Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewystarczająco doświadczona

Problem z dziećmi help help help!

Polecane posty

Idę dzisiaj na urodziny 3 lub 4 letniego chłopczyka. Probelm polega na tym, że będzie tam cała rodzina mojego chłopaka a ja nie wiem jak się zachować! Nigdy w życiu nie zajmowałam się dziećmi. Czy takiemu maluchowi też składa się życzenia? Co mam mu powiedzieć? Jak sie z nim bawić? Panikuję, że wszyscy stwierdzą, że mam złe podejście do dzieci!!!! Plisss udzielcie mi kulku rad....

Nikt nie pomoże??

24

No oczywiście,że dziecku masz złożyć życzenia. Ale wystarczy podać rękę, a jak będziesz widziała,że dziecko zawstydzone, to po prostu powiedz jakieś życzonka i tyle. Nie rzucaj się na niego jak dobra ciocia z przytulaniami i buziakami ;P I nie musisz się bawić z małymi dziećmi, chyba,że wszyscy dorośli będą się bawić, to po prostu spontanicznie się włączysz ;)

ja 26 :P Za ostatnio 3 latce skladam zyczenia... takie gadanie "sloneczko zycze ci wszytskiego najlepszego i spelnienia marzen" pozniej jka masz sie zachowywac? normalnie

Dzięki za porady. Ale i tak mam z tego powodu niezły stres:/ Boję się, że np zostanę z nim w pokoju sam na sam i nawet nie będę wiedziała jak go zagadnąć, jak się z nim bawić...

Proste, wystarczy głupie pytanie z serii "jak było w przedczkolu" "jak ma naimię Twój miś" "pokaż ile masz latek" a jak nie będziesz kompletnie nic wiedziała to powiesz "chodź z ciocią do pokoju" i pójdziesz z nim do innych. Jeszcze jakieś wątpliwości?

Ooo właśnie takich tekstów mi brakuje... Sama bym nie wymyśliła, bo pewnie zje mnie stres:/

Jezeli dziecko wstydliwe to nie będzie do ciebie podchodzić , ale jest opcja ze sobie ciebie upatrzy , jak będzie cie ciągnąl za reke do zabawy , to poukładaj z nim puzle, nqarysuj jakiś ksztalt i niech koloruje , albo niech sam narysuje coś . 3-4 latek to juz duży chłopiec, moze będą jeszcze jakieś ine dzieci to bedzie sie chciał z nimi bawić raczej .

Gość chętnie podpowiem
Dzieci często uwielbiają swoje zabawki... Zachwyć się jakie to On ma piękne autka..., spytaj które jest jego ulubione... Mam syna bardzo nieśmiałego, moja koleżanka tak potrafiła go zagadać,że wziął swój soczek i przyszedł (z pokoju) do nas na kawę (do kuchni) :D byłam w lekkim szoku.. ;-) A ona po prostu zaczęła zachwycać się jego zabawkami...

Zawsze możesz zbywac dziecko, jak będzie Cię ciagło za rękaw to powiedz że jestem zmęczona, że teraz rozmawiasz, teraz pijesz kawe, teraz jesz takie różne :P Jeszcze nie słyszłam żeby człowiek az tak się stresował wizyta w rodzinie gdzie jest dziecko, a ile dzieci jeszcze bedzie?

Gość ja tam tez za dziecmi po 1.nie
przepadam a po 2.nie umiem sie z nimi bawic.co najdziwniejsze dzieci do mnie lgna.nie wiem czemu...

Gość jhviiiv
przdczkolu ??? co to jest :o

Ja mam tak samo dla zasady jestem miła i się opędzić nie mogę od dzieci na uroczystościach rodzinnych, u znajmomych itp.

Z tego co wiem, to nie będzie tam za dużo innych dzieci. Stresuję się też tym, że część rodziny chłopaka będzie mnie widziała pierwszy raz (a jesteśmy razem już dłuuugo) więc obawiam się, że będę baaardzo obserwowana. Ok spróbuję zagadać go o zabawki i takie tam duperele. Mam nadzieję, że sobie mnie nie upatrzy...

Jak tak mówisz to przypominasz mi moje pierwsze "wejście" na rodzinna uroczystość, to było wesele :P więc dużo ludzi ale nie miałam żadnego stresu. Wyluzuj się, bądź otwarta, miła, uśmiechaj się :)

To jeszcze proszę o jedną radę: dżins + koszulka i luzik, czy jakaś spódnica + koszulka (półeleancko), czy sukienka (elegancko). Jak się ubiera na takie dzieciowe imprezy?

boję się, że będę aż zbyt wystrojona. Mój chłopak na pewno będzie na luzie...

Wiesz sztuka jest dopasowanie się z partnerem jak on by ubrał ostry korol pomarańczu to ty już nie założysz ostrego różu... Nie koniecznie musiz zakładać bardzo elegancką sukienkę.

A co powiesz na te 3 zestawienia? http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,7480833,Stylomierz___oceniamy_stylizacje_gwiazd__Agnieszka.html http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,7375872,Stylomierz___oceniamy_stylizacje_gwiazd__Natasza_Urbanska_.html http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,7149599,Stylomierz___oceniamy_stylizacje_gwiazd__Weronika.html

Zrobię się na szulim;) wyszła w miarę luzacko:)

Ja wypróbowałam te 3 kompozycje :) Rosati na imieniny bratowe, Urbańskiej na roczk siostrzenicy a Szulim na Dzień babci :)