Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek_z_XXX

czy dziewczyna 26-27...

Polecane posty

Gość taki zwykly normalny
dobre......jedna ma 26 druga 25 i juz dorobily sie swojego mieszkania hahaha same, wlasną pracą taaa, nie wiem czym sie zajmujecie ale jesli to nie tatuś kupil to wiadomo co robicie:) a wydaje mi sie ze pani sklepowa lepiej wychowa dziecko niz wy...bo w wychowaniu liczy sie milosc do dziecka a nie kursy jezykowe czy dobre wyksztalcenie. Czy poswiecicie kariere dla dziecka? czy moze wynamiecie nianke a potem do przedszkola na caly dzien? patologia sie szerzy

Gość grrrrr
akurat co do lekarzy to mówię na przykładzie mojego kolegi :P i wcale nie uważam że jest leniem czy że jest głupi. Po prostu tak wychodzi że medycynę studiujesz 6 lat potem masz staż za grosze, potem kombinujesz jak tu się dostać na specjalizację i może około trzydziestki zacznie chłopak zarabiać tyle żeby móc wziąć kredyt. Jeżeli chce pracować w zawodzie mając praktykę lekarską to niestety ale wcale nie tak krótko po studiach musi korzystać z pomocy rodziców. Oczywiście może dostać niezłą kasę pracując np jako przedstawiciel w firmie farmaceutycznej tylko czy warto marnować lekarzy na takie pierdoły o i może ktoś chce zostać np chirurgiem. Owszem jak już przejdzie przez te wszystkie staże i pierdoły to w końcu zacznie zarabiać lepszą kasę ale do tego czasu niestety trzeba korzystać z pomocy rodziny. Wiele zawodów się zamyka i niestety musisz mieć tony jakiś tam papierów żeby móc zawód wykonywać bo od razu po studiach nie masz uprawnień i przez czas zdobywania uprawnień zazwyczaj się kokosów nie robi.

Gość w takim razie....
po cholerę koleżanki robią studia prawnicze skoro nie stać je potem na zrobienie aplikacji?? trzeba trochę myśleć. A co do mieszkania i auta to oświećcie mnie proszę jak osoba mająca 25-26 lat może kupić mieszkanie za własne pieniądze? Nie wierzę w takie cuda. Zapewne swoją rękę w tym mieli rodzice w większym lub mniejszym stopniu.

Gość ach to pani
cuda sie zdarzaja ale nie sadze by wiekszosc tych osob miala mieszkanie bez udzialu rodziny, moze to byc jakas czesc kwoty, mieszaknie w spadku itd. coz, ja tez moge powiedziec ze 'mam mieszkanie' a ze jest ono kupione na spolke z rodzicami i rodzenstwem? przeciez w szczegoly nikt nie musi wnikac.

Gość onwawaaaaaaaa
Jestem facetem i nie wyobrazam sobie kobiety mlodszej niz 30tki Niecierpie szczeniackiego zachowania.Kobieta musi byc ulozona i gotowa do zwiazku a nie zabawa

No cóż,czytając niektóre wypowiedzi,powinnam się zdecydowanie zakwalifikować jako stara panna,z najgorszymi zapewne nawykami. Mam 27lat i mieszkam z mamą.Byłam w dwóch poważnych związkach,z tego jeden trwał 2,5 roku i zakończył się 1,5 roku temu.Rozumiem,że lepiej by było,żebym została z tamtym facetem,mimo że szczęśliwa nie byłam i żebym z nim zamieszkała(czego nie zrobiłam m.in z takiego powodu,że jego argumentem było to,że"byłoby mu łatwiej finansowo",nie żadne kocham Cię itp.)bo to by świadczyło o tym że nie jestem rozpieszczona i nie mam staropanieńskich nawyków? I owszem,nie mieszkam samodzielnie,a wynika to z tego,że przy mojej pensji i studenckim kredycie który spłacam,po prostu nie byłoby mnie stać na wynajem,a co dopiero kupno mieszkania.Nie dostałam mieszkania od rodziców,ani w spadku po babci jak część osób chwalących się tutaj własnym mieszkaniem.Pięknie,gratuluję,ale ja niestety tak dobrze nie miałam. Jedym słowem,stara panna ze mnie jak się patrzy ;)Aa..i mam też kota,nawet 2,to to już chyba koronny argument jest ;)

Aa..i mam też kota,nawet 2,to to już chyba koronny argument jest " koty sa fajne :P jak byś miała papużkę to bys była juz na amen przegrana :P

Gość piszesz bzdury
koty rulez !!!!

Gość Vink
A propos tego mieszkania i samochodu zapewne was zszokuje...bo osobiscie mieszkanie i samochod kupilam za wlasne, ciezko zarobione pieniadze. Kolejny szok, bo tatus mi nie posmarowal. Mysle, ze u wielu z Was takie slowa jak ciezka praca, ambicje i przebojowosc zapewne nie istnieja w slowniku. Rozumiem, zapewne dla wielu z Was jest nie do pomyslenia jak tak mloda osoba mogla sie tak usamodzielni. A jednak gwarantuje Wam, ze jest wiele takich osob..

Gość glupi tolo
taaa taaa, studiowalas i pracowalas i zarobilas i siedzisz na dupie i sie chwalisz na kafe taa przebojowa taa

no dla niektórych pań jest to niestety abstrakcja ;) no ale najłatwiej jest wszystko zrzucić na pracę , ze to przez staże i inne pierdoły .... A ze sie mieszka z mamą ? no cóż wygoda bierze górę ;)

Gość Vink
Regres = > zupelnie sie z Toba zgodze!!! Mysle, ze dla wielu bycie samodzielnym i odciecie sie od rodzicow w tak mlodym wieku jest po prostu (az wstyd przyznac) czysta abstrakcja

"czy dziewczyna, która ma 26-27 lat nadaje się jeszcze na partnerkę do życia, do kochania, do poślubienia... ???" nie, nie i jeszcze raz nie. takie babska są już zmanierowane i najczęściej ostro pojebane. związanie się z taką starą prukwą to później same problemy. na partnerkę nadają się suki maks do 23 roku zycia

i w pewnym stopniu wygodą .... Ja rozumiem że czasy mamy jakie mamy , ze ciezko z praca i z kasą ...ale na miłośc boska jak słyszę teksty że kobieta która zarabia 1200 zł nie ma szans na życie dopóki dopóty nie znajdzie męża to po prostu nóż w kieszeni sie otwiera :) pozdrawiam pewną "narzeczoną " ;) ona wie o czym mowa :D

dla baby usamodzielnienie się oznacza przejście z garnuszka rodziców na garnuszek faceta. w zasadzie to zrozumiałe bo samice są niezaradne, głupiutkie i bojaźliwe

Wielu facetów nazywa "staropanieńskimi nawykami" po prostu własne zdanie kobiety i jej niezależność, to, że chce żyć jak chce i nie podporządkowuje się facetowi oraz nie chce być od niego zależna. A tak z innej beczki, kiedy facet dojrzewa do związku i małżeństwa, bo właśnie się okazało, że mój 29 letni model się do tego nie nadaje... Ja mam 28 lat prawie.

dla baby usamodzielnienie się oznacza przejście z garnuszka rodziców na garnuszek faceta' zwłaszcza jak co niedziele miała podstawiony rosół pod dziób :P

Gość tak tralalala
"A propos tego mieszkania i samochodu zapewne was zszokuje...bo osobiscie mieszkanie i samochod kupilam za wlasne, ciezko zarobione pieniadze. Kolejny szok, bo tatus mi nie posmarowal. Mysle, ze u wielu z Was takie slowa jak ciezka praca, ambicje i przebojowosc zapewne nie istnieja w slowniku. Rozumiem, zapewne dla wielu z Was jest nie do pomyslenia jak tak mloda osoba mogla sie tak usamodzielni. A jednak gwarantuje Wam, ze jest wiele takich osob.." - oczywiscie studia pewnie jeszcze byly dzienne, jakies prestizowe, - dobry kierunek, renomowana uczelnia, chodzilas na wszystko, firma ci sie sama zalozyla, w miesiac obrosla i pieniadze jak kokosy spadaly z nieba. i do wszystkiego sama samiutka doszlas a od rodicow sie wyprowadzilas majac lat 18.

Gość Vink
Otoz tralalala masz racje! Z domu wyprowadzilam sie majac 17 lat. Bedac jeszcze przed matura. I prosze nie tworz bajek, ze wszystko spadlo mi z nieba, bo aby dojsc do tego co mam teraz zajelo mi to prawie 10 lat ciezkiej pracy i harowki. Bylo warto? Ojj bylo