Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magister z pracą

Dziewczyny studiujące po 2 i 2+ kierunki boją się pracy i migają przed tym

Polecane posty

Gość no dobra ale co w tym zlego
a co do emerytury... jak widze ile moj tato dostaje to mam nadzieje nigdy nie dozyc...

Gość a ja nie wiem jak można
Magister,bardzo mądre rzeczy piszesz o tej ciąży :) podoba mi sie taka postawa,szkoda,ze tak rzadko podobną spotykam

Gość ***Narzeczona ***
Ok przyznaje racje kobieta najpierw jesli jest w miare mloda tuz po studiach powinna znalezc prace Mam kolezanke w 6 mies ciazy zaszla zaraz po obronie ale pracuje jako prawnik w opiece spolecznej Mam inna kolezanke zaszla w ciaze na studiach ale mimo ciazy uczyla sie pilnie i dostala na aplikacje a teraz wychowuje dziecko i aplikuje nie wiem czy pracuje

Gość wy sie tu oburzacie
a jak ja konczylam studia to kolezanka z grupy wprost powiedziala ze pojdzie na nastepne studia bo nie chce doroslego zycia :P takze jest to bardzo czeste, tak jak ucieczka w urodzenie dziecka, autor mial pecha trafic na taka ksiezniczke ale nie wszystkie kobiety sa takie, no ale wiele jest

ja nie wiem czy urodzenie dziecka to przedluzanie sobie mlodosci :D Mam spore watpliwosci co do tego. Przyznaje bez bicia - poszlam na doktoranckie, zeby sobie przedluzyc mlodosc, zeby jeszcze postudiowac, zebym nie musiala isc pracowac na etacie :D

Gość ***Narzeczona ***
no dobra ale co w tym zlego Mam kolege ktorego zona tez po studiach nie chciala isc do pracy dziekco sie jej marzylo i urodzila teraz dziecko ma 10 lat a ona dalej nie pracuje bo po co maz swietnie sobie radzil jak ona nie pracowala byla w ciazy i karmila potem piersia I ona nie pojdzie do pracy koniec kropka a jak on jej organizuje jakies zatrudnienie to rzuca focha i po kilku dniach odchodzi

Gość ***Narzeczona ***
tzn odchodzi z pracy

Gość to skąd ma ubezpieczenie
i z czego będzie żyć na starość jak nie wypracuje emerytury??

Gość kiedyś RER
Ha! gdy jakiś czas temu była debata o wprowadzeniu odpłatności za drugi kierunek na państwowych uczelniach, byłam za! Tak naprawdę najbardziej się opłaca zrobić drugi kierunek wtedy, kiedy się już trochę popracuje i człowiek wie, w jakiej dziedzinie warto się dokształcać.

No ale to co innego... Nie pracowac z lenistwa i wygodnictwa i braku odpowiedzialnosci za bliskich a z pelna swiadomoscia przedluzyc sobie mlodosc studiami kolejnymi (nie ciaza!!).

Gość taka sobie studenktttka
Ja studiuje medycyne i psychologie w Angli :) Ale tylko ze wzgledu na to ze moich rodziców na to stac. Oni chcieli bym poszla na chirurga a ja chcialam isc na psychologie. Ale zamiar napewno mam isc do pracy jak skoncze studiowac. Jest to ostatni rok, i juz sie nie moge doczekac az bede na swoim, chodz z rodzicami jest mi dobrze ale czas by sie usamodzielnic :)

a jak to jest prosze powiedzcie. jesli na uczelni punktowany jest tylko o jeden przedmiot z posrod wymienionych to jesli ktos zdawał dwa zposrod wymienionych to ma to jakies znaczenie??? czy lepiej tylko jeden zdac na maturze ten co puntkowany

Gość Magister z pracą
Wreszcie ktoś docenił moje poglądy na ciąże. A ubezpieczenie - z uczelni, a jak już panienka nie studiuje to z PUP albo mąż ją wpisze na swoje ubezpieczenie

ubezpieczenie mialam z uczelni, a na ostatnim roku bylam nie ubezpieczona. Odrobina ryzyka nie zaszkodzi :D

Czy masz żonę ? Czy ona pracuje i ile zarabia ? Odniosłam też wrażenie że chciałbyś żeby ktoś zdjął ci z garba część odpowiedzialności za byt materialny rodziny którą masz bądź będziesz miał.

Poza tym znam również chłopaków którzy chcą studiować wieki ( syn mojej współpracownicy )

Gość Magister z pracą
Już nie mam żony, a przyczyną rozwodu była jej niesamodzielność i niechęć do podjęcie jakiejkolwiek pracy, ale jakoś o ciąży to marzyła. Wielka pani pedagog i socjolog w jednym z Koziej Wólki. Paniusia, co nigdy własną pracą ani grosza nie zarobiła

Kobiety w większości są niesamodzielne i chcą żeby ktoś się nimi opiekowal i dał im materialne bezpieczeństwo . Tak było jest i będzie, taka konstrukcja psychiczna. U mnie w domu to na mnie spoczywa ciężar utrzymania rodziny ( zarabiam ponad dwukrotnie wioęcej od męza . Moja psychika nie wyrzymuje tego , przypłacam to lękami i depresją.

Gość Magister z pracą
Przyznam, że jakby moja żona zarabiała sporo więcej ode mnie, to też by moje ego ucierpiało

Gość no i tak to powinno być
z prawdziwym facetem

Gość wy sie tu oburzacie
formoza to nie jest konstrukcja psychiczna tylko wychowanie :O kobiet jko niesamodzielnych istotek :O widzisz, ty zostalas tez tak wychowana ale musisz zarabiac wiecej i dlatego twoja psychika siada

Zresztą trochę mnie to dziwi...kochałeś ją ożeniłeś się z nią a potem rzuciłeś bo nie pracowała.....to chyba z Tobą jest coś nie tak..

Gość Magister z pracą
Nie samą miłością człowiek żyje. Jak się ma księżniczkę i trzeba znosić jej fochy, zachcianki oraz niezaradność, to czasem uczucie się wypala. No ale człowiek się uczy na własnych błędach. Nigdy więcej takiej kobiety

To nie wychowanie , nie masz racji...to ewolucja. Ewolucja postępuje wolniej niż postęp gospodarczy i zmiany kulturowe. Psychika ludzka też podlega ewolucii a przez tysiące lat wszystko było inaczej niż teraz

Może magister masz i trochę racji...nic tak nie podnieca jak zaradność

Gość najlepsze sa
a najlepsze sa paniusie siedxzace w dom u 5 lat studiujace 1 kierunek ZAOCZNIE- i one kurna do roboty nie pojda bo to przeciez STUDENTKI ! SMIECH NA SALI

Gość a po co mi dwa kierunki
co w tym dziwnego ze jako uczennia liceum jestem na utrzymaniu rodzicow? teraz tak samo jestem na dziennych studiach i nie pracuje tylko sie ucze

Gość a po co mi dwa kierunki
pozatym co wy pieprzycie ze studia to taki haj laif????? co za problem isc na 8h do pracy??? ja pracowalam w kazde wakacje i nie widzialam problemu... przed studiami pracowalam 5 mies i tak mi zal bylo zostawiac pracy, ale chce miec wyksztalcenie coby pozniej lepsza fuche podlapac. marzy mi sie otworzenie wlasnego gabinetu. teraz studiuje i wcale mi sie to nie podoba. wole chodzic do pracy niz szleczec nas ksiazkami i meczy mnie to ze nawet dodatkowej pracy podlapac nie moge bo mam tak zajecia rozplanowane ze nie da rady:/ nie moge sie doczekac kiedy wreszcie skoncze kucie i pojde sie realizowaz zawodowo!

Gość Magister z pracą
No ale jak ktoś ma 26 i dalej chce się bawić w kolejne studia i w ogóle nie pracować to przegięcie

Gość wy sie tu oburzacie
jasne, formoza, moze jeszcze powiesz ze matka ci wychowala na zaradna, przebojowa kobiete i mowila codziennie ze swiat dla ciebie stoi otworem, ze zostaniesz naukowcem czy kims wielkim? to wszystko kwestia wychowania, w katolickiej polsce gdzie wciaz pokutuja stereotypy ze to facet jest od zarabiania,