Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona przyszła mama

w którym tyg. ciąży...

Polecane posty

chciałam Was drogie Panie zapytać w którym tygodniu wyczówałyście ruchy dziecka, to czy bije mu serduszko??

Bicia serca nie wyczujesz. Pierwsze takie realne ruchy, kiedy wiedziałam że to dziecko a nic innego (pierwsza ciąża) - 15-16 tc delikatne kopnięcia, szczególnie intensywne w nocy i wieczorami. Ale na to nie ma reguły. Każda z nas jest inna. Ja czułam wyjątkowo wcześnie jak na pierwiastkę ;)

Gość Jania kania i inni
ja czulam wyrazne ruchy ok 21tc, jestem pierwiastka. pierwsze ruchy byly juz w 19tc ale nie bylam ich pewna ;) a serduszko bije od 8tc jak dobrze pamietam, ale tego nie wyczujesz :P

ja jestem w 18 tyg i wieczrem czuje jak by skurcze i poczułam bicie serduszka (napewno nie moje bo tak szybko nie bije) jak dobrze obmacałąm brzuszek :) dlatego jestem ciekawa czy te skurcze to ruchy dzidziusia

Nie ma możliwości wyczucia bicia serca przez skórę, mięśnie, macicę ;) To, co czujesz, to drgania, one czasem występują, wiele kobiet je odczuwa na różnych etapach i lekarze różnie to interpretują.

Gość pierwsze ruchy
w 18 tygodniu, bicie serca wydaje mi sie ze tez czulam pod ręką pare razy...

Gość już niedługo.......
pierwsze ruchy poczułam w 22-23 tc , a co do bicia serca to i owszem czuje .. jestem w 38 tc i dzidziuś jest tak ułożony ze czuje podwójne tętno - swoje i dzidziusia :)

Pierwsze ruchy - których nie mogłam pomylić z rewolucjami jelitowymi ;) - poczułam w 19t5d :) Pozdrawiam

Pierwsze ruchy (takie że kopniaka dostałam) poczułam w 20 tygodniu (czyli niedawno;) ) a serduszko "migające"na ekranie USG to już w 6 tygodniu... pozdrawiam

Gość jjkmnm.
w 19 tyg lekkie jak trzepot skrzydełek takie delikatne