Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miętuffka....

Znam kobietę, która nie decyduje się na drugie dziecko ze względu na ból porodu

Polecane posty

Gość a to sie usmialam
ile masz lat autorko?

Gość miętuffka....
jednak to prawda co mówią o kobitach z ciążowego forum :classic_cool: 🖐️

Gość a co cię to obchodzi babo
mgiełka 5300 sn? Ło matko, jak ty to przeżyłas kobieto? Podziwiam!

Gość to musi byc prowokacja

Gość miętuffka....
musi to na rusi :classic_cool:

Gość to musi byc prowokacja
to dlaczego nie chcesz napisac ile masz lat?

Gość a co cię to obchodzi babo
ferie, nudzi się dziewczyna, na mrozy najlepsza dobra prowokacja. Tylko nie wiem, czy ta jest dobra, raczej marna.

w sposób jaki sie wypowiadasz śiadczy o tobie bo każdy zyje jak chce i twoja pogarda kobietami które decyduje miec jedno jeast chora miłego dnia moze idz rób kolejne bo dwoj to też tak samotnie

miętuffka....nie popadaj w skrajności. Jasne że dla dziecka lepiej żeby miało rodzeństwo ale nie zawsze życie układa się według idealnego scenariusza,więc nie osądzaj innych bo tak naprawdę szczegółów nie znasz,a może być całkiem inaczej niż Ci się wydaje! To ze porównałaś poczynania mordercy do zachowania kobiety która boi się urodzić drugie dziecko jest jakąś paranoją,której nie ogarniam. Sama mam jedno dziecko i teraz drugie w drodze,bo zdecydowałam ze nie chcę by wychowywało się samo (mnie by to 1 wystarczyło) jednak potrafię zrozumieć że nie każdy myśli tak jak ja,dlatego się nie wtrącam i nie obrażam. Też trochę żal mi dzieci,które nie mają rodzeństwa ale nie upoważnia mnie to do tego żeby oceniać ich rodziców.

Ja tez sie 3 lata zastanawialam starasza zaraz ma 6 a ja zaraz rodze ,ale trauma pozostala straszna,porod dlugi,wywlywany, bole masakra,szok poporodowy i depresja,jak po takim czyms mozna sie nie bac...;O

Gość pewnie ze to prowokacja
autorka juz zwiala

Gość mietuffka.....
mamarobala .... nie popadaj w skrajności rowniez nie porównałam matki jedynaka do mordercy, moje porównanie miało jedynie na celu wykazanie pustkę merytoryczną sformułowania jednej z dyskutantek, która mówiła, że nie mam szacunku do czyichś decyzji. wykazałam, że są pewne granice w szanowaniu czyichś decyzji.

Gość mietuffka.....
* wykazanie pustki

Gość mietuffka.....
a to, że napisałam, że nie każda decyzja jest do uszanowania, nie znaczy, że nie szanuję decyzji matek jedynaków. a że rozmyślam o tym na forum nie daje nikomu prawa do obrażania mnie. ale nie oczekuję od was klasy. :)

Gość mietuffka.....
CARMEN mnie zaś śmieszą osoby non stop siedzące na forum. wiesz, ja mam życie tu i na chwilę muszę wstać od komputera. uwierzysz?

smutne jest to że nie masz odrobiny współczucia dla tej kobiety i nie pomyslisz co musiała przeżyć skoro tak bardzo boi sie porodu i bólu i nie dziw sie ze tak na ciebie naskakują ja sama rodziłam 36 godz. później leczenie małej i kolejne wizyty u lekarzy czy wszystko ok. uwiez dla mnie to najgorszy koszmar juz troche czasu mineło i nadal budze sie z krzykiem bo sni mi sie porod :( narazie nie zdecyduje sie na kolejne dziecko nie wiem czy w ogole

Gość do mietufka
Po pierwszym panicznie bałam sie kolejnego porodu,na drugie dziecko zdecydowalam sie dopiero po 10 latach,rozumiem te kobiety. Znam jedynaki/czki/nie żalują,ze nie mają rodzeństwa.

jakby Ci to powiedzieć-specjalnie nie masz wyboru bo nikt specjalnie nie potrzebuje być uszanowała jego decyzję... każdy będzie miał tyle dzieci ile chce,bez względu na to czy sobie to uszanujesz czy nie. Spadam stąd bo coś chory ten wątek.

miętuffka... miałam porod klesczowy do dzis to pamietam i to bzdura ze bólu sie nie pamieta ja pamietam go doskonale ale trzeba probowac przezwyciezyc strach

No nie wierzę!!!! Skąd biora sie takie kobiety jak Ty autorko!? Zero wrażliwości w stosunku do innych. Skoro nie chce miec drugiego dziecka bo poród był koszmarem, to jej sprawa. Ciesz się, że Ty zniosłaś to inaczej. Poza tym dlaczego wtracasz się do zycia innych. To jest chore!!!!! I zarazem takie polskie!!! Masz 2 dzieci, ciesz się!!! Może urodzisz jeszcze z 3, bo widocznie masz za mało do roboty i chyba się nudzisz. smutne, że takie rzeczy wypisuje kobieta....

Gość mama_Wania
a może miętuffka zapłaci za urzymanie drugiego dziecka? tak jej zależy na tym, żeby dzieci się rodziły, to może załozy jakiś fundusz

Gość mietuffka ma najwyzej 20 lat
wiecej jej nie dam a skad to wiem? bylam kiedys na czacie i tylko na czacie same mlodziaki wybieraly nicki gdzie wystepowaly zamiast "w" "ff", na przyklad "mroFFka", " "ffiem" itd. :O dziecko ma ferie i mu sie nudzi