Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy czy czy

Lipantyl a tabletki antykoncepcyjne.

Polecane posty

Gość czy czy czy

Witam, od 3 miesiecy biorę Lipanty i jednocześnie tabletki Yaz. Dopiero teraz zobaczyłam, że Lipantyl obniża skuteczność tabletek:-(. Miałam zabezpieczony stosunek, pradopodobnie nie dostało się nic do środka, ale nigdy nic nie wiadomo, paluszki itp....Dzień po stosunku miałam delikante klrawieine, bardzo małe. I tak sięteraz zastanawiam, czy nie doszło do zapłodnienia, stąd to krawienie., NIe jestem specjalistą, ale gdyby nawet do chyba za szybko doszłoby do zagnieżdzenia komórki - stąd lekkie krawiwenie, poza tym bolał mnie jajnik, ale już okres tuż tuż, więc moze dlatego.

Gość a ja mam podobnie
a wiesz.. ja od 2 tyg również biore Yaz i brałam antybiotyk Rovamicyne 3 00 000 tez dopiero po wyczytałam ze obniza skutecznosc anty. Teraz sie boje troche a mam pytanie do ciebie ? miałaś te plamienie i jak długo u ciebie trwało ? Bo ja włąsnie plamiłam ale jak odbyłam stosunek z chłopakiem bez i skończył we mnie to plamienie nagle mi ustało...

Gość czy czy czy
Ja miałam duże plamienia na początku opakowania. Teraz biore chyba 3 opakowanie i już nic nie było, do czasu tego stosunku, kiedy pojawiło sie niewielkie, naprawde niewielkie palmienie, nawet nie było widoczne na bieliźnie. Szkoda, że na ulotce obydwu leków nie ma nawet słowem o tej interakcji, poza tym 2 lekarzy wiedzialo, że biorę jedne i drugie i nik słowem nie powiedział, że tak nie wolno:-(. ja mam nadzieje, że nic siedo środka nie dostało.

Gość czy czy czy
a trwało dzień.

Gość a ja mam podobnie
mi tak samo nikt nie powiedział ja juz pisałam gdzies o tym wczesniej bo tez na ulotce leku(antybiotyk) nic nie pisało wyczytalam w internecie. a ty bierzesz tabletki i jeszcze prezerwatyw uzywasz ?

Gość a ja mam podobnie
a co do twojego problemu mysle że nie masz sie co bac :)

Gość czy czy czy
niestety, paniczny strach przed ciążą. poza tym, nie mam stałego partnera. wiec lepiej z prezerwatywą. teraz tak czytam, i wychodzi na to, że plamienie spowodowe było otarciem śluzówki, tak szybko nie dochodzi do zapłodnienia, ale człowiek w stresie wszystkiego sięczepia.

Gość a ja mam podobnie
Aha.. No tak jest ja też mam stracha. i W ogóle a mam jeszcze pytanko ? masz czas?

Gość czy czy czy
nie mam, ale pytaj:-)

Gość a ja mam podobnie
Własnie jak zaczełam brać Yaz i odbyłam z chłoapkiem juz z 3 stosunki i za kazdym razem mnie bolało w środku jak we mnie wchodził ale dzisiaj bołao mnie strasznie (dziewicą juz od roku nie jestem) i Kiedy wsadził palce powiedzial ze mam tam taka kulke ze jest strasznie duża jest mówił ze kiedyś tez ja czuł ale była mała a teraz jest z 3 razy większa.. Co to może być? mówił ze przed braniem tabeletek nie miałam takiego czegoś a teraz ?

Gość czy czy czy
Wątpie aby cokolwiek moglo się stać z powodu brania tabletek. Dalej już jest szyjka macicy. Jeżeli 3 razy wieksza wg. Twojego chłopaka to lepiej zapytać lekarza,

Gość a ja mam podobnie
byłam 2 tygodnie temu i powiedzial ze jest wszytsko dobrze ale dzisiaj się wystraszyłam

Gość czy czy czy
Skoro byłaś dwa tygodnie temu to pewnie nie ma sie czym martwić.Ale miej na uwadze i kontolujcie.

Gość a ja mam podobnie
ale wydaje mi się ze to po tych tabletkach tak mi sie zrobiło dlatego pytam :)

Gość czy czy czy
podniose