Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pawianus

karmienie piersią przy gościach???

Polecane posty

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
dzięki , podszywaczko, nawet nie masz tyle rozumku małego, żeby sobie własnego pomarańczowego wymyśleć ??? dzięki za poprawienie nastroju, fajnie się denerwujecie, szkoda, że nie umiecie się wyluzować tak jak ja :) :) :)

Gość a zjadasz tez swoje bąki

Dwa razy zdarzyło mi się być świadkiem takiej sytuacji :/ Raz mieszkałam kilka dni w domu rodzinnym narzeczonego i jego siostra kiedyś przy gościach zaczęła dziecko karmić :/ Ani trochę nie próbowała się choćby odwrócić czy coś, tylko wielki biały cyc na wierzchu... Poczułam się zniesmaczona, odwróciłam głowę, ale po dziś dzień czuję jakąś odrazę do niej :| Jest to sprawa naturalna, ale nie jest to estetyczny widok, zrozumcie! Nie musicie wychodzić przy gościach, ale chociaż odwróćcie się od nich.

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
pewnie, jestem tak wygimnastykowana ze pierdze sobie sama prosto w twarz :) widzicie, nie umiem znalezc sama pracy, tylko dostalam ja od brata wiec moge tu wam nagadac :D PS dziecko tez dostalam od brata :P

llpp - dzieki takim jak Ty to forum osiagnęło dno... i nie waż się nigdy więcej wyrazać o czyimś dziecku per "bachorek"!!!!!!!! Przeciez masz takie wyczucie taktu i estetyki :o nie wiem co widzicie obrzydliwegow kobiecych piersiach? chyba że macie jakieś wiszące flaki i przez samo patrzenie na wlasne dostałyście jakiegoś obrzydzenia :o a co do tego czy karmić czy nie - kazda powinna sama zadecydować, jak się krępujecie - nie karmcie, a jak Wam nie przeszkadza czyjaś obecność - to karmcie przy ludziach, proste. Po co na siebie tak naskakiwać?? Jak kobieta nie czuje wstydu, jej goście nie są skrępowani - to po co wmawiacie komuś że ma wychodzić?? Czyli od jutra mam nie karmić przy koleżankach bo jakaś nawiedzona babka napisała tak na forum??

Gość jusaa
ja wypowiem się z punku widzenia gościa.Ostatnio odwiedziłam koleżankę i powiem szczerze że czułam sie skrępowana jak zaczęła karmic a ja siedziałam z mężem obok (mąż tym bardziej) nic na to nie poradzę, wiem że to naturalne ale przecież ona wciąż jest kobietą... Mąż wstał i powiedział że wyjdzie na papierosa,ale gdzie by wyszedł gdyby nie palił? Z drugiej strony nie zaprasza sie tabunu gości na raz więc może oni mogliby wyjść do tej kuchni (przynajmniej faceci)na kawę?

Gość wymiona fuj

Gość hindii
moim zdaniem skoro macie jeden pokoj wystarczy na czas karmienia usiasc gdzies z boku i przeprosic gosci odwrocic sie do nich dyskretnie plecami nie wyobrazam sobie karmic dziecka przy innych mezczyznach

Gość to nie estetyczne
wiadomo ze naturalne , ale czasem kogoś moze ten widok po prostu obrzydzać..... ja osobiście mam dziecko , ale na widok karmiącej matki ( kiedy wszystko widać) odwracam głowe z niesmakiem.

Gość fdhgjkk
no racja, nie bachorek a bachor :D zrozumiecie, tepe mamuski, kobiece piersi, ksztaltne i zgrabne nie sa obrzydliwe i nie przeszkadza mi duzy dekolt ale pociazowe, wielkie cyce z zylami SA OBRZYDLIWE czesto polaczone z widokiem grubej, obrzmialej, ubranej w byle co (workowate koszule czy dresy) niumalowanej mamuski, to daje ohydny i wstretny widok :O

Gość fdhgjkk
to ty masz skrzywiony wizerunek wlasnych cyckow

Gość amamama
haha, nie przytylam a wrecz schudlam po ciazy. piersi mialam owsze, wieksze ale co najwyzej rozmiar Be i to bez zyl:) Karmilam przy ludziach, inaczej sie nie dalo, ale nic nie bylo widac:) Co mialam zrobic w parku? Dziecko by mi sie na smierc zaryczalo a ja bym nie dala jesc bo niektorym smarkom bez matury nie miesci sie w glowie ze to normalne? jak laska wybiega w stringach pokazujac cala du-pe to jest ok ale jak kobieta karmi mimo ze niewiele z tego cyca widac to juz tragedia? no litosci.... macie obrzydzenie do takich rzeczy a gorsze robicie na codzien.....a co do gosci, gdyby mnie odwiedzili tacy z "kolkami w du-pach" "ą,ę", pewno bym sie krepowala, ale takich nawet nie zapraszam:)

ja nie mam wielkich obrzmiałych cyców, tylko ładne jędrne cycuszki - mimo że karmię, nie ubieram się też w byle co - nie mierz innych swoją miarą a tak w ogóle to co tu robisz idiotko? na forum, gdzie rozmawia się o dzieciach i ciązach? bo w to że jesteś matka w życiu nie uwierzę! napewno sa jakies fora dla inteligentnych inaczej - więc porozmawiaj tam z kims Twojego pokroju i nie zaniżaj nam tu poziomu sio sio 🖐️

Gość fdhgjkk
dokladnie, ladny, zgrabny tylek nie jest be, chyba ze ktos wazy 100 kg i zalozy stringi ale to wiadomo, a ty nie masz sie czym chwalic ze schudlas po ciazy, masz obwisle wory i myslisz ze sa estetyczne :O zaraz zaczniesz tu wmawiac ze skora sie oczywiscie skurczyla cudownie i masz jedrne cycki :P to taki sam cud jak to, ze na kafe zawodnosc pigulek anty to 90%, i ze zadna nie ma luznejniejszej pochwy po porodzie, wszystkie ciasne jak szparki, buahahaha :D

Gość fdhgjkk
wyobraz sobie kretynko ze tematy pojawiaja sie na stronie glownej i nie trzeba wchodzic na forum dla pierdolnietych mamusiek aha, no i jest kolejna od cudu- po ciazy ma jedrne cycki, buahahhaa :D :D :D taak, snij sobie dalej 🖐️

Gość gitkaaaa
Wkurza mnie karmienie przy gosciach. Mlodym matkom sie w glowach przewraca, mysla, ze sa najwazniejsze, bo urodzily dziecko. Kiedy moja kuzynka karmila przy gosciach cala rodzina byla oburzona.

Gość Stanowczo stwierdzamy że
Autorko, a ja uważam, że nie powinnaś wychodzić do kuchni na twardy, niewygodny stołek. Po prostu gdy będziesz już miała karmić, daj znak mężowi (jakiś umówiony) i niech on Ci obróci fotel tak, byś usiadła tyłem do gości. Przy jakiejś delikatnej muzyce zagłuszającej ciumkanie dzieciątka i tyłem do gości wcale nie będziesz czuła się skrępowana, a nie będziesz przy tym czuła niewygody twardego stołka.

Gość amamama
gratuluje poziomu....chlopczyku masz chyba z 18 lat i gowno wiesz a probujesz blysnac. jak skora jest mloda to wraca do normy, zreszta mnie nie miala po czym za bardzo wracac. jak mogly mi obwisnac piersi w rozmiarze male be? wogole wiesz jaki to rozmiar? tu nie ma co obwisac bo sa male:/

fdhgjkk hehehe a to niby dlaczego skóra na cyckach miała by sie skurczyć?? ty najpierw zajdź w ciąże a nie bądź taka pewna siebie tylko i wyłącznie ze ci sie wydaje. zapewne tez wydaje ci sie ze jesteś kulturalna i błyskotliwa no ale niestety się mylisz (pokazałaś to właśnie tutaj)

Gość żyrafffka
i teraz się zaczęło wyzywanie od smarków, przechwalanie, która to ma jędrniejsze cycuszki. Żyjcie i dajcie żyć innym "Uwielbiam" kafe, same wyzwolone mamuśki a wystarczy poczytać kilka topików o porodach, połowa chce leżeć na porodówce w majtkach :O Oj kobiety, kobiety...więcej tolerancji bo się wzajemnie zeżrecie. Zastanawiające jest to, ze faceci potrafią się miedzy sobą dogadać bez kłótni, a kobieta kobiecie jak nie przywali to jest nieszczęśliwa :O

Gość fdhgjkk
po pierwsze nie ma czegos takiego jak male be, dziecko :O nie znasz sie kompletnie na doborze stanikow, jak chcesz sie wymadrzac to sie doksztalc najpierw :O z malych cyckow po karmieniu zostaja puste wory, no ale ty sobie wmawiaj ze masz piekne , haha

przestancie sie klocic. jedna bedzie karmic bo to dla niej naturalne inna nie bedzie bo ja to krepuje. mnie akurat krepowalo pomimo ze wiem ze jak karmilam to nic nie bylo widac ale i tak nie chcialam. nawet na spacerach nie karmilam tylko bralam swoje odciagniete mleko w razie czego. ale tak jak napisalam to zalezy od osoby i nie ma sie o co klocic. a inne karmiace mi nie przeszkadzaja jesli sa dyskretne chociaz jak maja inny pokoj to niekoniecznie musza karmic przy gosciach ale jak uwazaja ze musza to niech karmia ;) w sytuacji autorki wolalabym na zimnym, twardym, niewygodnym stolku w kuchni karmic ale tak jak napisalam bo mnie to krepuje i wole ta niewygode niz sie meczyc psychicznie

Gość amamama
a jak przy gosciach zdarzy sie ze trzeba dziecko nakarmic, wystarczy o tym powiedziec, jesli to komus przeszkadza to wyjdzie, taka filozofia....

Gość fdhgjkk
wlasnie skora sie nie kurczy, idiotko, a tamta wyzej pisze ze schudla po ciazy i ze ma jedrne cycki, nie kurczy sie wic jej zwisly jak schudla, urosna jej od mleka i jak skonczy karmic beda jeszcze bardziej obwisle, no ale wy sobie dalej wmawiajcie ze miedzy normalnymi kobiecymi piersiami i waszymi mleczarniami nie ma zadnej roznicy i macie taaaaakie sliczne i estetyczne, 🖐️

Gość gitkaaaa
A ja mysle, ze nawet, jesli ciebie to nie krepuje, to musisz wziasc pod uwage, ze moze krepowac to innych.

Nie widzę nic wstrętnego w karmieniu piersią, puszczaniu bąków czy odbijaniu się ALE uważam, że powinno się mieć odrobinę kultury i poczucie taktu i w takich sytuacjach wychodzić. Poza tym uważam, że goście, którzy przychodzą w odwiedziny do małego dziecka nie powinni siedzieć dłużej niż 2h. Mama może takiego malucha nakarmic przed wizytą gości a następnie zrobic to po ich wyjściu, lub jesli małe zarząda wczesniej-wyjść do innego pomieszczenia, przepraszając grzecznie gości na te 15 min i zostawiając ich w towarzystwie męża. Chyba takie karmienie powinno już wystarczyć do konca ich wizty (ktoś tu pisał o niewygodnych stołkach czy przymusie nieobceności przy gościahc podczas ich calego pobytu ze wzgl. na karmienie). Nie jest istotne to, czy kobiecie widać tę pierś, czy nie. Istotny jest sam fakt i sam akt karmienia, nie powinno się tego robić przy stole i innych. To tak jak ze swędzeniem w intymnym miejscu. Niby nic starsznego a jednak nikt nie drapie się 'tam' przy wszystkich bez zażenowania. Tak samo nikt nie puszcza baków przy innych (sama natura? :o ), nie dłubie w nosie, w uchu, nie wyciska pryszczy i nie robi wiele ludzkich aczkolwiek krępujących inne osoby. Po prostu.

Gość amamama
kochanie, male be to male be, juz nie a a jeszcze nie pelne be. myslisz ze wszyscy wpasowuja sie w rozmiary idealnie? nie mialam pelnego be. i zadne puste wory:D z czego ten wor mial powstac? trzeba miec jedrna skore to sie problemow nie ma. I czeste masarze meskich dloni, pomaga:) nie jestem jedyna i to zaden cud. trzeba o siebie dbac, a nie dowartosciowywac sie ponizaniem innych. ja w kazdym calu wygladam lepiej niz przed ciaza.

dziewczyny zrozumcie jedna rzecz- to co dla jednych wydaje się naturalne u innych może budzic skrępowanie ito poważne. ja byłam świadkiem wielu sytuacji, gdy z mężem odwiedzaliśmy znajomych i tu mamusia wyciągała cycka by nakarmić swoja kruszynkę. i o ile mnie to nie przeszkadzało mój mąż czuł sie bardzo niekomfortowo i wychodził. mówił że zwyczajnie nie miał ochoty patrzec na cycki żony kolegi i nie ma tu znaczenia dla mężczyzny czy to piersi karmiącej czy nie! kochane oprócz tego ze jedteście mamusiami to nadal pozostajecie kobietami, więc zachowajcie wdzięki tylko dla swoich małżonków. i nie mówcie proszę że widać tylko kawałek c\y więcej bo tu chodzi o to że cała sytuacja karmienia dla jednych nie jest a dla drugich jest bardzo krępująca i jesli macie troszkę kultury to wyjdźcie lub uprzedźcie gości zanim zaczniecie tą czynność aby niezainteresowani mogli oszczędzić sobie tego widoku! czy to takie trudne?