Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Herbata z rumem

Od kiedy zaczełyście chodzić na basen z dzieckiem?basen na południe od stolicy

Polecane posty

Gość Herbata z rumem

Mam pytanie. Moja córka ma prawie 4 mies. Zastanawiam sie czy juz mogę z nią chodzić na basen? A może sa tu mamy z południowych okolic Warszawy (np. Milanówek, Grodzisk, Pruszków), i mogą polecić jakiś basen w okolicy? Będę wdzięczna za pomoc :)

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
Myślę, że możesz chodzić na zajęcia dla niemowląt, na których jest cieplejsza woda w basenie i wyższa temp. powietrza. takie zajęcia są powyżej 3 m-ca Jak zamierzasz często chodzić na basen np. 2 x w tyg. to zapytaj koniecznie pediatrę o preparat vaxol (waxol) do ochrony uszek, a w razie konieczności coś do ochrony noska częsty kontakt z basenową wodą podrażnia i wysusza błony śluzowe, a w szczegolności uszka, co prowadzi do infekcji ( głównie to jest przyczyną infekcji, a nie to, że dziecko zmarzło- przeważnie mamy tak myślą i rezygnują z basenu ). instruktor na basenie też pewnie poleci odpowiednie ochronne preparaty

Gość Herbata z rumem
dziekuje za informacje :)

Gość a właśnie że nie
podzwoń i popytaj o zajęcia dla niemowląt, a potem sprawdź warunki sanitarno - higieniczne np. czy są przewijaki , czy zapewniają pampersy do pływania w cenie lekcji czy trzeba mieć własne

mnie też interesują zajęcia na basenie dla niemowląt, ale boję się, ze mała zacznie łapać jakieś infekcje. Teraz ma 4 miesiące i jakos sie nie moge wybrac, bo ciągle mam to w głowie. A takie zajęcia sa rewelacyjne jeśli chodzi o rozwój niemowlęcia :)