Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jggjggld

imie gerda dla dziewczynki - ładne?

Polecane posty

Gość jggjggld

:)

Gość gerda to zamek do drzwi
imię to GRETA (np. aktorka Greta Garbo)

Gość raczej brzydkie
twarde, brzydkie imię, jak dla konia

Gość noijuzzz
kojarzy mi się z niemką Hertą

Gerda - mi się oczywiście kojarzy z zamkiem, ale również z Królową Śniegu - tam był Kaj i Gerda! :)

Gość 7u6b767
ja miałam sąsiadke gerdę a w zasadzie gertrude tylko wszyscy mówili gerda ale źle mi sie jakos kojarzy to imie, moze dlatego że nie była zbyt ciekawą osoba

Gość Preben i Porbjorn
Śliczne staro-nordyckie imię z baśni Andersena. Najprawdopodobniej oznacza 'schronienie' i jego wariacją jest Geerda lub Gerta. :) Bardzo ładne, podobnie zresztą jak Kai.

Gość ja kiedys uczyłam sie z dziewc
zyna o imieniu Gerda. Inne dzieci jej caly czas dokuczaly, nie miala zycia. Chlopcy sie nabijali ze skoro ona jest zamkiem to jej chetnie kluczyk wsadza. Jak miala chyba 13 czy 14 lat probowala sie zabic. Naprawde nie rozumiem jak mozna tak krzywdzic dziecko andajac mu takie pojebane imiona?

Podoba mi sie. Ja tez znalam kogos o imieniu Gertruda- wspaniala osoba. Wolano na nia Gerta. Od tego czasu mam ogromny sentyment do tego imienia.

Gość Preben i Porbjorn
Wiele kobiet w Niemczech, Holandii i Danii nosi/(-ło) takie imię. Np. Gerda Marie Scheidl - autorka książeczek dziecięcych, Gerda Gottlieb Wegener - duńska ilustratorka i malarka. :)

Gość łoj matulu
Dla mnie brzydkie - takie twarde i niemiecki. Z Helgą mi się kojarzy i oczywiście z zamkiem do drzwi.

Gość Smutna Syrenka
Piękne imię i piękne dziewczyny je nosilły---wystarczy zajrzec do baśni Andersena wspomnianych wczesniej i do mitologii starnonordyckiej.

Gość Beeeeeeeta_21
Gerda? nie nie podoba mi sie :O

Gość AGATUSIA.25
ladne:0 Musze sie z wami podzielic moim szczesciem kiedys znalazlam na forum tabletki http://www.intymnosc.pl/aff/7733/powiekszani e-piersi/fabulous-breasts-tabletki-90-sztuk-rekomendowany dlugo sie zastanawial ale wreszcie kupila. biore 3 tydzien ... i wiecie co... sa EFEKTY widac rozniece. D o tego skora jest taka miekka. Wszystkie staniki mi sa zaciasne kolezanka nie mogla uwierzyc jak jej pokazalam. Tez takie chce i juz zamowila. Jak sie chce to cos sie znajdzie dla kazdego, ja tam na operacje bym sie nie zdecydowala. I juz sie pogodzialam, ze mam male. A teraz jestem przeszczesliwa

Gość jojokiki l
to sie bedzie z kludkami i zamkami kojarzyc, ale jest dosc ladne. podobne ale delikatniejsze i mis ie bardziej podoboba byloby Gaja

Gość mama Błażejka
urodzisz jeszcze Kaja i będzie git :classic_cool:

Mi też imie Gerda kojarzy się, z firmą robiącą dobre kłódki. Daj jej jakieś normalne imię, żeby się z niej w szkole nie śmiali....:O Najładniejsze imiona wg. mnie, możesz wybrać; Emilia Angelika Karolina Justyna Renata Małgorzata Anna Paulina Patrycja Wioletta Sandra Aldona Ewelina Dominika Izabela :)

Gość koszmarne imie
mam nadzieje,ze nie skrzywdzisz dziecka tak paskudnym imieniem

Blanka Elena Emilia Elżbieta Felicja Franciszka Kornelia Liliana Tamara Zuzanna wybiorę z tej listy ś

Pamiętaj też że imię powinno pasować jako tako do nazwiska, żeby nie nazwać córki np. Wioletta Goździkowa:)

Gość gość
Żałosne, że wszyscy piszą o skojarzeniu tego pięknego, oryginalnego imienia z zamkiem, a beznadziejnie przaśne imię kasia jest nadal nadawane i konotacje z margaryną jakoś nie przeszkadzają.

Gość gość
Moja papuga ma tak na imię :D

Gość gość
Przepiękne imię! Gratuluję autorce wyboru i gustu! Imię świadczy o pewnym intelektualnym polocie panującym w rodzinie dziecka. Już za samo takie imię można w pewnych kręgach na wejściu zapunktować. A głosami krytyki lub raczej krytykanctwa i czepialstwa proszę się nie przejmować. Jeżeli w szkole ma ktoś dokuczyć, to znajdzie powód, choćby dziecko nazywało się pospolicie. Zawsze w pierwszej kolejności trzeba ufać swojej intuicji, a jak inni zobaczą, że na ich zdaniu nam nie zależy, to nie tylko pochwalą, ale sami zaczną naśladować!

Gość gość
Miałam psa o imieniu Gerda.