Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamili

szukam mam półroczniaków!

Polecane posty

Gość paulina7785
ja na zakupy jeżdżę z dziećmi i mężem, musi i on być bo jak chcę coś przymierzyć lub wybrać to on w tym czasie się nimi zajmuję:-) Zdarza mi się czasem dla poprawy humoru iść na solarium, ale mam o tyle dobrze że mam go pod nosem i czynne do 21, więc znów wtedy mąż ten czas jest sam z dzieciakami. Tak samo jest z fryzjerem-czasem trzeba się do porządku doprowadzić żeby ludzi i swoich dzieci nie straszyć:-)

Gość Martineskaa
No w sumie tak tylko kurcze tez nie kazda mama ma mozliwosc, bo czasami maluszki sa takie rozdrate ze ciezko zostawic bidulke pod przebieralnia i isc sie ubierac w najlepsze;-P

Gość paulina7785
kocham swoje dzieci ponad wszystko, ale tak naprawdę czasami brak mi jak za dawnych czasów wypadów z mężem wieczorami, na weekendy. Chyba mnie rozumiecie, i to nie chodzi o to że żałuję że mam dzieci i się nie wyszalałam. Tylko tak po prostu czas z mężem bez ciągłych obowiązków, płaczu, karmień, krótki chociaż parę godzin:-)

ja nigdy nie zostawiam malych pod przebieralnia, nigdy poprostu mam obawy i nie zostawie, zwykle jezdzimy na zakupy razem w czworke :P a czasami jase sama na 2-3 godzinki

Gość Martineskaa
Mnie kiedys strasznie dziwilo jak mamy moga zostawiac dzieci pod sklepami, warzywniakami itp. teraz sie to juz bardzo zmienilo i mamy tarabania sie i pakuja wszedzie z wozkiem gdzie sie da i tez nikt na nich krzywo nie patrzy, a w latach 90tych czesto pamietam widoki wozkow z dziecmi pod sklepem, a jak sie do sklepu weszlo z wozkiem i dzieckiem to sprzedawczyni krzywo popatrzyla i jeszcze cos skomentowała..

Gość Martineskaa
Ale cofnij sie tak 15 lat w wstecz , to jeszcze bylo jakies takie PRL-owskie podejscie do wielu spraw i te wózki tak samo. Pamietam u nas taki sklep SUPERSAM niby market na tamte czasu, to pełno wózków z dziećmi pod nim stało a mamusie w najlepsze trzaskały zakupki :-)

Gość Martineskaa
A tak zapytam, masz bliźniaki ? tp chyba podwójne szczęscie :-)

Gość Martineskaa
A jak to strasze dziecko reaguje na młodsze?

Gość paulina7785
lana to tak samo jak ja, a w jakim wieku?

na poczatku byla bardzo ceikwa co rusz chwytala za raczke i nozke, teraz bardzo czesto daje siostrzyczne buziaczki, ogolnie dobrze :)

Gość paulina7785
ale ja jestem spostrzegawcza;-) Fajnie jest patrzeć jak starsze chociaż samo małe próbuje się opiekować młodszym prawda? Mój syn buja małą w leżaczku, przynosi zabawki jak płacze, całuje, gilgocze:-)

Gość Martineskaa
czasami te starsze dzieci patrza zeby tylko gdzieś uszczypać albo coś zrobić wiesz takie małe zazdrosniaczki. Moja kuzynka ma dwojke dzieciaczkow dwie coreczki jedna ma 3 lata a druga roczek i ta starsza ciagle do niej podchodzi z jakaś zabakwa ze niby chce sie pobawic a pozniej ją gdzies walnie i ucieka. Ona ma urwanie glowy bo ta starsza taka zazdrosna jest chyba.

Gość paulina7785
syn 2 lata, córka 0,5. Myślałam, że będzie zazdrosny o siostrę, ale jest ok nawet lepiej niż się spodziewałam.

Gość Martineskaa
Ja pamietam moja kolezanke ktora miała starszego brata o 2 lata , kiedy ona miała 8 lat to jeszcze super żyli, ale później oboje nabrali agresywnosci do siebie i tłukli sie tak długo ze soba az on skonczył 18 lat i mu przeszło, w kazdym badz razie były to krwawe boje hehe rodzice nie widzili co robic, bo w nerwach to wszystkim sie bili co popadło :-P

Gość paulina7785
Wiesz co nie, on jest teraz na takim etapie że zajmuje się niemal cały czas sobą, bawi się często sam-no chyba,że malujemy farbami lub lepimy z ciastoliny to razem, ale sam sobie radzi z jedzeniem. Jakoś chyba zrozumiał, że dzidzia jest mniejsza i więcej mamy czasem potrzebuje. Ale oczywiście zdarza się, że syn chce się przytulić więc często mam na kolanach dwójkę:-) Na początku był problem bo przestał chcieć spać w swoim pokoju bo mała spała w naszej sypialni, ale to też mu przeszło z czasem i tylko rano do nas przychodzi i leżymy we czwórkę. Ja bardzo często mu tłumaczę, że dzidziuś jest malutki, a on jest starszym braciszkiem i musi się opiekować siostrzyczką... Częściej zauważam,że to córka w miarę jak coraz więcej rozumie jest bardziej zazdrosna o niego np. jak mam go na kolanach i akurat w tym czasie na nią nie zwracam uwagi:-)

Gość paulina7785
jak się dowiedziałam, że jestem tak szybko w drugiej ciąży to byłam przerażona, ale teraz widzę że dzieci we dwójkę super się wychowują i nie żałuję:-)

Gość mamili
hej :) dziewczyny, mam pytanko- oczywiście w "naszym" przedziale wiekowym: napiszcie mi proszę, jak zachowują się Wasze dzieci brane na ręce. Bo moja mała jakby przechyla się ciałkiem w bok i nie wiem, czy się martwić?

Gość mamili
nie ma żadnej mamy półroczniaka???

Gość mamili
uuuuuuuuu?

Gość mamili
nadal czekam....

Gość onaija
:(

Gość paulina7785
W pozycji "kołyskowej" na rękach odchyla się czasem na boki i do tyłu. Ale myślę, że u nas to chodzi o to że mała chce teraz być bardziej noszona pionowo by oglądać świat:-) Ja bym się tym nie przejmowała, może po prostu coś zwróciło jej uwagę i tak usilnie chciała się do tego odkręcić:-)