Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość G rażynka

Ile lat Wam stuknęło kiedy uznaliście się za dojrzałych?

Polecane posty

Gość G rażynka

Jak w temacie?

Gość he he he
ja zawsze będę dzieckiem chociaż mam już 25 i dobrze mi z tym nie chcę dorastać

Gość he he he
nie ma nic fajniejszego jak czuć się dzieckiem do końca swojego życia

Gość dojrzalosc nie zalezy od
wlasnego uznania lecz od doswiadczen zyciowych :P

U mnie to zalezy w jakich sytuacjach ale ogolnie to do teraz czuje sie niekiedy jak dziecko :( wyglad powazny a wsrodku takie zblakane dziecko...

Gość drugi grzech główny
i właśnie przez te doświadczenia życiowe, od dwudziestki uznaję się za dojrzałą 🖐️

Gość dojrzalosc nie zalezy od
wlasnego uznania lecz od doswiadczen zyciowych :P jedni posiadaja ja w wieku 30 lat innym nie poomaga wiek 49 lat.

Gość G rażynka
jasne że magiczna 18 nie czyni nas doroslymi, moim zdaniem okolo 30 stki przychodzi pewna dojrzałośc.

he he he>> to zazdroszczę, ja nawet będąc dzieckiem się tak nie czułam :O Dlatego chyba nigdy nie osiągnę dojrzałości, bo słyszałam kiedyś, że nie można dorosnąć nie będąc nigdy dzieckiem :O

Gość G rażynka
a z tymi doświadczeniami życiowymi to się nie zgodzę.

Gość wimanta
ja sie poczułam dorosła jak miałam 34 lata

Gość safaewfewaefw
a co za doświadczenia życiowe masz? pracowałąś 10 lat w burdelu czy nastepna idiotka która chce żeby wszyscy sie nad nia użalali bo ona taka doświadczona przez los! a kij ci w nery, oby wiodło ci sie jak najgorzej hipokrytko

Gość G rażynka
do kogo to było?

a co za doświadczenia życiowe masz? pracowałąś 10 lat w burdelu czy nastepna idiotka która chce żeby wszyscy sie nad nia użalali bo ona taka doświadczona przez los! a kij ci w nery, oby wiodło ci sie jak najgorzej hipokrytko o żeż fuck

Gość effy.
21,niestety

Gość roach
"a co za doświadczenia życiowe masz? pracowałąś 10 lat w burdelu czy nastepna idiotka która chce żeby wszyscy sie nad nia użalali bo ona taka doświadczona przez los! a kij ci w nery, oby wiodło ci sie jak najgorzej hipokrytko" co za jad :D ktoś tu chyba ubolewa nad swoim nudnym życiem i nikłym doświadczeniem życiowym. przegrańcy tak mają 🖐️

Gość safaewfewaefw
to było do tej doświadczonej przez zycie, a ci co sie tak ciesza ze są dziećmi to dopiero z was przegrańcy, robicie sobie obore wokól i macie sie za świetne dzieciaczki porażkaaaa

Gość G rażynka
Niestety?!! Dlaczego? Przecież to fajne wiedzieć czego chcesz, umieć sobie ze wszystkim poradzić.

do literek saf.....- obudz sie, Twoja swiadomosc puka :) Ktos wczesniej napisal poprawnie, ze doswiadczenia czynia nas dojrzalymi ludzmi. Tez jestem za. A jakie ? Kazde. Kazdy czlowiek nas czegos nowego uczy, a zatym zbieramy kolejne doswiadczenia. Dojrzalosc, to takze zyciowe wybory, wszystkie jakich podejmujemy sie w zyciu. To nie stan ducha, czyli czucie sie 'dzieckiem', a wlasnie wybory, ktore ludzie dokonuja poprzez madrosc swoich doswiadczen 🖐️

Gość he he he
Też mam za sobą doświadczenia i złe i dobre a kto ich nie ma po co o nich pisać żeby zanudzać ludzi? Po co się nad sobą użalać, warto zachować w sobie urok dziecka bo to pozwala cieszyć się z życia. Zycie jest przecież zbieraniem doświadczeń koleżaanka powyżej zolza... musiała ich mieć chyba sporo .... przykre .... ale po co o tym piszę żeby udowodnić ludziom jak strasznie los ją doswiadczył - żałosne Im później będziesz dorosły, tym lepiej dla ciebie. Jesli staniesz sie dorosły stracisz zludzenia ze świat jest lepszy i co Ci to da. To że wolę zachować stan bycia dzieckiem nie znaczy że jestem dziecinna. dziecinne jest rozpisywanie sie i uzalanie natomiast nad swoimi problemami....

Gość ghhhghghghghg
mam 33 lata i jeszcze jestem w fazie dojrzewania

Gość mi w tym roku stuknie 33
i jeszcze sie za taka nie uznalam ;)

Gość he he he
Antoine de Saint-Exupéry — Mały Książę (z dedykacji) Przecież wszyscy dorośli byli kiedyś dziećmi. (Ale niewielu z nich pamięta o tym).

20 lat - pierwszy seks :P 21 lat - pierwsza praca i wyprowadzka z domu :) te dwa czynniki spowodowaly ze poczulam sie dojrzala, chociaz w srodku czuje sie troche dzieckiem :)

Gość Kobieta82
Kobieta kiedy przestaje być dzieckiem , przestej być człowiekiem ...

Gość G rażynka
W kwestii doświadczeń to wiadomo, są takie które nas rozwijają, ale są takie które nas blokują, więc nie zgodzę się że dojrzałość zależy od życiowych doświadczeń. Moim zdaniem w życiu ta dojrzałość staje się po prostu faktem. Przejawia się tym że jesteśmy pogodzeni ze sobą i z życiem jakiekolwiek ono by było. Ja osobiście jeszcze nie do końca, ale zaczynam dojrzewać a mam 32.

Masz prawo sie nie zgadzac ale i rowniez masz prawo ;) brac w tej 'dyskusji' pod uwage zdanie innych. Nikt nie ma prawa narzucac w tej 'dyskusji' swojego zdania i ja tego nie robie, przedstawiam swoje zdanie. Kazde doswiadczenie wplywa na Twoj rozwoj, czy tego chcesz czy nie, a 'pogodzenie sie' z zyciem, to juz inna kwestia i nie wiem czy wyplywa ona z dojrzalosci czy tez z braku innych mozliwosci zyciowych [biorac np.pod uwage ludzi, ktorzy maja wkrotce umrzec].

Gość G rażynka
Ok. Jak uważasz.