Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilith23

Mój laptop umarł...

Polecane posty

Gość Lilith23

...jutro zabiore go do naprawy. Siedziałam sobie grzecznie, wszystko działało, nagle...zasilacz spadł mi na ziemię z łóżka zaczął buczeć jakby w środku zamieszkało z 60 os po czym laptop wyłączył się (bateria jest zbyt słaba by działać bez pomocy prądu). ...ktoś wie ile mniej-więcej mogę zapłacić za naprawę? Czy jeśli udam się jutro do punktu naprawy z 200zł w kieszeni jest szansa, że pan nie wyśmieje mnie? Czy też muszę zaopatrzyć się w większe pieniążki? Ktoś wie?Ktoś zna?- będę wdzięczna za pomoc. Ile tak płaci się za robocizne informatykowi?

Gość Lilith23
wolałabym zabrać go na oględziny by mi facet powiedział czy na bank to zasilacz- nie stać mnie na kupno nowego laptopa a jest mi bardzo potrzebny do pracy. Najbardziej mariwię się cenowo. :/

Gość smierdziel
nikt zasilacza naprawiac nie bedzie, a juz na pewno nie serwisant

Gość nanogranulki
Tylko zasilacz , laptopowi nic nie jest, cena do 100zł.

Gość Lilith23
Skąd mam wiedzieć jaki zasilacz kupić? Jest na nim w ch** chińskich literek:/. Jestem na to za głupia.

Gość nanogranulki
Podaj model laptopa firma i model.

Jak ja chciałam kupić zasilacz do laptopa i podałam model laptopa, to mi koleś kazał przyjechać jeszcze raz ze swoim laptopem, żeby można było sprawdzić, czy będzie na pewno ładowało :O

Gość nanogranulki
Taki z niego znawca :D

Gość Lilith23
Compaq Presario CQ60-140EW

Gość i co było dalej
Profesjonalne podejscie. Laptop to nie worek kamieni, ciężki nie jest. Można wziąć do plecaka i mieć ma miejcu 100% pewności że wszystko gra a nie biegać później do serwisu kolejny raz, bo nadal sprzęt nie działa (bo oprócz zasilacza sfajczył się jeszcze jakiś układ w laptopie).

Gość Lilith23
też tak właśnie pomyślałam. Zaniosę, podam ładowarkę powiem co też się stało i poproszę by sprawdził tam ze swoją dziwna aparaturą czy laptop żyje i tylko potrzebuje ładowarki. Ile taka usługa może kosztować?

Gość Lilith23
Jarex- dziękuję, przynajmniej wiem czego szukam a to już jakis plus;)

Gość Lilith23
Dzięki;), udam się jutro z rana i może uda mi się szybko postawić go na nogi. Dziękuję, wszystkim za pomoc i dobranoc:*

Gość i co było dalej
Prosisz o sprawdzenie urządzenia, a jak powie co mu (laptopowi) jest, to pytasz ile będzie kosztowała naprawa. Serwisant mówi cenę, a ty albo akceptujesz, albo mówisz że tyle nie masz kasy przy sobie i zabierasz sprzęt, albo mówisz że zapłacisz przy odbiorze.

Gość Lilith23
chyba tak zrobie. Może uyda się wyrobić w 200, w końcu trzeba myśleć pozytywnie.

Jeżeli oprócz zasilacza, szwankuje również laptop to na pewno nie wyrobisz się w 200 zł. Jeżeli byłaby to drobna usterka, to cena naprawy wynosiłaby około 200zł + zasilacz 120zł. Nie kupuj zasilacza zanim nie będziesz wiedziała co z laptopem, bo może być opcja, że nawet się nie opłaca go naprawiać.

znam ten ból. Mój laptop ostatnio spadł na ziemię i nie można go włączyć. Pękła płyta główna. Może go ożywią w serwisie.

Gość nanogranulki
"ZASILACZ spadł mi na ziemię z łóżka zaczął buczeć " Polski jezyk , trudny jezyk ;).

Gość wtrącona uwaga
Jakaś seria lapków Tosia Satelite miała taką przypadłość, że uszkodzony zasilacz często wykańczał układ zasilania na płycie (dawał zwiększone napięcie). Dell też miał takie modele (z takimi przypadłościami).