Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pawianus

karmienie piersią przy gościach???

Polecane posty

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
mamie podszywaczce bardzo dziękuję za udział w dyskusji :) chyba mi zazdrości kulturalnych gosci, a może i szefa ???

Gość ja kładłam dziecko
jak kogos to obrzydza to po co przychodzicie w odwiedziny? jak mnie coś obrzydza u kogos to go nie odwiedzam :-D

Gość Adam_6777
jejku nigdy w zyciu nie chcialbym widziec nabrzmialego cyca ochyda, to jest rzecz intymna i nie kazy ma ochote patrzec sie na karmienie

Gość mama po prostu mama
Zapraszam, znajdź rówieśników swojego dziecka http://cafe-mama.phorum.pl/ rozmowy bez podszywaczy

myszka - Ty też jesś deko stuknięta :o jak ktoś nie ma ochoty oglądac moich nabrzmiałych cycków - to niech nie przychodzi w odwiedziny, przeciez nalezy liczyc sie z tym że tam gdzie jest male dziecko tam mozna sie spodziewac karmiacych nabrzmialych cyckow, poza tym przeciez podczas karmienia nie wywala sie calego cyce na wierzch i sie z nim nie paraduje, mozna nosic odpinany stanik i tylko smego sutka wysunąć, i dać dziecku które wszystko zasłoni. I to goście powinni wyjsc do innego pomieszczenia jezeli karmienie jest dla nich niesmaczne, a nie matka z dzieckiem!!

Gość llpp
jak kogos to obrzydza to po co przychodzicie w odwiedziny? jak mnie coś obrzydza u kogos to go nie odwiedzam No tak, przed wizyta u kogos z malym dzieckiem trzeba sie zapytac c mamuska przewiduje w repertuarze wyciaganie na wierzch cyca:O

Gość mamauaksmamam
to czemu nie sikacie przy gościach czy baków nie puszcacie sama natura :D kobiety karmienie jest intymna chwila wiec moze bardzie mama i dziecko .. i tatuś a nie stado ludzi a przy szefie :O

Gość ja kładłam dziecko
nie trzeba pytać tylko przewidzieć bezmózgi deklu :-D

Gość Michał_Ko_na_
o Boze przy szefie jakies normy, zasady, kultura chyba obowiazuja....

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
dziewczyny, ale tak na poważnie naprawdę nie umiecie tak nakarmić dziecka, żeby nie było widać nawet kawalątka piersi ? pomijając wizyty, przecież na pewno zdarzy się karmienie na spacerze poćwiczcie trochę, to łatwe, ja już nawet chusty do zakrycia nie potrzebuję jednak widzę, że dla wielu matek karmienie piersią to powód do wstydu, przykro o tym czytać

Gość llpp
bezmozga mamusko, przyjmij do wiadomosci, ze wszystkich obrzydzalo co robilas i nie kompromituj sie juz:O

Gość llpp
jednak widzę, że dla wielu matek karmienie piersią to powód do wstydu Czy robienie kupy to dla ciebie powod do wstydu?? Pewnie nie, ale jakos robisz to na osobnosci, ciekawe dlaczego?

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
dziecko nie wiedziało, że to szef i było głodne... :) a z szefem i jego żoną jestem na "ty", też mają takie małe dziecko i żona szefa też karmiła je piersią przy nas

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
ale ty gupia jestes, podalam ladnie ciasto i kawe, kazdy sie zajadal wiec jak ich mialo obrzydzic? a szef to nawet prosil o mleczko do kawki ;)

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
o tej zonie szefa to podszyw

Gość Michał_Ko_na_
"dziecko nie wiedziało, że to szef i było głodne... a z szefem i jego żoną jestem na "ty", też mają takie małe dziecko i żona szefa też karmiła je piersią przy nas" buahahahahahhaa hahahahaha hahahahahahahaha

Gość ja kładłam dziecko
jakoś nikt nie uciekł i nie rzygał więc chyba nikogo nie obrzydzało. I ty już sie nie kompromituj bo pewnie twoja twarz bardziej ludzi obrzydza niż kobieta karmiąca piersią :-D

jejku, ludzie po co sie tak obrażać??? Ja tylko zapytałam jakie jest Wasze zdanie, a nie po to aby rozpętać awanturę na Kafe! I nie jest to dla mnie napewno powód do wstydu poprostu trochę sie krępuje i tyle zdanie innch matek karmiących

llpp pewnie jest to dla ciebie nowością ale niemowlaka karmi sie piersią i jeśli jesteś choć trochę istota myśląca powinnaś wiedzieć ze gdy idzie się w odwiedziny do młodej mamy możne zdarzyć sie tak ze będzie przy tobie karmiła piersią. jeśli masz choć trochę kultury w sobie to krzywić sie nie będziesz a odwrócisz wzrok lub ty wyjdziesz np do kibla czy kuchni. trudno żeby kobieta na dodatek u siebie w domu miała sie chować pod stół żeby dziecko nakarmić :/ podczas karmienia to matka i dziecko powinni czuć sie komfortowo a nie goście :/

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
a w pracy tez bez skrepowania wszyscy robimy kupy i siku przy sobie, nawet nie musimy wychodzic do toalety, tylko do kosza na smieci przy biurku , w koncu to takie naturalne :)

"ja kładłam dziecko nie trzeba pytać tylko przewidzieć bezmózgi deklu " zgadzam sie z powyższym :) jakby bezmózgi dekiel miał jeszcze jakiś dylemat to zapewniem że istnieje 99,9% szans na to że jak pojdziesz w odwiedziny do kogos kto ma malutkie dziecko, to trafisz na karmienie :) więc dobra rada - nie chodzić do domów gdzie są małe dzieci :) Michał_Ko_na_ - a tak zapytam - o co to szef? święty jakiś? to co ma dziecko nie jesc? bo szef przyszedł? to wymien moze liste osób, przy których karmić nie należy, a przy których jeszcze ewentualnie można... czasem z szefem mozna miec kolezenskie relacje i co wtedy? EEEmmmIIIlllKKKaaa - ja myślę ze przeciwne karmieniu przy ludziach sa głownie te kobiety które nie karmiły jeszcze - ja kiedys tez bylam przeciwna ;)

Gość llpp
. I ty już sie nie kompromituj bo pewnie twoja twarz bardziej ludzi obrzydza niż kobieta karmiąca piersią wow, chyba az rozwolnienia dostalas myslac nad tym tekstem

Gość żyrafffka
Emilka możesz być z siebie dumna, ze jesteś taką 'de beściarą'. Tylko miej też trochę empatii wobec innych. Gdyby wszystkie matki były takie jak Ty to byłoby nudno... Ja np. nie mam ochoty by ktoś mnie oglądał przy karmieniu i nie ze wstydu, tylko z poczucia estetyki i intymnosci.

Gość daisy22
o fuuuuu,dlatego nigdy nie bede miala dziecka;/ co za uwłaczająca kobiecej godności sytuacja. nikt mi nie wmówi,że to normalne; albo wywalic cyca i sie wstydzic albo sie chowac po kątach przed znajomymi. gdyby nie dziecko nie byloby problemowych sytuacji.

Gość llpp
podczas karmienia to matka i dziecko powinni czuć sie komfortowo a nie goście :/ A matki geby nie ma, aby uprzedzic lub poprosic o przejscie do kuchni?? Ja chetnie wyjde, nawet na balkon, byle tego nie ogladac. A ludzie nic nie mowia, bo co maja powiedziec? Dusza w sobie obrzydzenie i staraja sie unikac takiego domu.

Gość llpp
Daisy, bo to nie jest normalne, ale jak widac ciaza na niektore kobiety dziala odmozdzajaco i powoduje naturalistycznie podejscie do zycia. To taki typ, ktory pierdzi i beka przy facecie i jeszcze uwaza, ze to dowod wyjatkowej zazylosci:D

jak ciebie matka cyckiem karmiła tez chciało ci sie rzygać? weź na wstrzymanie zapewne młoda z ciebie siksa. patrząc na swoje cycki czy cycki koleżanek tez chce ci sie rzygać?

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
ja pierdze wszedzie, przy gosciach, w pracy, w autobusie itp nawet na fotelu ginekologicznym

Gość llpp
jak ciebie matka cyckiem karmiła tez chciało ci sie rzygać? Nastepna madra:D Moja matka nigdy nie robila tego przy ludziach, takze rzygac sie nikomu nie chcialo, tymbardziej mi, ale twoj bachorek oczywiscie bedzie pamietal okres karmienia:O. Nie ogladam cyckow kolezanek w czasie karmienia, wiec rzygac mi sie nie chce. Tematy z dzialu macierzynstwo nie powinny pojawiac sie na glownej stronie, bo czlowiek narazony jest na atak odmozdzonych mamusiek:O. Adios🖐️

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
właśnie dlatego uwielbiam czytać kafe, od razu się humor poprawia :) a mój szef to mój własny brat jest :)