Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a gu gu12

Maz chce zebysmy dawali 7-msc synowi mleko krowie

Polecane posty

Gość a gu gu12

ktore bedziemy brac od tesciowej 2x w tyg. Ja mysle ze to jeszcze za wczesnie. Do tej pory dostaje bebilon 2 i dobrze sie na tym mleku rozwija nie choruje mimo ze codziennie z nim wychodze na dwor nawet w najwieksze mrozy. Nie mamy teraz za bardzo kasy do wiosny musimy przezyc za 4000zl...

Gość mmamamammaamam
Moja corcia ma 11 miesiecy i dzis pierwszy raz zrobilam jej kaszke manne na zwyklym mleku.Jak narazie nic jej niejest.A tak normalnie daje jej nan 3R.

Gość pewnie ze mozesz
nie rob z dziecka pierdoly

Gość a gu gu12
twoim zdaniem dawanie dziecku mleka modyf zrobi z dziecka pierdole? gratuluje inteligencji :O

Gość fhgjhj
Wczesne podawanie mleka grozi w przyszłości większym prawdopodobieństwem ze będzie w przyszłości alergikiem poza tym obciąża wątrobę i żołądek dziecka i nadaje się dal cielaków a nie dla tak małych dzieci zalecane po 3 roku życia najlepiej

Gość do 12 msc wstrzymaj się
bo do tego czasu wykształcają się kosmki jelitowe. mleko krowie blokuje ich rozwój i twoje dziecko nabawi się skazy białkowej. po roku czasu można już wprowadzać takie mleko do diety.

Gość a gu gu12
a ja najchętniej spijam nocami mleczko mojego męża :classic_cool:

Gość wladyslava
Mnie się wydaje, że najwazniejsze to nie wydziwiać. Znacie kogos z pokolenia dzisiejszych 60-latków, co ma alergię? A wszystkie te osoby dostawały to, co tam rodzice mieli. Jak było mleko - to mleko. Jak było mieso - to mieso. Nikt się nie rozczulał nad jakimis kosmkami.

Gość noooooooooooo tak...
mi lekarka powiedziała, że od roku mogę wprowadzić krowie mleko, wcześniej lepiej nie...

Gość wladyslava
dlatego do dzis ślizgam sie na własnym śluzie z pochwy :O

Gość a gu gu12
spadaj poszywczu . Kazdy sadzi po sobie :D

Gość Paula 24
Znacie kogos z pokolenia dzisiejszych 60-latków, co ma alergię? A wszystkie te osoby dostawały to, co tam rodzice mieli. taaaa, tylko ze mleko to było mleko, a teraz smakuje zupełnie inaczej, wszedzie chemia, a szynke strach kupić w sklepie, myslisz ze skad teraz alergie co chwile i choroby, wlasnie z tego syfu w jedzeniu.

Gość mleczna krowka
Ludzie, czy wy czytacie tresc na opakowaniu produktow ???? Przeciez mleko modyfikowane to poprostu mleko krowie troche podrasowane, odtuszczone i dosypane witamin.

Gość vila vila
A co to znaczy, że mąż chce? Czy mąż jest domorosłym pediatrą? Czy mąż zdaje sobie sprawę, że zaszkodzicie tym własnemu dziecku? Czy pieniądze są tego warte? Wprawdzie dzieci już niejedno jadły w biegu dziejów, ale chyba jednak warto czasem trzymać się jasnych wytycznych lekarskich, jeśli chodzi o zdrowie dziecka.

Gość kkjk
mleko od krowy od teściowej? Czyli od własnej krowy świeże mleko? Ja bym po trochu dawała. Nie jako posiłek ale po trochu na spróbowanie

Gość a gu gu12
a dlaczego cie to atk dziwi ze chce zaoszczedzc na bebilonie??? Na wszystkim trzeba oszczedzac. Znam dziewczyny ktorej maz zarabia 1600zl ledwo im starcza jedzenia od 1 do 1 ale ona ma laptop + interet + komorka + tv cyfrowa. Ja sie pytam po co jej to jezeli nie stac ja na podstawowe rzeczy jak jedzenie to po jakiego licha wydaje kase na to co wymienilam wczesniej. Moj maz duzo iwecej zarabia ale staramy sie zyc oszczedniej bo kadze pieniadze kiedys sie koncza.

wstrzymaj sie, koleżanka podała takiemu maluchowi i skończyło sie na biegunce i antybiotyku. Różnie dzieci moga zareagować.

Gość saleminka8
a ja bym zapytała pediatry a nie osób z forum,które sory ale wiedzą najlepiej (a czzasami mija się to z prawdą) bebilon jak i bebiko i inne są na bazie mleka krowiego,ale nie w tej dawce co prosto od krowy przecież,ja się nie wypowiadam,bo się nie znam! pije bebilon,wiec po co inne mleko podawać

Gość super bryza
jak chcieliscie byc tacy oszczedni to czemu nie karmisz pierssia tylko modyfikowanym?

Gość a gu gu12
super bryza-- bo nie mialam ochoty byc na diecie - maly po wszystkich nowosciach plakal

Gość a gu gu12
selemika -- jak zapytam pediatry to proste ze powi mi ze modyfikowane do 3r.z :P ja chce zpytac doswiadczone mamy

Gość super bryza
jak chcesz mojego doświadczenia to najlepsza jest pierś do poł roku wyłacznie, potem do 3 roku życia dodatkowo, a jak nie pierś to modyfikowane do 3 roku życia ale jak jestes taka oszczędna to daj dziecku mleko krowie, potem te pieniądze co oszczędziłaś wydasz na jedzenie dla alergików, na wizyty u lekarzy i na leki

Gość ech ech ech ech
jak to czytam to sie dziwie. mam dwoch synow. od ok 10 m-ca podawalam im mleko krowie. Dzis maja odpowiednio 5 i 7 lat. nie maja alergii ani nic podobnego. co jest zlego w mleku krowim ludzie?????????? modyfikowane to dopiero jest sztuczne w 100%. a krowie jeszce swojskie. fakt ze moze byc za tluste wiec lepiej rozrobic z woda - dac troche poczekac na reakcje . Ja najpierw gotowalam mleko zwykle- gdy chlopak starszy mial ok 2.5 lub 3 lata zaczelam dawac surowe. 2-3- dni troszke bardziej zielone kupki i tyle do dzis pije surowe i jest zdrowy. nie czrujmy sie ze dzieki modyfikowanemu mleku nasze dziecko bedzie super zdrowe. kazdy organizm to indywidualnosc. jestem za krowim!!

Gość a gu gu12
ECH ECH-- ALE JAK MU DAM ROZP MLEKO Z WODA TO JAKIE ONO BEDZIE MIALO WARTOSC ODZYWCZA??? ZADNEJ

do 3 roku modyfikowane to przesada u mnie pediatrzy zalecaja od 10 miesiaca w budyniu, czy innych przetworzonych a od roku normalnie zamiast modyfikowanego a mleko takie od krówki to trzeba rozrobic bo bedzie za tłuste

Gość ech ech ech ech
to nie znaczy ze na pol szklanki mleka masz dodac szklanke wody.Sama wiem ze takie mleko jest za tluste zobacz ile moze miec kalorii. ja dawalam mleko butelkowe zdaje sie 2 % wiec nie mialam tego problemu. moze zacznij od kupnego chudsze jest niz swojskie. jak uwazasz. ja wiem jedno takie mleko nie moze zaszkodzic w sensie ze jakies kosmyki sie dopiero rozwijaja czy cos. zreszta my jestesmy pokoleniem wychowanym na krowim i byc moze mlekiem w proszku bo takie dawniej tylko bylo. nie widze zadnych ceregieli. rozsadnie podejdz do tematu. daj dziecku najpierw ok 1/3 spozywanego mleka w ciagu dnia-mleka krowiego. stopniowo zwiekszaj dawke. jestem przeciwna tym modyfikacjom i innym wynalazkom. i napradwe mleko krowie jest za tluste musisz rozcienczyc woda. pomysl cobie jak bys miala zjesc karczek smazony na ltuszczu nie chcialabys odsaczyc choc troche aby nie kapalo tluszczem?

Gość no wiecc
to zmien mleko na bebiko ,bebilon jest przerwklamowany ma taki sam sklad jak bebiko podawaj do roku potem mozesz dac tez krowie

Gość ech ech ech ech
i jeszcze jedno. moje dzieci nie urodzily sie w Polsce wiec mozecie sobie wyobrazic jak lekarz mnie opierdzielil jak mu powiedzialam ok 6-7 mcy mial syn ze mu daje herbatki do picia he he. on myslal ze zwykla herbate mu daje. co kraj to obyczaj. nigdy wiecej tego nie wspominalam. ale na slowo o mleku krowim nie mial nic przeciwko oczywiscie troche pozniej nie w 6-7 m-cu.

Gość arabessskAAA
żaden normalny pediatra w dzisiejszych czasach nie zaleci mleka krowiego. Mleko krowie jest tłuuuuuuuste, roztyjesz dziecko. Nie patrzcie na to,że 25 lat temu sie takie dawało, wtedy dzieci tak nie chorowały, nie było takich alergii.