Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pi86

Chamstwo i brak kultury u ciężarnych

Polecane posty

Gość Pi86

Oto jakiej sytuacji byłam dzisiaj świadkiem: Stoję sobie spokojnie w kolejce w sklepie osiedlowym (kolejna dosyć długa). Stałam już prawie przy kasie (była tylko jedna otwarta, w sklepie są dwie) i nagle słyszę jak jakaś babka z końca kolejki się pyta czy nie można otworzyć drugiej kasy. Sprzedawczyni widać, że już miała odpowiedzieć, ale facet którego akurat obsługiwała o coś tam jeszcze poprosił i musiała się nim zająć. Chwilę potem ta sama babka (już podniesionym głosem) się pyta czy sprzedawczyni jest głucha albo czy nie rozumie po polsku. Kasjerka się spojrzała i mówi, że przeprasza, ale ma tylko dwie ręce. Na co paniusia: ale ja jestem w ciąży i nie mogę tyle stać!! Co to za obyczaje?? Masakra jakaś. Na szczęście jakaś inna babka poleciała do tej pierwszej z tekstem, żeby się nie bulwersowała, bo to szkodzi na płód :) Swoją drogą teraz jak jest zima, to każda kobieta może powiedzieć, że jest w ciąży - wiadomo, większość płaszczów i kurtek raczej nie wyszczupla ;) a tu taka pinda się burzy, że sprzedawczyni nie zauważyła...

Gość Samo życie droga
paniczko

Gość się spojrzała
a ty to pilnuj wlasnego zadu, i slownik jezyka polskiego kup nastepnym razem... i czytaj stojac w kolejkach siatkarko.

Gość Pi86
To oczywiście tylko jedna sytuacja, ale widziałam więcej takich z udziałem ciężarnych. A co jest nie tak z moim słownictwem?

Gość A Ty nie masz innych
problemów dziewczyno???

Gość się spojrzała
to przeczytaj swoj post kilka razy, slowo w slowo... moze niektore ciezarne sa chamskie, niczym jest to w porownaniu z brakami w edukacji... twojej bla bla bla

Gość vfdgtr
najakim forum ty piszesz... zaraz cie tu staraczki i przyjacioleczki ciezaroweczki zjada od gory do dolu, tutaj ciezarnym sie nalezy wszystko, chcialyby jeszcze by je nosic w lektykach po miescie za to ze raczyy zajsc

Gość dodofifi
na dobrą sprawę ciężarne powinny być obsługiwane bez kolejki to moje zdanie

Gość Pi86
Może i powinny, ale jak już wcześniej napisałam - jest zima i wszyscy chodzą grubo ubrani, więc jak można oczekiwać, że sprzedawca zauważy ciążę z odległości 5 metrów?

Gość krikrakri
Masz racje autorko, niektore to istne czarownice!

Gość a najlepsze jest to ze
ciezarówki i mamuski maja pretensje do innych o brak kultury same jej za wiele nei posiadając:O

wszędzie zdarzają się ludzie i parapety,wśród ciężarnych też.Normalka. Chamstwo się szerzy.Mogła się zachować lepiej,po co wylatywać z takimi tekstami czy ktoś jest głuchy,można normalnie powiedzieć albo podejść po prostu i poprosić,ja bym to inaczej na pewno rozegrała. Swoją drogą póki co nie korzystałam z takich przywilejów bo świetnie się czuję i chociaż bym mogła nigdzie nie wpycham się "na ciążę".

dokładnie... normalna kobieta mimo ciąży nie ryje się na siłę... ja nawet w kasach "z pierwszeństwem" stałam i czekałam, chyba, że kasjer sam poprosił mnie do przodu :-) swoją drogą skoro ciążę źle znoszę to siedzę w domu a raczej leżę... a skoro mam siłę, żeby latać po sklepach to muszę się liczyć z tym, że i w kolejce będzie trzeba swoje wyczekać!!!

Gość jkhskdjhsjdff
Jeden przypadek na 100, bo jakiejś ciężarnej wydaje się, że ma większe prawa od innych. Tak naprawdę to jest zupełnie na odwrót i to ciężarne są traktowane jak jakaś zaraza. Teraz jest nas więcej niż kiedykolwiek. Ludzie lampią się na nie jak na kogoś z innej planety, jakby brzucha nigdy nie widzieli.

50 % ciężarnych jest spoko .... 50 % ciężarnych to chamówa :o Tak samo jest z innymi ludźmi nie zależnie od wieku,płci,poglądów ;) .... Dla mnie rażący jest tekst ciężarnej do kasjerki :o Uważam że muszą być jakieś zasady a nie że w ciązż i jej się wszystko należy!!! Każda taka zmęczona kiedy trzeba swoje wystać :o A co do czego to mogłaby góry przenosić ;)

tylko najgorsze jest to że tak naprawdę kobieta w ciąży najgorzej się czuje właśnie wtedy kiedy jeszcze nie widać... jedno jest pewne-jakaś kultura obowiązuje wszystkich.

Gość masa bitumiczna
"Tak naprawdę to jest zupełnie na odwrót i to ciężarne są traktowane jak jakaś zaraza." Tak sobie tlumacz 🖐️

Gość STM-1
-przywileje bo w ciązy -przywileje bo w pologu (no w koncu tez sie zle czuje) -przywileje bo ma roczne dziecko (o jezu jaka ja niewyspana, zaraz zemdleje) A ja na to....sram na to ;)

Gość hjftgjh
Ale ludziom jest trudno dogodzić... Niektózy są przekonani że kobietom ustępować trzeba i ok. Tylko nie zawsze te kobiety chcą tych miejsc za nic. Ja już kilka razy widziałam suytuację w której kobieta w ciąży sypnęła łaciną podwórkową do kogoś tylko dla tego że ktoś chciał jej miejsca ustąpić a ona na to w skrócie; nie jestem inwalidą!

Jestem za autorka tematu i w ogole mam juz dosyc tych wszystkich mamusiek,non stop tylko tematy o ciazy,pieluchach i innych obrzydliwosciach,opanujcie sie! Cieszycie sie z ciazy,ok,ale brzydko piszac,nie srajcie sie tak!

Gość mimoze jestem w ciazy..
zgadzam sie z autorka. Bo tu chodzi o taki typ ludzi. Najpierw,ze w ciazy, potem, ze z dzieckiem, a pozniej, ze stara i wszedzie musi pierwsza :/

Gość DO JOLA Z OPOLA
NIE MUSISZ CZYTAC O CIĄŻACH ,idz na forum erotyczne jak ci to przeszkadza

Gość ale gdzie tu chamstwo
to psi obowiązek żeby w sklepie jeśli tworzy się kolejka do kasy otworzyli drugą. Ja nie jestem w ciąży i zawsze się upominam o otwarcie drugiej kasy bo na tyle personelu jest zatrudnionego w sklepach żeby miał kto na kasie siedzieć. A towar to sobie można rozładowywać po godzinach za dodatkową opłatą! W kolejkach stało się 20 lat temu i chyba się już w nich wystaliśmy wystarczająco.

pracowałam kiedyś w knajpie i wiem, że ludzie są chamscy. stary, młody, w ciąży czy nie, facet czy babka- jak ktoś jest taboretem to nim pozostanie w każdej sytuacji.

ciąża to nie choroba. a większość ciężarnych kobiet uważa, że z racji ciąży mogą wszystko... jeśli ciężarna chce być obsługiwana poza kolejką niech chodzi na zakupy tylko do sklepów, gdzie są kasy pierwszeństwa. nie raz byłam świadkiem jak ciężarna z wielkim krzykiem i bulwersem wyskakiwała do ludzi w autobusie, że przecież ona jest w ciąży a miejsca jej nikt nie ustąpi, że brak kultury i w ogóle... to co niektóre ciężarne wyrabiają jest chore...

Gość vnm
oczywiście ze autorka ma rację...ale widac ze juz sie zleciały sępy,staraczkowe matki polki które by najchętniej autorkę rozszarpały bo powiedziała złe słowo o ciężarnych..

Gość dlaczego sie tak dzieje
...? Bo ciezarowki teraz mysla, ze sa pempkami swiata! Wielkie mi co! Chcialy zajsc w ciaze, to zaszly, ale teraz niech stoja w kolejkach! Ja tez bylam w ciazy w zime i jakos nie przeszkadzalo mi to, ze musialam stac w autobusie .... nogi mi nie odpadly a przynajmniej nie zachowywalam sie jak ostatni burak!!!

Gość pempkami
o looool PEMPKAMI ;D a jak juz stałas w tym autobusie to mogłaś do slownika zajrzeć;D