Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usg połówkowe

Dziewczyny gdzie robicie usg połówkowe, u swojego gina czy w innej klinice?

Polecane posty

Gość usg połówkowe

Jak w temacie. Zastanawiam się jak to wygląda. Połówkowe chciałabym zrobić 3d lub 4d, a własciwie nie wiem czy mój gin ma taki sprzęt bo póki co robił mi tylko 2d. A wy gdzie robiłyście? i jakie?

Gość usg połówkowe
Aha, rozumiem, żadna nie robiła połówkowego....

Mnie prowadzi lekarz w klinice Luxmed i do tej pory USG tam miałam w 2D a na połówkowe idę prywatnie do znajomego lekarza specjalisty od badań 3Di 4D w 22 tygodniu czyli jutro :P

ja robiłam u swojego ginekologa w 2d. Można zrobić trójwymiarowe i w dodatku kolorowe, ale podobno to sporo kosztuje i można tylko 2 razy w czasie całej ciąży. Jak masz takie możliwości to zrób lepsze :)

Gość usg połówkowe
Fantasia dzięki za odp. No właśnie ja tez myslałam o luxmedzie, robią tam 4d. Masz na myśłi luxmed w lublinie? No własnie a nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia. Czy na tym połówkowym 4d lekarz wpisuje Ci coś w karte ciąży? No na logike tak, ale czy potem lekarz prowadzący nie ma żadnych wątów? Pytam bo nie wiem:P

Gość usg połówkowe
No mam możliwość takie zrobić. Tylko sie zastanawiam jak to będzie wygladać, bo mój lekarz prowadzący irobi mi usg co wizytę czyli co miesiąc, a ja swoją drogą mam robić dodatkowo np. 2 dni po wizycie u prowadzącego? Czy to aby nie za dużo promieniowania?:/

USG nigdy NIE ROBIŁ mi mój lekarz prowadzący zatem zawsze wyniki do karty wprawadzał dopiero jak się spotkaliśmy na kontroli. Do karty ciąży dane wprowadza lekarz prowadzący - tak przynajmniej jest w moim przypadku - tylko trzeba przynieść mu wyniki badań! A o luxmedzie mówiłam w Warszawie:)

ja robiłam u innego lekarza. poszłam na kilka dni przed planowaną wizytą u mojej lekarki prowadzącej i po prostu pokazałam jej wyniki, opis, zdjęcia i ona juz mi usg nie robiła. to samo zrobiłam z usg w 12 i 30 tygodniu.