Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kąpielowa

Wanna czy prysznic????

Polecane posty

Gość Kąpielowa

Planuję remont łazienki i zastanawiem się co lepiej zamontować wannę czy prysznic? Łazienka jest mała . Co przemawia za wanną a co za prysznicem? Pytam również o względy zdrowotne bo słyszałam, że długie kąpiele w wannie nie wpływają korzystnie na układ krwionośny itd.. Jakie macie argumenty? :)

wanna lubię gorące, pachnące kąpiele w piance - to jest najważaniejszy dla mnie argument

Gość mała wanna z prysznicem
( sluchawka, albo prysznic na stelazu)

Gość Kąpielowa
no ale wiecie jakie teraz robią wypasione kabiny, z bajerami tez sie mozna zrelaksowac:)

Gość Kąpielowa
a jak z wodą? w wanie sie chyba wiecej zuzywa? no i ona sama zabiera wiecej mejsca:P sama nie wiem..

Gość przeciez w wannie tez prysznic
mozna wziac ;) No chyba, ze jestes ograniczona powierzchniowo... To wiadomo, brodzik mniej zajmie ;) Ale jesli wielkosc wanny problemem ne jest - to polecam to rozwiazanie ;) Im wieksza tym lepiej :D

Gość Kąpielowa
nikt sie nie wypowiedzial co do skutkow zdrowotnych? czy taki masaz z prysznica nie jest bardziej zdrowy niz godzinne lezenie w goracej wodzie? No i jeszcze jedno, jak ju zwchodze do wanny to mi sie nie chce z niej wyjsc, troche rozleniwia:)

Gość Kąpielowa
no lazienka jest mala... wanne sie da upchac ale niewieką, no i miejsca juz nie bedzie.

Gość przeciez w wannie tez prysznic
skoro problem z miejscem to raczej pozostaje Ci brodzik. Lepszy duzy brodzik, niz mala wanna ;)

Wylegiwanie w wannie, w gorącej wodzie jest niekorzystne dla naszych żył

Gość wladyslava
Jak wannę, to na pewno z szybką, żeby można było też wziąć prysznic. Co do skutków zdrowotnych wanny - i tam. Przeciez nie bedziesz codziennie się kąpać. Ja osobiscie do wanny wchodzę bardzo rzadko, ale jakbym miała całkiem zrezygnować, to by mi było żal. Dlatego wybrałabym wannę z szybą

Gość ja tam obstaję za wanną
np dziś, jeszcze pół godziny temu byłam taka padnięta, że nie miałam siły wziąć prysznica, nalałam wody, poleżałam sobie, odpoczęłam i siły wróciły. pod pryysznicem nie miałabym siły stać. a tak to na co dzień prysznic biorę bo mam zasłonkę. ale też lubię te prysznice długie więc ekonomiczniej wychodzi mi kąpiel :) nie wierzę by źle wpływały na zdrowie, oczywiście z umiarem :) ale ja w wodzie czuję się jak ryba.

W głębszym brodziku też możesz namoczyć firanki. Ja bym tylko proponowała rozwazyc kwestię wieszania prania. W wielu domach nad wanną znajdują się sznurki/linki na bieliznę, a kabina prysznicowa na to nie pozwala. Prysznic =mniejsze zużycie wody, mniej czasu spedzanego w łazience, więcej miejsca.

Gość wladyslava
A co do lezenia w gorącej wodzie - przeciez nie musisz nalewac wrzątku. Ja goracej wody nie cierpię, bo zaraz serce wali mi jak oszalałe - więc nalewam sobie taką ciepłą, nie goracą, i nic mi nie peka, zadne żyly

annawioletta > prania w lazience nie susze, to wyglada paskudnie, mam taka przenosna suszarke druciana i kiedy chce wysudzyc pranie to jej uzywam, a potem chowam do szafy.

w domu rodzinnym mialam wanne, ale czesciej bralam w niej prysznic i teraz tez mam tylko zamontowany prysznic - na codzien jest ok ale czasami tesknie za dluzszym relaksem w wannie mysle, ze najlepszym rozwiazniem jest wanna z kabina prysznicowa - takie 2 w jednym - to wanna i na scianie sie montuje panel prysznicowy z masazem i co kto lubi i jest tez obudowa na czesc wanny - zamykana aby stworzyc prysznic

Gość kąpielowa
no u mnie do tej pory wisiala suszarka nad wanną ale tez chyba od tego odejde..

Gość kąpielowa
m a d z > ciekawa jestem jak to wyglada, masz jakies foto?

Gość wladyslava
Takie suszenie prania w łazience jest okropne :/ Często łazienki nie mają okien - kisnie wtedy takie pranie, lazienka śmierdzi, a do tego wygląda to do chrzanu.

Gość kąpielowa
wladyslava > masz rację, u mnie co prawda nie ma wilgoci bo zamontowalam taka malą wentylacje ale wyglada to średnio, jak na podwórku na wsi:) dobrze ze są przenosne suszarki.

Do codziennej higieny zdecydowanie zaleca się jednak stosowanie prysznica. Z kąpieli w wannie powinniśmy korzystać okazjonalnie, gdyż codzienne wylegiwanie się w ciepłej wodzie może osłabić barierę ochronną skóry

Gość ttamie
oczywiście, że wanna :P w domu rodzinnym mam wannę, w mieszkaniu na studiach mam prysznic. efekt jest taki, że od tego stania pod prysznicem i nieodpowiedniego wymoczenia stóp mam problemy ze schodzącym naskórkiem, a żeby się moczyć w misce to nie mam czasu. gdybym miała wannę to problem byłby z głowy :P

Gość kąpielowa
bazienka> rzeczywiście fajne, wyglada bardzo estetycznie

Gość tą kabinę co komarzyca wkleiła
Kupiłam w castoramie. Jet elegancka, ma bicze i ma wannę. Polecam

Gość kąpielowa
wyglada niezle, no wanny sa niby tansze takie zwykle ale prysznic to na dluzsza mete oszcednosc.. ja wody sobie nigdy nie zalowalam, moze prysznic by ukrócil te proceder marnotrawstwa:)

Gość tą kabinę co komarzyca wkleiła
Ma też krzesełko i radio. Ale wanna jest najważnijsza:)

Gość kąpielowa
no to nieźle szaleje czyscioszek:) Ja się kąpie wieczorem ale nalewam pol wanny wody, a rano sie opłukę jedynie słchawką:)