Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdka na uboczu

Złote myśli forumowiczów

Polecane posty

Gość gwiazdka na uboczu

Czytając niektóre tematy na kafee doszłam do wniosku, że jest wiele osób samotnych, nieszczęśliwych albo takich które jakoś sobie nawet radzą w życiu, ale czasem łapią dołek. Myślę, że zamiast pisać o tej samotności i niemocy zmian, o tych powtarzających się dniach i bezbarwnym życiu trzeba zastanowić się nad tym co można zrobić. Pytanie do Was Panie i Panowie jak Wy zamierzacie zmieniać i wykorzystywać to życie, które macie. Nie chcecie być samotni więc spróbujcie znaleźć na to receptę. Zastanówmy się wspólnie co można robić, żeby być szczęśliwym albo żeby poczuć to szczęście przy kimś?

Gość sfdsdafsd
chodzimy na dziwki

Gość Natalia kukulska.
Gdzie kucharek 6 tam niema co jesc

Gość Mertoro
Ja jestem szczęśliwy. Nie sądzę, aby jakaś kobieta mogłaby mnie uszczęśliwić, ale zrobić ze mnie człowieka nieszczęśliwego mogłaby, a tego ze wszech miar nie chciałbym doświadczyć. Zapewne niewiele kobiet zaakceptowałoby, gdybym powiedział 'jeśli związek z tobą będzie mnie unieszczęśliwiał, to odejdę'.

Mertoro to super, ze jesteś szczęśliwy. Tylko pozazdroscić. Moze podpowiesz reszcie co robisz, że jesteś w tym stanie. Ja podobnie jak i inni na tym forum żyją pracą, studiami, codziennością...co wprowadzić w życie żeby jednocześnie poznawać nowych ludzi i poszerzać swoje horyzonty. Wiadomo - życie jest krótkie, trzeba działać, tylko jak?

Ja też jestem szczęśliwa ;) Chociaż wiele rzeczy idzie nie po mojej myśli, i zdarzają mi się porażki jak każdemu, to z każdego błędu wyciągam wnioski i staram się go więcej nie popełniać ;)

przypomnialam obie a propo tematu, takiego znajomego ze swej dawnej pracy.Byl ciagle zadowolony z zycia, zartujacy i tak jakby problemy swiata go nie interesowaly.Ciekawa zaptytalam go , jaka to jest ta tajemnica szczescia. Odpowiedzial: codziennie rano jak sie gole przed lustrem ,patrze w niego i sobie mowie-Maniek , jaki Ty jestes przystojnak i popatrz wszystkie baby na Ciebie leca. Ot i jest tajemnica sukcesu i dobrego samopoczucia.

Gość Mertoro
"Moze podpowiesz reszcie co robisz, że jesteś w tym stanie">>>Medytuję. :) Gdy pozbyłem się dużej części tego, co mi społeczeństwo wdrukowało w psychikę i zrozumiałem po co tu jestem, to stan "szczęśliwości" przyszedł sam.

Mi szczęście dali przyjaciele, gdyby ich nie było, na pewno nie byłabym szczęśliwa, a byłoby wręcz odwrotnie.

klasyczna medytacja czy może coś takiego jak joga? Z tym, ze społeczeństwo wtłacza stereotypy się zgadzam. Ale jak się z nich wyzwolić? nie wszystkim jest łatwo, zwłaszcza jak żyją pod presją.

nemezis, dobrze mieć przyjaciół, bo jest ich teraz jak na lekarstwo. Czasem też chce sie mieć tę jedną osobę dla siebie na wyłączność. Mówię tutaj o miłości. Jak jest u Ciebie, co dali Ci przyjaciele?

Przyjaciele dali mi wiele rzeczy ;) Nauczyli mnie akceptować siebie samą taką jaka jestem, po za tym dali mi "świeże" spojrzenie na wiele spraw. Nauczyli mnie także, że jeśli ma się zasady, to się ich nie łamie, choćby nie wiem co, trwa się przy nich do końca, choćby inni mieli inne zdanie. Ogromnie dużo radości daje mi też dzielenie się i rozmawianie z nimi o naszych wspólnych pasjach. Naprawdę, cieszę się, że ich mam ;)

Przyznaje pozwoliłem żeby me życie było bezbarwne, nudne i monotonne jak dno basenu. Ale to się zmieni, potrzeba mi jeszcze trochę czasu. A gdy będę gotowy wezmę to co mi się należy, ale i to co nie :)

ja jestem bardzo szczesliwa osoba, mimo , ze zycie okrutnie mnie doswiadczylo.Zmarl mi maz po bardzo dlugiej chorobie, zostalam sama z dorastajaca corka, postawilam za cel pomoc jej bardzo w usamodzielnieniu sie(trudne zadanie dla samotnej kobiety) , wyszlam po raz drugi za maz , za cudownego czlowieka , znow cios -choroba moja bardzo ciezka, o maly wlos sie nie poddalam w tej walce.Ale jesli otaczaja Cie wspaniali ludzie, jesli slyszysz, ze chca bys walczyla dla nich, potrafia docenic to co robisz w zyciu, to co moze byc wiekszym szczesciem.A i sa marzenia.One potrafia byc nie tylko lekiem na smutne dni i noce , ale inspirowac do nowych wyzwan. A tak najbardziej to uwielbiam sie usmiechac do ludzi, zycia i nawet naburmuszona osoba ,mobilizuje mnie do walki, by sie usmiechnela.

Gość Mertoro
Ja zaczynałem rok temu będąc w koszmarnym stanie i ktoś na pewnym forum wrzucił link na ten blog: http://ecoego.pl/ Następnym etapem były książki de Mello i OSHO, a teraz czuję się zajebiście, choć bardzo wielu osobom to się nie podoba, bo nie można mnie zmanipulować.

Mellygion ale nie uważasz, że takie odkadanie na zaś jest poizbawione sensu. Właśnie po to założyłam ten topik, aby wpisywać w nim pomysły na to jakl uczynić życie barwnym. Chodzi o to żeby brać już, a nie czekać na to co przyniesie przyszłosć. Tyle smutku jest w niektórych topikac. Wszyscy piszą jak w marazmie, ze są nieszczęśliwi, bez miłości i przyjaciół itd. A ja chcę znaleźć ludzi szzcęśćliwych, którzy pokażą co robią, gdzie się udzielają i jaki to ma wpsływ na ich życie. Więc skoro już napisałeś, że masz zamiar brać z życia to powiedz co i w jaki sposób?

Mertoro przeczytałam kawałek z tego bloga. Ja fostrzegam tam przykład człowieka, który miał cel w życiu. Czasem wasto doznać wstrząsu emocjonalnego czytając takie książki/blogi, żeby zastanowić się nad tym co w zyciu ważne. Dziękuję za wpis i za link :)

Gość nie sama choc samotna
Mellygion :)obiecujesz zmiane od...czas nie stoi w miejscu. bierz od zycia garsciami:D pokaz oczy? wciaz sa smutne? pozdrawiam

Elena mam nadzieję, że będziesz czasem zaglądała na ten topik, żeby niektórym potzrebującym udzielić wskazówek co do chwytania chwil szczęścia w życiu :)

Gość Mertoro
"Czasem wasto doznać wstrząsu emocjonalnego czytając takie książki/blogi, żeby zastanowić się nad tym co w zyciu ważne.">>>Na tym blogu jest wiele ciekawych artykułów, które warto przeczytać i pozbyć się złudzeń. W naszej kulturze, jeśli zapytamy kogoś co daje szczęście to dostajemy odpowiedź - miłość, rodzina (szczególności dzieci), pasje, spełnienie zawodowe, dobrobyt - wszyscy przekonaliśmy się, bądź przekonamy się, że to nieprawda. Ta złudna wiara często prowadzi do ciężkich stanów depresyjnych, gdy uświadomimy sobie, że nasze życie jest pozbawione sensu. Dotyczy to często ludzi starszych, którzy przeczuwają, że śmierć jest bliska i zyskują świadomość bezsensowności własnego życia, dlatego warto przebudzić się wcześniej i zakosztować tego, po co tu jesteśmy.

Gość Ruchannna
wolę mieć 20 cm w cipie niż 20 km w nogach

szszescie trzeba chwytac garsciami i po kieszeniach upychac.Na gorsze czasy.Tylko gapy tego nie wiedza hahaha.