Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To sie dopisze

Mamie odebrano dziecko. Podpiszcie prosze petycje!!!

Polecane posty

Po co właściwie załozyłas ten temat, skoro tak naprawdę nie znasz sprawy???

"...A wierzcie , że nam kobietą uwierzą , trzeba tylko dobrze spreparować kłamstwa..." KOSZMAR!!!

Gość zszokowany kobylanin
iftar, ten tekst wyciągniety jest z ogólnodostepnego forum, na którym moze pisać każdy kretyn i każdy prowokator i NIE MA KOMPLETNIE NIC WSPÓLNEGO ze sprawą Olka i jego mamy. I co do tego tekstu zgadzam sie - koszmar.

Gość podpis i up

Gość olek do mamy

Gość amalletta
Nie, nie mogę w to uwierzyć. Skrajne bezprawie to co zrobiono z tym dzieciakiem. Ojciec który cos takiego zapoczątkował powinien zostać ukarany przez Boga, los, instytucje wszelakie z jakimi się kiedykolwiek w życiu zetkie i ludzi jakich na swojej drodze spotka

kolejne twoje kłamstwo. to forum nie jest ogólnodostępne to forum jest moderowane przez jego założycieli i wszelkie opinie które nie są po ich myśli są usuwane. wniosek - ta opinia jest zgodna z opinią założycieli strony. KOLEJNE? A jakie były poprzednie? to forum jest ogoólnodostepne bo i moj post sie tam znalazł i nie bylo zadnych przeszkód. I z tego co wiem nie urzęduje tam etetowy moderator, więc raczej ty przestań kłamać. "- Sytuacja jest trudna, nawet nie mamy rzeczy, żeby to dziecko w coś ubrać. Montujemy jakiś koc, cokolwiek. Dojdzie do siłowego odebrania, matka trzyma dziecko, dziecko trzyma matkę. Natomiast wszyscy dostrzegamy jedną regułę, jego zachowanie niczym się nie różni od poprzednich. Ta histeria to są wyuczone wręcz jakieś reakcje, pani doktór tak ocenia..." Ubranie widać było na filmie, więc ta kuratorka chyba slepa była... Poza tym w innym miejscu mówi: Kuratorka: - My nie jesteśmy od podważania postanowień, ale od wykonywania. Ja w tym momencie nie mam możliwości odwrotu. Dalej: Któraś z kobiet mówi, że Olek groził, że popełni samobójstwo. Kuratorka: - No, ale co to znaczy? To znaczy, że nie można go zostawić samego na moment. I nie powołuj sie na jej pseudopsychologiczny bełkot, bo ona sama stwierdza, że nie jest od tego: Kuratorka: - . Natomiast kwestie emocjonalne, to my musimy zostawić psychologom. A tu sama mówi O CO JEJ CHODZI W TYM WSZYSTKIM: Kuratorka: - Ale ono się zachowuje tak już po raz czwarty! Na skutek takiej reakcji dziecka, ja odstąpiłam ostatnio. Pisałam potem wyjaśnienie do sądu okręgowego, bo wobec mnie wszczęto postępowanie dyscyplinarne. I tu ofermo jest pies pogrzebany jesli chodzi o kuratorkę, co wykazane zostało na JEJ własnych wypowiedziach zamieszczonych w necie

a jeżeli dziecko jest wychowane tak, że każda rozłąka z matką to dla niego powód do histerii to tym bardziej należy jej dziecko odebrać i spróbować naprawić szkody emocjonalne które mu przez swój egoizm wyrządziła. wobec tego miejmy nadzieję, że ktos cikiedys odbierze dziecko które kochasz i które kocha ciebie własnie w imie takich BZDURNYCH teorii. najlepiej na siłę. I stawiam orzechy przeciw dolarom, że wtedy przestaniesz opowiadać takie farmazony

* miało byc dolary przeciw orzechom oczywiscie

i jeszcze coś: to właśnie matka robi wszystko żeby doprowadzić tego biednego chłopca do histerii i za wszelką cenę odebrać go ojcu. miała na to pięć lat i jak widać świetnie ten okres wykorzystała aby tak zmanipulować go żeby własnego ojca uznał za wroga. SKĄD TO WIESZ? I POWIEM CI COŚ: JAK SIĘ PATRZY W JAKI SPOSÓB TEN FACET EGZEKwOWAŁ SOWJE PRAWA, TO CZŁOWIEK W PEŁNI ROZUMIE, DLACZEGO WŁASNY SYN GO TRAKTUJE JAK WROGA jak się ma takiego ojca to juz ci innych wrrogów nie potrzeba Biedne dziecko :O

No i jeszcze: co więcej. moderator tego forum (o pseudonimie kallosz) próbuje wpływać groźbami na użytkowników innych portali aby nie umieszczali opinii nieprzychylnych matce dziecka. na przykład do administratora portaluwww.midnight.boo.pl przysłano maila o następującej treści: "Proszę o skasowanie wpisu w przeciwnym razie sprawa zostanie zgłoszona na policję." Może nauczył się od tatusia Olka takich metod? jak strona powstała to dostał ostrzeżenie, ZE MA ZDJĄĆ FOTOGRAFIĘ OLKA bo sprawa zostanie zgłoszona na policję...Dlaczego o tym nie napiszesz? Nie wiedziałeś?

a w którym miejscu droga iftar? Poczytaj prasę, poodlądaj relecje ... to zobaczysz, że takich "piszących bzdury" jak ja jest coraz większa masa. Ludziom nie wystarczy powiedzieć, że tak ma być bo sedzia wydał niesprawiedliwy wyrok i to jest prawo. Ludzie MYŚLĄ I CZUJĄ czego o tatusiu tego dziecka powiedzieć niestety nie można :O

Ludzie myślą i czują... zszokowany - ludzie przede wszystki emocjonują się tym, co im zostanie podane. To takie chwytajace za serca - ojciec drań, matce odebrano dziecko. MANIPULUJESZ uczuciami. A to jest zakłamany proceder :P Jesteś z rodziny matki bądź też z jej kręgu znajomych???

ja manipuluję? Zwłszacza podając cytaty z wypowiedzi kutatorki :D Skoro tak to jak nazwać to co robi ojciec dziecka usiłując miłość syna zaskarbić sobie sądem i policja? Jesteś z rodziny matki bądź też z jej kręgu znajomych??? Z twojego punktu widzenia nie ma to najmniejszego znaczenia. jeśli powiem nie - twoja odpowiedź zabrzmi: no to mało wiesz jesli powiem tak - twoja odpowiedź zabrzmi: i dlatego jej bronisz więc ci NIE powiem i polemizujmy na rzeczowe argumenty na podstawie informacji jakie sa ogólnodostępne w necie :)

Z twojego punktu widzenia nie ma to najmniejszego znaczenia. Pozwól, iż sama bedę decydować, co ma dla mnie znaczenie, a co tego znaczenia nie ma :P Matka nie zastosowała się do wyroku sądu i dlatego doszło do tej nieszczęsnej sceny z wynoszeniem dziecka w kocu. Utrudniała ojcu kontakty z dzieckiem. Od wyroku sądu odwoływała się kilkakrotnie - bez rezultatu. Żaden kolejny sąd nie przychylił się do jej apelacji, co gorsza, swoją postawą działała na własną niekorzyść. W tym kraju to ewenement, że sąd przyznaje ojcu prawo do opieki i nie uwzglądnia apelacji matki. Chcesz mi wmówić, że ojciec przekupił wszystkie sądy w Polsce???

wystarczy przekupić jednego biegłego... żaden z sądów ( a były dwa okręgowy i apelacyjny) nie bazował na niczym innym jak na opinii JEDNEJ BIEGŁEJ!!! matce nie pozwolono na żadne dodatkowe dowody, na żadnych innych biegłych!!! co jest SKANDALEM! i nie pisz, że odwoływała się KILKAKROTNIE, bo to nie prawda, nie ma takiej możliwości. masz postępowanie w sądzie okręgowym, którego wyrok zaskarżasz do apelacyjnego. i tyle możesz zrobić.

żeby było ciekawiej; biegły powołany przed spraw ą rozwodową ( na początku ojciec wniósł o uregulowanie widzeń z dzieckiem tylko) nie miał KOMPLETNIE ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ do zachowania matki :O

no i jeszcze: Utrudniała ojcu kontakty z dzieckiem. Skąd to wiesz? na forum http://pomozolkowi.pl/discussion?page=143 pisze sporo znajomych tej rodziny i sporo jest wypowiedzxi które temu przeczą, wypowiedzi matki na video tez. chcesz mi wmówic, że wszyscy ci ludzie kłamią? Skąd to wiesz pytam?

Zaskarżyła i nic nie wskórała :P A kontakty z dzieckiem utrudniała cały czas. Zarzucasz ojcu przekupstwo??? Wiesz, to już nawet nie jest śmieszny argument tylko żałosny :O Na takie oskarżenie trzeba mieć dowody, bo inaczej mozna ponieść konsekwencje swoich czynów. Po dziecko przyjechał kurator w asyscie policji. Ojca tam nie było. To matka, jej rodzina i znajomi ponoszą odpowiedzialność za dantejskie sceny, które się rozegrały. Potraktowano dzieciaka jak własność, nikt nie kierował się ani jego dobrem, ani rozumem. Dlaczego matka nie dążyła do ugody z ojcem??? Każdy kto myśli choć tochę wie, że sąd w końcu upomni się o wykonanie wyroku, który wydał.

Ze słów ojca. Sugerujesz, że ten człowiek kłamie???

Nie wierzę człowiekowi który mówi ZALEZY MI NA DZIECKU a jednoczesnie pozwala, aby to dziecko zapłakane i przerażone policjanci na siłę wyrywali z kolan matki. ZA GROSZ NIE WIERZĘ!!! Miłość i troska nie ma takich metod. to sa metody urażonej dumy I nie mów mi, że to wszystko wina matki, bo gdyby nie działania ojca to nie byłoby zadnego cyrku - to ojciec dązył do odebrania dziecka matce,wbrew woli matki i dziecka a nie odwrotnie...

A kontakty z dzieckiem utrudniała cały czas. Skąd to wiesz? Bo ja na przykład na forum mam wpisy, gdzie ludzie mówią, iż" kochajacy" tatuś po prostu nie chciał kontaktów z dzieckiem w obecnosci matki ( np. na prosbę dziecka aby na spacer wziac i mamę) odmówił ) i nawet w czasie I Komunii nie potrafił na bok odłozyć swoich animozji i nie uczestniczył w uroczystosci dzieciaka, mimo iż BYŁ ZAPROSZONY!

Kierują tobą emocje, a nie racjonalna ocena sytuacji. I teraz ja ci napiszę - twoja wiara nie ma tu znaczenia :P. A już na pewno nie ma znaczenia dla sądu. Tak to juz jest, że jeśli dwoje ludzi się rozwodzi to sąd wyznacza opiekuna dla dzieci. I najczęsciej takim opiekunem zostaje matka. Pisanie, iż ty uważasz, że ojciec kogoś tam przekupił skreśla cię natychmiast z listy poważnych dyskutantów. Właśnie takie histerie doprowadzają do tragedii. Bo dorośli na siłę chcą pokazać, iż to co sami czują jest najważniejsze. I NA PEWNO jest najlepsze dla dzieci. Na pewno to wszyscy umrzemy :P

"...na forum ludzie mówią, że..." A u mnie na podwórku mówią, że wczoraj przyleciało UFO.

Gość przeciez to dziecko ma 10 lat
a nie 5. Niestety zachowuje sie jak niedorozwiniety emocjonalnie:O przeciez dziecko w tym wieku juz powinno dobrze rozumiec pewne sprawy, matka powinna mu wytlumaczyc ta sytuacje a to wyglada tak jakby ona nic mu nie tlumaczyla tylko uzalala sie nad nim ze zabiora synusia mamusi:O Z tego co widze to matka jest stuknieta bo kto to widzial by duzy chlopiec zachowywal sie jak malutkie dziecko. I uwazam ze takim pogietym mamuskom powinni odbierac dzieci bo takim wychowaniem matka krzywdzi dziecko

Bardzo ważną kwestię poruszyłeś orange. Przyznanie ojcu prawa do opieki nie oznacza odebrania matce praw rodzicielskich. A ona właśnie w ten sposób przedstawiła sytuację dziecku, po prostu robiac mu ogromną krzywdę.