Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

czy to mozliwe?-wszytko mozliwe.czujesz sie praktycznie tak samo jak przed okresem.zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki. Wracajac do mnie to ja sie nastawiam na to wywolanie.Moze to lepsze podejscie niz wyczekiwanie,a noz cos sie wydarzy. emilia natura jest nie do okreslenia.wiec moze urodzisz przede mna Czytalam wczoraj ze czasem rozwarcie potrafi sie zrobic w przciagu kilku godzin. czaem niektore chodza z rozwarciem kilka dni i nic dalej. jak powiedzialam o tym czopie poloznej to nie zrobilo na niej wielkiego wrazenia.wiele kobiet go traci duzo wczesniej i nie jest to nic znaczacego.wydaje mi sie jednak jakby byl podbarwion krwia to moze inaczej.Ja mialam caly zolty. u mnie tak zaczelo lac na zewnatrz, a mielismy sie gdzies przejsc.

moze emilia podloz normalna ceratke,takie jak dla niemowlat.nie sadze jednak ze tak ci chlusnie zebys zalala materac.

Hejka Dziewczyny :) Majowka tyle czekalam i nie obchodzilo ich nic nawet to jak mowilam ze mam ciezka sytuacje itd zeby ich pospieszyc teraz czekamy na housing benefit juz prawie 3 miesiace i non stop czegos potrzebuja juz czasami to mam dosc tej biurokracji w Anglii. Ojj Madziulek biedna jestes wiem co czujesz bo mialam to sama z 1 corka ale powiem Ci ze wywolanie nie jest takie straszne wiadomo ze kazdy przechodzi inaczej ale zycze Ci zeby wszystko poszlo szybko i sprawnie najgorsze to wlasnie jest to ze Twoj Partner siedzi bezczynnie w domku zamiast byc z Toba po porodzie. Emilka ja nie kupowalam zadnych podkladow nawet wtedy o tym nie myslalam ale i tak by sie nie przydaly.

Gość czy to mozliwe?
czy to mozliwe? mam pytanie jest mozliwe abym byla w ciazy po owulacji pobolewaja mnie jajniki raz prawy raz lewy nie cilage ale to sie powtarza takie jaby ciaglniecie w dol nie czuje intensywnego bolu ale jednka daje mi znaki od 2 dni mam doslownie jakby sraczke sorki za stwierdzenie wczoraj mnie bolał brzuch za 2 dni mam dostac@ i tak zastanawiam bo nigdy takiego bólu nie mialam wiem wrozkami nie jestescie ale czy ktoras z was tak miala??? moze.. bo moga to tówniez byc przyczyny zbilzajacej sie @ noi piersi mnie strasznie bola od jakiegos mniej wiecej tygodnia

Emilka fajnie ze piszesz o Asdzie. Dziewczyny jak wiecie gdzie sa jakies promocje to piszcie. Bedziemy sie wymieniac wiadomosciami o wyprzedazach :) Ja do Asdy na zakupy nie jezdze i pewnie nie mialabym pojecia co ile tam kosztuje, no chyba ze jakas reklame w TV zobacze.

Bylam troche sie zrelaksowac, poszlismy cos zjesc, troche pochodzic.Staram sie nie myslec.Niestety moj partner mimo ze chce nie moze,gdyz jest tam kilka osob i nie ma mozliwosci zastepstwa.Inne osoby tego nie rozumieja,business to business.Przyjedzie moja kolezanka na pare dni jesli nie bedzie pracowac,zobaczymy jak bedzie. Ja z asdy dostalam ulotke pare dni temu.To jest tzw Baby &Toddler event.Bedzie on trwac od 27 lipca do 8 sierpnia.Ja dla siebie nic zauwazylam ciekawego.Poza tym u mnie w poblizu nie ma asdy.Wiec srednio mi sie oplaca i to przyszly tydzien wiec dla mnie nizbyt dogodny czas

maadaa ja w asdzie kupowałam pierwsze produkty dla malucha :) całe zestawy tommee tippee , pieluchy , husteczki i body :) tommee tippee butelki są podobno najlepsze z tego wzgledu że smoczki mają kształt zbliżony bardzo do kobiecego sutka i dziecko łatwiej i szybciej sie przyzwyczaja do butelki :) gryzaki tez mam z tej firmy , podobnie zestaw kosmetyczny , teraz tez z pewnością pojedziemy na zakupy do asdy :)

W Asdzie nie bylam wieki to sie wybiore we wtorek :) Co prawda musze po pracy cale miasto w korku przejechac ale co tam, zobaczymy co maja :) Ja zazwyczaj robie zakupy w Sainsburym, jakos tak sie przyzwyczailam.

Ja tez slyszalam o butelkach tomee tipee, ze sa dobre.W asdzie maja pare rzeczy tej firmy.Ja kupilam odciagacz do pakarmu i byla juz butelka w zestawie. Dzis rozmawialam z kolezanka ze Stanow.Ona miala termin z usg na 14 lutego,a z usg na 1 marca.Urodzila 1 marca.Tyle, ze lekarz bral pod uwage wg OM.Wiec z tymi terminami tez jest chyba wszytko pokrecone. A wam dziewczyny terminy z OM pokrywaja sie z usg.Mi z okresu wychodzi 20 lipca.Wiec sama juz nie wiem..Emilia,a u ciebie jak to wyglada?

Gość zaraa
Witam :-) Majówka co do smoczka to ja nie karmiłam butelką , bo mleka mi wystarczało, ale moze spróbuj z tym smoczkiem z dwoma dziurkami jesli mała sie nie najada i męczy. Moze nie odrzuci cyca , w kazdym razie mozesz spróbowac i zobaczysz :-) Madziulek 30 nie przejmuj się ja mysle ze wszystko bedzie dobrze .Co do tych terminów to faktycznie bardzo duzo dziewczyn rodzi tutaj po terminie . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny :-)

madziulek i emilia..:) tzrymam kciuki za Was dziewczyny emilia-ja nie miałam żadnych podkładów majówka, ja tez nadal czekam na ten child benefit- chyba zadzwonie w przyszłym tygodniu i się zapytam ile to jeszcze potrwa o sure start złozyłam już tez wniosek ja nadal walczę żeby mała jadła z butelki, nie widzę większej poprawy, zawsze musi sobie trochę poryczeć zanim coś zje, jak w butli jest moje mleko to wypije nawet 100ml, a jak mieszanka to góra 60ml i dalej ani rusz, taki uparciuch z niej w nocy budzi mnie średnio co 3 godziny, to chyba nie jest tak źle;) a tak poza tym, to jest prze-kochana:) te jej uśmiechy po prostu mnie rozbrajają i do tego tak fajnie gada..auuu, czasem guu jej sie wyrwie..hihi a na spacerku...boi się drzew...hihi bo robi takie wieelkie oczy jak na nie patrzy pozdrawiam dziewczyny

Gość iwonka52
Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia Nadal oczekują na swój skarbek: madziulek30.......30...13.07.10..........40...corka ........Staines emiliabhx.................28.07.10..........38..corka... ....Birmingham maliniakowa.......22... 04.08.10..........37...synek........ Londyn Aurela86...........24....31.08.10.......... 35...synek.........Ashford nescafe87.........22....06.09.10..........34...synek..... ....UK patinka26 .........28...05-08.09.10...... 34..3-córka .....Cheltenham oliwia87............22....08.09.10..........32.......... ........Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........32...2-córka.. ..Birmingham magdan27................12.09.10...........31......córka ..........Londyn andziaaa82......27.....29.09.10.........30....córcia... Burnham On Sea milkaa88.............22...29.09.10............28...synek .......Bradford krisana..............25...08.10.10...........29..synek ...londyn/nw Marcia89...........20....04.10.2010.......29....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........28..... ................Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........29......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........25......synek. ....Birmingham Ewula8791.................17.11.10..........22.....synek. ...Birmingham iwonka52...........27....08.12.10.........21...córeczka. . .North West witam dziewczynki!!! madziulek i emilia trzymam kciuki zeby wszystko juz wkrotce nadeszlo i nastapilo szczesliwe rozwiazanie. u mnie ok. czuje sie swietnie i mam bardzo duzo energii. mam kilka pytan gdyz chce sobie poukladac w glowie co mi jest potrzebne i wypatrywac na promocjach bo teraz bedzie dosc duzo i kupowac powoli.wiem ze jeszcze mam okolo 4 miesiecy ale jednak wole sobie systematycznie cos kupic niz na raz wszystko na koncu!!! pytanko nr 1. czy wy uzywacie/bedziece uzywac sterylizatorow do butelek??? czy poporstu butelki wyparzacie tak jak sie dawniej robilo?? jesli uzywacie sterylizatprow to jakiej firmy byscie polecily. pytanko nr 2 dotyczy fotelikow samochodowych. jakie macie? i czy z ta baza czy tylko za pomoca pasow bedziecie przypinac/przypinacie. wydaje mi sie ze z baza jest wygodniej ale z tego co patrzylam na ceny to za ta baze trzeba zaplacic drugie tyle co za sam fotelik. no to tyle pytan-jak narazie. napewno sie jeszcze jakies nasuna z czasem ale dobrze jest sie kogos zapytac i poradzic. pozdrawiam wszystkie goraco i czekam na jakies wiesci z porodówek (madziulek i emilia) trzymajcie sie cieplutko!!!!!

hej dziewczyny! Muszw wam o tym napisac, miimo ze 2 nad ranem.Wstalam przed chwila do lazienki i na papierze mialam troche krwi.Chce wlasnie zobaczyc cos na ten temat w internecie i zadzwonie jutro do szpitala.Nie bylo jednak to juz z czopewm.Poza tym czuje takie minimalne rozciaganie jak przy okresie, jednak nie sa to zadne bole,jakby poczatek.Teraz juz chyba nie zasne.Jak cos odezwe sie rano.

to pewnie to madziulek:D mala prze juz i rozciaga szyjke dlatego puscily drobne naczynia krwionosne:)tzrymam kciuki:D emilia ja nie mialam podkladu powiem szczerze ze nawet nie pomyslalam ze takie cos moze sie przydazyc akurat w lozku.ale mysle ze zwwykla ceratke pozycz od twojego malenstwa i podloz,po co kupowac nowa? ja mam sterylizator i to byla decyzja zycia:D serio kazdy mi odradzal a to jest genialne-po 8 minutach wyjmujesz butelki i sie nie chrzanisz z garnkami nie garnkami.ja mam aventu -8minutowy na wode(bo sa do mikro jeszcze).najpierw myje szczotka z plynem butelki oplukuje i cyk na 8 minut.genialne:D fotelik mam bez bazy Gracco,fajny ale zamierzam kupic wlasnie w asdzie na tym baby event taki za 25 funtow nadaje sie od urodzenia do nawet 6lat(zalezy od masy dziecka) wiec chyba sie zdecyduje. ten co mamy teraz jest z carboot'u wiec jakos tak nie do konca mam zaufanie(nigdy nie ma sie pewnosci czy fotelik nie"przeszedl" wypadku a wtedy teoretycznie sie nie nadaje). butelki tommee tipee najlepsze-ja mialam aventu i nie spradziwly sie , male leza nieuzywane,a duze to w ogole nowki w paczce. ja przeszlam na smoczka nr 2 narazie je i cyckiem tez nie pogardza:D

Gość iwonka52
madziulek cos mi sie wydaje ze sie zaczelo na dobre :-) powodzenia i trzymam kciuki za ciebie i Amelke!! majowka dzieki za info :-) a czy do tego sterylizatora aventu pasuja ci te butelki z tomee tippee?? bo one sa faktycznie szersze a juz od wielu osob slyszalam ze one sa najlepsze.

iwonka -pasuja po rpostu nie wladam takiego czegos na gore w co sie wklada smoczki lub nakretki. Madziulek chyba sie zaczelo co?:D

Dzien dobry Tak mi sie wydaje ze to moglo byc jakies drone naczynko.Z 2 godziny lezalam zanim zasnelam znowu.wstalam o 9 i na razie nic.Czuje od czasu tylko takiekilkusendowe parcie w dolnej czesci krzyza.Lecz nie sa to jakies moxne intesywne bole.Mysle jednak ze zaczyna sie cos powoli rozkrecac.

Co do terminow to ja wiem na 100% ze oba ten z miesiaczki i ten z USG mam zle wyliczony wiec spodziewam sie opoznienia. Milalam monitoring cyklu i wiem ze zaplodnienie bylo ponad tydzien po ksiazkowej owulacji, bo jak jezdzilam na monitoring to pecherzyk jeszcze nie pekl. Wiec spodziewam sie porodu co najmniej tydzien po terminie. Dobrze wiedziec ze owulacja byla tak pozno to nie bede sie wczesniej denerwowac ze po terminie jestem. Ja mam fotelik Maxi Cosi Cabrio, nowy na Ebayu za 65 funtow wylicytowalam. Teraz poluje na baze ale to juz moze byc uzywana, szukam czegos w okolicy aby odebrac i za wysylke nie placic. Wczoraj tez odciagacz pokarmu wylicytowalam, tez nowy nie uzywany Tommee T. elektryczny za 31 funtow. Polowa tego co w sklepie. Czasem warto policytowac :)

madaa udalo ci sie z odciagaczem:)normalnie w sklepach kosztuje 80 funtow.Ja kupilam w mothercare za 40,po polowie ceny.W wielu sklepach ostatnio bylo przeceny na nie.wiele osob odsprzedaje je na ebay,wiec pozniej tez odsprzadac,bo ciesza sie popularnoscia

Czesc dziewczyny, madziulek Ja tam nie wiem jak sie wylicza terminy porodow i co ma byc to bedzie a wszystko bedzie dobrze bo najwazniejsze to pozytywne myslenie, a u ciebie chyba zaczyna ruszać do przodu , oby tak bo już się swoje naczekalas :) co do laktatora to ja nie kupowalam co by mnie nie kusilo za szybkie jego używanie bo chciałabym cycem karmić jak najdłużej, kupie w ostatecznosci, sterylizatora tez nie mam choc slyszalam ze czasem położne lub pielęgniarki HV pytaja czy taki sie posiada ,smigam zaraz do fryzjera, mąż mnie wysyła bo jak mówi zaczynam swirowac w domu bo wiecznie albo odkurzacz albo mop albo kurze scieram :P wczoraj wazylam się i mam na plusie 17kg, bardzo dużo ale nie martwie się tym bo najważniejsze ze córka zdrowa :) a po wszystkim będzie czas na diety i ćwiczenia bo w sumie to karmiac cycem masz i jedno i drugie :) tease i majowka a jak wasze wagi po porodzie ? coś miałam jeszcze pisać ale zapomnialam :( hmmm ciazowy zanik szarych komórek :P będę was podczytywac u fryzjera ;)

ja tez mialam zamiar isc do fryzjera,ale chyba juz po.emilia dobrze ci to zrobi.zrobilam zakupy online w sainsburry, zeby miec troche jedzenia.jeszcze wyprostuje wlosy poki mam sily.wiecie ja nie wiem czy te bole krzyzowe(takie rwanie) co jakis czas(tak kilka okolo 4 w ciagu godziny)mam traktowac juz jakos skurcze.juz sama nie wiem.boje sie ze mnie wezmie tak mocno pozniej ze nie bede miala sily wstac

Gość zaraa
madziulek 30 ja mysle ,ze te bóle od krzyza to własnie zapowiedz Nie stresuj sie , odpoczywaj ,mnie się wydaje ze ty dzisiaj albo jutro trafisz na porodówke :-) W kazdym bądz razie coś zaczyna się dziać :-) Powodzenia :-)

Madziulek a ile placisz za dostawe w Sainsburym? Nigdy online nie zamawialam i nie moge na stronie informacji o cenie dostawy znalesc.

moja waga 4kg na plusie nadal i ani drgnie-no ale ja jem codziennie lody a teraz wlasnie zjadlam cala paczke zelek az mi sie na wymioty zbiera:D:O wlasnie wyczytalam ze kazdy zelek zawiera 20 kalorii a ja chyba zzjadlam ze 20 :O:O:O ja jednak nie cwicze wcale tylko karmie.ja sie sobbi totalnie nie podobam mimoze wszyscy mowia ze jak na mloda mame wygladam super.nie czuje sie dobrze ale nie mam jakiegos dola czy cos-bo wystraczy spojrzec na mala i jak rozbrajajaco pokaze swoje bezebne dziasla w usmiechu to sobie mysle zemoglabym miec i ze 40 kg nadwagi:D madziulek,emilia-do dziela dziewczyny co do terminow to wiecie ze ja urodzilam rowno 9mcy kalendarzowych od poczecia(bo ja akurat wiem dokladnie kiedy to bylo).teraz tak sobie uswiadomilam...

Oj madziulek czyżby coś się działo już konkretnego? :D nie pomogę bo nic jeszcze o bólach mi nie wiadomo ale podobno nie da się ich pomylić z żadnymi innymi i z pewnością będziesz wiedziała ze to już to :) siedzę u fryzjera pasemka nałożone, fryzjerka młoda dziewczyna mówi ze w uk rodziła 72 godziny aż w końcu podali jej epidural ale mówi ze zapomina się o wszelkim bólu jak maluszka poloza ci na piersi ehh madziulek ja już chłopaków moich (męża i jego brata) zaopatrzylam w jedzenie ale myśle ze chyba pojadę dziś po miecho na grilla bo może to być mój ostatni grill z pysznosciami i sosem czosnkowym przed porodem :( trzymaj się kochana i informuj jak tylko masz sile na bieżąco

Majowka 2 kg to pewnie teraz piersi waza, wiec w calym ciele mniej zostalo :)

w sainsbury dostawa kosztuje od 3,5 do 5,5 funta,zalezy czy to srodek tygodnia czy weekend.ceny dostaw sa gdzies na stronie,trzeba sie zaloagowac najpierw.po dokonaniu juz zakupow wybierasz godzine i dzien dostawy w tabeli.i tam jet wlasnie cena.Mi przyslali ostatnio e code na darmowa dostawe. Ja mam takie srednio co 20 min takie ciagniecia w krzyzu i tak leciutkie brazowe plamienie zauwazylam na wkladce.Czekam na rozwoj sytuacji

wlasnie wyczytalam ze mozna miec wylacznie bole krzyzowe,niekoniecznie podbrzusza,czy z przodu.pojawiaja mi sie tak co 15,20 minut i trwaja okolo 20 sek i sa do zniesienia.chyba zadzwonie do szpitala i sie zapytam .Nie chce tez czekac do ostatniej chwili.choc wydaje mi sie ze powinny byc mocniejsze.sama juz zgupialam

Hej dziewczyny:) Widze ze sytulacja z madziulka sie powoli wyjasnia oby to bylo to bo juz spolczuje jej mi zostalo jeszcze 7 tyg a juz bym chciala zeby bylo po wszystkim ... Dziewczyny piszcie co jeszcze sie przyda z czym mozna poczekac co jest nie zbędne ja caly czas czytam czytam pytam sie i sama juz nie wiem co powinnam za kupic bo kazdy radzi mi cos innego i sama juz glupieje i sie denerwuje za jak dzidzi przyjdzie to czegos mi braknie :(chce karmic piersia i jak emilka narazie powstrzymuje sie w zakupie laktora itd.. Ja emilek ma na plusie 14 kg yyyy:( i coraz to bardzej zmienne humory jak nie placze to krzycze wy tez tak macie?

Gość oliwka87
Madziulek sie nie odzywa chyba cos sie ruszylo:)trzymam mocno kciuki! Gdzies ostatnio wyczytalam ze z jednych objawow zblizajacego sie porodu jest chec ciaglego sprzatania ze zanim dzidzi przyjdzie na swiat wszystko musi byc perfekt !tak wiec emilka mozliwe ze u ciebie tez juz powoli sie cos nie dlugo ruszy skoro tak ciagle latasz ze scierka:P Dzis zlozylismy aplikacje w councilu o mieszkanie i mamy czekac na odp do trzech tyg ciekawe co nam odpisza !!!