Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia 1986

Zelixa czy Ktoś zna ? część 2

Polecane posty

Gość anika87
AgataNogąZamiata U nas jest tak ja jak mam stres zjadam wszystko jak leci,a mąż na odwrót jak ma stres w pracy to nawet przez trzy dni nic nie ruszy tylko tą cholerną kawę pije :-( A waży jeszcze mniej niż twój mężulek bo 56kg!!! przy 172cm,a jak się poznaliśmy on miał 70kg ja 60.Wiara na pewno się śmieje że go pożeram po kawałku,ja tyje on chudnie!A co do Zeli to wie,bo sam mi ją załatwia,ale jakie mam skutki uboczne to mu nie mówię,bo od razu się wścieka,więc nawet jak mi nie dobrze to zwalam winę na wszystko byle nie na zele...co ja bym dała,żeby miec taką przemiane jak mężulek...ehhhhhh Ale na wagę przy nim nie wejdę...w życiu,bo by się przeraził :-)

Gość mi41
no to ja tez melduje co jadłam śniadanko -2łyzki białego serka + banan, obiad- 1 naleśnik z serkiem, kolacja- 2 mandarynki +1 kromka razowca z wędlinką chyba niedużo a tylko 5 kg w miesiącu :(

Gość anika87
Ja dwie podwójne z wędliną i pomidorkiem to wszystko na razie...może coś wcisnę chociaż sama nie wiem już po 18-stej

Do tej pory zjadłam ok godz.10 -musli ok 13 parówkę odtłuszczoną po 15 - 2 kanapki razowego chleba + 2 plasterki szynki+główkę sałaty bo coś mnie wzieło na sałatę, tak fajnie chrupała godz.17 - warzywa na patelnię Z tego co piszecie to wychodzi że ja zjadłam najwięcej :(

Gość xmamuska
mi41 uważam że nawet za mało ! nie można się głodzić, bo później będzie gorzej, poza tym jeśli nie dostarczamy wystarczająco skł odżyw, naszemu organizmowi, to owszem będziemy chudły ale z mięsni i wody :( a nie o to chodzi ! Nie che się wymądrzać ale miałam diete od dietetyka i z jednego z moich zawodów jestem Technikiem Technologi Żywności, więc malo bo malo ale coś tam wiem ;) PS. OD JUTRA WALE BRZUSZKI ! nie chce mi się ale trzeba, brzuch sam się ładniejszy nie zrobi :( a szkoda

Gość anika87
xmamuska Racja musze się przymusić do jedzenia,a teraz uciekam może jutro wpadnę.pa dziewczynki...

Gość Fisia.Misia
Witam.A ja dzisiaj to trochę przesadziłam,wypiłam kubusia,potem na obiad 2 krokiety z barszczem,potem jedna kanapeczka,potem jeszcze dwie.A tak naprawdę to boli mnie dziś głowa i chyba dlatego ciągle myślę o jedzeniu.dziś wzięłam 8 tabl.2 kg.mniej.A jeżeli chodzi o dzieci:mam córeczkę 2,5roku.Pozdrawiam.:-)

Gość MADZIORNOoo..
Z gory przepraszam ze nie na temat.. ALe tyle tu mamusiek ze najpierw zapytam was ;) Moj maly ma 9mies i od pewnego czasu ma taki dziwny kaszelek i taki nienaturalny zapach z buzki... Sie naczytalam ze moze miec robale w organzmie i jestem przerazona bo ja bylam wczoraj u gina mialam miec krioterapie nadzerki i wykryli mi rzesitek pochwowy!!! NA dodatek lekarka bezczelnie stweirdzila ze maz mnie zdradza bo tylko tak to mozna zlapac ja osobiscie sadze ze chyba pomylili wyniki bo nie mam zadnych objawow... Ale wrocmy do malego mialyscie tak? albo ktos mial to cos co ja mam? JA jem normalnie :p dzis sniadanie 2kromki chleba z serem.. obiad zaszalalam frytki ale tylko troszke bo jak zjem za duzo to odruch wymiotny i na dzis wsio... Nie czuje potrzeby jedzenia wiecej a no i duzo wody ;)

Gość Fisia.Misia
Na temat dzieciaczka to nic nie powiem,nie miałam takiej sytuacji.A co do Pani Doktor to wiesz co "WREDNA PIPA" i tyle/ja miałam kiedyś podobną sytuację,poszłam z małą do dentysty bo ma okropną próchnicę/podobno butelkową/a dentystka bez ogródek powiedziała,że rodzice mają próchnicę,nie dbają o zęby i całują dziecko,to się przenosi.A ja na to,że zęby mamy zdrowe,wyleczone,brak ubytków więc skąd ten osąd,a ona na to NO TO MOŻE SIĘ POMYLIŁAM!!!!.nie poszłam tam więcej/ALE SORKI,miało być o odchudzaniu,właśnie zaparzyłam sobie meliskę i może będę lepiej spać.pa

Gość MADZIORNOoo..
wszedzie pisza ze robale jestem przerazona ;/ o tym moim badziewiu na forach tez malo :( a lekarka pow pani sobie sprawdzi w necie :|

Gość biore zelixeponad rok
czy ktos tez tyle bierze?

Gość ledaaa
O mamo chwile mnie nie bylo i nie moge skonczyc czytac waszych wypowiedzi a na kazdem bym chciala cos odpisac dzieki MADZIORNOoo.. za mile powitanie:) widze ze mamy kilka rzeczy wspolnych , ja tez musze oduczyc sie podjadania narazie jescze nie wzielam zadnej tbl:/ bo musze jechac zakupic..ale juz probuje sie odzwyczajac zeby pozniej bylo latwiej. Moj mąż tez nie wie nic o moim pomysle i lepiej zeby nie wiedzial ..tzn nie wie o tbl ale ze zamierzam schudnąć i owszem. xmamuska - masz wiele racji w tym ze trzeba jesc wszystko to co zawsze tylko po troche w kilku porcjach bo po odstawieniu efekt jojo murowany. Co do efektow ubocznych slyszalam ze wystepuje bol glowy podejzewam ze jest to spowodowane nie jedzeniem sama gdy nie zjem przez caly dzien to tak boli mnie glowa ze jest mi nie dobrze nie moge wtedy patrzec na swiatlo koszmar..

Gość ledaaa
Ja zjadłam kromke z serkiem na sniadanie, pol banana po ałej, na obiad gorący kubek z bułką ziarnistą, i jabłk na kolacje:)

Gość AgataNogąZamiata
No, to jecie ładnie, zdrowo, tak trzymać!!! I chudnąć i się chwalić:) A jeść trzeba - jak po 15 mg odrzuca aż od jedzenia to zmienić na 10 mg ale jeść trzeba - słuchać xmamuska (a mamy trzeba słuchać bo wie najlepiej) xmamuska - dzięki za utulenie - korzystam, korzystam... anika87 - to widzę że chłopina Twój też suchy, jak mój:) ledaaa - rzeczywiście - chwilę nas nie ma i już poważna lektura się robi, aż nie wiadomo, na co odpisać najpierw:) Wiecie na co czekam? Trzy marzenia małe mam: 1. Aż mi ktoś powie, że WIDAĆ 2. Zauaży mąż 3. Wcisnę się w przecudne jeansy które kupiłam 2 rozmiary za małe, ale tak piękne, że je kupiłam specjalnie, ku motywacji. Podzielę się, jeśli coś się spełni. Narazie posucha. Cisza. Trza czekać.

Gość ledaaa
MADZIORNOoo.. sprawdz małemu buzkę czy nie ma aby nalotów białych na jezyczku na policzkach wewnatrz Napewno mały ząbkuje wiec jest osłabiony jak przy ząbkowaniu wiec mogł mu sie cos przyplatac jesli nie dobrze bylo by pojsc do lekarza

Gość -MEA-
Hello laski:) Ale tu ruch:) AgataNogąZamiata-3mam kciukasy za Ciebie,pamiętaj-nadzieja umiera ostatnia.Będzie dobrze. Mój narzeczony też jest lżejszy odemnie a co;) waży tyle ile ja bym chciała-74kg,ja przy nim nawet nie włażę na wagę,w życiu chyba by padł hehe:) Co do menu to tak: Sniadanko-płatki na mleku fitness i później w pracy kanapeczka(z ciemnym pieczywem)obiad (wyjątkowo)2 krokiety i koło 19 jabłko.No oczywiście jeszcze z 1,5 butelki wody i 1 kawka z mleczkiem :)

Gość monisia 1986
WITAM WAS DROGIE PANIE NIEBYLO MNIE TUTAJ OD WCZORAJ WIECZORKA I LEKTURKA JAK NIEWIEM DO POCZTANIA :-) ALE PRZYNAJMNIEJ WIDAC ZE TO FORUM ZYJE :-D MAM TAKIE ZALEGLOSCI WIEC DZIS ODPISZE BEZ KONKRETNIE KEROWANYCH ODPOWIEDZI ;-P WIEC WCZORAJ NIE CWICZYLA M BO ROBILAM PAZURKI KUZYNCE A DZIS JESTEM NIEWYSPANA JAK NIEWIEM CO BO ZESZLO TAK DO 3 A O 7POBUDKA MOJEJ CORECZKI NATALKI SKOCZYLA 21 ROCZEK :-D JA MUSZE SIE POCHWALIC ZE MOJ CHLOP TO TEZ SZCZYPIOR WAZY JAKOS 60KG I JAK JEDNA Z KOLEZANEK PISALA TO JAK TYLKO MA STRES TO LECI Z WAGI JAK NIEWIEM CO CZEMU JA TAK NIEMAM MI TO TYTLKO ZELKA POZOSTALA NO I SAMOZAPARCIE ZEBY CWICZYC I PIELEGNOWAC CIALKO ZEBY BYLO PIEKNIUSIE I JEDNIUTKIE ZEBY NIE WISIALA SKORA BO TO MNIE PRZESLADUJE STRASZNIE :-( KUPILAM DZIS KAWE PARZONA ALE ODLOZE PEELINGOWANIE NA JUTRO BO LEDWO CO ZYJE :-( A TAK WOGOLE TO JA JESTEM ZE ŚLASKA TZN Z BIELSKA BIALEJ PRZYJEMNIE TU TAK NA TYM FORUM KOBITKI TAK SIE CIESZE ZE MOGE TU DO WAS ZAGLADAC I NA DODATEK SIE WYZALIC :-) JADLAM DZIS : KOLO 9 2KROMKI RAZOWEGO CHLEBKA Z WEDLINKA I DZIURECZKI ZASMAROWANE MASELKIEM KOLO 11.15 ZJADLAM NESVITA - OWSIANKE Z POZECZKAMI NO I KOLO 18.20 7PIEROGOW RUSKICH NORMALNIE TO OBIAD TAK JEM KOLO15 I JUZ POTEM TYLKO PIJE WODE DO SAMEGO WIECZORA ALE DZIS JAKOS BYLAM ZAJETA I NIEMIALAM CZASU NA JEDZENIE NO I Z 3LITRY WODY WYPILAM MOJ PARTNER WIE O ZELI NA POCZATKU BYL BARDZO SCEPTYCZNIE NASTAWIONY ALE TERAZ JEST OK JAK WIDZI ZE WPORZADKU SIE CZUJE I NA DODATEK MOBILIZUJE SIE CWICZYC BO ZAWSZE MIALAM Z TYM PROBLEM STRASZNY NO I ZE LECE Z WAGA NA DOL NAWET MI DZIS POWIEDZIAL ZE JUZ WIDAC ZE SCHUDLAM A JA TAKA ZADOWOLONA JESTEM BO GALOTKI CORAZ BARDZIEJ LECA Z TYLECZKA :-D I MOJA OPONKA ZMNIEJSZYLA TROSZKE SWOJE WYMIARY :-D MAM NADZIEJE ZEJO JO POTEM NIE BEDZIE JAK ODSTAWIE OBIECALAM SOBIE ZE JUZ NIGDY NIEBEDE JADLA KOLACJI MAM NADZIEJE ZE SLOWA DOTRZYMAM BO ZAWSZE TO CALY DZIEN MOGLAM NIC NIEJESC A WIECZORKIEM TO MOGLAM BYM ZJESC KONIA Z KOPYTAMI :-D A TERAZ NIEJEM I DOBRZE SIE SPI NO I PRZEDEWSZYSTKIM TLUSZCZYK SIE NIEODKLADA :-D OJ JAKBYSCIE MNIE KOBITKI WIDZIALY JAKA JA JESTEM W SKOWRONECZKACH :-D ZYCZE WAM DROGIE ZELIXIARKI JAK ZWYKLE POWODZENIA NO I SPADKU WAGI PRZEDEWSZYSTKIM NO I MILEGO WIECZORKA DO JUTRA BUZIAKI PAPA

Cześć kochane!! Ale miło czyta się wasze wypowiedzi. Ja tż muszę zastosować ten peeling( rozumiem,że chodzi tylko o wlanie kawki do balsamu nawilżającego?:) Wiecie co, dziś zastanawiałam się jak to jest z tym jo-jo. Wcześniej, przeddietą i leczeniem, oprócz złego ustawienia hormonalnego jadłam źle. Zamiast twarożków chudych itp jadłam zawsze bułeczki, spagetti, pizzę, chipsy, i paszteciki, pasztetowe itd. Miałam pojęcie, że to jest złe. I kiedy trafiłam do świetnego dietytka, zrozumiałam, że nawet jeśłi nakażemi brać jakieś leki, będę musiała tozmienić. I tak też zrobiłam. Nie jem ziemniaków(kiedyś podstawy mego obiadu),wspaniałych bułeczek, białgo pieczywa,pasztetów itd Zjadam natomiast: twarożi ze śmietaną, białe, drobiowe wędliny często w galarecie, chleb tylko czarnylub macę, czasem troszkę sera itd. I wiecie co?? dziś stwierdziłam, że jednak czasem mogę pozwolić sobie na to co lubię czyli: paczuszkę chipsów, kilka krówek(kocham te cukierki), czy trochę coli, lub piwka ze znajomymi. Jeśli chodzi o piwko- przy dawe 7.5 mg czułam się świetnie po 2, zobaczymy jutro, jak przy normalnej. Ale UWAGA UWAGA- rozmawiałam zarówno z moim dietetykiem, jak lekarzem pierwszego kontaktu- alkoholik jest dopuszczalny raz, góra dwa razy w tygodniu. A co wy sądzicie o tym jojo?? czy mam dobry sposób? i jak tam z okresikiem w trakcie brania zelki oraz dodatkową anty?

Gość mi86
Hej dziewczęta:) Czytam te forum od pewnego czasu i postanowiłam się przyłączyć:) 2,5 roku temu urodziłam kochaniutką córeczkę, ale zostało mi ok 10 kg do zrzucenia. A że rozleniwiłam się strasznie i brak mobilizacji na intensywne ćwiczenia to postanowiłam, że zakupię Zelixę:] Mam nadzieję, że w najbliższym czasie też zacznę ją brać i będę mogła porównywać z wami kg lecące w dół. 3majcie się i życzę powodzenia w odchudzaniu;)

Czesc, AgataWymiata!!: ja wstrzymuje sie na razie od pisania co zjadlam, bo dzisiaj to pewnie moglabym Was wszystkie wykarmic i jeszcze by zostalo :) ale to dobry pomasl z tym pisaniem co sie zjadlo, moze zdopinguje. ja niestety jem jak mam dzien wolny, jak pracuje to jem malo ale za to niezdrowo, bo zazwyczaj puszki, proszki albo kebab, no i hektolitry kawy. jeszcze nie mam dzieci, ale pelno u znajomych wiec podgladam. Na razie nie moge zapewnic dziecku spokojnej egzytencji. o rozstepach pisalam na pierwszej stronie tego topiku. Chetnie podziele sie z wami wzazeniami z nastepnego kremu. Mam niestety cala szuflade kremow wyszczuplajacych, przeciw cwllulitowi i na rozstepy, bo zawsze jak sie zaczynam odchudzac to sie zbroje najpierw, a pozniej czasu nie ma. rano prysznic, natarcie olejkiem i start. MADZIORNOoo.. moze twoj synek ma cos w stylu anginy ropnej - u doroslych to smierdzi. Ale nie jestem mamuska, wiec mam nadzieje ze sie myle. Lekarz ma wiedziec, a nie sprawdzac w necie. Przeraza mnie to. FISIAMISIA: to skandal z ta dentystka. Ja jestem strasznym pieniaczem wiec pewnie bym ja zadenuncjowala do izby lekarskie i te druga tez. AgataNogąZamiata Wymiata: zycze Ci zebys jak najszybciej zmiescila sie w te dzinsy. Ja mam jeszcze te 36 a teraz to juz rzadko nosze spodnie tylko spodnice i sukienki... Juz chcialabym wyrzucic te wszystkie rzeczy 44, a w h&m to nawet 46... Musze teraz wyjechac na kilka dni, ale cos czuje ze przylacze sie do Was na dobre i wierze ze bedze stsrtowala jak niektore beda mialy juz tylko tyle co ja do zrzucenia czyli 15kg! milo sie Was czyta. pozdrowki

SHE - to pij cole light, nawet te niefirmowe nie sa zle, oprocz tego ze to powszechnie znana trucizna - tez nie moge sobie odmowic! jest piwo light ma 25kcal na 100ml czyli duze 125kcal to polowa tego co zwykle. no i ma mniej alko bo 3%, wiec zelixa je tym bardziej zniesie. ostatnio czytalam ze przy diecie ("DeineDiät" albo jakos tak)piwo jest lepsze od wina, bo zawiera witaminy. - tez nie moge sobie odmowic dobranoc

a wiecie co.... ja dzis wziełam 22 tabl i rezultaty marne..... niecałe 3kg:(:(:(:( jestem bardzo rozczarowana :/

Gość xmamuska
Witam z rana ja już po tabletce, ide zaraz na sniadanie Jonczek martwią mnie takie wypowiedzi :( i mój cały zapał gaśnie :(

Gość AgataNogąZamiata
jonczek - luz ja myślę. Wychodzi 3 tygodnie czyli po kilogramie na tydzień. Mówią że zdrowo jest chudnąć do 1,5 kg tygodniowo i tego się trzymajmy. ejlala - przyjemna modernizacja mojego nicka - AgataNogąZamiata Wymiata:)) Też czekam aby się przesiąść z rozmiaru 18 na 16... Wczoraj odkopałam sukienkę, którą mi po ślubie mąż kupił (trzymam trochę co lepszsej garderoby z tamtego czasu z nadzieją, że jeszcze ujrzy światło dzienne). Rety!!! Rozmiar 12!!! To ja byłam kiedyś taka malusia...??? Słodki Jezu!!! she_24 - kawkę nie wlewasz, a wsypujesz. Pół szklaneczki uzupełnić żelem pod prysznic i dodać łyżkę zoli kuchennej. o jojo nie myślę zupełnie. Kiedyś już schudłam w życiu 36 kg i ładnie to trzymałam przez dobre 5 lat. Tak się nad tym napracowałam, że potem przy każdej pokusie kalorycznej o tym myślałam i szkoda mi było tracić mój sukces. Jak mi 2-3 kilo poszło do przodu to sobie zrzucałam. Wszystko było ok do momentu ciąży. Hulaj dusza - piekła nie ma. A tu się okazało że jest. I to niezłe piekiełko:)) PIJAKI MOJE - ja raz ze znajomymi w czasie brania popiłam. Naleweczkę moją własną na malinach - witaminizowana ;). Powiem z doświadczenia - szybciej bierze i kac gigant, ale żadnych schiz, drgawek czy innych medycznie niezidentyfikowanych odruchów nie zaobserwowałam. Ale przypisuję to raczej nie sasmej Zeli co śladowym ilościom pożywienia spożytego w tym dniu (chciałam kalorie zostaiwć na alkohol). Na głodnego zawsze trzepie. I ja wiem, że was zamęczam zestawieniami... Ale śledzę Was tu dokładnie, część wiadomości jest na starym forum, tutaj jedna informacja w jednym poście, druga w drugim. A ja próbuję poszukać pokrewnych danych ku pokrzepieniu... Możecie napisać z jakiej wagi startujecie przy jakim wzroście, jak długo bierzecie Zelkę i jaki jest efekt? To ja zacznę: START: 92 kg ZELKA 15: dziś 19 tabletka REZULTAT: (choć to nie mój dzień ważenia - zobaczyłam) 87,5 kg (minus 4,5 kg) To kto jest podobny? Milusiego dzionka wszystkim.

Gość AgataNogąZamiata
Nie dodałam wzrostu 165 cm

Gość MADZIORNOoo..
Hej... Zapach byl od diety bylismy z rana u lekarza... musze mu czesciej myc buzke nie ma zadnej choroby na wszelki wypadek zrobimy mocz bo posiew z kupki mial i bylo k. Ja tabl biore zawsze kolo 11 po sniadaniu... dzis chyba nie wezme bo musze wziasc silne leki na tego robala wiec wole nie ryzykowac ;) U mnie tez tak jest ze waga stoi stoi stoi a potem nawet nie wiem kiedy kilo mniej... Zalezy od organizmu ale lepiej chudnac wolniej niz na szybkiego...

Gość kacha grubacha
7 tabletka a ja nadal nie mam wagi ;( ale raczej jest dobrze ;) serducho nadal dokucza. jeśli za tydzień nic sie nie zmieni ide do lekarza. u mnie zela wyeliminowala glod praktycznie calkowicie. rano jem dwie kanapki, w ciagu dnia kubek musli, wieczorem jakas madnarynka albo i nic. wody nie cierpie wiec jej nie pije, za to sporo kawy rozpuszczalnej z mlekiem i niestety... paczka fajek dziennie. powodzenia dziewczynki ;)

Gość Fisia.Misia
Witam.Do AgatanogąZamiata!Kobieto,super że jesteś.Każdemu coś doradzisz,odpowiesz,po raz któryś:-)podasz przepis na cudowny peeling.Fajnie,że jest to forum.Każda z nas zostawia tutaj kawałek siebie,a przecież od klepania w klawiaturę też się chudnie/no a przynajmniej ćwiczy nadgarstki!/WIĘC---PISZMY,PISZMY.Ja dzisiaj już po śniadanku i po zelce i biorę się za sprzątanie,mam power że hej!do wieczorka.3majcie się.

Witam Wszystkich! Postanowiłam się przyłączyć, bo przyznam szczerze, ze czytam Wasze wypowiedzi od kilku dni. Ja też skusiłam się na Zelixę, mam 25 lat, przy wzroście 155 cm ważę 72 kg. Dzisiaj wzięłam drugą tabletkę i muszę powiedzieć, że zarówno wczoraj jak i dzisiaj zaraz po tabletce musiałam lecieć do łazienki na kibelek (czy to normalne?). Ogólnie czuję się dobrze, jedynie suchość w ustach i potliwość (ale to jak u wszystkich).

Siema laseczki, oj widzę widzę że gubicie kilogramy. ja brałam zelke 2 tygodnie, a że nerki mi chyba siadały to odstawiłam...im więcej piłam było gorzej...jeśli piłam normalnie było oki. Teraz bez zelki jest tak samo, mam usg do zrobienia ale nie ma kiedy iść. Najważniejsze od 3 stycznia poszło ze spokojem ponad 3 kilogramy, pół miesiąca na zelce i pół na nie. więc chyba nie jest aż tak źle. i co zauważyłam spodnie się stają luźniejsze.....kurczę kusi mnie zelka i chyba od poniedziałku znowu sprubuję, zobaczę co będzie. Wole np jak idę na popołudniu do pracy bo od godziny 13 już np nic nie jem do następnego dnia. nawet bez zelki tak robiłam, ale wcześniej byłam na linei i też trochę mi spadło, ale mówię dużo wyrzeczeń trzeba....tu jakoś jak się zaprę nie jestem w ogóle głodna...ale jem tak jak dużo dziewczyn pisało, gdy się denerwuję, to wtedy idzie wszytko, nawet jak się mówi czekolada ze śledziem... masakra po za tym dziewczyny nie mam dzidziusia a chciałabym , ale do tego trzeba dwojga, a nie ma drugiej połówki...:( wiadomo że nie każdemu się człowiek podoba. Ale da się zauważyć że szczuplutkie osoby są nietolerancyjne dla grubszych nie wszystkie ale bardzo dużo, szkoda że taka nasza społeczność. Ale co robię, mam może grube nóżki ale cóż spódniczka do połowy udek grubsze rajstopki i nie łamię się w niczym, nie podoba się nie patrz hihi:) A teraz do tych co muszą np zgubić parę kilo czyli te 5 czy 10, dla Was to tragedia...ale jak ja będę mieć 5 kg do zrzucenia to do nieba będę skakać:) teraz BMI 36.3 we wakacje było 39.5 więc jako tako zeszło. Mam nadzieję że teraz znów coś w lutym zejdzie i więcej samozaparcia będzie. Ćwiczyć nie ćwiczę bo mi się nie chcę po pracy jestem kaput. pozdrawiam