Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo Gould

po co ludzie żyją, skoro nie ma różnicy czy sie żyje czy nie

Polecane posty

Gość Jo Gould

życie nie ma sensu... a jeśli ma , to jaki? odpowie mi ktos?

Gość dssvsv
życie to podążanie ku śmierci i nic więcej

Gość .EmOo eWelĆia
www.emo-ewelcia.blog.onet.pl

Gość osobaprzeziębiona
Życie moim zdaniem ma taki sens. Masz się w nim polepszać i masz znajdować odpowiedzi na Twoje pytania. Dlaczego masz sie polepszać? Bo masz dojść do stanu moralnego , w którym jesteś człowiekiem ...idealnym. Oczywiście jest to niemożliwe, pewnego dnia umierasz, ale Twój obowiązek to stale się polepszać i pewnego dnia ma być Sąd Ostateczny - a pierwszy już po śmierci i tam Cię rozsądzą z tego jaki byłeś...ludzki rzeczmy.

Gość www.tnij.org/party2010
może żyjemy w matriksie?albo jesteśmy senną projekcją jakiejś świadomej istoty?

Gość osobaprzeziębiona
I to jest wszystko prawda i co to znaczy być ludzkim to też jest dokładnie powiedziane przez Kościół. Dosłownie co do kreski. Ale jacy oni są...nieludzcy, że ludzie popełniają tyle błedów w życiu i nie rozumieją tego tzw. dobrego uczynku. Jacy oni są źli - stąd tylko taki wniosek :( Ale jedynie oni mają to napisane dokładnie - co to znaczy być ludzkim. Czyli? LITOŚCIWYM. Moje zdanie to jest nt. dobroci.

Gość Jo Gould
a ma sens życie w M2 z rodzicami bez pracy, wykształcenia , perpektyw, mając chłopaka którego chciałabym poznać kiedy indziej, bo teraz mi on nie na ręke, mając obłudne koleżanki, własciwie będąc samotną wśród tylu ludzi :/

Gość jkld
Mi pewna uduchowiona osoba odpowiedziała że życie to cudowny proces biologiczny, kiedy takie pytanie padło z mojej strony. Czyli co Nami ludźmi kierują zwykłe popędy biologiczne, a życie oparte jest na funkcjonowaniu naszych organów, a my sami tych funkcji nie rozumiemy bo nikt ie zdaje sobie sprawy, że np. ruszając ręką przez nasz mózg przepływa masa informacji które rozsyłane są do całej reszty organów.... To ma sens.... tak powiedziała mi pewna mądra osoba....