Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To sie dopisze

Mamie odebrano dziecko. Podpiszcie prosze petycje!!!

Polecane posty

Najsmutniejsze jest to, że rodzice swoje sprawy załatwiają kosztem dziecka. Koszmar, niedojrzałość paskudna manipulacja 10-latkiem!

Gość przeciez to dziecko ma 10 lat
niedojrzaloscia i manipulacja wykazala sie matka dziecka. Dlaczego to dziecko nie moglo isc normalnie do ojca? Bo matka mu musiala wmowic chlopcu ze zli ludzie chca ich rozdzielic co jest chore:O Cale to nagranie, ta sprawa jest rozdmuchana po to by wlasnie zerowac na emocjach odbiorcow, matka w ten sposob wlasnie pokazuje ze jest swietna manipulatorka. najpierw zmanipulowala dziecko a teraz probuje to samo zrobic z reszta spoleczenstwa:P

dobra wypowiem się i ja nie wyobrażam sobie, że ktoś odbiera mi dziecko nie wyobrażam sobie nie wyobrażam sobie, że pewnego dnia mój syn miałby pójść mieszkać z ojcem myślę, że imałabym się KAŻDEJ sposobności, by do tego nie dopuścić może nawet zwiałabym z dzieckiem za granicę nie osądzajcie matki i tego co wyprawia bo niejedna z was w jej sytuacji zrobiłaby dokładnie to samo ona nie oddaje mebli, które będą sobie stać u byłego męża ale własne dziecko ! na zimno można ją oceniać jak się chce ale ciekawe jak każda osoba, która tu się wypowiada zachowałaby sie na jej miejscu tak wam się tylko wydaje, że potulnie oddałaby dziecko tłumacząc sobie bez emocji , że tak będzie dobrze

Niestety takaich przykłóadów jest cała masa, kiedy rodzice swoje sparwy załatwiają kosztem dziecka. Tę historię akurat media rozdmuchały- wiadomo w jakim celu;O Tylko gdzie w tym wszystkim dobro dziecka- które w takich sprawach winno byc celem nadrzędnym? Matka tego chłopca działa na jego niekorzyść ewidentnie. Nie rouzmiem jak można być tak wyrafinowaną aby poświęcac spokój dziecka i jego zdrowie psychiczne dla własnych korzyści.

wyrachowaną ???? przecież ta kobieta żyje w piekle owszem popełnia rażące błędy ale robi to w wielkich emocjach

ike ja bym dziecka nie oddala spokojnie i bez emocji i tez sobie nie wyobrazam takiej sytuacji, ale na pewno kierowalabym sie dobrem dziecka a w tym wypadku nalezaloby uniknac wlasnie histerii i sprobowac na spokojnie wytlumaczyc dziecku zainstniala sytuacje. Nie wyobrazam sobie by moje 10 letnie dziecko zachowywalo sie jak pieciolatek- to juz jest sprawa dla psychologa jako niedojrzalosc emocjonalna. Czy matka histeryzujac i nie tlumaczac dziecku tego co jest nieuchronne kierowala sie jego dobrem? Czy gdyby zachowala sie dojrzale to doszloby do tak okrutnego zabrania dziecka? Wedlug mnie, nie

ike- jasne,że dla każdej kobiety dziecko jest ( powinno być) najwazniejsze i że wiekszość matek życie by oddało za swoje dziecko. Tylko widzisz, tu już doszło do postanowienia sądu, tu już sprawa była jasna- chłopczyk idzie do ojca. Ok. Ona jako kochająca matka powinna oszczędzic dziecku tego całego cyrku, krzyków, szarpania.. Dogadać się jedynie z ojcem dziecka co do kontaktów z synem i dalej walczyć przed sądem o powrót synka do niej. Niestety ona zafundowała dziecku ogromnu stres - zupełnie niepotrzebnie.

"owszem popełnia rażące błędy ale robi to w wielkich emocjach" jej razace bledy doprowadzily do cofniecia emocjonalnego dziecka, jej bledy doprowadzily do takiej a nie innej sytuacji. Czy naprawde razace bledy powinnismy tlumaczyc emocjami?

ike histeria jest złym doradcą. Szkodzi wszystkim, a najbardziej dziecku.

Mnie najbardziej wkurzyło to, że kolejny raz dziecko cierpi przez błędy dorosłych!

myslę, że sama matka w tej chwili potrzebuję pomocy i wsparcia myslę, że została z dośc okrutnym wyrokiem pozostawiona sama sobie człowiek, który czuje wielka niemoc wielka krzywdę i rozpacz naprawdę nie jest w stanie na zimno czegokolwiek tłumaczyć takie rzeczy to na filmach i w gdybaniach a 10 letnie dziecko ?? mój syn ma prawie 10 lat- tak to wciąż dziecko - nawet nie nastolatek- to wciąż mały chłopiec, który do matki mówi mamusiu, który wciąz jeszcze przychodzi się przytulać i który po prostu chce być przy swojej mamie - jak wielu z nas przy niej chciałoby pozostać

ike histeria jest złym doradcą tak . tylko matka też człowiek- kto jest winien jej histerii kobieta urodziła i wychowywała dziecko, które tak po prostu ma oddać też bys była w histerii

ike nikt nie twierdzi ze 10 letnie dziecko to nastolatek:O Owszem to wciaz chlopiec, ale nie oszukujmy sie, dziecko w tym wieku zaczyna juz nabierac jako takiej rownowagi emocjonalnej wiec nie wmowisz mi ze 10 latek histeryzujacy nie jak male dziecko a jak wrecz malutkie jest normalny

Gość ahnija
Myśle że w tej całej sprawie jest duzo emocji i to niestety nie jest dobry doradca. Napewno każdy z nas ma świadomośc ze dziecku sie stała krzywdaq, tylko każdy ma inny punkt widzenia co do tego kto mu te krzywde wyrządził. Moim zdaniem odpowiedzialni sa rodzice ktorzy przez jakies 6 latnie potrafili dogadac sie w kwestii najwyraźniej najistotniejszej, najważniejszej dla nich-Dziecka. Ten film na YT to 3 min finał ich 6 letniej walki. I ten film nie pokazuje wszystkiego. jest tak zmontowany by wlasnie grać na emocjach. co do bucików na filmie: KObylaninie ten filmik byl nagrywany kilka dni po wykonaniu wyroku. przez tyle czau buty mozna bylo tam postaqwic nie jeden raz. A co do ubierania chlopca to dodam ze policjanci nie trzymali tej kobiety prze 1,5 h. bo tyle trwaly negocjacje z mama by ułatwiła DZIECKU te trudna sytuacje.

:D w takiej sytuacji wymagasz od 10 latka równowagi emocjonalnej? chyb kpisz albo nie masz do czynienia na co dzień z 10 latkiem

"...bo gdyby nie działania ojca to nie byłoby zadnego cyrku - to ojciec dązył do odebrania dziecka matce,wbrew woli matki i dziecka a nie odwrotnie..." Ojciec nie odbierał dziecka matce. Ciągle manipulujesz emocjami :O Dziecko ma matkę i ojca. Oboje, wspólnie go poczęli. I oboje mają jednakowe prawa i obowiązki względem niego. Jeszcze raz napisze: sąd przyznał prawo do opieki ojcu ale nie odebrał matce praw rodzicielskich. Nie dziwię się ojcu, ze nie chciał wchodzic do domu, który jest do niego nastawiony żle. Jego świętym prawem były spotkania z synem sam na sam. A na to nie pozwalała matka.

ja generalnie winiłabym system każdy powinien wziąć pod uwagę to , że rozstanie matki z dzieckiem to nie jest sprawa na zimno i na pewno nie powinno się to odbywać na zasadzie jednego wyroku- do tego trzeba czasu, wsparcia psychologów i masy przygotowań oraz okresu przejściowego u nas tego nie ma u nas sąd wydaje wyrok- nad dzieckiem przejmuje opiekę ten i ten i radźcie sobie

oferma jak słusznie zauważyłeś- to żywy człowiek, który CHCE zostać przy matce

i jeszcze jedno widzę role ojca i wcale nie uważam , ze dziecko przy matce powinno było zostać ale nie takim sposobem osobiście tez mam rozwód i mój mąż wyrokiem sądu powinien spotykać się z synem raz w miesiącu w miejscu publicznym przez cała jedną godzinę ale owszem to jest ojciec więc widuje go wtedy kiedy chce , mały czasem zostaje i na noc- bo to ojciec mogłabym powiedzieć spadaj- mam wyrok i mam cię w dupie ojciec tego chłopca widząc co się dzieje tez powinien spojrzeć na byłą zonę jak na człowieka

no rzeczywiście porównajmy oddanie dziecka ojcu do pozostawiania dzieci np w przedszkolu:D twoja argumentacja ofermo jest jak zawsze powalająca masz wyjątkowo bujną fantazję , niestety ona tez nie jest dobrym doradcą

sruluje najlepiej zawsze zrobić z matki wstrętna manipulatorkę też bym nie chciała być z ojcem, który w dupsku by miał to że przeżywam piekło tylko usilnie chciałby mnie zabrać z domu, w którym chcę być pierdolić takiego tatusia, który w dupie ma łzy dziecka bo on ma wyrok i jest wielki pan

Gość ahnija
09:55 [zgłoś do usunięcia] ike ja generalnie winiłabym system niestety obawiam sie ze nie wiesz wszystkiego co tej sprawy dotyczy. Co rozumiem zreszta bo 3min filmu tego nie oddaja. wyrok zapadł 2 lata temu. Były 3 proby wczesniejsze ale ze wzgledu na zachowanie dziecka odstepywano. zbadano sprawe. Bylo 5 opinii niezależnych biegłych. Była pomoc psychologiczna zaproponowana matce z której nie skorzystała. 2 dni przed odebraniem bylo spotkanie ojca w obecnosci kuratora ktory zaproponowal przelozenie terminu i opieke psychologiczną. Matka sie nie zgodziła. Bo juz wszystko było przygotowane, kamerka, dyktafony, sasiedzi którzy zapowiedzieli druga włodawę. a wszystko dlaa DOBRA DZIECKA.

Ike nikt nie neduje tego, że 10- latkowi potrzebne jest matczyne ciepło. Jednak ta sytuacją jest wyjatkowa. Tu juz pewne decyzje zapadły i jak mniemam nie sa one bezpodstawne.Decyzję o odebraniu matce dziecka sądy nie podejmuja na podstawie jednej opinii czy tez na jednym posiedzeniu sądu. To najbardziej drastyczna jaką sędziowie podejmują i jestem pewna ,ze nie sa one pochopne i przypadkowe. Nie umiem sobie wyobrazic nawet tego co ta kobieta czuje, ale czy to ja upowaznia do tego aby narażała własne dziecko na taką traumę? Kochająca matka - mądra matka kiedy już do takiej okropnej sytuacji dochodzi robi wszytsko aby oszczędzić dziecku dodatkowych cierpień. Na litość Boga przeciez chłopiec trafia do ojca! Nie do obcych ludzi! W tej sytuacji powinna sie dogadać z ojcem dziecka. a jeśli uważa ,ze decyzja sądu jest niesprawiedliwa to ok, niech walczy o syna ale nie w taki sposób!

ty jesteś taka poj**ana od urodzenia czy kończyłaś jakieś szkoły? niestety zabrakło miejsc za dużo tam było takich jak ty:) naucz się dyskusji pierdoło potem rozmawiaj :)

ike mialam do czynienia z 10 latkiem i to z chlopcem w dodatku:P I nie wmowisz mi ze dziecko w tym wieku tak histeryzuje:D Chlopcy w takim wieku z reguly zaczynaja juz powielac pewne zachowania i widza ze histerja, glosny placz nie sa na porzadku dziennym. No a u tego chlopca bylo odwrotnie. Matka mu powiedziala ze tatus chce go zabrac ze przyjda zli ludzie i sila go odciagna od jej piersi. takich rzeczy nie mowi sie dzieciom, ona powinna sie opanowac dla dobra dziecka, histeryzowac mogla sobie potem przed kamera ale nie zarazac dziecko swoim kretynskim zachowaniem

pomaranczo ja nie zgodziłabym się absolutnie na nic napisałam jawnie prędzej bym z dzieckiem uciekła i wiele z was matek zrobiłoby to samo nie mi oceniać ta matkę i nie wam bo to nie wy macie oddać dziecko

ok, ike ona mogla uciec za granice ale tego nie zrobila. Za to odegrala szopke przed mediami wplatujac w to dziecko:O Juz naprawde ucieczka bardziej by sie przysluzyla dla dziecka niz ta histeria

no tak teraz wiń ją za to, że zadecydowała tak a nie inaczej:D nie każdy jest w stanie uciec za granicę:P wystarczy, że dziecko nie ma dowodu lub paszportu naprawdę bardzo łatwo ocenia się z boku czyjąś tragedię bardzo łatwo