Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiki2211

Ile zarabiacie i w jakim zawodzie w tym marnym kraju???

Polecane posty

Gość sprzedawca w sklepie
1200 na rekę ale po 9 godzin dziennie , w soboty - wszystkie - 6 godzin , nie ma szans na zmianę pracy bez dawania d... , próbowałam już wariantu z większym miastem , zarobki lepsze ale żeby się utrzymac wynajmowanie mieszkania ze studentami :O:O , jakoś trzeba biedowac

Gość To mnie nurtuje
Głosy ktore nawoluja zeby nie narzekac, bo lepsza praca niz zadna - zgoda, ale juz bez przesady. Polacy taki waleczny narod, ale maja jedna zla ceche w mentalnosci - wlasnie takie "nie narzekaj i bierz co daja". W ten sposob nie potrafimy siebie wyzej cenic, domagac sie przyzwoitych pieniedzy, a przez to szacunku. Zawsze tylko "ciesz sie ze masz robote, bo mozesz nie miec wcale". Szef cwaniak - "Jak Ci sie nie podoba to czesc, na Twoje miejsce jest 100 chetnych" - z tego bierze sie wyzysk i uprzedmiotowienie pracownikow. Ktos powiedzial mi kiedys, ze jestesmy pokoleniem, ktore powinno i przede wszystkim ma prawo rzadac ludzkich zarobkow i traktowania. Moze czas cos zmienic. Czas tez docenic tez starszych ludzi z doswiadczeniem, ktorzy maja jeszcze sily i chec do pracy. Ojciec zony mojego szefa pracuje jako ochroniarz na parkingu - 700 zl za miesiac - to jest dopiero zart z czlowieka.

Gość s.silence
560 zł na 1/2 etatu. Praca w wypoż. DVD Warszawa, kończę studia, cały czas gdzieś pracuję od 18 r. ż. Pracowałam w Irlandii w wakacje, też nie chciałam wracać, no ale do końca studiów blisko. Smutne to jest...

Gość sdfhgsfgdfg
17000-23000 zaawansowany mechanik

Gość to ja ci cos napisze-autorko
:: [zgłoś do usunięcia] wiki2211 ale ja nie pytam o bajki wyssane z palca... przeciez mozecie napisac prawde- jestescie tu anonimowi... odnosi sie to do mechanika... ktory robol tyle zarobi? chyba ze nie w "" Widzisz-sama sie przyczyniasz do tego ze "ten kraj jest beznadziejny"-jak napisalas.Tylko w Polsce ludzie mowia o osobach tak jak ty mowisz"robol" i tylko w Polsce sie uwaza ze taki czlowiek nie moze zarobic.Rowniez dokladnie tak jak ty uwazasz!!!Moze ceibie i innych wprawie w oslupienie a innym otworze oczy gdy napisze ze w krajach bardziej normalnych od Polski KAZDY fachowiec zarabia dobrze.Ci-przez ciebie zwani"robole"sa tam CENIONYMI i POWAZANYMI fachowcami.A jesli ktorys z nich ma dyplom mistrzowski-to ma WYZSZE WYKSZTALCENIE !!! i zarabia naprawde dobrze!!! Porwonaj sobie teraz ten fakt z twoim i niestety wielu Polakow wyobrazeniem na ten temat.Z gory sie zastrzegam ze sprawa ie dotyczy mnie.Ja jestem po studiach.

Gość sprzątaczka
2500 zł .

...i jeszcze jedno.W tych krajach ceni sie wiedze i DOSWIADCZENIE.Czyli pracownik starszy z doswiadczeniem zarabia WIECEJ od mlodego.Pracownicy tacy sa tam POSZUKIWANI.!!!To jest dopiero dziwne w zestawieniu z polska rzeczywistoscia.No nie?Polscy tzw.pracodawcy to sa cwaniacy,wyzyskiwacze i oszusci.Taka jest prawda.Zreszta ci z sejmu,prawodawcy chyba jeszcze wieksi bo przeciez to oni porobili dla siebie te apanaze kosztem wlasnie tych fachowcow w Polsce zwanych"robolami".

Gość hfhf
nauczycielka zarabia 1890 na rękę i narzeka??? za ok 20 godz tygodniowo pracy??? to chyba lekka przesada, wiele osób by tak chciało. do tego dochodzą wakacje, ferie i przerwa świąteczna przecież, no ale nauczycielom zawsze mało...

Gość prostytutka11111111
prostytutka 30000 zł mówie wam jaka kasa!!!

i jesteś durna jak but i żal mi ciebie. Jeszcze jedno wciągam kupe nosem

Gość magalkona
ok. 4500 na reke + alimenty 1500 i nie narzekam :-)

----to ja ci cos napisze-autorko i jesteś durna jak but i żal mi ciebie. Jeszcze jedno wciągam kupe nosem---- ///// to jest oczywiscie podszyw ekskrementofila idioty.Do tego ja jestem facetem-balwanie.

Gość narkoman 6510741243
ja wam coś powiem. Sprzedaję narkotyki i nieraz mam po 600000 zł

to jest oczywiscie podszyw ekskrementofila idioty.Do tego ja jestem facetem-balwanie. WIERZYCIE TEJ NA GÓRZE??

Gość do sdfhgsfgdfg
co to znaczy zaawansowany mechanik?

Gość sdfhgsfgdfg
to znaczy że dostałem dyplom i pracuję w tej branży przez kilkanaście ładnych lat

Gość Mężatka 29
Praca biurowa w firmie komputerowej - 2200 netto. Praca od pon do piątku 8 h. Zadnych nagodzin. . . . .

Gość alka2108
Prawie 1800 na rekę, asystentka prezesa. Jest OK :)

Gość do sdfhgsfgdfg
czyli jestes mechanikiem inzynierem po studiach i pracujesz przy komputerze?

Gość 8725661937846
tak

Gość sdfhgsfgdfg
tak jestem mechanikiem inzynierem po studiach

Gość _nauczycielka_matematyki_
hfhf nauczycielka zarabia 1890 na rękę i narzeka??? za ok 20 godz tygodniowo pracy??? to chyba lekka przesada, wiele osób by tak chciało. do tego dochodzą wakacje, ferie i przerwa świąteczna przecież, no ale nauczycielom zawsze mało... po pierwsze nie narzekam, tylko odpowiadam na zadane pytanie. po drugie śmieszą mnie takie gadki, jak to pracuję po 20 godz /tyg. 20 godz. tyg to mi się buzia nie zamyka od tłumaczenia, dyskutowania, naprowadzania na właściwy tok rozumowania itp. i nogi wrastają w tyłek od spacerowania po klasie. drugie tyle spędzam na różnymi dokumentami, bo biurokracja coraz większa. szkolenia, spotkania w zespołach, z rodzicami. no ale ktoś kto nigdy w szkole nie pracował, to co o tym wie... już nie pamiętam, kiedy wróciłam do domu przed 15. zazwyczaj wychodzę koło 7 a wracam o 17. z pełną torbą pracy do domu - sprawdziany, testy, egzaminy próbne, które nie tylko trzeba sprawdzić, ale opracować wyniki, napisać raport, analizę dla każdego ucznia dotycz. jego pracy. mogłabym dorobić na korkach, ale często po prostu nie mam siły. po trzecie, skoro tak byś chciała, to zapraszam :) nowa krew z nowymi pomysłami i nowym spojrzeniem zawsze mile widziana :) aha, to że mam ferie czy wakacje, to chyba normalne? ty też masz urlop. 26 dni roboczych (ponad 5 tygodni) ci przysługuje. możesz skorzystać, kiedy masz ochotę (przynajmniej teoretycznie) - ja nie. i jak święto wypada w sobotę, to mas dodatkowe wolne. ja nie. i nie zaczynam wakacji z ostatnim dzwonkiem, jak i nie kończę ich 31 sierpnia... soboty, niedziele i święta też w większości zawodów są dniami wolnymi od pracy, więc nie wiem, czemu my nauczyciele mielibyśmy wręcz mieszkać w szkole?

też jestem nauczycielką i zadziwia mnie fakt, dlaczegoż to tak wszyscy spoza oświaty są najlepiej zorientowani n/t naszej pracy? temat jest poświęcony ile kto i gdzie zarabia. i jakoś, mimo prześledzenia wpisów od deski do deski, nie znalazłam posta wytykającemu laskom w biurze, jak to piją kawki, surfują po necie i piją kawki; laskom pracującym w butikach, jak to siedzą i pachną...

Gość dfgvdd
ok 5 koła na miesiac, pokojowka amsterdam

Gość jnjnkjhjkhjk
III rok studiów, Recepcjonistka w agencji reklamowej 1800, 3-4 razy w miesąciu zlecenia (hostessing, modeling itd) - średnio 1000 zł Robię kurs na instruktorkę prawa jazdy :)

Gość pamdmjgjmj
W obecnej pracy 5 osob chcialo podwyzki. Nie dostali i sobie poszli reszta i na miejsce tamtych poza wyjatkami robi za minimalna.

Gość stolarz meblowy
od 12 lat, po zawodówce ok 15000 - 25000 miesięcznie, własna firma. Uczelniany dyplom leży w szufladzie.

Gość Grecja sprzątające kobiety
sprzątanie 6 eu/godzinę na czarno-rarytas 4 eu w firmie która nie ubezpiecza i nie wypłaca kasy ,tylko wtedy kiedy ma pieniądze,a szef obiecuje i pieniądze dostają dziewczyny z trzymiedsięcznym opóxnieniem,jak któraś zbyt często upomina się to ją nie bierze do pracy,Żenada------------------------ Tak ma moja znajoma,wypłacił jej pieniądze za listopad teraz,wyzysk i Afryka się kłania:-((

Gość fasola1
"hfhf nauczycielka zarabia 1890 na rękę i narzeka??? za ok 20 godz tygodniowo pracy??? to chyba lekka przesada, wiele osób by tak chciało. do tego dochodzą wakacje, ferie i przerwa świąteczna przecież, no ale nauczycielom zawsze mało..." kocham takie teksty sama jestem nauczycielka mam 1300 i zyje i wcale nie pracuje 18 h bo w domu nie chciały jeden z drugim siedzieć i tego sprawdzać nie wspomnę o innych rzeczach a mąż ma 5-6 tys i pracuje jako kierownik firmy budowlanej..wiec tak naprawdę żyje dzięki niemu

Gość nauczycielka angielskiego gimn
ok 2 300 - 23 lekcje tygodniowo