Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniakkkk

Czy ktos z kafeterian czyta ksiazki? czy tlko glupie portale internetowe?

Polecane posty

ja czytam za dobre ksiazki nie skomentuje twojej wypowiedzi bo jest ponizej krytyki...

Gość zastanawiam się nad tym
to ja czytam Ogniem i mieczem, ale dziewczynką to raczej już nie jestem. i nie zamierzam się wstydzić, że uwielbiam Błękitny Zamek, to książki mojej wczesnej młodości (późnego dzieciństwa???)

Gość żółty mnms
absolutnie nie !!!:O

Gość ja czytam za dobre ksiazki
nie oczekuje komentarza zreszta spodziewam sie negatywnego mi nie potrzebny taki temat ja mam swoj literacki dobry swiat niech kazdy czyta to co chce, ktos czytajacy badziewia mi nie rpzeszkadza, ale o literaturze to raczej nie pogadamy lece bo wybuchna zaraz klotnie a nie chce mi sie tego sluchac

Gość Bzik na tym punkcie....
Tu jest bardzo dużo wspaniałych książek, stale aktualne nowości: http://tnijurl.com/0e74288ce4d5/ patrz kategorie i bestselery..............

ja tez nie jestem dziewczynka a ksiazki sa dla kazdego..ty lubisz to my co innego ale to nie my cie obrazamy....badziew? badziew ‘suche szczątki roślin, śmieci pochodzenia roślinnego’, wyraz znany głównie na północy Polski, np. w okolicach Ostrołęki, Torunia, Rypina, Chełmna itd.; też badziew (zapewne w odmianie miękkotematowej) ‘suche szczątki roślin, śmieci pochodzenia roślinnego (z ostrołęckiego). O badziewiu pisze również Bernard Sychta w Słownictwie kociewskim na tle kultury ludowej, t. I-III (Wrocław 1980-1985): badziewie ‘drobno pocięty chrust („Jidź i przinieś badziewia do palania”; „Badziewie ścieló tyż pod krowi”); 2. ‘marne zboże („W tim roku jano take badziewie urosło”). idzisz ja czytam tez encyklopedie i słowniki....

Gość
ja czytam za dobre ksiazki Ekscytujące :o

Gość facet nikt
czytam i uwielbiam to robić - nawet czasami zaniedbuję pracę, jak czytam coś wciągającego, bo muszę szybko skończyć ( wtedy czytam też na czerwonych światłach jadąć samochodem ) - średnio 2 - 3 książki w miesiącu

Gość zastanawiam się nad tym
nie dajcie umrzeć topikowi.. ja niedługo muszę wyjść, pewnie dopiero jutro będę miała czas zajrzeć pozdrawiam czytających :)

Pamiętam jak jeszcze chodziłam do podstawówki,to zawsze jak chodziłam do biblioteki wypożyczyć książki,to koledzy śmiali się że znowu idę czytać.Ale oni byli raczej z tych nieczytających,pojebanych dresów:P

Gość migaweczka
abraja, zastanawiam się nad tym - to ja chyba jestem waszą 3 zaginioną siostrą :) też kocham czytać i czytam w sumie wszystko co mi wpadnie w ręce, ale uwielbiam Musierowicz i Montgomery. Jeżycjade przeczytałam niezliczoną ilość razy i zawsze jak mam gorszy okres to sięgam po nią! pozdrawiam Was dziewczyny bardzo serdecznie! ESD :)

Gość migaweczka
baaardzo lubie też Sapkowskiego - ma super poczucie humoru według mnie :) co teraz czytacie? ja ostatnio troche filozoficznie - "kto zjadł mój ser"

Gość fdghjklgf
"CESARZ"-R.Kapuściński -- znakomita ksiazka!!

a czytał ktos z was WIECHA ksiazke pt...watróbka po warszawsku? kulam sie ze smiechu jak czytam jeu to jest czad

Gość polecam też
"Z głowy" Głowackiego

Gość oirtyulkjhgxcvbnm
ja pollecam "Malowany ptak"-Jerzy Kośiński

Hej :) Nie lubiłam czytać do 4 klasy podstawówki kiedy to zmusiłam sie do przeczytania W pustyni i w puszczy, wciągnęło mnie od razu i potem czytałam już coraz więcej. Moje ulubione ksiąźki: Trylogia - głównie Ogniem i mieczem i Potop, Quo vadis tylko już teraz przy 100 razie omijam opisy, "Lśnienie" Kinga (ogólnie czytam dużo Kinga, właśnie skończyłam Bastion - 1800stron ale warto było), wszystko Chmielewskiej : najbardziej "Wszystko czerwone", Całe zdanie nieboszczyka, Krowa niebiańska i Lądowanie w Garwolinie (płakałam ze śmiechu, polecam), Władca Pierścieni Tolkiena i oczywiśćcie moje ukochane Opowieści z Narnii CS Levisa - kocham te książki, czytałam milion razy...

I mam mnóstwo znajomych którzy czytają, wymieniamy się książkami więc wcale nie jest tak ze czytelnictwo umiera.

Z moich ulubionych mogę wymienić "Młodość Martina Bricka" i " doktor Glass"

kocham czytac, w zeszlym miesiacu przeczytalam 3 ksiazki... moze to niewiele dla niektorych ale ja nie miszkam w pl i ciezko mi jest dostac cokolwiek wiec sie wymieniamy z kolezanka przez poczte...(miszka 2h drogi ode mnie) :) :D dla chcacego nic trudneo :p

Gość evene
ja też jestem uzależniona od książek

Kocham książki :) moim ulubionym autorem jest S. King. Uwielbiam jego twórczość, najbardziej tą z lat 80 i 90. Mam prawie wszystkie jego książki :D