Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antyhomoinkvisisus

Co myślicie o Kościele Katolickim?

Polecane posty

Gość osobarefleksyjnaraczej
Wiecie ile w Polsce by morderstw powinno być gdyby ludzie tu myśleli o czymkolwiek więcej niż o obiedzie i wygodach takich jakichś materialnych? Dlatego chyba to zdziczenie obyczajów jest dopuszczone tu. No bo co - ja np. już mam 2 osoby, które idę zamordować. Ku sprawiedliwości. I koniec. Wiecej nawet, ale cóz. :( Tu w okolicy 2 osoby co najmniej! :( Ale ponieważ jest takie zdziczenie to mam całość gdzieś już. Chyba z tego najbardziej. Niech sobie dziczą dalej. I tyle.

Gość kosciol nie jest od pomagania
a katolicyzm tylko poglebia cierpienie. Wiekszosc rodzin, w ktorych panuje przemoc, to rodziny katolikow, przez ta ich odwrocona moralnosc, gdzie dobro jest uwazane za zlo, a zlo za dobro...

Nie komoinvictus - człowieka to nic nie jest, bliźniego masz kochać jak siebie, a wroga masz MIŁOWAĆ i masz się modlić za niego zaś sprawiedliwość zostawić Bogu. Miłość jest to pewien stan dobra, który odczuwasz w stosunku dla drugiej osoby, że chcesz dobrze. No ale cóz... największa prawda to UNIKAJ WROGA, nie? Nie daj sie wrogowi. ?

Gość a takich osob jak refleksyjna
inaczej jest w Polsce cala masa. Wiekszosc na szczescie w wieku emerytalnym, ale wciaz aktywni i silnie nienawidzacy.

Dla człowieka mam być litościwa - dla wroga odczuwać chęć może poprawienia go. Ale wiesz to trzeba mieć świadomość kto jest twoim wrogiem, że ktoś nim jest. Po rpostu to słowo WRÓG. O to mi chodzi. ?

Gość szybko leć do psychiatry
osobarefleksyjnaraczej ! mało ,żeś ty jesteś osoba refleksyjna inaczej,hahahaa,ty jesteś nawet dość mądra,ale też inaczej,leczyć się powinnaś i to u psychiatry,to nie żart!

kosciol nie jest od pomagania >> Bo większość rodzin deklaruje się w Polsce jako katolicy. Czego się spodziewałeś? W ogóle umiesz odróżnić to co mówi wiara/religia od tego mówi KK a więc ludzie? Porównaj choćby słowa Biblii do tego co czyni wielu księży, co mówią z ambony... widzisz różnicę? To gdzie jest w takim razie problem? W wierze czy człowieku? O nich się nie bój, zostaną rozliczeni :D

No to moim wrogiem jest diabeł i ateista - nr 2 po diable. Bo to ludzie bez wartości. Mają jakieś tam zasady gdy są społeczeństwem. Ale w Polsce nie ma społeczeństwa. To jest Afryka! Musiałoby być społeczeństwo, żeby ateizm miał tu sens. 20 lat temu sie skończyło. I teraz nie ma tu nic. DZICZ. AMEN.

Gość osobarefleksyjna nie pojdzie
bo jak kazdy swir mysli, ze z nia wszystko ok a inni to wariaci...

No już , już - ja mam swoje przemyślenia nt. państwa i tak dalej. Polska jest państwem na podstawie wiary , a po ludzku to w ogóle żadne społeczeństwo nie jest. To jest dzicz i to co się dzieje doskonale to pokazuje. Tylko wam wierzyli,że wy rodziny macie. Nie macie! Niczego nie macie. I właśnie teraz każdy to widzi. I co? Ale jakie tu ma byc społeczeństwo niby? Kupka śmiechu. Tu jest tylko kościół i taka prawda. Nic poza tym :(

No jeszcze macie jezyk polski uwiązany u tyłka i tyle. I tylko kasa was obchodzi. Żadnych zasad. Taka prawda. No i co? To jest społeczeństwo? Jak te Araby - zero władzy , czegokolwiek :( Wykończą was i tyle.

blabla - ja też wiele przecierpiałem i mi też żaden ksiądz nie pomógł nawet jak prosiłem o pomoc zachowywali sie tak jak zwykły urzędnik w jakiejś instytucji. po latach zrozumiałem dlaczego tak jest- bo KK jest instytucją.

Arabów tak szybko jak was nie wykończą bo A - wiecej ich jest, B mają te rodziny. A wy nie macie rodzin. I tyle :(

No bo takie jest życie , że człowiek musi cierpieć sam, a czasem można oszaleć . Wtedy trzeba się nie dać i już. Jak? Czasem tylko krzyż może uratować człowieka. I nic poza tym. I to taki naprawdę porządny jeśli ktoś jest historyczny. Im bardziej ktoś jest historyczny tym gorszy krzyż. I to jest prawda. Wystarczy...spojrzeć na krzyż w kościele i tyle :(

Gość księża oczekują że to im
będziecie pomagać, ze będziecie ich utrzymywać i m słuzyć. Mają roszczeniowy stosunek do społeczności, w której żyją, więc nie oczekujcie od nich wsparcia.

Problemem wielu ludzi jest to, że są zbyt pyszni. I mają z tego powodu wiele problemów. Tylko pokora nas może uratować. Pokora przed Bogiem, który cierpiał najbardziej z wszystkich za nic. Nie ma większego cierpienia. A ludzie myślą, że oni cierpią najbardziej. Kłamstwo :( NIektórzy lądują w świrkach wtedy :( Bo diabeł to sadysta jest :(

Gość autorze masz niezlego spamera
na topiku, mozna sie posmiac :)

Ja też nie mogłam zrozumieć jak to możliwe że jakiś krzyż jest największym cierpieniem jakie istniało. A jednak to prawda. Już mam to wytatułowane w mózgu na zawsze. Nawet bym na sekundę się już nie kłóciła. Zawsze mi sie wydawało że to było straszne, okrutne, nieludzkie, ale przecież wiele jest takich rzeczy na świecie. A jednak nie - to było najgorsze. Jednak. A kto w to nie wierzy to ma pecha :( I tyle :( Troche tak...

A po tym krzyżu było...zmartwychwstanie. Też przerażające. Ale było.

Gość Jerzy wierzący
Jesteście wszyscy bezbożnikami, jak śmiecie poddawac w wątpliwość świętość naszego najświętszego Kościoła? Piekło was wszystkich pochłonie i będziecie się smażyć u diabłów, Szatan się cieszy!!! Będziecie się zwijac w mękach piekielnych w wiecznych ogniach i na torturach!

To było do mnie - no ale moim zdaniem taka jest prawda - człowiek/ludzie dziś nie mają żadnych wartości- zero kodeksu moralnego no to im sie wydaje, że mogą wszystko. Bo mogą. Do śmierci mogą wszystko. I tyle - dalej ich sprawa. Niech se zmartwychwstaną dalej - moje zdanie i tyle .

Powiem wam, że dziś uważam - tak uważam - że to jest dar mieć swój własny kodeks moralny i sobie móc wg niego zyć. Naprawdę. Nie zawsze tak jest. Czasem ludzie wtłaczają ci na siłę swoje poglądy. A tu ktoś Ci przywraca wolność, że możesz mieć znowu swój kodeks moralny. I to jest genialne po prostu. Jak dla mnie. Żadnego prania mózgu, oszukiwania, rób co chcesz. A tak małe błędy popełniłam. NIewielkie i może bym się dawno miała lepiej, ale mnie zniosło w lewo. Czemu? No to przeproszę pewne osoby za to, ze... nie WYSILIŁAM SIĘ by spojrzeć wnikliwiej w historię. Dosłownie takie błędy popełniłam i tak marnie skończyłam :( Ale czy by mi to pomogło? Niemniej może choć 1 część swojej pracy bym uratowała a tak tyle lat przeszło z dymem :( I też sie muszę pogodzić z tym :(

Gość mam na imie Bronek
jestem alkoholikiem już na wiele lat przed zaprzestaniem picia rozumiałem, że piję tak, że zawsze się upiję, nie rozumiałem dlaczego ja tak mam, a inni nie, sięgałem więc po piwo licząc, że tak pomogę sobie w nieupijaniu się, ale rzadko skutkowało, zawsze wiedziałem, gdy sięgałem po wódkę, że znowu stanie to co co tak bardzo nie rozumiałem, potem się dowiedziałem, że to ma nazwę - ciąg alkoholowy - nie wyobrażałem sobie jednak całkowitej abstynencji i to mnie wciąż gubiło wyglądało to u mnie jak jakieś makabryczne postępowanie absolutnie pozbawione zdrowego rozsądku, film mi się zrywał na kilka dni i nie udawało się zebrać faktów z tak długich okresów, mogłem wtedy zrobić wszystko, doprowadzało mnie to do przerażenia, a strach potęgował potrzebę picia, bo nie znałem innej możliwości wyrównania emocji, koszmar

Jednak powiem wam myślenie historyczne ma sens ale to trzeba naprawdę wiedzieć co się robi. Naprawdę. A to jest chyba niemożliwe. Nie wiem - no ja dostałam historią tak po zadku, że można powiedzieć mam ją w małym palcu ale już nie myśle tak bo obym się nie dowiedziała, że ....nie mam małego palca pewnego dnia. Lepiej jest po prostu wierzyć i tyle. Z szacunku jakiegoś , potrzeby sacrum. I tyle :(

Powiem wam jednak, ze wolałabym nie żyć niz żyć bez wartości i wolę już raczej trafić do świrów niż nie mieć swoich wartości. I tyle. No to takie mam życie. Czasem jednak po prostu nie wiem jakiego mam wroga. Nie wiem tego - nikt mnie nie ostrzega. To najgorsze. Sama jestem czujna, a jak inni ludzie są swiniami i zerami? A teraz ze mnie sie wszyscy śmieją, ale czy to moja wina? Przecież ja nie wiem jakiego mam wroga a społeczeństwo w Polsce nie istnieje. Dlatego uważam, że ludzie, którzy sieze mnie śmieją dziś - to świry i tyle. No ale zgaduję , że takich pełno. Tylko chciałabym jeszcze wiedzieć jakie oni tak naprawdę mają rodzinybo moim zdaniem zerowe. Ale w sumie - nie obchodzi mnie to w ogóle. Tak jak 4 lata temu. Niemniej jest to zagadnienie warte zbadania - ale mają gówno a nie rodziny. Moje zdanie - a na tym jadą. W pracy .

Powiem wam jeszcze, że najwięcje o człowieku mówi jego stosunek do śmierci. ja bym już nawet chciała umrzeć bo bym nic nie musiała robić, a tak? Wszystko od nowa. No i to jest moje podejście do śmierci dziś. A wasze? Bo w sumie od tego zależy czy macie rację czy nie. Moje zdanie.

Jaka jest wasza ...hmmm...ulubiona postać biblijna. Moja to HIOB. No cóz... i tak skończyłam. Ale cóz... nie umieram jeszcze. Zrujnowana jestem :(

Gość jaa nie moge czytam
to forum i jestem w szoku, ze katolicy to takie świry! ale jaja.

No ja nie wiem kto pochowa homoinvictusa - mistrz ceremoni, nie? :(