Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zigzaczka

Kiedy pierwsze dziecko??

Polecane posty

Gość zigzaczka

Witam Kobietki:) MAm moze nietyle problem co pytanko do Was:) jestem mężatką od roku, mam 23 lata, ale jeszcze mam dużo planów na przyszłość....chcę się zapytac, kiedy waszym zdaniem, najlepiej jest miec pierwsze dziecko?

Gość kiok
28-32

Gość po 30

Gość reee1173
25-26 lat

Gość tralalala morda mala
wtedy gdy jest sie na nie gotowym

Gość moj slodki piesek nazywa sie
mysle ze tak 26-30

Gość zigzaczka
no ja bede chciala tak moze ok 25 lat ... nie chce dlugo czekac bo wiem z ejak zaczne to odkladac to by mi zeszlo do 30...

a co w tym złego, że zeszłoby do 30 stki? Jak czujesz, że jesteś gotowa i fizycznie, psychicznie no i materialnie też to je miej. Ja też mam 23 lata ale dopiero zaczęłam pracować no i jeszcze 2 lata studiów przedemną więc dziecka nie planuję póki co. Zależy od osoby i tego jak wygląda jej zycie, nie ma reguł.

Gość zigzaczka
No ja tez mam szkole dwa lata a potem bym chciala jeszcze popracowac no nie wiem:) a mamy malutkie mieszkanko-pokoik, mala kuchnia i malutka lazienka:) a do mojej 30stki watpie ze sie to zmieni, ogolnie chcemy cos wiekszego ale te finanse...

Dziecko powinno się rodzić w wieku 25- 30 lat. Oczywiście pierwsze. Po 30stce nieródki mają często nie tylko problemy z zajściem w ciąże, ale i urodzić jest ciężko. Dlatego najlepiej zdążyć przed 30stką;)

BrownSugarPrincess ja mam juz prawie 29 lat i jeszcze nie planuje wezme sie do roboty tak za 2-3 lata A za te 2 -3 lata, okaze sie,ze jest juz za poźno i nic z tego:/

Ja sie zgodze z opinia" gwiazdka na uboczu a co w tym złego, że zeszłoby do 30 stki? Jak czujesz, że jesteś gotowa i fizycznie, psychicznie no i materialnie też to je miej. Ja też mam 23 lata ale dopiero zaczęłam pracować no i jeszcze 2 lata studiów przedemną więc dziecka nie planuję póki co. Zależy od osoby i tego jak wygląda jej zycie, nie ma reguł." Myśle dokładnie tak samo, wszystko zalezy od instynktu macierzynskiego kiedy sie pojawi, oraz spawy finansowej czy sobie poradzimy!

Gość zigzaczka
No ja tez slyszlam ze po 30 moga byc problemy...

Gość pewnaona.
Po 30stce nieródki mają często nie tylko problemy z zajściem w ciąże, ale i urodzić jest ciężko Wow, to Francja powinna sie wyludnic, bo tak kobiety do 30stki zyja wylacznie dla siebie i dopiero po zaczynaja sie powolutku rozgladac za kandydatem na ojca:D

Gość pewnaona.
*bo tam

onaona porody po 30 stce nie są takie straszne, to już nie średniowiecze, medycyna się rozwinęła i teraz większosć kobiet rodzi po 30 stce. Masz możliwość wyboru czy rodzisz naturalnie czy cesarką i nawet umawiasz się z lekarzem na konkretną datę kiedy chcesz rodzić, dają nawet znieczulenie..tak rodziła moja koleżanka notabene już 32 letnia, natomiast znana mi 20 latka rodziła nawet bez znieczulenie...o zgrozo lekarz jej nie dał :O Dojrzalsze kobiety są lepszymi matkami wg mnie

Gość Sylwussx
polecam fajną stronkę z której można ściągać dużo fajnych plików filmów, zdjęć, muzykę, a także zarobić pieniądze. Klikając w poniższy link http://chomikuj.pl/?page=175369

pewnaona. Och, jaka szkoda,ze zyjemy w zacofanej POLSCE! Nic a nic nie wiemy o życiu!

Gość zigzaczka
tak serio, to czuje ze moglabym miec dziecko, dalabym rade sie nim zajac,mialam przeszkolenie w domu z siostrzencem i btayankami:) ale finansowo bysmy nie wyrobili. i to male mieszkanko;/ jeden pokoj a w nim my, meble lozeczko i reszta...wiem ze ludzie tak zyli i nawet dalej tak maja niektorzy...ale wole poczekac do 30 i miec komfort psychiczny z emamy warunki na tego maluszka.

Gość eeeeeeeenergia
Mam 25 lat ślub zaplanowany na 2012 r. także wtedy mi stuknie 27 lat. Bez dziecka planujmey żyć z 3 lata, także jak skoncze 30 lat zacznę poważnie sie do tego przymierzać. Nie chcemy więcej niż 1 dziecko więc nie powodu do pośpiechu.

Gość abc 27 k
nie wiem co zlego w rodzenie w wieku 30 lat?jakies zabobony. moja siostra wlsnie urodzila a ma 32,5 roku rodzila nauralnie z zajsciem w cize nie miala problemu( w tamtym roku zaczeli sie starac o dziecko i po roku juz jest na swiecie) wszystko ok. druga moja szwagierka urodzila w wieku 34 lat dzidzia zdrowa ona tez. obydwie planowaly swoje dzieci.

Gość pewnaona.
Och, jaka szkoda,ze zyjemy w zacofanej POLSCE! Nic a nic nie wiemy o życiu! No niestety, Polska jest strasznie zacofana i to sie nie zmieni, dopoki ludzie beda mieli takie poglady...

Gość zigzaczka
Wiesz tu nie jest kwestia zabobonów:) mi bardziej chodzi o to, zeby byc mloda mamuska. Chce jak najdluzej cieszyc sie tym dzieckiem. Niektore kobiety decydyja sie na dziecko po 40stce...moim zdanie to troche pozno

Gość krropeczkaaaa
pewnaona. Po 30stce nieródki mają często nie tylko problemy z zajściem w ciąże, ale i urodzić jest ciężko -- wow ale ty jestes zacofana. Ostatnio bylam u lekarza ginekologa na badanich i on sie mnie zapytal czy planuje dzieci, ja mu odpowiedzialam ze jeszcze nie teraz tylko po 30 a on mi na to ze kiedy to niby to byly cize wysokiego ryzyka i robiono cesarki ale teraz wszytsko sie zminilo (nauka poszla do przodu) i ze nie ma problemu z porodem,(wiadmo ze jak dziecko duze albo miednica waska to co innego to nawet 20 maja cesarke)

nie ma takiej opcji żebyś cieszyła się dzieckiem dłużej, bo ono dorośnie i po 20 stce zacznie swoje życie, co najwyżej wtedy wnukami się zajmiesz :)

Gość pewnaona.
kropeczka, jestes pewna, ze to cytat mojego autorstwa?;)