Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A kukuuu

Zatrzymanie wody, uchnięcie

Polecane posty

Gość A kukuuu

mam tak po pierwszym listku Marvelonu! Nawet w trakcie szybciutko zauwazyłam, że puchne, zaokraglam się, czuje się jak balon :O Został mi jeden listek a potem do gina - miaam powiedziec jak się czuję. MAM NADZIEJE że zmieni mi tabl. bo nie chce wyglądać jak balon 😭 zawsze byłam szczupła, strasznie mi to puchnięcie przeszkadza. W dodatku -spadek libido :O:O Ktoś miał tak? to się zmieni czy ZMIENIĆ tabl.?? pomocy

Gość to normalka po
hormonach.

Gość ja tez tak mialam
wypróbowałam chyba wszystkie tabletki, w końcu dostałam krążek nuvaring i jest super... :)

Gość A kukuuu
wcześniej bralam Diane i czułam się extra! zer tycia, libido bardzo ok :D ale z kazdej str. mnie atakowali że Diane beee, więc... zmieniłam Zamienił stryjek siekierke na kijek :P Biore jakis preparat na zatrzymywanie wody w organiźmie ale nie dział. Wole tabl. dobrane do mnie a nie garsc tabl. poza antykoncepcja :O No i to libiodo... czuje sie jak ciezarna kobieta, opuchnueta bez chęci na seks :D

a na co brałąś Diane? bo ją się zazwyczaj wypisuje w celach leczniczych a antykoncepcyjnie działa przy okazji. Ona jest na obniżej hormonów androgennych.

Gość A kukuuu
jako antykoncepcja :) przy tym mam średnią cere, tłusta bardziej niż trądzikową, więc na to tez

Gość A kukuuu
Sama lekarz mi nie odpowedziała jednoznacznie - na moje pytanie czy Diana taka zła - ze jesli mam dobre wyniki prób wątrobowych, ze dobrze się czuje, ze mi służy, ze nia mam dolegliwości... to nie jest źle. Ale chciałam spróbować innych tabl. i mi przypusała ten Marvelon :O

Gość ho ho ho
natalka1234 --> od kiedy to krążek mogą nosić tylko kobiety, ktore rodziły? Bzdura totalna. Mam kilka koleżanek, które dzieci nie mają a stosują NuvaRing. To wkładki i spirale nie są wskazane dla kobiet, które nie rodziły, a nie krążek.

Gość A kukuuu
a czy krązek ma wpływ na cere, nieprzetłuszczające sie włosy? - nie sądze :O a na tym mi też zalezy

To sorry, myślałam, że krążek to tak jak spirala i że nie można przed urodzeniem dziecka. a na ile się go wkłada czasu? a kuku-posłuchaj pytam dlatego, że ja też brałam Diane, miałam leciutki hirsutyzm, i spironol jakby to powiedzieć działą jeszcze mocniej np w moim przypadku na ten hirsutyzm, a jednoczesnie jest odwadniający i ja biorąc Diane i spironol schudłam ze 2 kg. Wiec tez możesz i niego poprosić.

Gość A kukuuu
ale wg mnie to będzie maskowanie jakby problemu źle dobranych tabl :( nie sądzisz? ja po Dianie czułam się świetnie, gadaja wszyscy ze taka zła ale ja czułam się OK. Mama nadzieje ze lekarz po prostu zmieni mi na cos innego ;) może na Yasmin - on enie zatrzymuja wody w organiźmie. Zdziwiłam się w ogóle ze dal mi Marvelon - ani on na cere, a ni dobry na gromadzenie wody - tzn. zeby ni ebyło efektu puchnięcia

Wiesz co, nie do końca tak jest, że maskowanie ponieważ większośc dziewczyn puchnie po tabletkach. ja po Dianie też się dobrze czułam tylko zero ochoty na seks, poprstu zero!!!!!!!

Gość A kukuuu
Spironol jest na recepte?? Wskazania: Hiperaldosteronizm pierwotny (leczenie przedoperacyjne chorych z gruczolakiem lub przewlekle u pacjentów z obustronnym przerostem kory nadnerczy) i wtórny. Obrzęki pochodzenia sercowego, wątrobowego i nerkowego. Nadciśnienie tętnicze (leczenie skojarzone - leczenie kilkoma lekami). Hipokaliemia (obniżony poziom potasu we krwi) w przypadku braku możliwości zastosowania innych metod leczenia. Zaawansowana niewydolność serca w skojarzeniu z innymi lekami. Ja mam BARDZO niskie ciśnienie -----dla mnie raczej nie byłby dobry :o

Gość A kukuuu
hhmm ale przeciez nie podpowiem lekarzowi zebi mi to przypisał :D Poza tym - jednak jesli obniza ciśneinie krwi to absolutnie nie jest dla mnie - ja mam max. 90/60 :O

rozumiem. jeśli chodzi o obniżenie ciśnienia to powiem, że nie wiem jka z tym bo nie kontrolowałam ciśnienia więc ciężko mi powiedzieć :)

Gość A kukuuu
ale miałas spironol jako dodatkowy le czy na puchnięcie przy tabl. bo w sumie rzne opinie widze jak czytam gdzie so tym... w jednym miejscu z ejest na hisrutyzm w drugim ze to lek kardiologiczny raczej a długie stos. powoduje nadmierne owłosienie, bezsensuu :D

jak poszłam do lekarza i przepisał mi Diane to sie załamałam i mówie mu ze nie chce przytyc a po tym dziewczyny tyją, wiec przepisał mi to i powiedział-teraz napewno Pani nie przytyje.

Gość A kukuuu
a widzisz, nigdy nie ma reguły :) Po Dianie nic a nic nie przytyłam a libido miałam super ;) Mówiłyście lekarzowi np. z e przy tabl. macie obnizone libido? to wazne dla lekarza? powinnam o tym wspomniec? nigdy tak nie miałam...:(

ja nie mówiłam. ale chyba nawet w ulotce jest że możlwe obniżenie libido:( niestety:( dlatego stwierddziłam że w dupie to mam. jak odstawiłam tabletki to cały czas mam ochotę na męża:)

Gość A kukuuu
wiem... we wszystkich ulotkach tabl. to jest - a potem róznie bywa, jedna ma druga nie, zalezy od organizmu. Ja jak odstawiłam Diane to tez miałam mega libido :D ale biorąc ja naprawde nie narzekałam ;) Może to w głowie siedzi? pomysl ż ejestes zabezpieczona, masz komfort, mozesz byc spontaniczna (nie jak przy gumkach) i nastaw się pozytywnie na sex i męża ;)

na mnie też diane działały jak afrodyzjak :D przestawiłam się później na regulon i było okropnie- zero ochoty