Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

emilia na pewno ruszy.ty przynajmniej masz juz jakies pobolewania.ja nic nie czulam do ostatniej chwili.juz w przyszly piatek masz wywolanie.to ile bedziesz po terminie wtedy?a kiedy masz wg okresu? ja sobie przemyslalm te terminy na spokojnie.wiem kiedy mialm owulacje i kiedy byl najbardziej plodny tydzien.i faktycznie moj termin bardziej pasowal do daty OM niz daty wyliczonej na podstawie usg

dziewczyny mam pytanie na temat rejestracji.wiem ze juz byl poruszany temat.czy do tego urzedu sie dzwoni najpierw czy mozna tam normalnie jechac.pisalyscie tez cos o europejskim akcie

Lola844 nie, niestety nie mieszkam w Hemel, mieszkam w Luton :D ale w Hemel od 3 miesięcy spędzam tam 1/3 swojej doby - pracuje w Asos :D Dziewuszki, moze to nie miejsce na tego typu tematy, ale... Od momentu jak się zaczęlismy starać z męzem o dziecko i gdy prawie pewna byłam iż wynik za pare dni zobacze pozytywny, to tak jak napisałam... byłam pewna. Od zrobienia pierwszego testu który wyszedł pozytywnie zrobiłam jeszcze ok 5 testów różnych firm i tez wszystkie pozytywne. Bardziej by mnie uspokoiło, gdybym mogła sobie zakupić jakieś testy do kontrolowania swojego beta hcg, ale nie wiem czy ja tu coś takiego kupie. Chciałam się Was dziewczęta zapytać o upławy, ponieważ one od wczoraj mnie nie pokoją. Nie wiem czy to dobre miejsce, ale jak nie chcecie nie odpisujcie. Otóż przez cały czas od mojego 13 dnia cyklu w zasadzie mogłam powiedzieć, że mam "susze". Raz na dzień może odrobinke jakiegoś upławu. Zwykle kobiety opisują, że praktycznie w nich pływają:D a ja się susze :D Wczoraj pracowałam od 10 do 22 a w tym przerwy 3x po 15 minut i raz 30 min. MImo tego zauważyłam na wkładce ( jak to profesjonalista ginekolog zawsze opisuje) żółte serowate upławy i nie miały one przyjemnej woni, co mnie się pierwszy raz od dłuższego momentu nie przytrafiało. Ale też wczoraj zaczęłam troche inaczej pracować. Cały czas siedze. MIałam wrazenie, ze sie zesiusiałam, bo jakos takie odczucia miała, no ale... poszłam do towalety, a na bieliznie poza wkładką bardziej w tych miejscach, gdzie z bielizną ma styczność pachwina, moja bielizna była mokra, a na wkładce ta niezdrowa wydzielina:/ Pupka zaczęła mnie piec i swedziec, choć nie pisze tu ( nazywajmy rzeczy po imieniu ) odbycie, ale o okolicach. Od ostatnich narodzin córki mam niewielkie homoroidy i moze to od tego sobie myśle, a może w zasadzie jak zmienilam postawe w pracy, ze stojacej na siedzącą to może za duzo siedziec tez nie jest za dobrze, bo w zasadzie dupka przewiewu nie ma i nie ma czym oddychac więc... do głowy zaczeły mi przychodzic mysli na temat tego, co pisało w necie. że beta hcg zwieksza sie w dniu owulacji i test moze wyjsc pozytywnie. ALe ja robilam test od 24.07 do 26.07 wiec se mysle, ze hormony w owulacji az tyle sie nie trzymaja byc moze, a moze jednak :( Ale w ten czas moja owulka winna wypadać w 20 dniu cyklu przy 26-28 dniowych dniach cyklu. MOże z moim organizmem cosk nie tak. Przestyły mnie bolec piersi, nie jestem w stanie przyuwazyc, czy sie cos w nich zmieniło, bo rzadko je ogladam :D 2 dni temu miałam straszobliwe wzdęcia, aż mi w pracy głupio normalnie było, ale dawałam jak leci, przecież nie mogę się tez udusić:D ani dzidzi jak tam faktycznie jest, wstrzymywać i cofać gazy fuuj!... biedactwo małe. Pobolewa mnie podbrzusze, tak kłuje. Momentami to tak kłuje, ze nie moge z siebie słowa wypowiedziec, bo najmniejszy ucisk na przepone sprawiał mi okropny bół, ale tylko chwilke to rwało. WCzoraj znów bolały mnie pachwiny, skurcz w lewej łydce, pobolewały nogi od pachwin ku kolanom ehhhhhh... najchetniej dla pwnosci, zrobila bym jeszcze jeden test, bo przeciez ja i tak przed okresem jeszcze jestem ( jutro według planu miała bym ja dostać - najpóżniej 2 sierpnia ). Wybaczcie mi mój niemiły temat, ale uważam, że każda tu jest kobietą i chcąc niechcąc kontroluje wszystko i wszystkie zachodzące zmiany u siebie, zwłaszcza te "niżej" bo to najważniejsze w takim stanie. MIłego dnia Wam zyczę i błagam, napiszcie coś, czy może któras tez tak ma, czy miała. Buziakiii muaaaa

dzien dobry wszytkim! Andrea moze to grzybek jak cie swedzi .Ja mysle ze to wszytko zmiany hormonalne.Ja cala ciaze mialam uplawy zolte, plynne biale,wodniste.Mam stwierdzono jakas infekcje,ale ona niebyla szkodliwa dla dziecka.Zalecze ja porzadnie pozniej. Najgorsze sa jakies infekcje gdy maja nieprzyjemny zapach,pieka.Ja strasznie sie o nie tez martwilam:( Testow ty sie kochana narobilas.Moim zdaniem jeden wystarczy,chyba ze kreska jest niewyrazna.Ja probowalam rozne,od elektronicznego po zwykly paskowy za funta czy dwa caly komplet.Wszytkie sa dobre jak ma wykryc to wykryje

Dziękuje Ci za odpisanie :-) Uspokoiłaś mnie troche. Mnie nie swędzi w tych miejscach tylko bardziej tylnich, co tez moze byc powodem zle wypłukanej bielizny hhihi wyczytałam niedawno, ale wiem jedno. Mój mocz jest mętny, a ja od momentu jak zaczęłam chodzic w kurtkach zasłaniających tylnia częśc ciała, zaczęłam miec skłonności do infekcji dróg moczowych czy też zapalenia pęcherza. Nie wiem może ma to coś wspolnego z zoltawymi upławami. Fakt, raz jest ona taka jasniutka kremowa, prawie biała, ale wtedy co po tych paru godzinach z krzesła w pracy zeszłam takie zauwazyłam w ten czas tylko jeden jedyny raz. Wiem tez ze kobiety na rozne rodzaje wirusów, infekcji sa podatne kiedy są w ciąży. AaAaAaaaa, byłam w sklepie teraz. Kupilam w aptece test, wyszedł mi ale ta pierwsza kreska, ktora jest czujnikiem bety jest słabsza od tamtej drugiej, ale nie duzo. MOze to taki rodzaj testu. Nie mam jak sprawdzic poziomu bety. Musze poczekac do jutra, jak pojade do polskiego laboratorium na odczyn Coombsa i przy okazji potwierdze ciążę. W 6 tygodniu chce jechać na USG i sprawdzic czy serduszko bije. Jak byłam w5.5 tygodnia z moją ANdreą to już biło, biło tak szybciutko ze normalnie poezja dla uszu :) i co najwazniejsze sprawdzić czy się dobrze zagniezdziło, a przy okazji moze mi da jakies ampułki na tego grzybka :D fuuuj, jak to brzmi wogole, ale wiem ze z moją Niunią tez miałam muchomora i to jakiego, zadnymi lekami nie dalo sie go zniszczyc. DOpiero pod koniec ciąży sie uspokoił muchomorek :) SUper, ciesze się, ale jescze bardziej bede sie cieszyc, jak uslysze od gina o ile bedzie wstanie mi powiedziec, ze sie dobrze zagniezdziło, ze poronienie jak narazie nie jest zagrozeniem. Dziękuje Ci jeszcze raz BUziaczki muaaaaa :*

mala spi duzo i ladnie je.polozna ja zwazyla wczoraj to miala 3600,a jak sie urodzila 3544.wiec nie stracila tylko przybrala.coraz bardziej ja kocham:)

No to świetnie. Moja Mała na początku traciła na wadze, co położna stwierdziła że według wykresu jest to prawidłowe, co ja się wystraszyłam straszobliwie. Fajniutka jest napewno :) Ja się nie moge doczekać pierwszego USG ktore bede robic w 6 tygodniu, bo już serduszko bije w tym wieku ( wiem, bo moja ANdrea zaczęła serduszkiem pukać w 5.5 tygodnia ) :D i sprawdzić czy wszystko w porzadku, czy sie dobrze zagniezdziło o ile oczywiscie bedzie mozliwosc sprawdzenia tego. Tak bym chciała, by wszystko było w porządku. Mam nadzieje, że będzie. Tęsknie za swym brzuszkiem, kiedy byłam w ciąży z moją Nuśka i za tą drobniutką malutką Buziunią, w którą Ty się już masz możliwość wpatrywać dniami a nawet nocami :-) Ciesze się, że wszystko ok, że z Dzidzią jesteś już w domku ;) Ja jutro jade do Laboratorium w Londynie zrobić odczyn Coombsa i licze na wynik NEGATYWNY :D czyli 0 przeciwciał:) No ok, ja teraz musze coś wszamać bo od jakiegos tygodnia zołądek przykleja mnie sie do kregosłupa. Objem się, a za 5 minut znów głodna jestem hihi dzidzia wymagająca póki co :D ide wziasc szybki prysznic, odprowadzić Andree do przedszkola i do pracy do 22. Na szczescie jutro wolne to odetchnę i zajmę sie domem, bo ostatnio serio czasu nawet nie mam na pranie a co dopiero na porządki. Coś mam chęć pracować, wczoraj 12h pracowałam hihi, czy to też objaw ciąży? hihi 3majcie się wszystkie kobitki i miłego dnia Wam zyczę !!! Buziaczki dla Wszystkich !!!:*:*:*

Gość karinka1987
witajcie dziewczyny ;-) andrea07 nie znam sie dokladnie, ale generalnie wydzielina o zabarwieniu innym niz przezroczysta czy biala moze oznaczac jakas infekcje.. a skoro piszesz ze jestes ostatnio na nie podatna , to calkiem mozliwe.. Moze to nic powaznego, ale warto sprawdzic. Zwlaszcza jesli pojawi sie swedzenie. A skoro swedzi cie tam troszke dalej, to moze faktycznie przez zmiane pozycji w pracy... Madziulek30 swietnie ze tak dobrze radzisz sobie z corunia, i ze przybiera na wadze. Tulko Wam zdrowka zyczyc! A jak ty sie czujesz? Szybko dochodzisz do siebei po porodzie? A mam pytanie do Oliwi87 czy ta forma na working tax credit i child tax credit to jedna jest? czy dwie osobne? bo zdziwilo mnie ze mam dzwonic po child tax credit skoro dzidzi jeszcze nie ma na swiecie.. pozdrawiam wszystkie mamuski!

Karinka - jest jeden formularz dla work tax credit i child..ja na razie umowilam sie na rejestracje dziecka.jade w przyszlym tygodniu. moja mala duzo spi,wiec jak by jej nie bylo.z czasem sie jednak zmieni.druga noc w domu byla przelomowa i myslalm ze juz tak zostanie zczyli z placzem.jest jednak jak na razie ok. mam pytanie do mamus.czy waszym dzieciom tez schodzila skorka.mam kosmetyki z body shopu.stosowalam i nic.moze poczekam a jak nie to kpie ten oilatum. mam tez problem z odbijaniem.nie zawsze jej to wychodzi.staram sie czekac jak najdluzej w pozycji pionowej.a jak nie to klade na boczek, wrazie jakby sie ulalo.A waszym dzieciaczkom tez to roznie wychodzilo?

update news :) jesteśmy po skanie i okazało sie dlaczego taki duzy brzuch mam :) bo po zmierzeniu wyszło że mała ma 4055g :( i nie mam pojecia jak ja ją wypcham :( ratunku

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30...........24.07.10...........Amelka.......Sta ines Nadal oczekują na swój skarbek: emiliabhx.................28.07.10..........40..corka... ....Birmingham maliniakowa.......22... 04.08.10..........39...synek........ Londyn Aurela86...........24....31.08.10.......... 36...synek.........Ashford nescafe87.........22....06.09.10..........34...synek..... ....UK patinka26 .........28...05-08.09.10...... 35..3-córka .....Cheltenham oliwia87............22....08.09.10..........34..córka... ....... ........Trowbridge Mama_Julci........21....10.09.10..........32...2-córka.. ..Birmingham magdan27................12.09.10...........32......córka ..........Londyn andziaaa82......27.....29.09.10.........32....córcia... Burnham On Sea krisana..............25...08.10.10...........31..synek ...londyn/nw milkaa88.............22...29.09.10............28...synek .......Bradford Marcia89...........20....04.10.2010.......30....synek ................Tor. Lola844.............25....06.10.10...........30..... ................Hemel H. maadaa........... 27 ...07.10.10...........29......córcia......Bedford ewelina81...........28...20.10.10..........25......synek. ....Birmingham Ewula8791.................17.11.10........24.....synek. ...Birmingham iwonka52...........27....08.12.10.........21...córeczka. . .North West

Emilia gratuluje duzej dzidzi.Moze nie bedzie latwo przy porodzie,ale bedzie dobrze.Ja tez mialam nie do konca prawidlowego ulozenia malej i jakos poszlo,bylam wymeczona jak nie wiem bo przy partych meczylam sie prawie 2 godziny.Ja tez sie urodzilam wazylam 4200:)

Gość zaraa
Emilia nie martw się czesto usg się myli , podobno skala błędu jest do 0,5 kg , czyli mała moze miec mniej Oczywiscie to działa w dwie strony ,ale nie martw się na zapas . Częsciej czytałam ,ze wage zawyzano Swoją drogą duza dziewczynka :-) Brałaś jakies witaminki dodatkowo ? Pytam ,bo słyszałam ,ze często po witaminach dzieci rodzą sie większe Oliwia przyszło Ci juz łózeczko? Ja mam juz w domu .Nie rozpakowywałam całego , bo jest w foli ,ale widac jak wygląda .Mnie sie podoba .Jestem zadowolona .Pościel tez bardzo ładna . Pozdrawiam was wszystkie :-)Oczywiscie włacznie z najmłodszymi damami w naszym gronie ;-)

Hej Dziewczyny :) wlasnie nadrobilam 2 storny nie moge pisac bo mam lapka zepsutego i dopiero w poniedzialek zabieraja go do naprawy :( Madziulek sliczna masz corunie juz sie nie moge doczekac jak moja druga coreczka bedzie wygladac o ile 13 sierpnia na usg nie okarze sie ze to jednak chlopak, a jezeli chodzi o oilatum to ostatnio jak bylam z Julka u lekarza bo jakiegos wirusa zlapala to zapytalam o oilatum i przepisal mi bez problemu na receptepowiedzialam ze dziecko ma bardzo sucha skore i tyle. Zaczal mi sie 34 tydzien wczoraj a dzisiaj od rana do poludnia brzuch mnie tak pobolewal jak na okres troszke sie wystraszylam ale chyba nie mam czego sie bac jeszcze. Oliwia jak dlugo juz czekasz na housing benefit? My czekalismy 3 miesiace i wczoraj dostalismy decyzje ze nam przyznali ucieszylam sie jak nie wiem:) Pozdrawiam Was Dziewczyny duzo zdrowka dla Was i Maluszkow buziaki :***

hej dziewczyny :) Ja tylko na chwilke bo za bardzo nie mam czasu dostalam wlasnie nowe mebelki :)ale narazie musza sobie postać w pudelku do póki nie zmienimy mieszkania:( Andrea ja mialam tak na poczatku ciazy uplawy podobne do twoich jednak jak sie okazało pozniej to byl poczatek infekcji.mam nadzeje ze u Ciebie będzie inaczej:) Jak wyniki? madziulek ciesze sie ze z mala wszystko w porzadku i ze nie masz z nia problemow :)A jak Twoje samopoczucie? Karinka tak to jest jedna aplikacja TC600 bodajże tam musisz wypisac swoje i partnera wszystkie dochody jakie posiadacie i odsyłasz i czekasz . To jest tak jak by dofinansowanie jesli nie przekraczasz z partnerem do jakies kwoty. Jesli cos zle napisalam poprosze o poprawke:) emilek nie martw sie w wiekszosci usg sie myli :)i okazuje sie ze dzidzi jest w rzeczyswistosci mniejsza niz mowili .... zaraa lozeczka jeszcze nie mam poniewaz czekam jak przyjdzie dostawa poniewaz zamowilam sobie rozek do kompletu i przy ostatniej nie bylo i zamowila mi teraz a zeby nie placic dwa razy za dostawe to wszystko wysle mi razem wiec paczke powinnam miec na dniach :) Dobra ide cos zrobic do jedzonka bo glodne :)pozdrawiam i milego dnia zycze:)

Krisana odmłodziłaś mnie o tydzień. Jakby któraś uaktualniała tabelkę to może dodac mi tydzień :) Byłam wczoraj prywatnie na USG. Mała to na 100% ONA :) Mam nawet zdjęcie tej 'damskiej' części ;P 1,7kg, na twarzy do tatusia podobna :) serduszko bije 146 bpm i odwrócila się. Jest już ułożona główką do dołu. Pojechałam od razu na zakupki do Babies r Us.

a tak wogole to czy ktoras z was kiedykolwiek byla na carboot sale? bo ja ostatni tam uczeszczam i np dzis kupilam bluze z nexta za 0,20p 0-3mc i wiele wiele inncy skarbow od obrazkow na sciane po 0.50p po cellural blanket za 0.20p potem tylko do pralki i jak nowe(prawie)oczywiscie trzeba szukac bo duzo tez smieci tam jest w sensie jakies plamki czy slady uzytkowania.ale ja wybieram wszystko w super kondycji tak ze nie widac roznicy czy to nowe uprane czy juz prane kilka razy i naprawde duzo zaoszczedzilam , polecam dla tych ktore lubia szperac :)

Gość karinka1987
Krisana ja nigdy nie bylam na carbootsach, ale duzo o nich slyszalam...tylko nie wiem gdzie one sa i jak do nich dotrzec! mieszkam w Londynie, okolice Stratford...ktos wie gdzie sa najblizsze? dziekuje dziewczyny za odpowiedz odnosnie tej formy, od poniedzialku bede probowala dzwonic:) a ja mialam usg w szpitalu, to dodatkowe na ktore mnie skierowano, jednak plci nadal nie znam, facet mnie zbyt mowiac ze jest za duza dzidzia i nie ma co patrzec, no ale chociaz powiedzial ze rozwija sie prawidlowo i wazy 1575g:) co w 31tyg jest prawidlowa waga...tak twierdzi... Takze do porodu bedziemy miec niespodzianke:) chociaz licze ze w 20 tyg lekarz sie nie pomylil i bedzie dziewczynka.

Witam Was dziewczynki !!! Dziś miałam strasznie męcząco-senny dzień. Byłam dziś w Londynie na tym badaniu Coombsa. Wyniki będą od 5 do 7 dni roboczych. Później stwierdziłam, że jak już jesteśmy w Londynie, to można było by się przejechać do jakiegoś polskiego gina z tym moim niby "grzybkiem":D i też tak zrobiłam :-) Najadłam się strachu jeszcze zanim zdążyłam usiąść na krześle przed Panem Doktorem :) Pierwsze jego pytanie: - Kiedy pani miała ostatnią miesiączkę? -- 6 lipca -No to nie jest pani w ciąży. -- Jak to nie jestem, kiedy nie dostałam okresu a ok 6 testów było pozytywnych - ciąża ciążą się nazywa wtedy, kiedy nastąpi zagnieżdżenie, a u pani napewno jeszcze nic w macicy nie widać. -- Ale przecież czytałam tyle na ten temat, że ok 9 dni po zapłodnieniu następuje zagnieżdżenie. - 3 tygodniową ciążę mogę zobaczyć na skanie, ale nie wcześniej... No więc skan mi zrobił, powiedział, że jeśli doszło do zapłodnienia to moja dzidzia ma niecałe 2 tygodnie a ja jestem w niecałym 4 tygodniu "ciąży" W zasadzie by się zgadzało, wydaje mi się doświadczony ten facet. Starszy miły pan, który mam nadzieje, ze po tylu wyszpetrowanych kobietach wie co robi :) ALe zdziwiło mnie, że dzidzi jeszcze w macicy nie ma. Powiedział, że mam lekką infekcje, ale do 12 tygodnia nie bedziemy jej leczyć, bo leki mogą zle wpłynąć na dzidziusia u którego się teraz rozwijają m.in. mózg, nerwy itd Dzidziusiowi to nie przeszkadza, że mam jakieś tam choćby nawet muchomory, ale po 12 tygodniu byle by przed rozwiązaniem, moja pochwa powinna być czysta i zdrowa jeśli dzidzia ma się przecisnąć nie przez "błotko" a przez "zielony trawniczek" :D Szczerze pisząc załamałam się troche jak zobaczyłam, że tam nic jeszcze nie ma:( nawet zasugerowałam ginkowi, że może mam urojoną ciążę :( on się zaczął śmiać i mowi, ze sie to zdarza, ale baaaaardzo rzadko, a w moim przypadku, to jak już mówił na samym początku, że w macicy najprawdopodobniej jeszcze nic nie ma :( Powiedział mi ciekawą rzecz. Wiem, że moja macica nie jest ani zła ani bardzo dobra,ponieważ jej ścianki wynoszą ok 13 cm, natomiast u kobiet gdzie mozna powiedziec ze maja bardzo dobre scianki do zagniezdzenia to jest 16-18 cm, ale moja zła nie jest :-) To moje poronienie 2 lata temu, mogło byc na skutek słabych hormonów, dlatego mi przepisał lek podczymujący ciążę i przygotowywujący ją do możliwie najlepszych warunków jej rozwoju. Jest to lek ponoć bardzo dobry - pochodna Luteiny, ale ponoć dużo lepsiejszy, więc już ją zamówiłam, bo nigdzie w aptekach jej nie ma - tylko na zamówienie. Macica w porządku, jajniki też, wszystko wydaje się w jak najlepszym porządeczku tylko ta scianka mnie martwi by nie była za cienka, by moj dzidzius po wbiciu się w nią tzrymał się tam całe 38 tygodni :-) Oki... jutro mam na 6 do pracy więc pora iść spać :-) Pozdrawiam wszystkie Kobietki i 3majcie się cieplusio !!!

madziulek- słodziutka ta twoja Amelusia, jeszcze raz gratuluję:) taka malutka i kochana a mojego pulpeta wczoraj zważyłam to aż się za głowę złapałam, ponad 6kg, hihi

hej dziewczyny! Mam pytanie co robicie jak jestes gdzie na zewnatrz i male chca cyca.Mi sie mala wczoraj tak rozdarla,a bylam gdzies 10 min. od domu i szybko musialam przybiec,cala spocona:).Byla jednak karmiona jakas 1-15 godz temu.W centrum jest owszem duzo miejsc,ale do przebierania.Denerwuje mnie jak ludzie laza a ja bym milal ja karmic.co wy robicie w tych sytuacjach?sciagacie do butelek.. jeszcze jedno pytanie czy stosujecie kremy do buzki? pozdrawiam milej niedzieli!

Cześć dziewczyny:) Ja już po urlopie, wczoraj wróciłam:D Droga trwała 19godzin i było znośnie:) Już mam wszytsko dla dzidzi, jeszcze 2 miesiące do porodu, a ja już nie mam co kupywać hehe. Ciuszków mam pełno, większośc niestety używana, bo po koleżanki córeczce i siostrzeńcach męża. Kupiłam 10 pieluszek tetrowych, 2 flanelowe, 10 podkładów jednorazowych pod prześcieradełko, czy na przewijak:) Pieluszki Pampers rozmiar 2 i 3 bo zostały koleżance po córeczce:) Pościel z baldachimem kupilam inną niż podawałam linka, ale różniw śliczną:) No i to chyba tyle. Dzisiaj na drugą zmiane do pracy i chyba już ostatnie 4 dni pójde do pracy, zobaczymy jak się będę dzisiaj czuć. GRATULACJE DLA MADZIULKA!!!

cześć:) co tu taka cisza dzisiaj? ja padam ze zmęczenia, więc odpowiem tylko na madziulki30 pytania co do przygód z wyciąganiem cyca w miejscach publicznych to: parę razy karmiłam małą w parku, znalazłam ławkę między drzewami w ustronnym miejscu, do tego zakryłam się wózkiem i było ok;) często karmię w samochodzie, kupiliśmy takie roletki na tylne szyby, zasłaniam i spoko, nawet jak jesteśmy w kościele -to wychodzę w trakcie mszy do samochodu małą nakarmić i wracam, raz karmiłam nad morzem na plaży, jak mała miała 5 tyg, była wichura i musiałam kocem osłaniać małą, mistrzostwo świata..hihi, ale dało radę...a w centrum handlowym znalazłam super miejsce dla matek karmiących w Johnie Lewisie....wygodny fotelik, schowany za ścianką,osłonięty od miejsca do przebierania, super warunki i tam chodzę b.często jak jestem na zakupach, w innych miejscach przy innych matkach się wstydzę, ale jak mała się drze to nie mam wyjscia i muszę;) do buźki kupiłam krem oliatum, ale uzywam go tylko w razie potrzeby, jak widzę, że buzia przesuszona majówka, jak często twoja mała robi kupiki? masz jakieś sposoby żeby robiła częściej? ja już mojej sok jabłkowy zmieszany z wodą wczoraj wcisnęłam parę łyków i..nic :( któraś z was pisała o siemieniu lnianym, chyba wypróbuję.. pozdrawiam, mamy i brzuchatki ...emilia!!!trzymam kciuki kochana!!!

Hej Dziewczynki !!! Prawda... jakaś cisza hihi. MNie za często tu nie ma ostatnio, bo nie damrady siedzieć nawet. Od paru dni mam takie wzdęcia, że aż wstyd :D a w pracy to już w ogóle :P Na szczęście moje stanowisko pracy znajduje się na wielkim magazynie, także " się rozejdzie" :D mało apetyczna jestem wiem, ale kieruje się pytaniem do Was, czy to normalne by mieć takie wzdęcia, że brzuch mi wyskoczył jak 3 lata temu w 41 tygodniu ? Masakra jakaś. Mój facet już nawet zaczął więcej w kuchni przebywać, gotować, bo ze mną to się wytrzymać podobno nie da. Córka tez chodzi spać jakoś wcześniej, ale hihi bez przesady, żeby to tak działały na nia moje wiatry :P Wiek ciąży to niepełny 4 tydzień - wiek dziecka to niepełny 2 tydzień. Czy na tym etapie też miałyscie tego typu dolegliwości? W dodatku tak mnie lewa pierś swędzi i cośkłuje, szczypie, boli ehhhh... aż takich dolegliwości to ja chyba w pierwszej ciąży nie miałam w tym wieku, chyba że zbytnio uwagi na to nie zwracałam, bo nasza Niunia była" NIespodzianką planowaną" :D:D

u mnie ciagle nic, staram się dużo chodzić ale tez nie pomaga, TEase kiedyś pracowałam jako pomoc przy blizniakach i pamietam ze jak miały problem z wyproznianiem to dawalysmy do picia przegotowana wodę z miodem i odrobina soku z cytryny i pomagało, podobnie przy zaparciach jak miałam w ciąży to pilam i wyproznienie gwarantowane :)

Gość do Tease27
Karmisz piersia?? Najpierw przeanalizuj swoja diete, bo jesz prawdopodobnie cos co powoduje zaparcia u dziecka. NIE PODAWAJ WODY Z MIODEM, malym dzieciom nie wolno podawac miodu!!!!!!!!!!!!!!! Ale czysta wode owszem.