Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieliśmy pecha

Ślubu nie będzie...KAPELA nas oszukała..UWAGA na KWARTET

Polecane posty

Gość mieliśmy pecha

UWAŻAJCIE na zespół „KWARTET” ze Śląska. To co przeżyliśmy dzięki tej kapeli to jakiś koszmar. Aby wszystkich przestrzec zacznę od początku. Znaleźliśmy tą kapelę przez Internet ( strona: http://www.zespol-kwartet.pl), spodobali nam się a wiec dokonaliśmy rezerwacji na dzien 28 sierpień 2010 r. Wpłaciliśmy zaliczkę 500 zł(przelew) i od tego momentu zaczeły się problemy… Od września 2009(wpłata zaliczki) do stycznia 2010 mimo upomnień telefonicznych i mailowych nie otrzymaliśmy od zespołu umowy( pismo).Pan Dariusz ciągle wymyślał niestworzone historie i ciągle obiecywał że już na 100% umowa zostanie wysłana, ale to ciągle niestety były kłamstwa. Zaczęliśmy podejrzewać najgorsze. Aby potwierdzic nasze podejrzenia napisliśmy do pana Darka maila z nowego adresu mailowego z zapytaniem czy termin 28.08.2010 r mają wolny(nasz termin!!). Po 5 minutach otrzymaliśmy maila ze owszem termin jest wolny ale jest duże zainteresowanie tym terminem co miało sugerować szybkie podjęcie decyzji. Aby nie było pozniej jakiś wykretów ze np. pomylił datę chcieliśmy mieć jeszcze jednego maila w którym on potwierdzi ze chodzi o tą właśnie datę wiec poprosiliśmy o przesłanie konta i rezerwacje tego terminu. Pan Darek wysłał nam kolejnego maila z numerem konta i formularzem do wypełnienia gdzie już SAM własnoręcznie wprowadził datę 28.08.2010 r! A wiec o pomyłce nie ma przecież mowy. Zaraz po tym zadzwoniliśmy do tego pana i oczywiście zaczoł ściemniać ze myślał ze chodziło nam o 2011 że zle zrozumial, że oni są naprawdę poważnym zespołem, żeby się nie obawiać, że on może przyjechac do nas i przywieść ta nieszczęsna umowę której pół roku nie potrafił wysłać(problemu zdrowotne,1000 spraw na glowie,zapomniał sobie itd….), prosił żebyśmy nie rezygnowali z nich ze oni naprawdę przyjadą i zagrają na naszym weselu i ze wszytsko będzie super…..Mimo że nawet pomyśleliśmy sobie że to może być prawda co on mowi (tak tymi swoimi tłumaczeniami potrafił omamić) to zażądaliśmy zwrotu zaliczki. Do wtorku zaliczka miała do nas wrócić….dodatkowo napisaliśmy do niego maila z zapytaniem czy wysłał nam pieniądze potwierdził że wysłał wysłał w poniedziałek ale to znowu kłamstwo.Na dzień dzisiejszy nie mamy zaliczki, nie mamy kapeli –obdzownilismy chyba wszystkie inne kapele i termin 28 sieprnia jest wszedzie zarezerwowany także dzieki zespołowi KWARTER dlugo wczesniej zaplanowany ślub się nie odbedzie wtedy kiedy miał się odbyć -jesteśmy zmuszeni zmienić datę ślubu. Jak można tak postępować z ludźmi???W głowie mi się to nie mieści….. Z tego co widzę nie jesteśmy jedyni bo w necie znaleźliśmy osoby które również mieli z nimi do czynienia. Sprawa została zgłoszona na policję. Mam nadzieje że już nikogo ten zespół nie oszuka….

Gość to dj wezcie
tez mi powod zeby odwolywac :O

Gość mieliśmy pecha
nie chcemy dj chcemy miec kapelę

Gość to dj wezcie
to zwiekszcie obszar poszukiwan oj to chyba tylko chec oczernienia tego zespolu skoro piszesz, ze to powod odwolania slubu takie odwolanie to wieksze koszty, niz np,. zaplacenie zespolowi za dojazd ilus tam kilomerow cos latwo sie poddajesz, chyba ci niezalezy

Gość ja pytam was
a Ty myślisz, że tak łatwo fajną kapelę poszukać i to jeszcze na sierpień czyli najwięcej wesel

Na wszystkich działach zakładasz ten temat?:O Swoją drogą-współczuję.:(

Gość olaeiea
zależy ci na ślubie, byciu razem czy na weselu, które trwa tylko parę godzin??? bez sensu odkladać ślub dla zespołu, dla mnie to niezrozumiałe

Gość jestes to do roboty
moder max a ty sie zabierz lepie za robote :O Dlugo maja wisiec posty z prosbami o kasowanie lub blokowanie spamerów? :O

po pierwsze dziwie sie, ze przesuwacie date slubu...wystarczy po prostu wiecej poszukac i na pwno cos fajnego sie znajdzie...a po drugie i najwazniejsze...dziwie sie bardzo, ze wplaciliscie zaliczke bez wczesniejszego podpisania umowy! poza tym po co tak dlugo zwlekaliscie z szukaniem innego zespolu, skorofacet was tyle miesiecy zwodzil

Gość to taka tylko ściema
nie chcą wesela, więc wymyślają powody, by przesunąc to w czasie...:o

Przekładasz datę ślubu bo NIE MASZ ZESPOŁU???? dżizys krajst!!! taki powód to nie powód. Nie wiem czy wiesz, ale oni i kilka innych zespołów do których dzwoniliście nie są jedynymi zespołami w Polsce. Ja sprowadzałam z mężem (wtedy z przyszłym mężem) fotografa z prawie drugiego końca Polski tak nam na nim zależało. Zapewniliśmy mu pokój, wyżywienie. Warto było bo mamy teraz super zdjęcia! BO NAM ZALEŻAŁO........

Przekładasz datę ślubu bo NIE MASZ ZESPOŁU???? dżizys krajst!!! taki powód to nie powód. Nie wiem czy wiesz, ale oni i kilka innych zespołów do których dzwoniliście nie są jedynymi zespołami w Polsce. Ja sprowadzałam z mężem (wtedy z przyszłym mężem) fotografa z prawie drugiego końca Polski tak nam na nim zależało. Zapewniliśmy mu pokój, wyżywienie. Warto było bo mamy teraz super zdjęcia! BO NAM ZALEŻAŁO........

Gość o co wam chodzi
co wy chcecie od tej dziewczyny???? zostala oszukana a wy jeszcze po niej jezdzicie??? nie ma rpawa chciec orkiestry?? sprawdzice sobuie najpierw jakie sa problemy z rezerwacja kapeli a dopiero pozniej sie wypowiadajcie.Zostało jej pol roku a to zdecydowanie za malo na znalezienie kapeli.No chyba ze wezmie jakiś niedorajdow ktorych nikt nie chciał.

Podaj maila , dam ci namiar na orkiestre ze slaska, moze maja wolny termin... ja mialam ja na weselu i moja siostra. Bylo ok. zadna rewelacja, ale potrafili rozbawic gosci, nawet karaoke sobie zrobilismy.

Gość to dj wezcie
oczywiscie, ze wiemy ze o dobry zespol jest nielatwo, ale wiemy tez (ja wiem) ile jest problemow z odwolywaniem slubu, wiec nie gadaj, ze to jest tak wielki argument za odwolaniem tym bardziej jak komus zalezy jak dla mnie to jest po prostu antyreklama konkurencji :)

Gość dj na weselu
dj na weselu to porażka.Nie dziwie sie ze ona chce kapele

Kolezanka tez ich miala w pazdzierniku -i byli bardzo zadowoleni. Mysle ze moze maja wolny termin, podaj maila to dam ci do niech numer.

No i chyba rzeczywiscie nie o kapele chodzilo :) Slubu nie bedzie bo nei chca slubu i pretekst sie znalazl ;]

Gość Tionee
znam zespół, miałam okazję z nimi wspólpracowac i są uczciwi. Musiało dojsc do nieporozumienia. Super graja. Bylam pod wrazeniem.

Gość Tionee
zdAJE SIE ŻE AUTORKA POPADA W PARANOJE,PRZED SUBEM, STANDART.

Nie no to co opisała autorka to ewidentnie wskazuje na oszustwo. Jesli pobrali zaliczke a pozniej na innego maila odpisali, ze biora od innych zlecenie. No i jeszcze nie chca oddac zaliczki przy rezygnacji... umowy nie podisuja tyle czasu to bym ich nei nazwala dobrym zespolem... Ostrzezenie jak najbardziej trafne.... Tylko zastanawiajace, ze autorka chce slub odwolac.. pewnie sie zdenerwowala... mam namiar na inna orkiestre, ale jej nie chce... hmmm

Znam tego Typka... Założyłem tutaj specjalnie konto aby podzielic sie opnią na tematDariusza Z. członka tego włąśnie zespołu.. oszukał mnie już pare razy i faktem jest, że potrafi omotać swoją gadką... Dziwie sie sobie, że dałem mu sie tyle czasu zwodzić... a wiecie co jest najgorsze? że nie podpisałem z nim żadnej umowy, jest czysty a ja jestem jakieś 800zł do tyłu ;/ Próbując sie do niego dodzwonić odbiera telefon tylko gdy zastrzeże sobie numer lub dzwonie z numeru znajomych... Nie znam pozostałych osób z zespołu, ale na ich miejscu znalazłbym innego kompana do zespołu

Gość ciapor2
witam wszystkich, jestem gitarzystą i szefem muzycznym zespołu "kwartet" i z przykrością stwierdzam że to zdarzenie miało miejsce i niestety nie tylko to. Jak sie okazało Dariusz Zieliński w podobny sposób na dzień dzisiejszy oszukał jeszcze 7-miu klientów a obawiam sie że może być ich dużo więcej ,od niego nie ma szans sie tego dowiedzieć.Oczywiście Dariusz Zieliński wyleciał z kapeli a sprawę zgłosiłem do Komisariatu Policji w Kętach.Wiem że głupio wyżalać sie na czyimś forum ale te jego oszustwa sparaliżowały pracę zespołu, ludzie po prostu boją się zawierać z nami umowy i nie bardzo wiem jakie rozwiązanie znależć Robert Broszczakowski

Gość ciapor2
witam ponownie,chciałem tylko dodać,że tą zaliczkę jak i kilka innych zwróciłem tak że przez Dariusza Zielińskiego jestem kilka tysięcy do tyłu Robert Broszczakowski

Gość administrini
Temat zgłoszony do usunięcia za rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji

... i zmieńcie wokalistkę..odsłuchałem kilku demo na waszej stronce... wieś tańczy i spiewa... kurrwa, jak ja nienawidze wesel w tym kraju :-o

Gość annab80
Witam, Wątek jest już stary, ale jako że ostatnio (lipiec 2012) miałam przyjemność bawienia się na własnym weselu z Zespołem Kwartet, to stwierdziłam, że warto napisać tutaj, że od 2010 roku wiele się chyba w tym zespole pozmieniało. Mieliśmy pewne obawy przed zatrudnieniem ich - też się naczytałam w internecie o tej całej aferze, ale po spotkaniu z panią Agnieszką wokalistką postanowiliśmy zaryzykować. I nie żałujemy!! Ani jeden gość nie narzekał - a wiecie, że zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Muzyka dla młodych i starych, fajne zabawy integracyjne (bez żenady, typu zgniatanie baloników). No a sama muzyka: spodobała się nawet najbardziej wybrednym! Wokale super, repertuar bardzo szeroki, skorzystaliśmy też z opcji akompaniamentu skrzypiec w kościele - bardzo wzruszające! Chcemy z czystym sumieniem polecić wszystkim tę kapelę! Zaryzykujcie: zadzwońcie, umówcie się na spotkanie, pojedźcie ich posłuchać - nie zawiedziecie się! Pozdrawiam wszystkich!

Gość monika+damianWESELE2012
Witam, Kapela KWARTET grala na naszym weselu (29 10 2012, Zywiec) i wszystkim sie podobalo ogolnie super zabawy, fajna muzyka, graja do ostatniego goscia (w naszym przypadku 8 rano, hehe) nie wiem czego sie facet czepial wokalistki - moim zdaniem spiewaja swietnie. jak ja uwielbiam ludzi co sami nie potrafia spiewac a innych krytykuja!!! Ogolnie polecamy zespol KWARTET!!! jestesmy na tak na 100%!

Gość stachu1640
nie znam sie na muzyce ale laski tam maja fajne :D:D:D

Gość godecja
Ten post nieźle mnie wystraszył (swoją drogą, skoro rozpowszechnia nieprawdziwe informacje, to czemu jeszcze nikt go nie usunął??), jak szukałam informacji o Kwartecie. Ale zdecydowaliśmy się wziąć ich na nasze wesele, i to była najlepsza decyzja! Catering dopisał średnio, dobrze że muzyka nie zawiodła chociaż :) Polecamy w 100% :)