Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kukusia16-latka

boje sie o zycie moje i mojej mamy

Polecane posty

mój ojczym (ojciec mojego młodszego brata) pije od kad pamiętam,ale to nie jest najgorsze zawsze nas (mnie i mamę,brat zawsze byl jego pupilkiem) poniża,wyzywa kiedyś zakazał nam jeść bo jak twierdzi wszystko jest jego,robi mi awantury o to ze za często biorę prysznic przecina na złość kable np.od tostera albo internetu, mogla bym długo tak wymieniać...dawno temu wybił mojej mamie zęba ale nic z tym nie zrobiła bo na drugi dzień ja przeprosił i znowu "wszystko było w porządku"ok 2 tyg temu jednego dnia były u nas w domu 2 interwencje policji i na drugi dzień złożyłyśmy z mama skargę o znęcanie się nad rodzina.przesłuchano mamę ,a ja nie zostałam przesłuchana,bo policjant nie miał czasu.do teraz nic w rej sprawie nie zostało zrobione.dziś była kolejna interwencja ponieważ dusił mamę i groził jej ze ja zabije. naprawdę nie wiem już co mam robić .pomocy!

Gość miła jak zawsze
Bardzo poważna sprawa.Nie zwracaj uwagi na głupie docinki ze strony równie głupich kafeteriuszy. Idz jak najszybciej na policję. Opowiedz wszystko.Jesli mam nie będzie chciała iść z toba-idz sama. POwiedż na policji,że się boisz,że nie chcesz wracać do domu, że nie wiesz czy będąc teraz tam ojczym nie dusi twojej mamy. Musisz działać kochana.

zglos sprawe do prokuratora o natychmiastowe zatrzymanie bo mama ma zagrozenie zycia.Bedzie sprawa , dostanie w najlepszym razie zawiasy, jesli sie powtorzy pojdzie siedziec.Dolaczycie wszystkie dokumenty z policji.Niebieska linia .Kurator sadowy.

Gość miła jak zawsze
przepraszam za literówki pisałam ,,na szybko''

Gość Annelore..
Wejdz na te strone http://www.niebieskalinia.pl/index.php?w=1280. zadzwon na Niebieska Linie, oni ci powiedza co masz dalej robic. Powinnas powiedziec o tym w swojej szkole- wychowawcy i pedagogowi. W razie awantur wzywaj policje.

Gość zadzwoń do
Jakiegoś telefonu pomocy jak nibieska linia właśnie. I ponów wizytę na policji. Jeśli nadal nie będzie nic się działo, to idź prosto do prokuratury i powiedz że policja nic nie robi a sprawa coraz gorzej wygląda. !

a najprosciej wlasnie jeszcze raz pofatygowac cala rodzina Ty i mama na policje, ze boicie sie nocowac w domu bo chce mame zabic.Grozi, awanturuje.Nie dajcie oeslac sie z kwitkiem.Wtedy z urzedu powinna sprawa trafic do prokuratora.

Gość miła jak zawsze
Rozgłoś równiez sytuacje w rodzinie, aby ojczym nie czuł sie bezkarny

w rodzinie to ja i mama jestesmy te "zle"poniewaz on juz dawno o nas opowiadal niestworzone historie np,ze ja jestem mala dziwka i ze po nocy przyjezdzaja po mnie samochody-tak kiedys powiedzial jago matce ktora do teraz w to wierzy.mowi takie okropne rzeczy bez podstawnie,ja jestem od ponad roku z 1 chlopakiem i z nikim innym sie nie spotykam a jednak duzo ludzi wierzy w jego bajki...

Gość sdfsfsf
uciekajcie to jedyna rada

za każdym razem gdy kładę się spać wyobrażam sobie za budzę się w środku nocy a on stoi nade mna z nożem..... wiem ze on był by do tego zdolny...

Gość usuneli ten link
moze i glupia rada ale ucz sie angielskiego i wyjedz,

nie zostawie samej mojej mamy.w poniedzialek pujde do mojej szkolnej pedagog i jej opowim o mojej sytulacji..moze jokos mi pomorze..chociaz poradzi

a jak sytuacja teraz w domu ?Jak sie czujecie z mama?

Gość policjanttt
przestępstwo znęcania sie nad osoba najblizsza jest ścigane z urzędu i policja ma obowiązek ściagac sprawce nawet bez jakiekolwiek zgłoszenia

mama właśnie spi ja nie mogę zasnąć....chyba ma koszmary bo jeczala cos przez sen...mama przeniosla sie do mojego pokoju zeby nie spać z nim i nawet jak jutro bedzie chcial sie z nia pogodzic to jej nie puszcze tam spac

ale tak naprawde nic sie tam w tej rodzinie nie dzieje mimo tylu interwencji.Dlaczego ?

jesli ma obowiazek to czemu nikt nic z tym nie zrobil skoro wnioslysmy skargę...czemu dalej musimy bać sie we własnym domu?

twoja mama jest uzalezniona osoba od przesladowcy.Powinna sie z tego wyzwolic poprzez terapie.Nie wiem czy wiesz na jakiej zasadzie to dziala?

Gość policjanttt
czy sprawa o znęcanie jest w toku?? i czy twój ojczym ma jakies prawa do mieszkania w którym mieszkacie???

to dziala na zasadzie kij marchewka.Dla osoby postronnej trudne do zrozumienia.Bo jak to mozliwe, ze kobieta jest tak ponizana, molestowana psychicznie, fizycznie.Tyle lez, strachu a ona ciagle wybacza, wycofuje zeznania, zgloszenia na policji.A to jest tak, ze ona zna swego agresanta, boi sie nowego nieznanego.Woli to niz zerwac to swoje dotychczasowe zycie i zaczac nowe.Na dodatek czesto jest tak, ze na drugi dzien taki tyran daje kwiatki, przeprasza , jest super.I kobieta nabiera sie na to i ma nadzieje, ze to bylo ostatni raz.Moze i z twoja mama jest podobnie.

mieszkanie dostalismy komunalne i mieszkamy w nim od wrzesnia,jest zamelowany.Policjant który przesluchiwal moja mame powiedzial ze dostane wezwanie na przesluchanie ale ze nie jestem pelnoletnia odbedzie sie to w obecnosci mojej mamy

właśnie zawsze tak jest ze po wielkiej awanturze przeprasza,gotuje obiad, sprząta i pokazuje jaki jest wspaniały..Niestety mama zawsze w to wierzy

czyli to dziala wedlug tego schematu.Ale to jest bardzo zludne.Jesli doszlo do tego, ze wybija zeby, dusi mame to jest to totalne zagrozenie zycia.Szkoda, by mam nie poszla na terapie dla wspoluzaleznionych.Bo dojdzie do nieszczescia wczesniej czy pozniej.Czasem kobiety po 20 lat nawet zyja w takim zwiazku.Przychodzi taki moment, ze kobieta nie wytrzymuje i w afekcie bierze noz i zabija agresora.Idzie do wiezienia a dzieci zostaja same.Dlatego to jest takie niezmiernie wazne , by mama realnie umiala ocenic sytuacje.Ma dzieci i wam jest potrzebna.

Gość mjtjad
Twoja mama jest uzależniona i nie wyobraża sobie innego zycia.zgłoś na niebieska linie juz jutro nawet i w szkole w pn.mama moze bedzie na poczatku zła na Ciebie jesli zrobisz cos ze on np zostanie zatrzymany ale wytrzymaj bo kiedys otrzezwieje z tego i zrozumie ze chcialas i zrobilas dobrze. Musisz pomoc sobie i mamie. Trzymaj sie wiele osób dobrze wam życzy. http://www.umieramy.pl/?NTYxNg==

mysle, ze w kazdym miescie jest CENTRUM POMOCY KRYZYSOWEJ.Tam napewno dostaniesz informacje.Pytaj ewentualnie w Urzedzie Miasta o osrodek, gdzie udzielaja pomocy osobom ze zwiazkow , gdzie jest przemoc w rodzinie.Mysle, ze dopoki mama tak naprawde sama nie bedzie chciala to to bedzie tak wygladac.

Gość policjanttt
czy właścicielem mieszkania jest tylko mamaczyten koles równiez