Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewasfwafwqfrw

jak wykryć alergię pokarmową

Polecane posty

Gość ewasfwafwqfrw

doszłam do wniosku, że sama się musze znaleźć swoja chorobe i ja wyleczyć - lekarze faszerują mnie lekami ale nic to nie daje po przeszukaniu internetu doszłam do wniosku, że moim problemem jest nietolerancja czegos co jem mam wiecznie wzdęcia, wypróznienia mam luźne i odczuwam silne parcie na stolec zawsze w nieodpowiednim miejscu, ciągle boli mnie brzuch, odbija mi sie, ogólnie czuje sie osłabiona moja diagnoza albo jakas nietolerancja albo cos z grzybami lekarz chce mnie wysłac na gastroskopie, ale ja nie chce, od refluksu nie ma sie problemów z wypróznianiem a u mnie to wszystko jest powiązane ktos wie jak wykluczac po kolei produkty zeby wiedziec co uczula??

Skoro lekarz chce wysłać Cię na gastroskopię to idź, nie rozumiem czemu nie chcesz? Ja w wieku 8 lat miałam paskude problemy z żołądkiem, wymioty,okropne bóle itd., i nikt nie był w stanie stwierdzić co to może być, dopiero gastroskopia,która wcale nie jest straszna i nie boli, pozwoliła wykryć powód i pozwolić na odpowiednie leczenie. I wyleczono mnie. A jeśli szukasz czegoś na temat alergii pokarmowych to masz tu stronki na ten temat; http://www.dieta.pl/nowosci/zdrowie/alergie_pokarmowe-728.html http://www.skory.objawy.net/Objawy+alergii+pokarmowej

Gość ewasfwafwqfrw
bo ja jestem pewna, ze to nie jest refluks kiedys niespecjalnie sie czułam po chlebie, pamiętam, ze jak chleb odstawiałam to było lepiej,

Gość ewasfwafwqfrw
ktos wie cos na temat testu IgE

Ale nie rozumiem , o co ci chodzi z tym refluksem? Skoro uważasz że bez chleba lepiej, to go odstaw na dłuższy czas i zobacz co będzie.

Gość ewasfwafwqfrw
kiedys tak było, potem zaczelam jesc chleb nie wiem czy tylko chleb jest przyczyna (ale oczywiscie odstawie) czasem objawy moga byc kilka dni po zjedzeniu

Miałam nietolerancję glutenu. Źle czułam się,cierpiałam na częste bóle jelit, miałam powracające afty, a teraz od kilku lat jestem na diecie bezglutenowej i czuję się super.

Raz zgrzeszyłam, bo zjadłam ciasto drożdżowe, ale potem już nigdy. Właśnie po zjedzeniu produktów z pszenicy, typu chleb, bułki, ciasto, czułam się gorzej. To naprowadziło lekarzy na odpowiednią diagnozę.

Gość rotfl lol
Trzeba kupić w TESCO wykrywacz alergi pokarmowej, sikasz na spacjelny pasek i wiesz czy masz alergie czy nie.

Gość defsfcsgvsgfv
serio w tesco?? nie widziałam czegos takiego w tesco ale poszukam