Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sama już nic nie wiem

Dziwna sprawa. JAK TO WYTŁUMACZYĆ?

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Wiem, że jest tu wiele dziewczyn, które ciagle pytają czy to ciąża nierobiąc ani testów ani nie bedąc u lekarza, ale u mnie sytuacja wygląda inaczej i jest bardzoo dziwna. Sama już nie wiem co myśleć. A więc proszę przeczytajcie. Otóż od dwóch lat biorę regularnie tabletki anty. Pod koniec listopada wyjechałam z chłopakiem na kilka dni w góry i zapomniałam ich wziąć, zatem zaprzestalam ich branie na kilka dni. Jak wróciłam znowu zaczęłam zażywać. Okres miałam dostać 21 grudnia i dostałam ale trwał tylko 1 dzień!!! Co już mnie zdziwilo... Początkiem stycznia zrobiłam test: negatywny. Okresu do tej pory nie mam. Podbrzusze cały czas boli mnie jak na okres, którego brak. W buzi mam niesmak i kręci mi się w głowie. Byłam zatem wczoraj u lekarza, przyjął mnie jakiś bardzo młody. Zbadał i mówi, że nie widzi nic niepokojącego, że macica raczej nie jest powiększona i tyle, nie robił usg. Nie wiem już co mam myśleć, czy to ciąza czy może jakieś zaburzenia hormonalne? Kupiłam znowu test i powtórze jutro rano, chciałam zrobić teraz, ale wiem, że powinno się z rannego moczu. Jeśli znów wyjdzie negatywny to już nie wiem co robić??

Gość moniquaaaaaaaaaaaaaa
nie musisz robi ctestu rano, jak jestes w ciazu to i tak wyjda 2 kreseczki, po prostu rano jest najwieksze srezenie hormonu, a jak zapomnialas tabletek to powinnas zrobic 7mio dniowa przerwe i zaczac nowe opakowanie

może ktoś jeszcze?

Na wszelki wypadek nie brałabym dalej tabletek bo jeśli to jednak ciąża to można zaszkodzić dziecku. No i zmień lekarza, może ten jakiś za młody się nie zna czy coś

Gość zatruta strzalaaa
zrob test i nie musisz robic go koniecznie rano. pierwszy test mogl wyjsc negatywnie bo byc moze za szybko go zrobilas. ten ciazowy hormon ktory wykazuje test pojawia sie dopiero po dwoch tygodniach od zajscia wiec lepiej powtorz test chyba ze robilas go po ponad dwoch tygodniach... z tego co wiem to jak przestanie brac sie tabletki to przestaja dzialac juz po 12 godz... lekarzowi bym nie ufala jesli nie robil Ci usg poza tym masz typowe objazy ciazy

Albo idź do laboratorium zrób test Beta hcg z krwi. On pokaze wzrost hormonu u nawet wczesnej ciąży

Już mi koleżanka radziłą z tym pobieraniem krwi, ale ja panicznie boję się tego pobierania i prędzej dam się pochlastać na kawałki niż miałabym sama od siebie iść dać się kłóć. Wiem jestem troche jak dziecko, ale poważnie nie cerpię jak mnie kłują, zaraz mdleję. Poza tym to chyba kosztuje więcej niż test? Ja niestety się jeszcze uczę i nie mam swoich dochodów. Mieszkam z mamą, a test kupi mi chłopak. W takim razie zrobie go popoludniu jak przyjedzie chłopak. Dzięki za rady.

Gość zatruta strzalaaa
albo idz do innego gina moze bedzie lepszy niz tamten... bo tego testu z krwia odradzam robic... to jest tylko kupe zachodzu a sa latwiejsze i tansze sposoby na sprawdzenie czy jestes w ciazy

Ale jak masz się stresować i kupować później kolejny i kolejny test to lepiej raz dać na ten test. Cena zależy od laboratorium, waha się chyba od 15 do 40 zł. Idź z chłopakiem albo z przyjaciółką to Cie przytrzymają za rękę:) A jak będziesz kiedyś w ciąży to badania krwi będziesz miała często więc prędzej czy później musisz się przełamać. No i będziesz miała 100% pewności. No i oczywiście lekarz... Być może to tylko jakieś zaburzenie przez tabletki anty ale dobrze to skonsultować, może doradzi zmianę albo przerwę w braniu

generalnie to zwalilas sprawe z braniem tabletek...jesli przez kilka dni nie bralas a potem zaczelas to moglas namieszac w organizmie. Powinnas byla po tych paru dniach nie brania czekac na okres i dopiero w pierwszym dniu okresu wziac tabletke i kontynuowac ich branie. Najlepiej zrobic test z krwi bedziesz wiedziec na 100%. Apotem poczekac na okres albo porobic badania hormonalne i od nowa zaczac sie zabezpieczac tabletkami.