Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

Dziekuje za mile przyjecie :) Mam 33 lata od dwoch lat mieszkam w UK w Tewkesbury bardzo blisko Patinki,i prawdopodobnie bede rodzic w Cheltenham :D To moja druga ciaza mam juz prawie 4letnia coreczke a teraz czekamy na synka. Ewelina81 pod koniec ciazy dzidzius nie jest juz tak aktywny.Ma juz malo miejsca i pewnie czujesz tylko jak sie przeciaga :).Jezeli przez dluzszy czas nie poczujesz maluszka to skontaktuj sie z polozna .

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL nescafe87.........22....07.09.10.........39...Kacperek.. .....UK/ Bytom oliwia87............22...10.09.10..........39..Natasha... .....Trowbridge Marciaa89.........20....19.09.10..........37..Olivierek.. ......Tor. magdan27............... 20.09.2010.................córka ..........Londyn Mama_Julci........21....23.09.10..........Olivia. . ..Birmingham andziaaa82......28.....27.09.10......39...Zuzanna.....Bur nham On Sea Nadal oczekują na swój skarbek: milkaa88.............22...29.09.10...........40...synek .......Bradford karinka1987.........23..30.09.10...........38...???...... ..London Lola844.............25....06.10.10...........37..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...12.10.10...........38......córcia......Bedford krisana..............25...08.10.10...........39..synek ...londyn/nw ewelina81...........28...20.10.10..........36....synek. ....Birmingham Ewula8791................17.11.10.........32......synek.. ...Birmingham yalof................19.11.10...............32.....corka. ....Londyn iwonka52...........27....08.12.10.........30...córeczka. . .North West marlena31.......19.01.2011...........synek ......Tewkesbury

Gość Martit...
tak Was kobietki czytam i zazdroszcze. jestem w 8 tc wiem o ciazy juz od ponad 3 tyg i nadal jestem w szoku i nie potrafie sie cieszyc, jestem wrecz wsciekla na siebie i na caly swiat (i na glupia antykoncepcje ktora zawiodla) czuje sie jak potwor... czy mi to wreszcie kiedys przejdzie? ;(

Martit- teraz przeżywasz szok, a potem pewnie wszystko się ułoży:) Widocznie tak musiało być, mam w rodzinie przypadek gdzie dziewczyna dostała awans w pracy i wpadła z mężem z 3 dzieckiem, dwójkę ma juz odchowaną i fajne z nich dzieciaki, a teraz chciała poświęcić się pracy, no ale wyszło jak wyszło. Nikt na razie nie każe Ci skakać z radości, ale zobaczysz z czasem pewnie przyzwyczaisz się do tej myśli i będzie dobrze:)

Szczęśliwe Mamusie: majowka10...........05.05.10..............Izabela........ .....Lancs Tease27...............15.05.10...........Emilka.........p łn Anglia madziulek30..........24.07.10...........Amelka.......Sta ines emiliabhx............. 06.08.10.......... Rozalka........Birmingham patinka26 ............11.08.10......3-córka .....Cheltenham Aurela86..............20.08.10.........Adrianek.......UK/ PL nescafe87.........22....07.09.10.........39...Kacperek.. .....UK/ Bytom oliwia87............22...10.09.10..........39..Natasha... .....Trowbridge Marciaa89.........20....19.09.10..........37..Olivierek.. ......Tor. magdan27............... 20.09.2010.................córka ..........Londyn Mama_Julci........21....23.09.10..........Olivia. . ..Birmingham andziaaa82......28.....27.09.10......39...Zuzanna.....Bur nham On Sea Nadal oczekują na swój skarbek: milkaa88.............22...29.09.10...........40...synek .......Bradford karinka1987.........23..30.09.10...........38...???...... ..London Lola844.............25....06.10.10...........37..... ..............Hemel H. maadaa........... 27 ...12.10.10...........38......córcia......Bedford krisana..............25...08.10.10...........39..synek ...londyn/nw ewelina81...........28...20.10.10..........36....synek. ....Birmingham Ewula8791................17.11.10.........33......synek.. ...Birmingham yalof................19.11.10...............32.....corka. ....Londyn iwonka52...........27....08.12.10.........30...córeczka. . .North West marlena31.......19.01.2011...........synek ......Tewkesbury

Marlena31 witamy na forum,fajnie że dołączyłaś,bo jakoś nam ubywa brzuchatek ;) Ewelinko,mam nadzieję że jednak zdecydowałaś się pojechać do szpitala i że miałaś KTG.Lepiej sprawdzić niż się martwić. Ja jakiś miesiąc temu miałam podobną sytuację i też byłam na KTG w szpitalu-tam rozwiali moje wątpliwości..

Czesc Brzuchatki, Mamuski i Nowe Na Forum !!!! Moja Zuzia dala mi popalic ostatniej nocy. Trzymalam sie reguly ze trzeba karmic co 3-4godz i tez tak zrobilam. Obudzilam ja kolo 2 w nocy na karmienie, ale potem mialam problemy z ponownym uspieniem jej. Meczylysmy sie do 7 rano. W miedzy czasie zmienialam dwa razy pieluche, bo za pierwszym raz zrobila kupke w swiezo zalozona pieluche. Dzis rozmawialam z dobra znajoma, ktora wychowala dwoch synow i mowila mi aby w nocy male nie budzila specjalnie na karmienie chyba ze sie sama obudzi bo potem beda takie sytuacje. W ciagu dnia moga tak robic ale w nocy powinnam dac jej sie wyspac. I tez tak dzis zrobie. Zobaczymy czy zadziala. Czuje sie w tym wszystkim taka zielona ale sie nie poddaje i wierze ze bedzie dobrze. Jednak z kazdym dniem jest bogatsza o nowe doswiadczenie zwiazane z opieka nad Zuzia. Ona jest taka słodka i kochana. Myslalam ze bedzie troche wieksza, nie przypuszczalam ze bedzie taka malutka i dzis musialam dokupic jej pare malych rzeczy bo nie mialam az tyle. Moja Kochana Kruszynka. A to moj profil na Facebooku i zdjecia Zuzi, zapraszam :) http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=333108&fbid=154909877865321&id=100000389295888

Gość Karinka1987
Ja tylko na chwilke urodzilam dziś Olivke, jesteśmy w szpitalu mała śpi ja już tez zmęczona jak wrócimy do domku to się odezwe.. Mała ważyła równe 3kg

Martit ja też tak miałam. Nie chciałam w pierwszej chwili tego dziecka. Później powoli zaczęłam uśmiechać się na myśl o nim. Teraz nie wyobrażam sobie że miałoby go nie być.

Karinka,serdeczne gratulacje.. życzę wam dużo,dużo zdrowia!!!!!! Martit,daj sobie trochę czasu,a zobaczysz że wszystko się zmieni ;) Zobaczysz,kiedy pierwszy raz poczujesz ruch dziecka,inaczej podejdziesz do całej sytuacji. Pozdrawiam :)

karinka wow nastepna super wiadomosc :) gratulujemy i jak bedziesz miala chwilke to napisz jak poszlo ;)

Karinka gratulacje !!!! Trzymaj sie cieplutko i czekamy na pelniejsza relacje z porodu. A co tam u Ciebie Milka ??? Jak sie trzymasz??? Czekamy i od Ciebie na dobra wiadomosc. Dobranoc Mamuski i Brzuchatki. Ciekawe jak dzis Mala sie spisze???

witam :) marlena poznalysmy sie na dziale dieta tak mi cos swieci ja stosowalam wtedy diete cambridge. gratuluje 2giej pociechy :) czy odwiedzasz tamto forum? mnie ciezko sie tam poruszac :(

czesc ,babki po niezbyt udanej nocy w koncu wsatalam....krecilam sie ja szalona,moj biedny maz tez sie napewno nie wyspal :( troszke mi go0 szkoda w tej kwestii ale do livingroomu tez go nie puszcze seseses :) zaraz sniadanie i do pracy na kilka godzinek :) rety juz mi zostalo tylko potencjalne 8dni

karinka gratuluje moj maly jednak zaczal sie ruszac wczoraj wieczorem jak tatus wrocil z pracy i zaczal z nim rozmawiac :) dzis rano tez juz troche postukal a wiec jestem spokojniejsza teraz u milki to juz napewno cos sie zaczelo

dziekuje kochane za mile slowa. stram sie dac sobie czas, poukladac jakos to w glowie.... dzis w nocy snilo mi sie, ze urodzilam sliczna dziewczynke... moze dzidzia chce mi dac znak 'przestan juz marudzic, bedzie ok' :) Przestalam rozmawiac z moim facetem, jakos nie potrafie. latwiej mi podzielis sie moimi odczuciami z Wami niz z wlasnym partnerem... bede sie jeszcze odzywac buziam Was

Hej dziewczyny :) Andzia, Karinka gratuluje :) 🌻 Witam nowe dziewczyny na forum, piszcie, udzielajcie się :). Andzia fajnie, że na finale (poród) Twój Darek był z Tobą i Cię wspierał. Zobaczysz wszystko się teraz poukłada. Maleństwo rozkocha go tak, że nawet nie pomyśli o głupotach. Sprzeczki pewnie się pojawią, bo zmęczenie, stres itp., ale musicie być dzielni a na pewno dacie rade. Ja też się kłóce z moim T., to znaczy ja wyładowuję na Nim moje niewyspanie stres, zmęczenie itd, znosi to w miarę dzielnie, choć czasami też ma dość. Wiem, że jestem męcząca, ale to te hormony jeszcze i inne o których wyżej wspomniałam. Moja Lenka od wczoraj jest marudna, spi po godzinie, budzi się, czuwa, marudzi... Ehhh, a tak ładnie spała po 3godz, a w nocy nawet 5. No to dziś noc przespała ładnie, ale od rana nie w głowie jej spanie... Może pogoda pbo w Pl od kilku dni deszcz, pochmurno.. Dziewczyny (szczególnie Aurela i Nescafe, bo wy w PL jesteście z dziećmi ) jak to jest z ubezpieczeniem zdrowotnym dla dziecka tutaj. Bo okazuje się, że ta forma S2 (e112) jest tylko dla matki, dziecka już nie obejmuje. Jak wy ubezpieczyłyście Wasze maleństwa?? A może któraś z dziewczyn wie coś o tym?? Pozdrowiam Was... 🌻

Karinka- gratulacje!!!! No i was rozczaruje u mnie nica nic się nie dzieje, na nic się nie zapowiada. Mnie już wszyscy w koło denerwują, co chwile ktoś pisze, dzwoni, z pytaniem : i jak już urodziłaś? A ile razy mam im mówić, że jak urodze to dam znać..wrrrrr..... Codziennie, kilka razy dziennie słyszę od mamy, siostry, męża no weź już urodź, no dobra rozumiem oni też się niecierpliwią, ale kurcze jak by to ode mnie zależało to już od 2 tyg mój maluch był by na świecie, a takie gadanie już zaczyna mnie wkurzać. W ogóle to czekanie jest dobijające i zazdroszczę tym dziewczynom, które rodziły w terminie, albo przed. Ogólnie mam nadzieje, że urodze przed 05.10 bo wtedy mam wizyte u położne i masaż szyjki macicy będzie mi robić, a to prawdopodobnie bardzo boli;/ No i 05.10 moja teściowa przylatuje, także też lepiej by było jak by maluszek już był w domku.

czesc dziewczyny ja juz nie pamietam komu gratulowałam bo praktycznie co chwile to dobre wiadomości :) a z dwumiesięcznym maluszkiem cięzko nadążyć za forum :( w każdym razie wszystkim świeżo upieczonym mamusiom i tatusiom i ich pociechom dużo zdrowia :) z tego co czytam to do większości z Was ktoś przyjedzie pomagać:) ja teraz widzę że pomoc przydałaby mi sie teraz kiedy rozalka ma dwa miesiace i spedzam przy niej wiecej czasu niz miesiac temu :( w dzien spi po 20 minut , budzi sie z płaczem bo smoczek wypadł i nikogo niema przy niej, czesciej trzeba poswiecac jej uwage, zajmowac sie, bawic i rozmawiac ,ze o noszeniu na rekach nie wspomne :( ahhh gdzie te czasy kiedy spała po 3 godziny w dzien i budzila sie tylko na jedzonko :( ale oczywiscie sa tez plusy - zaczyna sie robic takim bobaskiem , próbuje gaworzyc, rozglada sie i wyłapuje kształty i rozpoznaje ludzi , jak sie naje i wyśpi to pieknie sie uśmiecha i jest już oczywiście świadomy uśmiech w odpowiedzi na usmiech mamy :) zaczyna podnosić głowkę , prostuje rączki i próbuje turlać sie z placków na boki :) magdan27 pamietam że rozalka spała dość długo jako noworodek ale ja ją czasem budziłam na karmienie bo bałam sie zastoju mleka w piersi , budziłam też w nocy , a jak nie budziłam to bylo karmienie na żądanie , czasem nawet co godzine :) nie martw sie tylko pytaj a my mamuski mimo braku czasu postaramy sie odpowiadać ;) ewula8791 materacyk podobno taki żeby sie nie zapadał ale nie był i za twardy - ja mam kokosowy - gryczany i uważam że jest odpwiedni :) milkaa88 masaż szyjki ogólnie nie boli - ale to wszystko zależy od położnej jak go zrobi :) ogólnie to ten post piszę od dobrych dwóch godzin z przerwami na usypianie i zabawianie mojej małej złośnicy ;) pozdrawiamy wszystkie mamusie i wszystkie brzuchatki

Ja tez sie dolaczam do gratulacji dla wszytkich.Juz nie wiem komu gratulowalam, a komu nie. Emilia ja jak ciebie czytaam, to jak bym o sobie czytala:) Popouladniam zrobila sie strasznie marudna i tylko na raczkach, a wazy juz pewnie z 6 kilo. Zobaczycie dziewczyny jak wasze dzidzie zaczna sie usmiechac.To takie kochane i slodkie:)

karinka gratulacje :) marlena witaj na naszym forum:) martit tak jak inne dziewczyny pisaly wszystko przychodzi z czasem , faktycznie jak poczujesz pierwsze ruchy dziecka dojdzie do ciebie ze w srodku masz malenka bezbronna istotke calkowicie uzalezniona od ciebie i pokochasz ja nad zycie. dziewczyny a ja jestem troszke zalamana:( mojemy synkowi 5 dni po urodzeniu odpadl pepek i dzis dzwonili z przychodni ze mam sie stawic jutro na badanie , bo jak byla polozna pobrala wymaz z pepka i sie okazalo ze maly ma jakas infekcje i najprawdopdobniej bedzie lecozny antybiotykami:((( jestem zalamana strasznie sie boje nie wiem skad ta paskudna infekcja;(( czym wy przemywacie dzieciom pepek???? jutro tez przychodzi do nas health visitor powiedzcie jak taka wizyta wyglada???

Marcia nie martw sie.Mojej odpadl po 9 dniach.Tak na dobre gdzies sie zagoil po 3 tygodniach.Jak jest w pore zauwazoone nic zlego sie na pewno nie rozwinie. Mam pytanie juz do kobietek po porodzie.Ja chyba dostalam okres.Nie wyglada mi to na normalny okres, raczej jak brazowe plamienie.Wiec cholera nie wiem co mam myslec.Karmie piersia czesto wiec teoretycznie powinnam jeszce dlugo nie miec.Minelo dopier 2 miesiace w zeszly piatek.Poza tym nie stosuje zadnej antykoncepcji.Zrobilam test i wyszedl negatywny.Wiec dziewczyny uwazajcie,bo moze przyjsc w kazdej chwili.Tylko on jest jakis nietypowy

tak patrze na nasza tabelke to juz wiecej mamusiek niz tych z brzuszkami :) ale czas leci!!!!

Dziewczynki nie wiem jak tutak w UK ale w Polsce pempuszek przemywa sie spirytusem rozcienczonym z woda(nie pamietam jakie proporcje ) albo gencjana. I najlepiej przemywac go podczas przewijania.Ja przemywalam swojej malej tak po wierzchu i dlugo nie odpadal dopiero jak przyszla polozna to pokazala mi jak to sie robi i po dwoch dnach odpadl .No i oczywiscie nie zamaczac go podczas kompania. Powoli zaczynam rozgladac sie za ubrankami dla Syneczka i tutaj jakos inaczej te dzieci ubieraja :).

Gość karmienie piersia
nie jest zadnym sposobem antykoncepcji,chyba musisz uwazac madziulek.no chyba ze chcesz zajsc w ciaze znowu to luzik

wkurza mnie to forum !!! naprodukowalam takiego dlugiego posta i mi sie skasowal grrrrrrrrrrrrrrr