Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia Nadal oczekują na swój skarbek: madziulek30.......30...13.07.10..........40...corka ........Staines emiliabhx.................28.07.10..........38..corka... ....Birmingham maliniakowa.......22... 04.08.10..........37...synek........ Londyn Aurela86...........24....31.08.10.......... 35...synek.........Ashford nescafe87.........22....06.09.10..........34...synek..... ....UK patinka26 .........28...05-08.09.10...... 34..3-córka .....Cheltenham oliwia87............22....08.09.10..........32.......... ........Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........32...2-córka.. ..Birmingham magdan27................12.09.10...........31......córka ..........Londyn andziaaa82......27.....29.09.10.........30....córcia... Burnham On Sea milkaa88.............22...29.09.10............28...synek .......Bradford krisana..............25...08.10.10...........29..synek ...londyn/nw Marcia89...........20....04.10.2010.......29....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........28..... ................Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........29......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........25......synek. ....Birmingham Ewula8791.................17.11.10..........23.....synek. ...Birmingham iwonka52...........27....08.12.10.........21...córeczka. . .North West

Cześć dziewczyny :) Skopiowałam ostatnią tabelkę,mam nadzieję że nikoo nie odmłodziłam ;) Patinka,dzięki za info,mnie niestety nie zamierzaję założyć szewka,najwidoczniej 2,5 cm to dla nich wystarczająco ... madziulek,czyżby coś się działo ?? Trzymam kciuki!! Niebawem przytulisz swoją córeczkę !! Nie zapomnij odezwać się po powrocie-jak tylko znajdziecz wolną chwilę i odrobinę sił ;) Życzę powodzenia.

czesc dziewczyny u mnie bez większych zmian , dziś w nocy zaczeło mnie pobolewać jak na okres i krocze mocniej dziś jakoś boli no madziulek mam nadzieje że ty juz w wylęgarni oliwia 7 tyg to juz z górki zleci , trzymam kciuki o mieszkanko :) napisz konkretnie o co chodzi z tym co ci sie przyda a co masz, to bedzie może nam łatwiej podpowiedzieć co potrzebujesz , nie stresuj sie tak , jak coś ci braknie to zawsze partner może wyskoczyć i kupić , ja też wiem że nie mam na pewno wszystkiego ale licze na męza jakby co ;) fajnie że chcesz karmić cycem :) obyś jak najdłużej wytrzymała a laktator to zawsze na ostatnią chwile można kupić z ebaya czy gumtree itp , 14 kg to taka pośrednia gdzieś czytałam , ale wszystko zależy zapewne od wagi wyjściowej i nie ma co sie martwić jak bedziesz cycem karmic to szybko większość spadnie ;) a humory to zapewne ma każda z nas - hormony :) no też czytałam o tym sprzątaniu ale już mi sił brak :( niestety ktoś reflektuje na kawusie ?

Hej dziewczyny ja też chcę karmić piersią jak najdłużej a laktator koleżanka mi poleciła tylko wtedy kiedy chce wyjść z domu. Wiadomo, że taki maluszek to potrzebuje cyca co chwila i nie ma możliwości ruszyć się na chwilę z domu. A tak jak trzeba gdzieś wyskoczyć czy coś załatwic koleżanka odciąga mleko, zostawia tatusiowi czy babci i ma kilka godzinek dla siebie. Myślę, że to praktyczne podejście.

mi sie tylko przydal wtedy jak mialam zapalenie piersi-tylko ze wtedy to naprawde zycie i uratowal bo nie wiem jakby sie skonczylo:O madziulek mam nadzieje ze juz sie zaczelo na dobre;) Emilia ty tez juz lada chwila:D nie moge sie doczekac az dolaczycie do mnie i Tease:) Tease mam pytanie ile wazy i mierzy twoja Mala?

cześć :) kurcze moja mała kupy zrobić nie może juz drugi dzień :O , żadne sposoby nie pomagają a ona się męczy..ehh, kto by pomyślał że tymi naszymi szkrabami tyle problemów, jak nie to, to tamto i tak w kółko, zeby mama miała o co się martwić cały czas.. majówka, mój skarb waży 5300 i ma 57cm - ostatnio bardzo jej się przytyło, na udkach ma takie fałdki że ciężko je umyć, a buźka jak Kalisz, pulpet mój kochany :D dodajmy że ważyła 2875kg, a wzrost 49cm -więc b. dużo przybrała ja tez mam do zrzucenia parę kilo, majówka, idziemy łeb w łeb..też zajadam się lodami, galaretkami w czekoladzie i rogalikami 7days które uwielbiam, więc trudno się dziwić, że waga stanęła na 58kg(ważyłam tyle dwa tyg po ur.małej) i w dół ani rusz..o odchudzaniu na razie nie ma mowy, maleństwo musi mieć wartościowe mleczko

Tease to twoja mala faktycznie duzo narzucla:)super:) moja nie narzucila tyle.3 tygodnie temu jak bylysmy na szczepieniu wazyla 5kg i miala 59cm.jest bardzo dluga ale nieofaldowana:D ale buzka tez jak Kalisz a karczycho jak Sojka:D

madziulek sie nie odzywa pewnie juz po wszystkim i wlasnie tuli swoja Amelke i nie dlugo napisze co i jak:) Emilka chodzsi mi wlasnie o takie rzeczy jak laktator stelizator butelki czy jesli chce karmic cycem to ile mi bedzie potrzebne sztuk juz wiem jakiej firmy wczesniej dziewczyny polecily ,czy beda mi potrzebne majtki jedna razowe bo nie ktorzy mowia tak inni nie ,jesli emilka chodzi o te podklady to ja mam jakies dostalam od kolezanki tylko ze ona ma je z Polski . o nazwe masci na pekajace sutki ale to gdzies juz dziewczyny napisaly musze sie wrocic czy beda mi jakies inne lekarstwa potrzebne dla mnie jeszcze lub dla dzidzi .Jakich kosmetykow uzywacie do pielegnacji swojch pociech lub bedzieci uzywac czy moze nie bo tez slyszalam rozne opinie na ten temat majowka chyba wczesniej napisala ze jest tu dostepny otilium i jeszcze na recepte slyszalam duzo dobrych opini na temat tego produktu ile sztuk pieluch tetrowych bo ja masz 6 sztuk i kazdy mi mowi ze wystarczy !ubranka dostalam ta ze to mam juz z glowy dokupilam tylko z dwie cieplejsze bluzy mam tez spiworek (wlasnie ktos uzywa spiworka badz ma zamiar)ja raczej tradycjonalnie pod kolderka dwa kombinezony na chlodniejsze dni chyba mi starczy?potrzebuje tylko jeszcze lozeczka posciel i wanienki ale to dzis bede zamawiac tylko czekam na zdjecia bo jest nowa dostawa hmmm to mniej więcej tyle jak sobie jeszcze cos przypomnę to dopisze :) A moze dziewczyny zrobimy sobie taka tabele co ile czego jest nam potrzebne na pierwszy poczatek aby o czyms nie zapomniec badz czego nie kupic na marne mamy juz dwie moze trzy doswiadczone mamuski ktore pierwsze poczatki maja za soba i jakies doswiadczenia no i my kazda pewnie ma z nas jakies pomysly pytania byśmy sobie stworzyly taki kacik co wy na to ?wiem ze juz duzo rad padlo wczesniej ale musimy sie do nich wracac i je szukac a tak to bysmy ta tabele co jakis czas kopiowaly i by ciagle byla z nami:) Ale sie rozpisałam ... No ja jeszcze dzis moze zajrze a pozniej na impreze do kolezanki :)papap

Tesa twoja mala faktycznie narzuciła tępo ale co sie dziwić dzidzi jak zdrowa i szczesliwa to je :)wy tez dziewczyny zanim sie obejrzycie to te pare kilogramów zniknie za nawet nie będziecie wiedzieć kiedy :) trzymajcie sie cieplutko

Gość karinka1987
witajcie dziewczyny, jesli pozwolicie przylacze sie do Was:) Mieszkam w Londynie od 4 lat, i to moja pierwsza ciaza...szkoda ze wczesniej nie zauwazylam waszego topiku, udzielam sie na forum wrzesniowek, bo termin mam na 30wrzesnia. gratuluje juz szczesliwym mamusiom. Ja bede rodzic w Newham Hospital... bo mieszkam wlasnie okolice Stratfordu... Czy ktoras z Was tez tam ma zamiar rodzic? Jesli chodzi o masc na popekane sutki, mnie w aptece ( jak bylam w Pl) doradzono Maltan, takze jesli ktoras z Was ma mozliwosc zakupu to polecam. Podklady widzialam w tesco, i nawet nie drogie 1,30 o ile dobrze pamietam. Pozdrawiam i postaram sie was czesciej odwiedzac

Witam wszystkie kobitki;)Dopiero teraz natknelam sie na ta dyskusje i bardzo sie ciesze.Rodzilam coreczke w Angli w 2008 roku.W tej chwili staramy sie nastepnego dzidziusia.Jestem po 1 nieudanym cyklu,wlasnie zaczyna sie nastepny cykl i nowa nadzieja:)Pozdrawiam:)

no to faktycznie, moja mała szaleje z tym przybieraniem na wadze, a to dlatego, że u niej te "okresy wzrostu" czyli wołanie jeść co 1,5 godz i w dzień i w nocy trwają tygodniami, potem parę dni je co 3 godziny a potem znowu zaczyna co chwilę...taki mi wycisk daje, że te trudne początki z maluchem będę pewnie wspominać do końca mych dni, a podobno później jest tylko gorzej, aż strach myśleć.. dziś mój mężulo ma imieniny, właśnie odsypia nockę, a wieczorkiem kilku znajomych ma wpaśc, rano zrobiłam sernik na zimno a zaraz się wezmę za cannelloni-te duże rury nadziewane serem mozarella, szynką i brokułami w sosie carbonara- zapiekane w piekarniku, mój własny pomysł:) pycha i dość szybko się robi, może mi czasu wystarczy to zrobię jeszcze jakąś sałatkę.. w ogóle to odkąd wyjechaliśmy do anglii - zaczęłam szaleć kulinarnie, ciągle coś nowego wymyślam, bo nie da sie ukryć..warunki i fundusze na to są, a w Polsce to tylko pierogi z biedronki się jadło na okrągło..teraz mogę sobie pozwolić na świeże przyprawy w doniczce i bawię się w Makłowicza:) tzn teraz mała za często mi na to nie pozwala, ale jak "przejmuje" ją mąż- jakoś daję radę Oliwia, co do butelek i innych urządzeń, to ja większość kupowałam dopiero po urodzeniu małej, co pozwoliło mi uniknąć kupowania wielu niepotrzebnych rzeczy, mam 2 butelki tomee tippie i laktator, który używam sporadycznie, dałoby się obejśc bez niego, sterylizatora nie mam, na co dzień wyparzam wrzątkiem, a raz na jakiś czas gotuję w garnku, 10pieluch tetrowych- miałam 5, ale później dokupiłam, bo są naprawdę użyteczne, zawsze mam jakąś pod ręką i biorę wszędzie ze sobą, olilatum -wspaniała rzecz, szkoda ze nie wiedziałam ze mozna na recepte, bo kupiłam sobie butle półlitrową za 10f w jakimś sklepie internetowym i to wystarczy mi co najmniej na pół roku, do pupci małej u mnie sprawdziła się maść bepanthen, sudocrem za bardzo wysuszał jej skórkę, spiworka nie używam, kocyki się bardzo sprawdzają, kołderek i poduszek nie można do ukończenia 1 roku, z ubranek dla noworodka przydatne są body na krótki rękaw i pajacyki, inne ubranka używa się sporadycznie i nie warto kupować za dużo, ja wczoraj zrobiłam "remanent" w szafie małej i okazało się że wyrosła z ubranek których nawet nie ubrałam, podkoszulki i spodenki- się nie przydały a sukienki miała na sobie tylko po 1 razie ubrane..dresiki ubierałam tylko 1 rodzaj a miałam 3 pary, body z długim rękawem nie ubierałam ani razu, bo nie wiedziałam do czego, poza tym miałam wrażenie że małej w sukienkach i tych dziwacznych ciuszkach typu dżinsiki, ogrodniczki jest niewygodnie, więc ubierałam rzadko i na krótko majtki jednorazowe- mi się bardzo przydały, więc polecam to tyle na razie, mam nadzieję że cos pomogłam, tymczasem lecę do małej pozdrowionka, u was też tak brzydko dzis na dworze?? spacerek sobie dziś darujemy:( , ale się rozpisałam, ppaapa madziulek!!!!czekamy na dobre wieści :D :D :D

Towa i karinka- witamy na naszym topiku, pozdrawiam Was cieplutko:)

a co tu taka cisza od wczoraj? madziulek pewnie już malenstwo swoje tuli :D karinka1987 i Towa witamy na forum :) u mnie bez zmian , krzyż mnie okrutnie bolał ale mąż na noc posmarował końską maścią i już troche lepiej , jednak nadal mnie pachwiny bolą oliwia napisze ci że ja mam zestawy TOMME TIPPEE - butelki gdzie sztuk chyba 5 plus smoczek był do tego , zestaw kosmetyczny ( czarne etui - nożyczki , gruszka, szczotka do włosów itp) , zestaw do czyszczenia butelek, ( nie kupuje sterylizatora ) i dziś dokupiłam na carbodzie podgrzewacz również tej firmy , jeśli chodzi o laktator to czytalam wiele opini i zdecydowałam że jeśli bede musiała kupic to kupie MEDELA SWING ELEKTRYCZNY, do czyszczenia nosa mam ASPIRATOR FRIDA ( jest delikatniejszy i nie narusza śluzówki nosa jak np gruszka ), do pielęgnacji w trakcie i po kąpieli bede używać tylko OILATUM , PIELUCH TETROWYCH mam 20sztuk - może za dużo ale nie było drogo więc wzięłam większość ilość - lepiej mieć zapas niż później sie martwić , ja mam zamiar używać ŚPIWORKA a w późniejszym okresie dopiero kołderki , MAJTKI JEDNORAZOWE - ja mam tak na wszelki wypadek , KOSZULA NOCNA do szpitala najlepiej o rozmiar lub dwa wieksza i rozpinana z przodu żebyś mogła karmić cycem , WKŁADKI LAKTACYJNE - mam na wszelki wypadek , ostatnio dokupiłam Tommee Tippee COOLING PADS -chłodzące wkładki na obolałe sutki ( jakieś 5f ), SMOCZKI - 2szt- SILIKONOWE Tommee Tippee strasznie duzo tego do pisania :D strony by pewnie zabrakło ;)

czesc nowe dziewczyny:)trafilyscie na bardzo fajny topik;) ja mam 6 pieluch tetrowych i 4 falneloe-to jest za malo-piore non stop. mam 3 butelki tommee tiplee,odciagacz elektryczny aventu ale przydal sie tylko jak bylo zapalenie;body z krotkim, z dlugim,spiochy,mam tez pare komplecikow kaftanik spodenki-ale nie kupujcie na noworodki bo bezsensu lepiej takie na 3mce jak juz dziecko jest"konkretniejsze":D u mniej najlepsze a spiochy-zakladam i dowidzenia:)moja juz nosi 3-6mcy bo w 0-3 ma juz p[aluszki podkulone. majtki mialam jednorazowe fajne na poczatku bo jest wietrzenie dobre.potem zwykle z asdy bawelniane zeby szkoda nie bylo od razu wyrzucac. Tak mi sie wydaje Tease ze twoja mala bardzo duzo j dlatego tak slicznie idzie do gory:)moja je cycka co 1,5h ale ma bardzo dluga przerwe nocna. jest taka fajna akurat ale ja bym chciala ciut wiecej faldek:)

Gość karinka1987
witajcie, jak tam mija wam weekend? ja wczoraj mialam w domku malego grila z okazji urodzin meza, dzis leniuchujemy...i wlasciwie to nic ciekawego nie robie... Maz ma tylko niedziele wolne wiec taki dzien nic nie robienia rzadko nam sie zdarza...a czasami jest bardzo potrzebny. tez sie ciesze ze trafilam na Wasz topik. Ja przez neta zamowilam pieluchy tetrowe...20sztuk. A powiedzcie mi dziewczyny flanelowe do czego sie przydaja? bo ja na razie mam tylko tetre... Odciagacz tez mam ale reczny, tommy tippee ...byla przecena w mothercare wiec zakupilam, w zestawie byla juz butelka, pojemniczki na mleko i dwa takie jakby termosiki, trrzymajace cieplo, w razie wyjscia z domku. Generalnie chcialabym karmic piersia, wiec nie nastawiam sie na butelki, i stelizatory...w razie czego maz zawsze moze podskoczyc. pozdrawiam cieplutko

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia Nadal oczekują na swój skarbek: madziulek30.......30...13.07.10..........40...corka ........Staines emiliabhx.................28.07.10..........38..corka... ....Birmingham maliniakowa.......22... 04.08.10..........37...synek........ Londyn Aurela86...........24....31.08.10.......... 35...synek.........Ashford nescafe87.........22....06.09.10..........34...synek..... ....UK patinka26 .........28...05-08.09.10...... 34..3-córka .....Cheltenham oliwia87............22....08.09.10..........32.......... ........Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........32...2-córka.. ..Birmingham magdan27................12.09.10...........31......córka ..........Londyn andziaaa82......27.....29.09.10.........30....córcia... Burnham On Sea milkaa88.............22...29.09.10............28...synek .......Bradford krisana..............25...08.10.10...........30..synek ...londyn/nw Marcia89...........20....04.10.2010.......29....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........28..... ................Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........29......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........25......synek. ....Birmingham Ewula8791.................17.11.10..........23.....synek. ...Birmingham iwonka52...........27....08.12.10.........21...córeczka. . .North West

Witajcie:) U mnie wspaniala niedziela,bardzo aktywna:)Bylismy nad morzem,corcia sie wyszalala a my opoczelismy od zgielku miasta.Aktualnie konczy mi sie @ wiec niebawem staranka,,,trzymajcie kciuki;) Pozdrawiam:)

ja flanelowych uzywam do: -mam polozona na przescieradle i dopiero na tym klade Mala do lozeczka - jak karmie to na lezaco wiec mala klade na pieluszce na naszym lozku -na kocyku jak ja klade na brzuchu -na przewijaku a pod nia ceratka no i to wszytsko.mi sie przydaly i fajnie sie sprawdzaja tetrowych uzywam przy karmieniu;na odbicie sie;do wozka;na lezaczek-generalnie staram sie malej nie klasc buzia bezposrednio na jakies rzeczy-lozeczka,lozka,kocyki,lezaczki,wozki. Ciekawe jak Madziulek...:) co do kupowania rzycz na "zas" np odciagaca,sterylizatora itp sprzetow to ja je zakupilam wczesniej tylko dlatego ze mam mega duzy carboot pod nosem i szkoda mi bylo puscic okazje jak elektryczny odciagacz aventu nowy za 10f albo stesylizator za funta.wolalam kupic i niech sie nie przydadza iz poznie placic dziesiatki funtow.tak tez bym nic wczensiej nie kupowala

milka88 Nie prawdą jest to, że oni w UK za ciężarną kobiete biorą się dopiero tam w którymś tygodniu. Ze mną było odrazu. Z tym, że wtedy mieszkałam w Londynie - niedaleko Shepher'd Bush i należałam do jednego z najlepszych szpitali czyli szpital na White City. Odrazu już w 6 tygodniu miałam wizyte i u położnej i w szpitalu. w 2008 roku zaszłam w ciążę ponownie, a to, że mieszkam w Luton poszłam tu na pierwszą wizyte do lekarza pierwszego kontaktu. Powiedziała mi, żebym do niej przyszła dopiero jak skończe 9 tydzień - małpa wredna, co ja przed 2 miesiącem powinnam była dostać zaszczyk z immunoglobiną tak dmuchająć na zimno, bo mam konflikt serologiczny, ale antyciał grupy D nie mam, bo w PL badania robiłam. Niestety nie doczekałam wizyty. 5 godzin w szpitalu w Luton czekałam az mnie przyjmą. Płakałam, prosiłam, ja trace dziecko mówiłam, a oni że to jeszcze nie dziecko - świnie wredne. No i stało się. Nastepnego dnia poroniłam niestety, ale dziś już staramy się o dzidziusia i co pierwsze do szpitala na WHite City, bo powiedzieli, że ze względu na to iż rodziłam tu raz, dadzą mi ulge w postaci miejsca na ponowny poród i kontrolowanie ciąży :)

witam was wszytkie! otoz urodzilam Moja Amelke w sobote o 6.50 rano.Lekki skurcze mialam sala sobote.byly one krzyzowe.pojechalam do szpiatalu przy 2 cm okolo 9.wrocilam do domu i po 2 w nocy przyjechalam jeszcze raz przy rozwarciu 5 cm.przez ok.2 godz poszlo mi na calosc i od 5 sie zaczelo silne parcie w basenie.ja tez nie umialam przec efektywnie.i po 1,5 godz przeszlam na stol i urodzilam po 20 min.polozne wywieraly roche presje aby mnie zmobilizowac.poza tym mala byla twarzyczka do przodu to tez ciezej.wyszlam dzis, bo musili byc pewni ze dobrze karmie mala.Darla sie jak glupia nie spodziewalam sie tego po sobie,ale to bylp silniejsze..mala jest zdrowa i fajniutka.spi troche poplacze,czasem mocniej.najwikszy problem to karmienia nie jestem pewna czy dobrze do konca robie i to wezwanie dla mnie.jutro ma przyjsc polozna.jestem cholernie zmeczona po 2 nie przepanych nockach.pozdrwaiamwas goraco. mala wazyla 2544g

Gość zaraa
tak jak myslałam madziulek30 pewnie juz po porodzie albo w trakcie :-) Tease27 syn mojej siostry tez miał problemy z wypróznianiem ( bardzo często ) i jej lekarz doradził dodawanie do mleka siemie lniane Ona nie karmiła w ogóle piersią , bo nie miała mleka , dodawała do mieszanki i z kupą się poprawiło Pozdrawiam dziewczyny i witam serdecznie nowe forumowiczki :-)

Gość zaraa
madziulek ja tu się produkuje z postem , a ty mnie ubiegłaś :-) Gratulacje 🌼 🌼🌼

Hura madziulek nareszcie !:) mamy kolejna mamuske ! gratulacje dla obu rodziców i dużo zdrowia dla malenstwa :D a teraz kolej na mnie :O zostały dwa dni do terminu, dobranoc dziewczyny

Madziulek serdeczne gratulacje :)w koncu masz juz swojego skarba przy sobie :) emilka teraz kolej na ciebie :) Witajcie Karinka i Towa:) Towa trzymam mocno kciuki oby sie udalo:) Tease 27 ty to masz energie kobieto ciasto salatka jakies roladki normalnie tylko pozazdroscic takiego zapału i checi ja mimo ze jestem w domku i mam teraz duzo czasu to tylko od czasu do czasu porwe sie na cos wiecej i zrobie cos exstra Dzieki dziewczyny za porady i podpowiedzi napewno z nich skorzystam a jak jeszcze będzie mnie cos trapić to poproszę o następne konsultacje :) U nas dzis przepiekna pogoda ale moj znow po noce tak ze zadnego pożytku z niego nie mam :(i znowu prawie sama .... Lozeczko posciel zamowiona jeden problem z glowy :) Milej nocki papa

Witam madziulek gratuluje serdecznie, coraz wiecej mamusiek super powiedzcie mi jakie łożeczka kupowalyscie i gdzie kupujecie posciel? Zastawnawiam sie czy kupowac posciel bo zalecaja zeby do roku nie uzywac poduszek i kolderek powiedzcie jak to u was jest?

Hej. Nie było mnie troszkę i widzę że Madziulek urodziła. SERDECZNE GRATULACJE:):):) u mnie nic ciekawego. Byłam nad jeziorem ale pogoda kiepska...

Hej Hej Słuchajcie... wczoraj w południe robiłam test. Wyszedł negatywny. Dzis wstałam i zrobiłam drugi ( z niecierpliwości ) z moczu porannego. Wyszła mi najpierw kreska jedna, a przed nią pojawiła się druga taka bladziutka. Czy ostrość i siła drugiego paska zależy od stezenia bety hcg?

dzien dobry :) ja nie wiem od czego zależy ostrość i siła drugiego paska ale andrea07 albo biegnij po następny test albo z siusiami do gp :) ewelina81 kupno łózeczka zależy od wielu czynników - np. jeśli masz troche wiecej miejsca w pokoju możesz kupić takie które bedzie służyć twojemu dziecku przez około 5 lat :) , rozmiar takiego to 150x80 - ja takie kupiłam ( Murano cot bed z ebaya) , jeśli nie masz tyle miejsca pozostaje mniejsze łóżeczko ale koniecznie drewniane , nie polecam turystyczych , mimo że zajmują mniej miejsca i zawsze można je ze sobą gdzieś zabrać, to jednak chyba najlepsze nie spełniają funkcji łóżeczka do użytku codziennego a raczej nocnego dla naszych maluszków, zreszta któraś tu z dziewczyn kupiła turystyczne i o ile pamietam nie była z niego zadowolona , w drewnianym łóżeczku możesz zawsze sie podeprzeć podnosząc lub kładąc dziecko - w turystycznym boki są z siatki więc nie mają stabilności itp pościeli znaczy wkładów do pościeli jeszcze nie zakupiłam ale to kwestia czasu , predzej czy poźniej bedzie potrzebna , jest firma polska w londynie ale musisz wpisać "materacyki dziecięce" na naszej klasie i wyskoczy ci ich profil , ostatnio tez znalazłam taką firme http://www.babyabcd.com/a3-elements/a14-el/ i chyba od nich bede kupować pościel , choć w tej chwili w łóżeczku mam bedding baby giraffe

Hej dziewczyny ale tu ruch od samego rana ja wlasnie jem sniadanko :) Andrea 87 jutro z samego rana powtorka :)trzymam mocno kciuki ewelina81 ja zamowilam łóżeczko i pościel wlasnie na nk sa rozne opinie co do uzywania kolderki poduszke wiem ze raczej sie nie powinno uzywac do roku(ja mam jeszcze spiworek )ale chyba będę przykrywać kołderka . Emilka ogladalam tez z tej firmy posciel maja przesliczne komplety ale ceny tez maja ladne:(,a jak sie w ogole czujesz bo Tobie to chyba zostal tylko jeden dzien jak dobrze pamietam :)obyś krócej trzymała nas w napięciu niz nasz madziulek :)