Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghhhdghg

Wyjazd na wakację - problem

Polecane posty

Gość ghhhdghg

Chcemy w lato wyjechać na wakacje ale jest problem. I ktoś musi zostać... Mąż powiedział że pojadę ja z dzieckiem (córka będzie miała wtedy 8 miesięcy). Jednak ja sama nie chce jechać bo daleko, ja sama nie wiem czy sobie poradzę z dzieckiem, z bagażami, i bez męza nie chce. Druga wersja to jadę z mężem - dziecko zostaje w domu, babcia na czas wyjazdu wprowadza się do nas. Niestety nie możemy jechać we trójkę. Co wybrać?

a dlaczego nie możecie we troje ? samej bedzie ci cięzko bo wózek dziecko bagaż a wakacje bez dziecka :(

Gość Cóż to za pytanie
wybrać dobro dziecka, czyli pobyt w innym klimacie. A to które z was pojedzie to już wy ustalcie. Z dzieckiem 8 miesięcznym dasz sobie bez problemu radę. Wiem coś o tym bo spędziłam ze swoją 8 miesięczną córcią 2 tygodnie nad morzem bez męża (musiał pracować). A i Tobie się odpoczynek przyda :-))

Gość takie dziecko i tak nie wie
co sie wokół niego dzieje więc jedz z męzem, wy przynajmniej skorzystacie z tego wyjazdu, opdoczniecie sobie

Gość niestety ale nie masz racji
takie dziecko bardzo dobrze wie, co dzieje sie wokol niego. Ja namawialabym autorke do tego, zeby stanela na rzesach, zeby tylko jechali w trojke, o ile to wyjazd tygodniowy lub dluzszy. Akurat 8 miesiecy to dosc znaczacy okres w zyciu niemowlaka, wlasnie wtedy jest krytyczny moment odnosnie ksztaltowania sie przywiazania :(

A dlaczego nie mozecie jechać wszyscy razem???? Bo szczerze to nie rozumiem ;) Możesz jechać z dzieckiem ale bez męża. Możesz jechać z mężem ale bez dziecka

Gość ghhhdghg
Z wielu powodów nie możemy jechać razem... Nie wiem jak dziecko zareaguję na długi lot samolotem i zmiane stref czasowych :(A i tam na miejscu będzie dużo chodzenia..

Gość nbbvv
Dziecko niech lepiej zostanie w domu.. Ja z 1,5-rocznym dzieckiem leciałam samolotem i byliśmy kilka dni nad ciepłym morzem i musieliśmy wcześniej wracać bo dziecko się źle czuło dlatego nie jestem za tym aby dzieci włóczyć po świecie..