Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolkajodełka

jestem zalamana ta grzybica

Polecane posty

Gość jolkajodełka

Witam od okolo 6 miesiecy mecze sie z grzybica pochwy.Leczylam sie antybiotykami przepisanymi przez ginekologa.Nie pomoglo mi to i szczerze powiedziawszy te leczenie tylko pogarsza moj stan.Podobno grzybica musi sama minac.Ogromny wplyw ma na to stres a ja niestety zyje w stresie dosc duzym.Stosuje paleczki kwasu mlekowego jako kuracje , dodatkowo welimowalam cukier ze swojej diety, uzywam citroseptu do picia a do higieny uzywam plynu ginekologicznego.Poza dyskonfortem i jednak obawa o swoje zdrowie staram sie z mezem o dzidziusia.Niestety bez skutecznie.Nie obserwuje u siebie sluzu plodneg.Nie wiem jak poradzic sobie z grzybica.Dziewczyny pomozcie mi.Namiary na jakiegos dobrego ginekologa, moze zielarza wszystko jedno tylko pomozcie mi.Please

Gość Gosia1239
Sa krople YEAST MIX na wszystkie grzyby i Gynodren na wszystkie "cześci" kiebiecego układu rozrodczego - spróbuj!!

Gość dfzxa
moze najpierw sie wylecz a potem staraj o dziecko co egoistko :o

Gość jedyne co powiem to spr czy to
a moze nie masz grzybicy, czy jestes pwna czy togrzybica? Miałas robiony posiew i masz upławy typowo grzybicze?? Jesli nie to zrób posiew i potem się lecz, bo te leki moga ci tylko zaszkodzić. Niesttey wiem co mówie:( Poszłam do lekarza ogólnie z dyskomfortem/ jakimiś lekkimi upławami to mi ciagle wciskała coraz to lepsze globulki na hrzybice. w efekcie doigrałam sie tego że mi całkowicie florę bakteryjną zdarły( oczywiście probiotyki tez przyjmowałam dowcipne i doustne). Po czym się okazało ze to wcale nie grzybica i teraz się męcze, niby mam jakas bakterie, miałam antybiotyki upławów żadnych nie mam ale ten ciagly dyskonmfort pieczenie itp. I nie wiem czy to alergia na coś cały czas czy nie moge sie tego pozbyc bo mam flore calkowicie zdarta przez te wszystkie piperzone super cudowne globulki. Mam taki uraz do lekarzy ze po prostu tamta kobiete bym chyba udusiła:/ ja głupia naiwna ze idac do lekarza to mi pomoze wie co robi, nic nie wiedziałam o posiewach i takich tam, dolegliwosci byly z reszta niewielkie. jak już nsie dowiedziałam ze tzreba zrobic posiew to jej zaproponowalam, powiedzialam ze sobie sama zaplace i zaiose. To mnie wyśmiała ta pizda głupia bo inazcej się o niej wyrazić nie mogę, że kiedyś miała taka pacjentke co ja leczyła zgodnie z posiewem i to nic nie dalo. No bo pewnie - lepiej dawać nieprzydatne i drogie leki na grzybice niz zgodnie z posiewem leczyć bakterie itp...to jest po prostu paranoja:/ Mozliwe ze masz grzybice ale po prostu ostrzegam wszystkich ze niestety idąc do leKarza nie można liczyć że sie polepszy, a moze się nawet pogorszyc. Zeby nie yło - nie uważam ze nie trzeba chodzić do lekarza - owswzem tzreba ale znaleźć DOBREGO lekarza, a o takich czsami trudno;/

Gość jedyne co powiem to spr czy to
poza tym jeśli czujesz ze coś jest nie tak/ nieważne grzybica czy bakterie, to skoro strasz nsie o dziecko znaczy współżyjecie bez prezerwatywy....a to jest błędne koło bo jak ty weźmiesz leki to i tak cie mąż zaraża bo na pewno top ma tylko może nie mieć objawów. A w sumie to podziwiam ze dasz rade seks uprawiać, bo u mnie to jest totalnie niemożliwe :/

Gość a włosy łonowe golisz
jeśli golisz to przestań golić

Gość dziwny lekarz ktory grzybice
leczy antybotykami, przeciez one wlasnie grzybice wywołuja! Ja bym sie skupila na wzmocnieniu organizmu, jesc zdrowo, pic kefir, leki przeciwgrzybicze mezowi tez dawac, ale nie antybiotyki!

nie bardzo rozumiem, grzybicę leczysz antybiotykami? od antybiotyków to grzybicy można się nabawić, a nie ja leczyć, jesteś pewna, że to grzybica? a może twoje leki to nie antybiotyki? leczenie jest trudne, ze względu na możliwość pozostawienia w organizmie zarodników i późniejsze ich namnażanie, dlatego po dwutygodniowym leczeniu preparatami przeciwgrzybicznymi (nie antybiotykami!) powinno się zastosować sześciomiesięczną terapię podtrzymującą,

Gość weż ty głupia babo
poszukaj ginekologa w swoim mieście i idź do niego.To takie trudne?

Gość Agulka0123
Z antybiotykami jest tak, że wyjaławiają cały organizm z wszystkich bakterii i dobrych i złych. Na ich miejsce przychodzą grzyby, a potem to już z górki ;(. Kup sobie probiotyk np. lakim. One w naturalny sposób przywracają równowagę bakteryjną. Twoje zadanie polega teraz na tym, żeby zasiedlić przewód z powrotem w dobre bakterie.