Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewangeliczny Siewca

Nawracajcie się! zanim minie pokolenie Izraela wszystko się wypełni

Polecane posty

bo tego sie nie da opisac slowami. nie otwieram jakis zasranych linkow, a zwlaszcza na tym forum. mysle, ze gdbys ty sie napil, twoje podejscie do zycia zmieniloby sie o 360 stopni. moja sie zmienilo, wiem, ze musze dbac o swiat, zeby moje dzieci mogly sie tutaj rozwijac, wiem, ze musze je mauczyc jak rozgraniczyc dobro i zlo, opinie i fakty. moj dom nie jest domem wierzacych w boga, wiec nikt mi nie wpajal kodeksu moralnego, a jednak wiem, ze trzeba byc dobrym czlowiekiem. wszystko co piszesz to sa jakies brednie wyssane z palca, glupie przypowiastki i twoje opinie

odpowiedz czy należysz do kościoła Rz- kat i czy jesteś merkabą?

nie nie jestem merkabą, ale znam ten nick. Osoba ta jest oświecona Duchem Świętym. Czy jestem takiej czy innej wiary, to nie ma znaczenia. Napisałem na czyich naukach się wzoruje. A ty icobucie, jeśli mówisz że jesteś dobry to policz sobie ile razy już mnie znieważyłeś na tym forum, to jest ta twoja dobroć. Nawet Jezus nie pozwalał mówić do sSioebie Nauczycielu "Dobry" bo tylko nasz Bóg Ojciec jest Dobry

Gość siewca to ta sama osoba co
merkaba, osobarefleksyjnaiaczej i jania wzor do nasladowania. Ma wiele osobowosci... Kazda niestety potrzebuje wsparcia terapeuty...

Gość Oczywiście Siewco to szatan
twój opiekun uświadamia ci, że jestes zły. Taka jego rola.

gdybyś napisał badam Słowo Boga i je zachowuję, opieram się TYLKO na prawdzie- było by warte uwagi, gdy mieszasz fałsz z prawdą- nie stanie za tym Bóg i nie przyzna się do kłamstw i sztuczek fałszywych proroków którzy zaprzeczaja Jego Słowu. Ducha Bożego jest ten który mówi tylko PRAWDĘ potwierdz objawienia Vassuli Słowem. merkaba nie potrafił. dlaczego nie chcesz się przyznać ze należysz do Koscioła Rzymsko- katolickiego? Wstyd?

nie obrazam ciebie, tylko twoje poglady kazdemu zdazaja sie bledy i kazdy moze je naprawic i dalje byc dobrym czlwiekiem w takim razie uwazasz, ze wszyscy sa zli?

no i co sie tak co wieczór kłócicie i nic z tego nie wynika...:o

Gość on jest satanistą a
najwierniejsi sataniści to katolicy. Raczej nie jest protestantem, bo oni są bardziej logiczni. Zastraszanie, wzbudzanie poczucia winy i kompleksu niższości to domena katolików.

icobucie, tylko Pan Bóg może ci wybaczyć twoje grzechy i tu już nie ma znaczenia czy w Niego wierzysz czy nie. Jeśli się Go wyprzesz któż ci wybaczy. Jeśli okażesz skruche i uznasz że jesteś tylko Bożym Stworzeniem, uznasz swojego Boga, będzie ci wybaczone i zbawiona będziesz. Bóg nie potępia, ludzie sami się osądzają.

Gość kto sie kloci my sie niezle
bawimy :D

Gość salomonka
Kamelia (mk1974@interia.pl) gdybyś napisał badam Słowo Boga i je zachowuję, opieram się TYLKO na prawdzie- było by warte uwagi, gdy mieszasz fałsz z prawdą- nie stanie za tym Bóg i nie przyzna się do kłamstw i sztuczek fałszywych proroków którzy zaprzeczaja Jego Słowu. Ducha Bożego jest ten który mówi tylko PRAWDĘ potwierdz objawienia Vassuli Słowem. merkaba nie potrafił. dlaczego nie chcesz się przyznać ze należysz do Koscioła Rzymsko- katolickiego? Wstyd? KAMELIA W ROLI OSKARŻYCIELA :D NIEźLE, NIEźLE

Każdy zgrzeszył, to normalne dla rodzaju ludzkiego, ale nie każdy chce się przyznać że zbłądził i tu jest błąd. Wystarczy tylko skrucha. Módlcie się do Boga o przebacznie, o Jego Świętą Bojaźń, o Łaske nawrócenia, bo biada tym którzy bluźnią Duchowi Świętemu, biada tym którzy sami otaczają się chwałą choć są tylko stworzeniem. Biada wam.

Gość nie proboszcz
to się robi chore nie prowokuj żebym nie palnął kazania Morze byc niestrawne! jesteś zydem zostaw to dla siebie Jakosz od zarania dziejów straszono lodzi i nic (kwestia interpretacji) nie rób nic na sile nie zmieniaj tego co nie da się cytowanie biblii interpretacja to dwie różne strony medalu wiec wierz jak chcesz i daj sobie spokój i tyle nie prowokuj z wyrazami szacunku PROBOSZCZ nie parafialny PS :kościół kutry wyznajesz jest utopia dla mnie wiec wsadz sobie to wszystko w buty takich jak ty man dziennie pod drzwiami AMMEENN

ale ja dobrze wiem,ze jestem niczym w porownaniu do ogromu wszechswiata. nie mam zamiaru oczekiwac od kogos rozgrzeszenia. sama za siebie decyduje i jest mi z tym dobrze. o moze wreszcie zauwazysz, ze jestem kobieta. lol

Np. ten fragment z objawienia Vassuli: Powiadam wam, gdyby ten czas nie został skrócony, dzięki wstawiennictwu waszej Najświętszej Matki, świętych męczenników i dzięki morzom krwi przelanej na ziemi, od Sprawiedliwego Abla aż do krwi wszystkich Moich proroków, nikt z was by nie ocalał! jest kłamstwem czyli fałszywym proroctwem, które jest sprzeczne z Duchem ewangelii. Tylko Jezus jest JEDYM POŚREDNIKIEM między człowiekiem a Bogiem i NIKT INNY OPRÓCZ NIEGO nie wstawia się za swoimi dziećmi. To co opisuje Vassula to fałszywe proroctwo i Bóg nigdy nie zaprzeczy swoim słowom danym RAZ przez swój Testament. to co tu wypisujesz zupełnie zaprzecza Duchowi ewangelii, nie jest napisane duchem łagodnosci i pokoju pochodzącego od Chrystusa. Wygłaszasz tu jakieś zastraszające mowy niczym Swiadek Jehowy o Armagedonie. Straszysz zamiast mówić o dobrej nowinie i pokoju w Zbawicielu. To nie jest Duch Jezusa. Ktoś tu napisał, ze to co głosisz pójdzie za tobą... zadam ci pytanie na które żaden katolik nie umiał mi odpowiedzieć: Jeśli objawienie, Tradycja, czy nawet orzeczenie papieża jest całkowicie sprzeczne z Biblią, musisz zadecydować kto mówi prawdę a kto jest zwodzicielem. Co wybierzesz? Zdanie z Biblii czy to drugie? zdajesz sobie sprawę, ze jest wiele dogmatów katolickich- TRADYCJA- podałam w linku powyżej- zupełnie niezgodnych z Biblią więc: musisz zadecydować kto mówi prawdę a kto jest zwodzicielem. Co wybierzesz? Zdanie z Biblii czy to drugie?

Poglądy Św. Tomasza Za istnieniem Boga przemawia pięć argumentów, nazywanych drogami * jeśli istnieje ruch, to istnieje pierwszy poruszyciel – Bóg (łac. ex motu) * jeśli każda rzecz ma swą przyczynę, istnieje pierwsza przyczyna sprawcza – Bóg (łac. ex ratione causae efficientis) * jeśli byty przygodne nie istnieją w sposób konieczny (pojawiają się na świecie i przemijają), musi istnieć byt konieczny – Bóg (łac. ex possibili et necessario) * jeśli rzeczy wykazują różną doskonałość, to istnieje byt najdoskonalszy – Bóg (łac. ex gradibus perfectionis) * jeśli celowe działanie jest oznaką rozumności, to ład i porządek w działaniu bytów nieożywionych, lub pozbawionych poznania, świadczą o istnieniu Boga, kierującego światem nieożywionym. (łac. ex gubernatione rerum)

Gość tak na sto procent jest
katolikiem. zastraszanie.

salomonko pokaż mi w mojej wypowiedzi oskarżenie ? czekam

poglady sw piotra rozwalily mnie na lopatki... hihihihihi a gdzie fizyka, matematyka, ahahahahahah nie moge juz. rozbawiles/as mnie za bardzo juz

"wielu przyjdzie w Moim imieniu, po owocach ich poznacie" w tym cytacie Jezus zapowiada jeszcze wielu proroków, fałszywi i prawdziwi. Wiesz ilu ludzi nawróciło się dzięki orędziom Vassuli Ryden? Jej orędzia są bardzo łagodne.

salomonko oskarżyciel oskarża człowieka, ja mam dowody-z Biblii na to ze objawienia Vassuli są fałszywe. Bardzo łatwo odróżnic fałsz od prawdy Bibilijnej. Po to Bóg dal słowo aby nie brnać w zmyślone bajki, które zaprzeczają ewangelii Chrystusowej.

jak maja slaba psychike to pewnie, ze sie daja wkrecic. tez znam pewnego pana, juz o nim wspominalam. raz prawie udalo mi sie go przekonac, ze boga nie ma, ale trwalo to tydzien, po czym on ze swoim malym mozdzkiem spowrotem polecial do nowopokoleniowego pastorka i on mu wytlumaczyl i wybavczyl zal mi cie siewco. idz sie za mnie pomodl

Powiadam wam, gdyby ten czas nie został skrócony, dzięki wstawiennictwu waszej Najświętszej Matki, świętych męczenników i dzięki morzom krwi przelanej na ziemi, od Sprawiedliwego Abla aż do krwi wszystkich Moich proroków, nikt z was by nie ocalał! ten fragment wyrażnei zaprzeca Słowom Boga więc On za tym nie stoi, jak to wytłumaczysz? odpowiedz proszę na moje pytanie zadane powyzej: Jeśli objawienie, Tradycja, czy nawet orzeczenie papieża jest całkowicie sprzeczne z Biblią, musisz zadecydować kto mówi prawdę a kto jest zwodzicielem. Co wybierzesz? Zdanie z Biblii czy to drugie? zdajesz sobie sprawę, ze jest wiele dogmatów katolickich- TRADYCJA- - zupełnie niezgodnych z Biblią więc: musisz zadecydować kto mówi prawdę a kto jest zwodzicielem. Co wybierzesz? Zdanie z Biblii czy to drugie? dlaczego nie chcesz się przyznać ze jesteś katolikiem- nie rozumiem ??? powiedz dlaczego?

Gość bo się wstydzi
bycie katolikiem to raczej nie powód do dumy.