Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

Gość Marcia89
Hej dziewczyny! sluchajcie mam wizyte u poloznej dopiero 16 lutego. Strasznie dlugo kaza mi czekac w tej przychodni a ja sie denerwuje. Poza tym czytalam troche na temat ciazy urojonej i zastanawiam sie czy nie jest tak w moim przypadku. Ale raczej nie , bo 2 testy wyszly pozytywnie i to od razu no i brak okresu. Jestem wiec w ciazy chyba w 6 tygodniu. Dopiero 16 lutego dowiem sie cos wiecej a tak poki co nic nie wiem. Mam narzeczonego mieszkamy ze wspollokatroami , ale jak dziecko sie urodzi to chyba wolelibysmy wynajac cos mniejszego dla siebie. Ja pracuje w hotelu wiec prace mam dosyc ciezka , ale na razie nie bede mowic o ciazy , dopiero gdzies tak w 2 , 3 miesiacu chyba powiem. A wy kiedy powiedzialyscie? Poza tym caly czas mam problemy z sikaniem. Moglabym sikac caaaly dzien. No i mam straszny apetyt i brzuch juz mi sie taki wielki zrobil a to dopiero poczatek ciazy:/ Echh no nic duzo tego wszystkiego ale mam nadzieje , ze jakos sobie poradze. Pozdrawiam

jak pracujesz w hotleu to powiedz wczesniej.bo tam jest bardzo ciezko przetrwac.a tak potraktujacie ulgowo napewno,bo musza.ja jestm w 4tyg i nic nie mowie do min 8

dzień dobry dziewczyny :) uff dopiero co wstałam , a co mi tam :P zaraz zrobie śniadanko i was doczytam

Marcia89 nie masz sie co denerwować i martwić , większość z nas podejrzewam że mialy pierwszą wizytę z położną okolo 8-9 tygodnia , skro teraz jesteś w 6 tyg to za niecałe 10 dni bedziesz mniej więcej w połowie 8mego :) i każda z nas na pewno musiała czekać ale cierpliwości , oni tutaj tak prowadzą ciążę , jeśli nie chcesz jeszcze nic mówić w pracy to w porządku, tylko postaraj sie oszczedzać bardziej i pilnuj się żebyś nie dźwigała cięzkich rzeczy a częste siusianie zupełnie naturalne macica powiększa się( stąd też uczucie większego brzuszka) i zaczyna uciskać na pęcherz, zmniejszając jego pojemność,nerki zwiększają tempo pracy,bo muszą przefiltrować większą ilość krwi z substancji toksycznych, cierpliwości kochana , 10 dni szybko zleci a ty odetchniesz z ulgą i nie bedziesz mogła sie doczekać pierwszego skanu ;)

Maliniakowa jak samopoczucie, my też chcieliśmy pieska kupic i po wielu poszukiwaniach i rozmowach ze znajomym weterynarzem , wyszło nam że do naszego profilu rodzinnego pasowałby bulldog angielski, ale tylko czystej rasy i bez skazów na dna :D zakochałam sie w tych psiakach i mimo iż ich wygląd niektórych przeraża , to naprawdę są łagodne , posłuszne, cierpliwe szczególnie do dzieci , wystarczy wpisać sobie na youtube bulldog i dziecko , nie przepadają za ruchem więc są jak najbardziej odpowiednie do spacerów przy wózku ;) niestety cena szczeniaka dała nam do myślenia i na razie sie wstrzymaliśmy :( ps. ale gram w totka i jak wpadnie jakaś wieksza extra kasa to wrócimy do tematu psiaka

Czesc dziewczyny. Samopoczucie kiepskie.Od rana chec na mc'donalda wiec zaraz sie wybieram:) A u Was dziewczynki jak? Emiliabhx no mi się marzy jakiś taki "kieszonkowy" ale ceny są z kosmosu a teraz mamy wazniejsze wydatki niż psiak. Moze kiedyś bede miała takiego kieszonkowca:D

Maliniakowa a za mną kapusta kiszona nadal chodzi ;) pogoda jest dupna więc i samopoczucie dupne , no ceny psiaków to z kosmosu ale i ubezpieczenie i w razie czego leczenie też :/ a koty odpadają bo mój mąż nie cierpi ;) no to w takim razie smacznego fast fooda życze i idę po kapuste

Dziękuje Ci bardzo:) Kota to ja tez bym nie chciała:) Smacznej kapustki:) Do "zobaczenia" potem:)

czesc dziewczyny...wlasnie wrocilam z pracy ufff nie jest lekko ....8h na nogach w ciaglym ruchu robi swoje padam na twarz : / a co do zwierzakow to nie nawidzilam kotow az do momentu kiedy doszlo o mnie ze nie mam warunkow na psinke i dlugo miec nie bede.a teraz mamy kotke savanne ma 11mc.i jestem szczerze zaskoczona nia.reaguje na imie zawsze przybiega,rozumie fe,uwielbia czesanie nie niszczy mebli spi na swoim poslaniu i czasem aportuje zabawki (jak pies heheh)czasem na szafie i ogonie przyprawia mnie o lawine smiechu nie raz : )

Gość Marcia89
emiliabhx dzieki za odpowiedz :) no mam nadzieje , ze to czeste sikanie przejdzie , bo straszmnie mnie to meczy. A kiedy mialyscie pierwszego scana? I to normalnie tez wykonuje polozna? Tak poza tym to odczuwam czasem lekki bol brzucha na dol , trwa to ok. 30 sekund i zaraz mija i to jest taki bol jakby podczas okresu , ale gdzies czytalam , ze to normalne . Co do moich zachcianek to nie mam jakichs wiekszych , chociaz nie zaluje sobie niczego i jem to na co mam ochote . Jedynie rano jest mi niedobrze i odrzuca mnie od miesa , szczegolnie szynek wszelkiego rodzaju. No i spac sie wczesnie chce . Buziaki i do pozniej ;)

marcia masz typowe objawy ciazowe hehehe ja mialam pierwszy scan w 4tyg bo poszlam prywatnie hehhe a tak powaznie to 12 ide dopiero do gp i ten mnie przekieruje .....

ja pierwszy scan miałam w 8tc ale tylko dlatego że miałam plamienie i już po męczeniu ich codziennie wkońcu mi scan zrobili. Ten który jest po 12tc miałam dokładnie w 12tyg i 2dniu wiec dość szybko:) U położnej byłam w 10tc.Jakoś tak.A następną wizyte z nią mam w 16tc.Więc jeszcze nie cale 3tyg:) Krisanko wznawiam pytanie....Czy zalogowałaś się na 40tygodniach??

Gość Marcia89
Acha czyli na scan jeszcze sobie poczekam. Ale juz sie nie moge doczekac , bo wtedy dopiero chyba to wszystko dojdzie do mnie. A zazywacie jakies witaminki? Ja bez wiedzy lekarza kwas foliowy plus witaminy dla kobiet w ciazy falvit. Moja mama konsultowala sie z lekarzem w Polsce i moge to brac a chyba mi nie zaszkodzi.

Ja zazywam pregnacare.Właściwie już mi się skończył i chyba też zmienie na falvit. Kwas foliowy wskazany:) A z tym usg nie przejmuj się.Zleci zanim się obejrzysz.Ja też strasznie nie mogłam się doczekać a tu już za chwile kolejna wizyta u położnej:)

nie nie zalogowalam a powinnam heheh?zaraz to zrobie po czym uciekam spac papap

Pytam tak dlatego że zalogowała się tam dziewczyna która ma bardzo zbliżony do Twojego staż w uk też 4 tc:) Pozdrawiam.Wyśpijcie sie dziewczyny:)

Hej dziewczyny. Dolaczam do was :) Jestem w 27 tygodniu ciazy i moja dzidzia juz jest baardzo duza :) Kopie calymi dniami, bawi sie z tatusiem :P super uczucie was tez to czeka :) co do prowadzenia ciazy tutaj to ja mam bardzo dobre zdanie. pierwsza ciaze poronilam w 8 tygodniu i mialam im to za zle, ze nie zrobili mi wczesniej usg, ale co prawda nie mialam zadnych objawow ani plamien wiec skad mogli wiedziec, ze cos sie dzieje. Po ok 2 latach zaszlam znowu w ciaze i bardzo sie balam jak to wszystko bedzie wygladalo. Umowilam sie oczywiscie na wizyte do gp i czekalam na wizyte z polozna. w 6 tygodniu zaczelam plamic a jeszcze nie mialam przydzielonej poloznej wiec polecialam do mojego gp i odrazu wyslal mnie do szpitala na usg wiec 3 godziny pozniej juz bylam spokojna bo z dzidzia wszystko bylo ok:) no ale nie trwalo to dlugo bo po zaledwie 2 tygodniach znow zaczelam krwawic i to bardzo mocno. z pracy zabrala mnie karetka i tez po kilku godzinach mialam usg. z dzidzia bylo wszystko ok ale tyle co sie strachu najadlam to nikomu nie zycze... gp wypisal mi zwolnienie na 2 tygodnie i mialam sobie poodpoczywac w domku. od tamtej pory jest wszystko ok. oczywiscie pierwsze 3 miesiace nie nalezaly do najlepszych pod wzgledem objawow... z kibelkiem sie praktycznie nie rozstawalam, jesc mi sie nie chcialo i tylko bym spala... schudlam pare kilo nawet ale to normalne wiec nie bojcie sie jak wam poleci waga :P Nastepny scan mialam planowo w 12 tygodniu i w 20-stym :) gin powiedzial, ze bedzie coreczka ! :) moja malutka kruszynka byla taka ruchliwa na tym usg machala raczka do nas i ssala kciuka:) superr doswiadczenie bierzcie ze soba mezow obowiazkowo :) od tamtej pory czuje sie swietnie, objawy praktycznie ustapily a przybylo duuuzo sily:) zakupy i spacerki zaliczam codziennie :) zrezygnowalam z pracy w 10 tygodniu ze wzgledu na wczesniejsze doswiadczenia... chcialam byc na 100 procent ostrozna. wizyty z polozna mam planowo tak jak napisane w pregnancy book ktore pewnie dostalyscie :) mieszkam w malej miejscowosci nad morzem Barnstaple. moze dlatego, ze jest to mala miejscowosc i malo kobiet w ciazy, opieka jest naprawde dobra. jakos w 22 tygodniu bolal mnie brzuch i jakos zanikly mi ruchy dzidzi. zadzwonilam do poloznej w szpitalu i odrazu kazala mi przyjechac. po pol godziny juz badal mnie ginekolog i okazalo sie ze dzidzia ma poprostu leniwy dzien :P a bol brzucha spowodowany byl rozciaganiem sie macicy :) i po tamtym incydencie jakos nabralam przekonania, ze juz nic mi nie grozi. opiekuja sie naprawde dobrze. oczywiscie nie ma co sie spodziewac takiej opieki w pierwszych tygodniach ciazy, ale tlumaczcie sobie to inaczej... jesli tak wczesnie cos sie dzieje to widocznie jest zle zaplodnione i lepiej zeby natura zrobila swoje niz potem dzidzia mialaby byc chora bo lekarze na sile podtrzymuja nie do konca zdrowa ciaze. moim zdaniem po 12 tygodniu trzeba juz interweniowac bo wtedy mamy juz w sobie plod a wczesniej jest zarodek ktorym niestety rzadzi jeszcze natura. wiem, ze to nie tak latwo bo sama to przechodzilam ale co ma byc to bedzie pamietajcie :) No to sie rozpisalam na dzien dobry hehe mam nadzieje, ze was nie zanudzilam ;p zapisujcie sie juz do szkoly rodzenia :P z tym nie ma co czekac bo wiem ze w wiekszych miastach sa kolejki ;p ja zapisalam sie juz 5 miesiecy temu :) moja grupa zaczyna za tydzien bo to dopiero od 28 tygodnia sie chodzi :P Dbajcie o siebie i duuuzo odpoczywajcie ;p spijcie sobie wygodnie puki mozecie hehe juz niedlugo nie bedzie tak latwo;p ulozenie do snu zajmuje mi jakas godzinke a i tak jest nie wygodnie ;p nocne wstawanie na siusiu ;p bole plecow i bokow... Ale za to tance dzidzi w brzuszku sa poprostu boskie i zapomina sie o wszystkich dolegliwosciach:) trzymajcie sie ! :) do poczytania :P

Hej dziewczyny! U mnie wszystko ok, byłam w sobote u GP, zadała tylko pytania kiedy ostatnia miesiączka była, wyliczyła termin porodu (08.10.10) i wiek dziecka 6tydz., zapytała czy miałam lub ktoś z rodziny miał problem z ciążą, czy były u mnie w rodzinie bliźniaki, ja że nie było, to mąż się odezwał, że u niego były, pytała czy planowane dziecko i w którym cyklu się wystaraliśmy. Dała mi do wypisania papierek, żeby mi certyfikat wydali że w ciazy jestem, na bezpłatne leki, powiedziała, że za 3tyg będe miała spotkanie z położną i tyle:) Wczoraj na wieczór zwracałam i o 2.00 w nocy, nie poszłam dzisiaj do pracy, ale jutro już idę, teraz mam pierwszą zmiane na 7.00 do 15.00 no i przez moją nieobecność 3 dni i wolne 2:D , plamień na szczęście(odpukać) brak, dzisiaj cały dzień do 17.00 okropne mdłości i tyle:D Oby tylko wszystko było w porządku, już się nie moge doczekać 12tygodnia, a to jeszcze raz tyle ile w ciąży jestem... Pozdrowionka dla Was i maluszków:)

Cześć mamusie? Jak samopoczucie?U mnie już lepiej i znowu pożeram wszystko co mam pod ręką:) Mdłości ustały i wczoraj wkroczyliśmy w 13tc:)Tak się ciesze.Do półmetku zostało jeszcze 7tyg ale szybciutko zleci:)Ide upichcić jakiś obiadek bo mam dziś troszke więcej energi:)

cześć dziewczyny :) Marcia89 częste oddawanie moczu jest męczące , ja jestem w 16styg i zdarza mi sie w nocy wstawać nawet 5 razy , ale wszystko dla dobra maleństwa - obliczono, że organizm maleństwa, które rośnie w twoim brzuchu, składa się w 74–94 proc. z wody, dodatkowo to właśnie woda, a dokładnie wody płodowe są jego naturalnym środowiskiem i wpływa na właściwy rozwój tkanek dziecka, staram sie wypijać codziennie 1,5 l wody mineralnej nie licząc herbatek , ból brzucha który opisujesz to prawdopodobnie rozciągająca sie macica

Paulina_UK witamy nową brzuchatkę jeśli masz ochote proszę sie dopisac w odpowiednie miejsce w tabelce :) Maliniakowa to super że objawy ustępują :) ja mam jutro wizyte kontrolną z położną i odebranie wyników krwi, ale jestem dobrej myśli uaktualniam tabelke bo sie nowy tydzień zaczął ;) madziulek30....................13.07.10.........17 .......... staines emiliabhx....................... 28.07.10......... 16........ ..birmingham malinoakowa...................15.08.10.........12. ......... londyn< br /> oczekujac na Zuzie...........8.03.10..........35.......Goole/Doncaster fisiowna.........................9.02.10.......... 39...... ....Londyn Izabell1982.....................20.03.10..........3 3..... .Londyn/Hounslow krisana..............25........16.10.10........... 4 ...........londyn/nw dopiero wróciłam od fryzjera więc ide coś zjeść ale będę tu regularnie zaglądać

ja jestem:_) wrocialm niedawno z pracy,cos tam zjadlam..i jestem emilia -mam pytanie czy czujesz juz jakies ruchy dziecka?

cześć madziulek30 :) no niestety jeszcze nie czuję :( ale wszystko przedemną :P może jutro położną poproszę co by spróbowała poszukać serduszka stetoskopem :) a ty ? czujesz ?

ja delikatne od okolo tygodnia czuje.zalezy w sumie od dnia.ale mysle ze takie bardzo intensywne zaczynaja sie od 20 tygodnia.ja teraz zaczynam 18 tydzien.pamietam w zezly poniedzialek lezalam na plecach wieczorem i poczulam 3 razy male kopniaczki.a wczoraj nic nie czulam i oczywiscie juz dalo mi to powod do myslenia. emilia ty jests jak sie nie myle jestes w 16, wiec moze juz odczuc pierwsze ruchy za jakies 2, 3 tygodnie moze troche pozniej:)

a mam jeszcze pytanko?. jak u ciebie brzuszek.u mnie lekko sie zokraglil.i nikt z otoczenia by sie nie domyslil... z jednej strony juz chcialabym miec lekko widoczny,a z drugiej przeraz mnie wizja wielkiego brzucha, a jak tam u ciebie?

madziulek30 to masz suuuuuper :D , no pewnie około 20 tygodnia poczuję, cierpliwa jestem , poczekam ;) a ogólnie jak samopoczucie? ja dziś ledwo wysiedziałam u fryzjera :/ zaczęłam sie po dwóch godzinach głodna robić , a jak jestem głodna to mam takie dziwne konwulsje jak na wymioty ale nie wymiotuję bo zazwyczaj juz nie mam czym i ciężko mi to powstrzymać dopóki np czegoś nie przeżuję :/ dziwne to chyba

Witam dziewczyny ciekawy temat macie :D szkoda ze wczesniej nie trafilam na was bo ja juz nie ciazowa ale moge powiedziec ze nadal w temacie bo 6 tyg temu wyklula sie moja kaczucha:D wiec jesli macie jakies pytania to walcie smialo z checia pomoge.

madziulek30 to ty chyba szczuplutka osóbka jesteś :) bo ja do szczupłych nigdy nie należałam (ale do otyłych też nie) to i brzuszek mi już widać , ale podobno wielkość brzuszka zależy m.in. od napięcia mięśni jamy brzusznej i skóry, ilości wód płodowych oraz wielkości dziecka no i od indywidualnej budowy ciała :)