Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pawianus

karmienie piersią przy gościach???

Polecane posty

Gość amamama
*masaze

klik klik klik energiczna ty zapewne w lato czy na plaży pokazujesz więcej cyca niż kobieta karmiąca :/ weź sie czasem zastanów co piszesz Ale to inna czesc cyca :) Fakt faktem, nie wiem, jak Wy karmicie, ale ostatnio widzialam karmiaca kobiete w galerii handlowej. Owej pani widac bylo CALA piers, lacznie z brodawka, ktora dziecko WYPLULO. Nie obrzydza mnie ludzka nagosc, ale w odpowiednim do tego miejscu - na plazy (naturystow), przy seksie, podczas malowania aktu. Ale nie w centrum handlowym, na ulicy czy w kosciele (nie, nie wierze)

Gość wiem coś na ten temat
a ja bym nie zapraszała takich gości, których obrzydza karmienie po kiego zapraszać kolegów męża ? tylko zarazków naniesą :) aaaa, bo mąż chce się pochwalić i komfort psychiczny swej żony ma gdzieś w ogóle nie rozumiem tego durnego zwyczaju zapraszania tłumów na "oględziny dzidziusia " przyjdą, a potem przez rok nikt nawet nie zadzwoni ...

Gość fdhgjkk
nie, one juz nie sa kobietami.. do tej od malego be- jestes po prostu zajebista, a jak idziesz kupic stanik to tez prosisz o "male be" ? hahahha :D

Gość amamama
wlasnie pisalam,. wystarczy zakomunikowac ze mlode wlasnie domaga sie jedzenia i musisz nakarmic. Kulturalni ktorym to przeszkadza wyjda na ta chwile.

poza tym uważam, że naprawdę większość gości podczas takiego publicznego karmienia nie będzie wiedziała jak się zachowac i uda, że wszystko jest w porządku, ale gwarantuję, że jak tylko matka skońcy to wszyscy odetchna z ulgą. Nikt by chyba zreszta nie chciał być przypadkowym naocznym świadkiem przypadkowego wymsknięcia się kawałka sutka podczas odstawiania dziecka. Matki karmiące nie czują skrępowania bo musiały już to wiele razy robić i im spowszedniało, traktują swoje piersi jak baza pokarmowa. Natomiast cała pozostała publika jednak traktuje pierś jak pierś, cyc, coś co raczej inaczej kojarzy, jako dośc intymna część ciała i nawet jeśli i tka juz każdy nie raz widział gdzieś czyjeś piersi to jednak obawa przed zostaniem niechcianym świadkiem jakiegoś nawet małego 'okazania' jest już sama w sobie krępująca.

ej trzydziestolatko, a ładnie to tak się gapić na panią karmiącą i na jej pierś ? nie mogłaś się oprzeć, co ? musiałaś gały wytrzeszczyć i całkiem blisko podejść, skoro dojrzałaś nawet brodawkę brak kultury, fuj, fuj wg ciebie kobieta pewnie powinna iść do kibla nakarmić maluszka, a najlepiej to w ogóle z domu nie wychodzić

Gość bumbul
ale przecież w tym wszystkim najobleśniejszy nie jest widok samego cycka ale widok dzieciaka dziamgającego owe wymię :O

Nie gapilam sie na ta pania, tylko spojrzalam, bo akurat usiadla obok :) to normalne, ze zawsze GDZIES patrzymy, a w miejscach, gdzie jest duzo ludzi, w zasiegu pola widzenia jest jakis czlowiek :P Sugerujesz, ze wedrujac po centrach handlowych, powinnam patrzec pod nogi, bo moze w zasiegu pola widzenia wyladuja mi czyjes gole cycki? :P

Ja różnie, czasem karmiłam przy gościach, czasem nie. Z tym że zawsze kulturalnie ich wypraszałam a nie sama wychodziłam. Komfort i wygoda:) A co do tego jak wygląda karmienie... specjalnie wyszukałam jakieś moje zdjęcie z tego okresu więc proszę bardzo.. o to wywalony cyc podczas karmienia:D http://images40.fotosik.pl/254/651412dc2db55268med.jpg Straszne prawda, a fuj, jak ja mogłam tak robić przy ludziach :D

fdhgjkk moje zdanie : hehehe a to niby dlaczego skóra na cyckach miała by sie skurczyć?? nie znaczyło ze cycki sa obwisłe a ze nie maja za bardzo po czym sie skurczyć. ty myślisz ze baby w ciąży maja 10 litrów mleka w jednym cycu i zwisają im aż do kolan? przecież w cyckach dziecka debilko nie nosisz

"Nikt by chyba zreszta nie chciał być przypadkowym naocznym świadkiem przypadkowego wymsknięcia się kawałka sutka podczas odstawiania dziecka." a muszą się lampić na matkę, ktora karmi swoje dziecko ? nie potrafią odwrócić wzroku na chwilę ? a od czego chusta do zakrycia ?

Gość amamama
niemowle na poczatku je bardzo czesto, wyjscie na spacer w takim razie byloby niemozliwe gdyby nie mozna bylo tego robic "publicznie". oczywiscie mozna pokarm odciagac, ale nie wszyscy maja mozliwosc... ja nie mialam.

Gość ciekawostka przyrodnicza
zwierzęta ssaki karmią zazwyczaj swoje "dzieci" w legowiskach a kobiety rzekomo istoty myślące karmią gdzie popadnie :O a to ponoć zwierzęta nie myślą ;)

poza tym nie rozumiem gdzie gośc miał by wychodzić? Goście zazwyczaj siedza na swoich miejscach a to Pan/Pani domu krząta sie po róznych pomieszczeniach. Jesli mieszkanie jets małe to gdzie mają wyjść? do kuchni gdzie moga być brudne naczynia? Czy stać w przedpokoju pomiędzy kurtkami a butami pozostałych? Chyba lepiej, jak na wizytę gości jeśli zajdzie taka potrzeba matka przygoduje sobie jakąs wygodną poduszkę w razie gdyby w kuchni zaszla potrzeba nakarmienia. Przecież takie wizyty nie trwają godziny i nie codziennie. Chyba raz mozna się poświęcić, i na czas karmienia po prostu wyjść z tym dzieciątkiem na chwilę? Chyba nikt nie chce oglądać z przymusu intymnej cześci ciała innej osoby. I to chyba nie jest kwestia braku wstydu czy skrępowania przed innymi, tylko po prostu...braku kultury.

fdhgjkk a co do staników to jeśli kupujesz na bazarkach to nie dostaniesz małego be czy dużego c. idz np do triumpha a znajdziesz

Sugerujesz, ze wedrujac po centrach handlowych, powinnam patrzec pod nogi, bo moze w zasiegu pola widzenia wyladuja mi czyjes gole cycki to trza było wędrować, a nie siadać :) i gapić się na ludzi zamiast na ubrania

ja w centrum handlowym widzialam cos takiego: http://www.unicef.pl/_photos/karmienie.jpg Moze umowmy sie, ze jesli udaje Ci sie zrobic to tak (oslaniajac chustka czy cos), ze wygladasz jakbys przytulala dziecko - O.K. (naprawde nie mozesz zrobic zakupow w porze w ktorej nie karmisz dziecka???), ale bez przesady... W domu, jesli masz mozliwosc, wyjdz do innego pomieszczenia albo odwroc sie od gosci.

zwierzęta ssaki karmią zazwyczaj swoje "dzieci" w legowiskach a kobiety rzekomo istoty myślące karmią gdzie popadnie a to ponoć zwierzęta nie myślą małpy karmią gdzie popadnie, bo nie mają legowisk i targają swoje małe nawet do centrów handlowych a człowiek to podobno od małpy... :)

Gość amamama
ja nie chodzilam do centum handlowego z dzieckiem a do parku gdzie tez bylo w choelre ludzi. szukalam w miare ustronnego miejsca i karmilam. nie mowie ze sie z tym obnosilam.... nie mozna popadac w skrajnosci, wywalanie cyckow bez skrepowania, jasli duze bez okrycia...no to malo estetyczne. Ale odmawianie dziecku posilku bo akurat sie wstydze.... bardziej zwracalabym uwage pchajac wozek z syrena w srodku niz karmiac gdzies dyskretnie

Gość fdhgjkk
nie kupuje stanikow ani na bazarach ani w triumphie ktory ma, tak, na marginesie, beznadziejna rozmiarowke, dobra wlasnie dla pani od malego be

a ile sztuk gości zapraszacie ? bo ja zapraszam po 2 sztuki

do wiem coś na ten temat Akurat czekalam na faceta, ktory udal sie do ubikacji :) w kawiarni. Do stolika (O.K., bylo malo wolnych miejsc) dosiadla sie bez pytania jakas kobieta, ktora niemal podstawila mi cyca pod nos :) Zauwazylam calosc - babe, jej cyc, ubranie, dziecko oraz cale tlo :) Jak to robisz, ze widzisz tylko fragmenty ludzi? :P

Catarinka1: tu nie chodzi o to, czy to jest fuj czy nie, czy cos widać czy nie. Goście i tak będą się podświadomie bac, że zaraz dziecko skończy pic i nawet niechcący sutek wyskoczy i poczują skrępowanie. Jeśli ma się duże pomieszczenie (np. salon w domu jednorodzinnym) to owszem, nie trzeba wychodzić jesli miejsce karmienia piersią jest nieco na uboczu, gdzie nikt specjalnie wzrokiem nie sięgnie, skąd nie trzeba nikogo przeganiać. Karmienie w parku jest również inna sprawą-można odejść na ubocze albo zasłonić dziecko, jest mała szansa na to, aby ktoś specjalnie przechodził i się patrzył. W małym mieszkaniu gdzie goście siedza jeden na drugim kontakt z piersią matki zawęża sie do minimum i widzi się nawet niechciane detale.

energiczna co do pory karmienia to niestety nie da sie tego przewidzieć. nie mam podziałki w cycku która mi mówił ile ml zjadło dziecko i na jak długo mu to starczy. dlatego jest coś takiego jak karmienie dziecka na żądanie :)

do klik klik klik i umrze czy tez Ty umrzesz, jesli nakarmisz je nie natychmiast a za pol godziny? Czy tez cale dnie spedzasz w sklepach wraz z niemowleciem? Wobec tego jak, na milosc boska, radza sobie matki, ktore maja male dzieci i - o zgrozo - pracuja? Ty tak nie mozesz?

Gość amamama
fdhgjkk przed chwila nie bylo malego be a teraz okazuje sie ze jest tylko w firmach ktore tobie nie odpowiadaja....no moze masz inne piersi i inne upodobania do firm, ale ja jednak mysle ze kiepskie pojecie i sporo kompleksow skoro takim atakiem nas tutaj uraczasz.

hm a mi się wydaje, że dzieci tez wpadają po czasie w rytm karmienia i matki moga przewidziec o której mniej więcej dziecko będzie znowu głodne więc to chyba nie problem zaprosić gości akurat zaraz po karmieniu.

Gość amamama
Energiczna Trzydziestolatka gromadzenie sie pokarmu w piersiach to nic przyjemnego. bol i niebezpieczenstwo. kobiety pracujace tez sobie jakos radza, odciagaja pokarm cichaczem w pracy a w domu zostawiaja zapasy. ale jak sie jest na miejscu to po co meczyc siebie i dziecko/?