Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cudownaja

Ile zarabia kierowca tira

Polecane posty

Gość IVA_2704
Bylam kiedys żoną kierowcy tira :( to zwiazek bez przyszlosci,nie zna sie tego kogos, bo jak mozna sie poznac podczas rzadkich widzen w przerwach miedzy wyjazdami w trasy a i nie wiadomo co tam sie dzieje ! czy korzysta z usług tirowek ? Oddalaliśmy się co raz bardziej ,byłam ciągle sama ,on nie miał czasu dla mnie, wolał spac lub oglądac mecz ,przechodził obok mnie jak obok kogoś kogo nie lubił . Byliśmy przed ślubem 5 lat razem i wtedy on był inny a po ślubie zmienił się .Pracował więcej zarabiał mniej ,wszystko go denerwowało ,rachunek za gaz ,prąd czy wodę , krzyczał ,że on nie będzie płacił, bo nie on zużywa to wszystko, ja wydałam wszystkie oszczędności . Rozstaliśmy się .Teraz jestem z kims kto jest na miejscu , ma dla mnie czas i cieszy się z każdej chwili jaką możemy spędzic razem.

Gość jezeli jest zatrudniony na
jakiejś ciemnej wsi w Polsce wschodniej to całkiem możliwe ze tyle zarabia, tam tak się płaci :classic_cool:

Gość gość
Teraz mężczyzni maja naprawde duze pole do popisu bo mogą zdecydowac sie naprawde na kazdy zawód. A dobre kursy np. na instruktora jazdy mozna skończyć równiez w OES w Krakowie. Warto o tym wiedziec.

Gość radekkierowca
Kierowca tira ma podstawę około 2000 brutto + dietę załóżmy te 40 euro na dzień. Podałem to tak w przybliżeniu ponieważ to się bardzo różni w firmach ale na rękę wychodzi około 2500 euro czyli jako kierowca może zarobić około od 4 do nawet 7,5 tysiąca złotych. To też durzo zależy od trasy ponieważ w niemczech kierowca musi mieć podstawę 8,5 euro na godzinę nawet jeśli robi kursy w tamtą stronę. Niesty wiekszość pracodawców oszukuje pracowników, że nie ma czegoś takiego ale wystaczy to zgłosić i płacą po 500 000 pln kary :) W takim LINKU http://www.linktransport.eu/ jest oczywiście umowa, niestety w innych firmach bywa z tym bardzo różnie i są zlecone i dzielne . . .

Gość vvss
Najlepsze takie szkolenia dla kierowców są organizowane tutaj: www.adr-help.pl Prowadzone przez nich szkolenia odbywają się we własnej sali szkoleniowej ale nie tylko. Na życzenie klientów organizują także szkolenia w siedzibie ich firm. Bardzo fajna opcja.

Gość gość
Pracuję w firmie transportowej. Kierowca zarabia conajmniej 2500. Obawiam się, że Twój mąż kręci na boku. Jak się nasłucham kierowców to się cieszę, że mój facet nie jest tirowcem. Oczywiście zdążają się normalni, ale tp rzadkie przypadki

Gość gość
tez mi sie wydaje, że trochę przegięli z tym szacowaniem, w MW SPedition da się ładnie zarobić, ale wiadomo jakie są stawki, 10 000 zł to troche przesada. Bardziej dla mnie liczą się warunki współpracy, z MW Spedition mam bardzo dobry kontakt, miła atmosfera, mają sporo zleceń, firma z okolic Poznania także na Niemcy bardzo blisko

Gość gość
Przed zostaniem kierowcą tira trzeba przejść specjalistyczne badania. Polecam http://kierbadania.pl/ , którzy rozwiązują kłopoty tego typu w mgnieniu oka, również byłem u nich badany. :)

Gość gość
mój mąż też jest kierowca i zarabia 7 tys ale moim zdaniem to wcale nie tak dużo, biorąc pod uwagę że stale go nie ma domu. A do tego to praca odpowiedzialna i bardzo meczącą. Podobno w logistyce i spedycji wciąż jest spory deficyt pracowników http://praca-wielkopolskie.pl/rynek-pracy-w-woj-wielkopolskim/ a to może oznaczać, że warunki się poprawią.

Gość Centek88
Czy obecnie coś zmienił się jeśli chodzi o warunki zatrudnienia i zarobki jako kierowca Tira na międzynarodówce?

Gość gość
Jeżdżę Francja, Hiszpania, Włochy. 3800 Euro na rękę plus dodatki.

Gość gość
Pożyczki na dowód od 100zł do 15.000zł w 30minut Do 6.000zł na 60dni za Darmo, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/chwilowki/szybka-gotowka/ lub Do 10.000zł nawet na 3lata, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/zaplo/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! Szybka pożyczka z żyrantem lub poręczycielem do 25.000zł na 4 lata. Wypłata gotówki w 24h a najczęściej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalności. Pożyczka dostępna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/

Gość gość
Pożyczki na dowód od 100zł do 15.000zł w 30minut Do 6.000zł na 60dni za Darmo, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/chwilowki/szybka-gotowka/ lub Do 10.000zł nawet na 3lata, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/zaplo/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! Szybka pożyczka z żyrantem lub poręczycielem do 25.000zł na 4 lata. Wypłata gotówki w 24h a najczęściej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalności. Pożyczka dostępna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/

Gość Centek88
Piszesz, ze 3800 Euro ale jak rozumiem masz umowę od zagranicznego czy w PL? Bo mnie głównie interesuje ile płacą nasze polskie transporty takie jak Link Transport itp?

Gość gość
może wiesz jaka najmniejsza liczba osób może byc na takim kursie? bo mnie chyba też mężus oszukuje jakoś nie wierze zeby kurs dla 5 osób był organizowany jak w pracy ma przynajmniej 12 kierowców . x Dla mnie taki kurs odbył się indywidualnie i nie trwał nawet godzinę.

Gość gość
20:39 Nawet w najbardziej zapadłej dziurze żaden kierowca ciężarówki nie będzie jeździł za jałmużnę.

Gość gość
Inne zarobki są na krajówce a inne na międzynarodówce. Jeszcze inne na kółkach a inne na przerzutach. Najpierw sobie to wyjaśnijcie a dopiero później pogadajcie kto za co ile zarabia. I jeszcze jedno. Jeśli ktoś bierze osiem tysięcy za trasę to wcale nie znaczy że zarabia te osiem tysięcy. Zarabia tyle ile wynosi jego roczny dochód podzielony przez dwanaście miesięcy. Bajkopisarzy parkingowych widziałem już całe steki a sam przemieliłem tyle firm w całej po;sce że moje siwi jest długie jak papier toaletowy i wiem ile się w tej robocie zarabia. Wiem że niemało ale darujcie sobie kwoty wzięte z księżyca.

Gość gość
Nie wiem ile na krajówce bo krajowy transport mnie nawet nie interesuje. Nie tak ze względu na płace jak na pracę która jest cięższa niż na przerzutach na których siedzę. Przeciętny kierowca ciężarówki zarabia w granicach 5-6tys. Na międzynarodówce i na przerzutach. Wszystkie inne przypadki to albo wyjątki (tych jest bardzo niewiele) albo co bardziej prawdopodobne bajdy ewentualnie idiotyzmy nieumiejących liczyć debili.

Gość gość
Ps. Też miewam wypłaty ponad osiem tysięcy ale w skali roku tyle miesięcznie nie zarabiam.

Gość Centek88
Ok, to w takim razie jaką firmę transportową polecacie? Na portalach ogłoszeniowych dużo ogłasza się np. Link Transport, ktoś u nich jeździ?

Gość Krystian WE
Ja. Ale na stałej trasie Belgia - Polska. Z tego co wiem to te są zajęte, ale wiem, ze firma nadal ma niedobór kierowców na 6/2 to na pewno.

Gość Mario

Ja za wielka woda w przeliczeniu zarabiam brutto miesięcznie 34.000 zl

Gość Mario
Dnia 8.09.2018 o 07:39, Gość gość napisał:

Ps. Też miewam wypłaty ponad osiem tysięcy ale w skali roku tyle miesięcznie nie zarabiam.

Ja rok temu pracowałem 26 tygodni i 26 tygodni w domu byłem, zarobiłem brutto 195.000 zł 

zależy gdzie jeździ. mój pracuje u Maszońskiego i jest w stanie wyciągnąć sporo, nawet do 12 tys. także twój chyba zarabia dosyć mało 😞