Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMANIKOLINKI

Czy dajecie 14 miesiecznym dzieciom soki typu KUBUŚ ?

Polecane posty

Gość MAMANIKOLINKI

j/W

Gość ...ale to juz bylo
uwazaj bo zaraz idealne mamusie naskocza na ciebie - one daja soki tylko z wlasnorecznie wycisnietych owoców, ktore same uprawiają na balkonie:classic_cool:

Gość mój ma 8 miesiecy i daje

Gość GGTGRRE
nie,broń boże przecież to sam cukier.. ale czasami pączka zje hehe,nie no poważnie,mój ma 11 miesięcy i same herbatki pije

Gość MAMANIKOLINKI
Zbyt idealne niech sie faktycznie nie odzywają ;) na takie rezczy trzeba mieć czas .... Do tej pory córka piła soki dla niemowląt Gerbera, Bobofruta i hippa ale ma juz skonczony rok i myśle ze moze pomalu zacząć pić inne.... Dla porównania maly sok Gerbera kosztuje 3,40 a sok Kubuś 1,50 ..... Pozatym daje jej już normalne soki z kartonów Hortexu lub Fortuny bez cukru.

Gość MAMANIKOLINKI
Na etykiecie KUBUSIA jest niby informacja ze cukru nie zawiera ......

Przepraszam miało byc jak miała, teraz ma 2 lata i pije nadal z bobowity bo kubuś to chemia.

Gość GGTGRRE
Mama Nikolinki tam wyżej to ja żartowałam z tym cukrem to tylko taki przykład jak zaraz zostaniesz tu potraktowana,a osobiście nie daje kompletnie żadnych soków tylko herbatki,gdzieś w mądrym artykule kiedyś wyczytałam,że sok ok ale tylko po obiedzie na przykład,a tak herbatki bądź woda

Gość ja dawałam ale
pierwszemu dziecku nie podawałam bo dałam raz i zwymiotowało. Drugie dziecko pije kubusie play od kiedy skończył 10 miesięcy. Oczywiście nie daje mu tego codziennie, ale raz na jakiś czas dostaje i nic mu nie jest. Starsze dziecko dopiero jak miało 2 latka zaczęło pić takie rzeczy i to też bardzo rzadko.

Gość MAMANIKOLINKI
Pije tez herbatki Hippa ale jednak soki (pewnie na wzglad róznorodnosci smaków ) uwielbia..... Wiadomo, najlepiej zeby dziecko pilo tylko wode niegazowaną ale prosze was, wiadomo ze to tylko slogan.... A soki, czasami tez warto dzieciakowi cos odmienić.....

Gość ja dawałam ale
Ja się bardzo cieszę bo dzieci nauczyły się pić wodę niegazowaną i najczęściej piją wodę albo herbatkę, czasem kompot. Ale od czasu do czasu daje im kubusia. Kilka razy spróbowali też cocacoli, choć akurat to nie ja im podałam bo jestem przeciwna piciu Coli przez dzieci.

Ale jest dużo rodzajów soków z bobowity właśnie :) Jeszcze Bobofrut i Gerber. Ja kupuje tylko te wyżej wymienione soki :)

Gość GGTGRRE
herbatki mają teraz takie smaki,że soków nie trzeba,mój w ogóle nie pije soków i żyje,ma sie dobrze ;) i nie potrzebuje urozmaicenia,urozmaicenia ma w obiadach

Gość arabeskuniaaaaaa
herbatkę hippa, lub wodę niegazowaną najczęściej. Ale czasem Kubusia rozcieńczonego z wodą też... Bardzo lubi wodę z sokiem malinowym:-)

Gość GGTGRRE
akutalnie w domu mam hertatkę jagodowa,brzoskwiniowa,cytrynowa,wieloowocowa,malinowa,jablkowa,z czerwonych winogron,takze jest bardzo spory wybor (akurat tyle mam bo niedawno sie zaopatrywalam)

Gość ajania
Soki typu Kubuś(ajuż szczególnie Play) są nieodpowiednie dla dzieci w tym wieku!Są tańsze-to fakt ale co z tego skoro nie są przeznaczone dla tak małych dzieci. Proszę przeczytać skład takiego "soku" .Lepiej ugotować dziecku kompot i wyjdzie mu to na zdrowie za niewielką cenę.Swoją drogą jak się zadaje pytanie to chyba po to,ay uzyskać odpowiedź -od tych "idealnych" może być cenna.Należy się zastanowic po co zbyt wcześnie serwować Maluszkowi różne "wynalazki"-jeszcze przyjdzie na to czas.

Claudia te soki tez maja duzo cukru.I nie wmawiaj mi,ze nie ,bo maja. Ja swojemu probowalam dawac,ale mial biegunke i pije tylko wode.W sumie to i bardzo dobrze.

Gość ajania
To dobrze jeżeli dziecko pije głównie wodę ale soki też powinno pic ponieważ zawierają witaminy,których jednak w wodzie nie ma.Moja córka pije razdziennie sok przecierowy lub klarowny(częściej ten pierwszy) lub kompot jako dodatek do lub po obiadku w ilości max.150 ml. dziennie.Pediatra twierdzi,że tak jest ok.Faktycznie jest w nich cukier jednak w niewielkiej ilości nie jest tak bardzo szkodliwy.Nie popadajmy w paranoję-zdrowa dieta nie polega na całkowitej eliminacji soli,cukru itd.We wszystkim trzeba zachować umiar.

Gość dlaczego ____ dlaczego
moja córka od momentu odstawienia od piersi (miala 14 mies) dostaje rozcienczonego KUBUSIA pół/pół z wodą. az dziennie, bo sok jest sycący. Poza tym pije wodę mineralną ... nie wydaje mi sie że KUBUS to takie świnstwo, moze inne soki przecierowe, robione dla dyskontów ... ale KUBUS raczej w porzadku :)

Gość desaparecer76
kubus zawiera mnostwo cukru...tak samo te wszystkie pysie i leony...raczej sprobuj sokow ekologicznych,marwit,rabenhorst, deserow holle - one przynajmniej nie maja cukru...

Gość gość
desaparecer76 dziś kubus zawiera mnostwo cukru...tak samo te wszystkie pysie i leony...raczej sprobuj sokow ekologicznych,marwit,rabenhorst, deserow holle - one przynajmniej nie maja cukru... XXX Reklama, reklama reklama Śmiech na sali. Kto odświeża te stare tematy? Trolle reklamowe:P

Gość zaręczona żona
nie rozumiem dlaczego dla Ciebie opinie na temat zdrowych produktów sa reklamą a założony topik o Kubusiu już nie? wszędzie się węszy jakiś spisek dziejowy i jak ktoś ma odrębne zdanie to od razu trzeba na niego najechać...:/// masakra...

Gość gość
Moja ma 4 lata i nigdy nie piła Kubusia i i nych tego typu soków. Od małego pije wodę.

Gość primary76

z tych powyzszych to wybrałabym rabenhorsta. drogi,, ale czlowiek przynajmniej czuje ze pije sok a nie jakies  cukrowane g***no 

Gość gość
2 godziny temu, Gość primary76 napisał:

z tych powyzszych to wybrałabym rabenhorsta. drogi,, ale czlowiek przynajmniej czuje ze pije sok a nie jakies  cukrowane g***no 

Ile ci kuvrvvo płacą za tę żałosną reklamę??? 😮

Gość Ola_fasola

Moje dzieci piją tylko wodę mineralną  tak nauczyłam,  żadnych herbatek , ani niczego po za mlekiem i wody od urodzenia nie piły, a owoce tylko jadly w kawałkach nigdy nie bawiłam się w wyciskanie soku, i mi to pasuje że tak jest my też pijemy tylko wodę mineralną no i kawę oczywiście, nie ma problemu dzieki temu że muszę nosić ze sobą po kilka butelek dla każdego z czym innym, wodę dostanę wszędzie a z sokami różnie bywa bo nie będzie danego smaku, oczywiście dzieci próbowały soku na imprezach rodzinnych np ale są tak przyzwyczajone do wody i do smaku owocow że żadne soki czy inne napoje im nie smakują i już, nie dziwię im się bo mi też nie smakują,  wolę wodę,