Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska12345

biust po ciąży

Polecane posty

Gość ciekawska12345

czy jest szansa, że po ciąży mój biust będzie nadal jędrny i nie straci na sprężystości??? Czy to już nieuniknione, że będę miała oklapnięte piersi?

moje piersi nadal są w dobrym stanie. karmiłam malucha 11 miesięcy. nie wiszą, nie sa oklapnięte. oczywiście nie wyglądają już tak jak przed ciążą i karmieniem, ale nie jest źle. nadal bez stanika śmiało mogę chodzić :P ale ja mam raczej małe piersi i bardzo o nie dbałam i w ciąży teraz po niej - chłodne masarze, kremy, oliwki, ćwiczenia.

ja karmiłam krótko tylko msc moj piersi sa jedrne bez zmian śmaiło moge powiedziec jak przed ciażą

zazdroszczę... moje nie straszą ale żeby były jak przed ciążą to bym nie powiedziała... może dlatego że w ciąży z 75b zroobiło się 80d a teraz wszystko wróciło do normy... :-(

moje tez bardzo urosly w ciazy z 75 B na 80 D no i nie sa juz takie idealne,ale brzydkie tez nie,a poniewaz male nie wisza na szczescie:)

Ja mam średni biust, jestem obecnie w 6 miesiącu, obserwuje że rosną i od początku ciąży szczególnie dbam i mam nadzieję że po ciąży i karmieniu będę mogła być zadowolona z biustu.

Gość siiia
nie karmilam piersia. w ciazy piersi urosly z c na D i tak mi zostały. sa nadal jedre z tym ze o rozmiar wieksze z czego sie ciesze :)

Gość nananaa
przez rozstepy zrobily mi sie zwisy. zaczelam chodzic na silownie i mam lepsze niz przed ciążą, rozstepy oczywiscie zostaly.

A masz już teraz stanik w poprawnie dobranym rozmiarze i wiesz, jak dobierać staniki w czasie ciąży i karmienia? Bo dobry biustonosz to podstawa, nawet bez ciąży, a co mówić właśnie o okresie "okołodzieciowym" gdy piersi się zmieniają i potrzebują wyjątkowo dobrego podtrzymania. Masaże czy kremy to tylko dodatek, same z siebie przeciwko grawitacji niewiele mogą. Tu jest kalkulator poprawnych rozmiarów: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html A na forum Lobby Biuściastych znajdziesz całą kopalnię informacji o pielęgnacji piersi (w tym np. tematy opracowane przez doradczynię laktacyjną ).

no ja mam 75B i tez karmilam 10miechow..tak mialam je naladowane pokarmem jakbym sobie silikony strzelila...balam sie aby mi nie obwisly:O nosilam staniki z drutem non stop...i na szczescie nie wisza;) ale wrocily do swojego rozmiaru buuu hihi co do rozstepow to cud ze mam moze 2 prawie nie widoczne kreseczki..moznaby powiedziec ze tylko ja je dostrzeglam;)