Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antyhomoinkvisisus

Co myślicie o Kościele Katolickim?

Polecane posty

Gość Antyhomoinkvisisus

Sprawy wiary przez całe życie były dla mnie bardzo ważne. Z tego powodu bardzo chciałem poznać prawdę- taka jaka ona jest. Trudno określić na ile to mi się udało ale mam kilka spostrzeżeń o KK. Po pierwsze: są bardzo podobni do faryaeuszy. Mają naprawdę wiele cech wspólnych. Po drugie: Nikt nie wymordował tylu ludzi na tle religijnym co KK Po trzecie: oprócz satanistów tylko KK niszczył Pismo Św. zakazywał ludziom czytania jej a tych co łamali ten zakaz przesladowali. Na końcu mianowali się jedynym nieomylnym interpretatorem Pisma Św. Po czwarte: myślenie dzisiejszych katolików jest przesiąknięte myślą inkwizycji. Pamietacie pojęcie homoswieticus odnoszące się do ludzi epoki postsocjalistycznej? Ich sposób myslenia był przesiąknięty myślą komunistyczną i tamtymi realiami. Trawestując to samo można powiedzieć o dzisiejszych katolikach - homoinkwisitus. Mam jeszcze wiele innych przemyśleń ale o nich może powiem później.

Gość to organizacja przestępcza
zniewalająca ludzi w celu bogacenia się i sprawowania totalitarnej władzy, cynicznie wykorzystując ludzkie potrzeby duchowe.

Do kościoła nie chodzę, choć wierzę w Boga. A pomodlić się mogę równie dobrze w domu.

ode mnie tam nic Kościół nie wyciąga :O biedna jesteś Franka, taka zdominowana, to ile już ten Kościół Ci tej kasy zabrał ? (to jest pytanie retoryczne)

nic dobrego nie chcę miec z nimi nic wspólnego, przemyśliwuję nad apostazą

a co myślę? myślę, że nie zawsze się "sprawdza", ale w końcu tworzą Go ludzie, a człowiek, wiadomo nie jest nieomylny, idealny itd. od razu zaznaczam, nie jestem jakimś "moherem", mnie Kościół jest potrzebny, ale szanuję poglądy innych człowiek jest wolny, nikt go do niczego nie zmusza, ja jestem tam gdzie chcę być jeśli ktoś nie chce wolna droga, ale bez krytyki dla tych, którzy myśla inaczej proszę

nie jestem biedna :) a kościół nic nie zabrał bo głupia nie jestem i nie chodzę do tego przybytku i nie daję złodziejom

Franka masz prawo nie chodzić, nie dawać a mogę spytać w takim razie co Ci ukradli, bo nazywasz ich złodziejami?

Słoniowa- jak też tak myślę, że człowiek nie jest nieomylny ale tu chodzi o nieomylność urzędu papieskiego , który jak wiemy wysłał wielu ludzi aby ci zabijali innych w imieniu Chrystusa. Gdzie tu nieomylność?

Gość majka 267777
moze to hamsko zabrzmi, ale nawet siedzac na kiblu mozna sie modlic i o kosciola wzbogacac firme kosciol wcale nie trzeba, szkoda ze ludzie o tym zapominaja i co niedziela tlumy baranow biegnie na msze wierzac ze dzieki temu trafia do nieba. szkoda mi tych glopich ludzi :(

Gość majka 267777
słoniowa taak? kosciol nic od ciebie nie wyciaga? wiec rozumiem ze babcie czy dziadka za darmo pochowalas, ochrzcilas dziecko i wzielas slub rozniez za darmo? :D wlasnie takich tumanów kosciolowi potrzeba jak Ty :D

Gość majka 267777
Franka ciesze sie ze jestes równiez trzezwo myslaca osoba!

Gość Boże dzięki że w Polsce ludzie
się w końcu budzą. Długo trwali w katolicko-szatańskim opętaniu...

Gość
w pierwszym słowie mojej stopki jest dpowiedz na pytanie co "myśle" hehe

Gość a masz poczytaj sobie teraz
Ciekawa jestem kiedy ostatnio modlili się Ci, którzy tak się modlą w każym miejscu, bo przecież można, a niekoniecznie w kościele :P

autorze ----> oczywiście masz rację, ale to też zrobili ludzie, nie Bóg fakt, akurat w tym co piszesz słowo nieomylność jest zdecydowanie nie na miejscu, ale ja przeszłość zostawiam, żyję tym co tera(zresztą chyba sam współczesny Kościół już się do tego odniósł - ten rozdział został zdecydowanie potępiony) majka -----> wiesz z tą modlitwą to chodzi o szacunek, przepraszam, ale nie spotkasz się z osobą, którą szanujesz np. w miejskim szalecie :O ale chyba o szacunku wiesz niewiele, skoro ludzi myślących nieco inaczej niż Ty nazywasz baranami żenujące

Gość mysle ze to cyniczni wyzyskiwa
cze i manipulanci, bezwzgledni w swoim dazeniu do wladzy. Kiedys otwarcie mordowali, teraz niszcza poprzez spoleczna banicje oraz przez akty terroru (na polskich wsiach to wciaz norma, znajomym innowiercom zagrozono spaleniem domu, wiec dali haracz ksiedzu)

Gość majka 267777
a co cie to obchodzi kiedy sie modlili? jeden podczas stawiania klocka drugi jadac na rowerze i co z tego? mart sie o siebie

majka ----> wiesz mogłabym tu dyskutować o Twoich poglądach, urzędnik też nie pochowa Cię za darmo, nie udzieli ślubu i wybacz, ale to będzie moje ostatnie słowo do Ciebie, ponieważ nie chcę zniżać się do Twojego poziomu wypowiedzi ateistów szanuję, nawet tych, którzy mych poglądów uszanować nie potrafią

Gość majka 267777
słoniowa, naprawd nie widzisz róznicy od tysiaca zlotych za slub w kosciele a niecalej stówy w USC? ksieza tylko łapy wyciagaja aby jak najwiecej.

Gość Kosciol to mafia okradajaca
Polske. Cala kasa idzie do Watykanu, czyli do obcego panstwa. Dla naszego nie robia NIC, tylko ciagna zysku i odmozdzaja tlumy, tak zeby ludzie byli glupi i nie potrafili samodzielnie myslec. To pasozyt.

Gość
Ja jako zdeklarowana ateistka sznuję katolikow zostałam wychowana w tej wierze dlA MOICH RODZICÓW MOJE SAKRAMENTY MIAŁY DUŻE ZNACZENIE NIE MOGŁABM BYĆ TAKA HIPOKRYTKĄ !

Wodzu jak nie wiesz co tak naprawde myślą satanisci o biblii to weź nie szerz glupot jak kościół katolicki ok? Piszesz co myślą pseudo satanisci. Spora różnica choc dla Ciebie widze zadna jak dla kk.

słoniowa- i tu się mylisz. Wcale nie jest tak, że ten rozdział został definitywnie zamknięty. Trudno spotkać księdza, który przyznałby otwarcie co KK w przeszłości nabroił. Raczej są to jest pokrętne tłumaczenia, że to było dobre albo, że tego wogóle nie było albo że to zrobili inni a KK tego nie chciał ale niemógł temu zapobiec itd.

235425 - jak napisałem wczesniej dążę do prawdy. Może rzeczywiście jest tak , że nie wiem nic o satanistach. Chetnie posłucham. Opowiedz mi trochę.