentarze typu: "To twoje dzieci, więc daj im na imie jak TOBIE się podoba." :o To, że matce podoba się wymyślne imie, to nie znaczy, że dzieciakowi też... :o Nikola kojarzy mi się tylko z patologią, bo osobiście znałam dzieciaka o takim imieniu, aż szkoda mówić co to było... A Samanta? Brzydkie. Nic dodać, nic ująć. Matki pełne fantazji: Żyjemy w POLSCE! Jeżeli nie zamierzacie mieszkać za granicą to nie krzywdźcie dziecka "zaj******" imieniem :o Dla mnie to jest żałosne...

Gość JagodziAnkAA
"ja mam na imie Emilia - cale dziecinstwo przechlapane, nienawidzilam tego imienia bo bylam jedyna w szkole podstawowej wsrod 500 dzieci i jedna z 3 w szkole liczacej 1500 uczniow. niezle. teraz sie przyzwyczailam. ale gdybym miala imie Samanta czy Nikola to zmienilabym je w dniu 18stych urodzin. szczerze..." Emilia bardzo mi się podoba :D Miałam w klasie jedną i wszystkie Emilie kojarzą mi się z bardzo przyjaznymi dziewczynami :D

Gość ja tylko pytam................
jak nazwalam syna jakub to babka powiedziala ze dalam mu imie starego zyda. a mnie to wisi co inni powiedza....

Gość historia o Angelice
kolega opowiadał historię ze swojego liceum. Pierwsza klasa pierwsze zajęcia i nauczyciel sprawdza obecność. Jedna z dziewczyn miała na imię Angelika więc tak właśnie wyczytuje nauczyciel jej imię, przez "g". Na co dziewczyna wstaje i mówi: moję imię wymawia się Andżelika. Na co nauczyciel: a wymawia się gówno czy dżówno? :)

Gość też nauczycielka
po takim tekście nauczyciel powinien wylecieć na zbity pysk. Mi się nie podobają, ale Twoje dziec Twoja sprawa - tyle ode mnie

Gość JagodziAnkAA
"kolega opowiadał historię ze swojego liceum. Pierwsza klasa pierwsze zajęcia i nauczyciel sprawdza obecność. Jedna z dziewczyn miała na imię Angelika więc tak właśnie wyczytuje nauczyciel jej imię, przez "g". Na co dziewczyna wstaje i mówi: moję imię wymawia się Andżelika. Na co nauczyciel: a wymawia się gówno czy dżówno?" Świetne :D I miał rację facet ;)

Gość julka owieczka
dokladnie nauczyciel powinien wyleciec z roboty za taki tekst!

Gość uwielbiam stópki
Andżelika i Nikola średnio mi się podobają ale Samanta ma swój urok, choć nie będzie moim typem imienia dla córki. Jeśli tobie takie imiona się podobają to nie kieruj się gustem rodziny. W mojej rodzinie imiona moich dzieci też wzbudzają wiele kontrowersji i też słyszałam że przesadzam, ze dzieci się będą śmiały itd itp. Jakoś nikt się nie śmieje i ludzie bardzo pozytywnie reagują, a rodzina się przyzwyczaiła i przestali robić problemy z niczego. O gustach się nie dyskutuje. Twoja mama i teściowa miały szanse się wykazać i nazwać swoje dzieci tak jak im się podobało. Teraz jest Twój czas i Ty podejmujesz decyzje. Pozdrawiam.

Gość uwielbiam stópki
"To ze mamie podoba się wymyślne imię to nie znaczy że dzieciakowi też". Wybacz ale kilku dniowe dziecko po 1 nie wie co mu się podoba, po 2 nie ejst w stanie nijak tego wyrazić i pewne decyzje rodzice podejmują za niego. A skąd wiesz że "dzieciakowi będzie się podobało " pospolite imię? Może mieć również o to pretensje. Owy "dzieciak" będzie się mógł wykazać inwencją wybierając imiona dla swoich dzieci.

Gość też nauczycielka
podziwiam was ludzie tutaj jest klawo i w ogóle miał rację facet, jeszcze powinien ją zwyzywać pewnie tak bo ma imię co się na kafe nie podoba, a jak gówniarz niedobry i nauczyciel coś odpowie to wtedy o jeju jeju nie? odbiegłam od tematu, ale szlag mnie trafia na coś takiego. Jak kto ma na imię to jest tylko jego sprawa i jego rodziców. nawet jakby dzieciak się nazywał Kretyn Dupodajewski to nauczyciel nie powinien ani zamrugać czytając jego imię.

Gość historia o Angelice
Przecież dokładnie je przeczytał :) co do literki

Gość uwielbiam stópki
Rodzice tej koleżanki powinni wystosować odpowiednie pismo o sprawdzenie kwalifikacji tego nauczyciela bo na studiach obowiązkowo ma się język obcy- najczęściej angielski. Widocznie ten nauczyciel na lektoracie spał skoro nie wie jak się czyta zapożyczone z obcych języków wyrazy- również imiona. Dla mnie gość się ośmieszył płytkim żartem i tyle. Wszyscy się śmiali- głupole z dziewczyny a mądrzy z tępoty nauczyciela.

Gość też nauczycielka
a zdawał sobie ten ćwok sprawę z tego że dziewczyna będzie najprawdopodobniej szykanowana i obrażana przez rówieśników z tego powodu? Nie sądzę. nie chodzi o to jak przeczytal (chociaż trzeba być idiotą żeby czytać angelika przez g) ale o jego późniejszy komentarz

Gość wszystkite te imiona
są przerąbane i głupie okropnie :( sorry, ale jest tyle ładnych imion ps. a wszystkie nadie, to suki

Gość hahahahahahhahahha
a moim zdaniem świetny tekst tego nauczyciela :D nie każdy musi czytać po angielsku - chyba że uczył ang :D ps. Mówisz London *dosłownie czy Londyn? kretynki A imiona wsiowe i z patologii rodem - ale każdemu wedle gustu jak chcesz mieć nikole, samante czy amande (*Amanda dam buziaka za piataka) :D to daj :d

Gość uwielbiam stópki
Mam wrażenie że ktoś na tym forum tak strasznie podnieca się tym co pisze że zapomniał na czym polega dyskusja na poziomie. 1 zasada jest taka że uczestnicy dyskusji zachowują pewien poziom i się wzajemnie nie obrażają. To ze ktoś ma odmienne zdanie nie znaczy że jest kretynem. Szczególnie że w tym temacie nie można mieć racji. Można mieć tylko własny pogląd na sprawę.

Gość samanta to imie jak dla baby z
burdelu :O

Gość NIGDY nie zgadniesz
jakie imię będzie podobało się Twojej córce - jeśli będzie dla niej aż takie straszne może przecież zmienić, ale powinnaś uczyć ją, że to człowiek jest ozdobą imienia a nie odwrotnie (jak z szatą). Tu nie chodzi o to, czy imię Samanta jest ładne, tylko że dalsza rodzina miesza się do nie swoich spraw. O imię dla dziecka możesz się kłócić co najwyżej z mężem, innym nic do tego. Możesz dać jej drugie imię mniej kontrowersyjne i dziewczyna sobie zacznie używać drugiego, jeśli zechce. Zresztą znam osoby, które w ogóle używają innego imienia niż mają nadane - to wbrew pozorom nie jest decyzja determinująca życia dziecka. A opinia, że imię należy wybierać pod gówniarzerię z podstawówki, która wiadomo, że zawsze znajdzie powód do nabijania się (Anka -skakanka, Olka-fasolka, Monika w majtki sika) - bez komentarza.

Gość tezmmialamtenproblem
moja corka ma nikola piekne imię:) -moja tesciowa tez mi kazala zmieniac imie bo jej sie podbaa kornelia ,amelka a mi nikola to przez pol roku zamiast nazywac ja nikola mowila do niej -dziewczynka zeby pokazac ze czula sie tym urazona...

Gość dla mnie wszytkie 3 są
megaobciachowe, ale to nie moje wnuki, wiec nie moj problem, tylko twoich rodziców, moge im wspolczuc tylko, bo decyzja i tak nalezy do ciebie

Gość też nauczycielka
współczuć to można a nawet trzeba jak dzieci są chore a nie jak mają imiona które babci nie pasują.....noż ludzie

Gość uwielbiam stópki
A czego im współczujesz? Współczuć byś mogła gdyby dzieci były ciężko chore, gdyby były z nimi problemy wychowawcze itd itp.

Gość a co was
nigdy wszystkim nie dogodzisz,jak ci sie te imiona podobaja to nazwij tak dzieci i po krzyku,u mnie jak syn sie urodził to babcie zmuszały mnie aby dac mu na imie Andrzej mnie sie nie podoba nazwalismy go Sebastian Andrzej córkę Kinga Katarzyna i syna Krystian Konrad drugie imiona dałam jak chciała babcia,koleżanka nazwała córke Amanda i spoko druga Kasandra tez dziwnie ale fajnie i dziecku sie podoba a dziewczyny maja po 15 lat a gdybac jak to bedzie na starośc ehh fajnie brzmi moja babcia Nikola lepiej niz Stasia Bronka czy Józia

Daj takie imiona jakie podobają sie Tobie.. a nie jakie wymyśli babcia.. ona miała swoje dzieci i swój czas na wymyślanie imion.. Mnie osobiście Samanta się źle kojarzy.. dlaczego to już pisałam.. Ale to Twój wybór :) Każdy ma inny gust.. To tak jakby mówić komuś,że nie może nosić takiej bluzki,bo tej drugiej osobie się ona nie podoba.. Co do imion.. Mnie sie podoba Eliza, Laura, Aurelia, Natasza, Michelle, Vanessa. I moja córeczka to będzie Eliza :)

Gość z drugiej strony nigdy nie
wiadomo czy dziecko wybierze sobie za dom inne panstwo i wtedy takie imie bedzie duzym udogodnieniem! moja mama nazywa sie grazyna i jest to dla niej prawdziwy horror, nikt nie potrafi tego poprawnie wymowic :O

Gość only tadeusz
nikola jeszcze ujdzie, ale samanta to na maksa 0-700 i różowa landrynka :D

Gość krokodyl9422
Eliza z afrykanskiego buszu:O fujjj

Nikola i Andżelika spoko, znam dzieci które noszą takie imiona i nikt nic dziwnego w tym nie widzi, ale... Samanta.... naprawdę zastanów się nad tym imieniem już lepiej Sandra np. Samanta kojarzy mi się z tanią gwiazdką disco z pola albo jak już ktoś napisał bohaterką programu 0-700..., córka mogłaby mieć z powodu tego imienia nieprzyjemne docinki od rówieśników a trzeba też patrzeć pod tym względem przy doborze imienia. Pozdrawiam i życzę powodzenia, a rodzinką się nie przejmuj to Twoje dzieci.