Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna walentynka

Rozstanie w Walentynki

Polecane posty

Gość smutna walentynka

Dziś Święta Zakochanych a mój facet wczoraj przyznał, że po 4 latach związku ślubu nie planuje i byc może pomysli o tym za 5-6 lat ja byłabym wtedy po 30-tce bo jestem starsza. Wole być sama niz z kimś kto nie wie czego chce wobec życia ani wobec związku z takim stażem. :( Czy źle zrobiłam?

Gość wwrrr
Zrobiłaś bardzo dobrze, ślub wszakże jest największą wartością w życiu i głównym celem każdej z nas.

Gość tratatatattattatta
a ile lat ma twoj facet????

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Olej tego dzieciaka. Też takich znam, omijam szerokim łukiem. Zostaw go, bo będziesz nieszczęśliwa. Po co Ci wyrośnięte dziecko? Chyba nie tak wyobrażałaś sobie związek.

Gość smutna walentynka
ja 25 on 22 :o nie żebym spieszyla sie do ołtarza ale nie chce slubu w tak poznym wieku bedac w zwiazku np.od 10 lat,jedni powiedza skoro kochasz to po co ci slub, no ale w tej sytuacji face chyba powinien myslec powaznie o kobiecie a nie "może koło 30tki pomysle"

Gość smutna walentynka
roztocza- andrzejki to nie świeto zakochanych

Gość kwiatek123
dobrze zrobiłaś. ja też myśle o rozstaniu, nawet sie dziś z nim nie widze... smutno mi bo kocham, ale nie dogadujemy sie... :(

oczywisie ze dobrze zrobiłas po co sie wbijac w lata a tak sobie jeszcze kogos znajdziesz ... ja mam 25 lat moj facet 22 wiec sytuacja jak u ciebie z tym ze to moj facet dazy do slubu i mysle ze w tym roku sie pobierzemy

Gość tratatatattattatta
zle zrobilas moim zdaniem... jestescie tacy mlodzi macie jeszcze duzo czasu... ja calkowicie rozumiem twojego partnera... znam wiele par ktore braly slub w tak mlodym wieku a potem rozwody po roku czy po dwoch bo sie nie wyszalaly w mlodosci

Gość wwrrr
Widząc wypowiedzi większości kobiet chciałabym sprostować - to, co napisałam u góry, to ironia. Idiotyzmem jest mieć pretensje do 22-letniego faceta, że nie spieszy mu się do ślubu. Jakkoliwek, jeśli to dla Ciebie priorytet, a dla niego nie, nei będziecie razem szczęśliwi, więc zrobiłaś dobrze.

Gość ejbisi
tratatata... Bez sensu gadasz. Czyli maja nie brac slubu bo sie w przeciwnym razie nie wyszaleja w mlodosci? Aha... czyli jak jestem w zwiazku to moge sobie zdradzac i szaleć?

Gość smutna walentynka
:( Kochamy się i on twierdzi, że nie może beze mnie żyć więc dlaczego nie chce tego powiedzieć oficjalnie? Chciałabym mieć rodzine ale nie chce rodzić pierwszego dziecka po trzydziestce :(

Gość kssk
Boże 22l to on dziecko jeszcze jest, inaczej myśli laska w tym wieku, inaczej chłopak :) za 5 lat będzie bardziej dojrzały :) ja go rozumiem i już!

Gość tratatatattattatta
ejbisi nie o to mi chodzi... slub to jest cos na cale zycie przynajmniej tak poinno byc... uwazam ze zle zrobila bo jak sama pisze kochaja sie ale on jest mlodszy co on jej teraz moze zapewnic????

Gość smutna walentynka
nie no racja, jest młody ale prowadzi juz firme, moglibysmy razem ja pociagnac, ja odebralam to co mowił jako policzek, bo tak długi związek i zero powaznych planów?

Tak, za około 5 lat może trochę dojrzeje do małżeństwa. Jednak skąd wiesz, że do małżeństwa z Tobą? Moim zdaniem to nie wypali i zmarnujesz najlepsze lata na niego. Ślub nie ogranicza go, nie musicie mieć dzieci od razu. On nie jest pewien, czy z Tobą chce przeżyć życie, bo gdyby był pewien i wiedział, że Tobie na tym zależy, to wziąłby ten ślub, byś była szczęśliwa i dlatego, bo on przecież chce z Tobą życie przeżyć. Co ma znaczyć to, że zastanowi się za kilka lat? Dla mnie to oczywiste. Mam nadzieję, że też przejrzysz na oczy.

I nie tłumacz sobie, że się kochacie, więc on młody, to nie gotowy jest. Głupie gadanie, nie wierzę w to :)

Gość tratatatattattatta
ja go rozumiem... sama mam 22 lata kocham swojego faceta i tez jestem z nim dlugo... gadamy czasem jak to bedzie w przyszlosci itp ale o slubie mysle dopiero okolo 30

Gość wwrrr
"Moim zdaniem to nie wypali i zmarnujesz najlepsze lata na niego." Lata, w czasie których kobieta nie złapie męża, to lata zmarnowane :classic_cool:

Gość ja mam 26 lat a moj
narzeczony 22 lata. Za pol roku mamy slub, ale to tylko dlatego, ze on jest na to gotowy...ja moglabym jeszcze troche poczekac...nie wiem, rok, dwa...ale Ty autorko zrozum, ze on ma 22 lata...Ty w tym wieku juz chcilas slubu? Juz bys od razu wychodizla za maz? Jak Ty myslalas w jego wieku? Respektuj te roznice wieku, a jezeli nie umiesz to dobrze zrobilas rozstajac sie....macie inne spojrzenie na swiat. Ja i moj narzeczony mimo roznicy wieku mamy takie same priorytety, gdyby bylo inaczej coz...byloby rozstanie

Gość smutna walentynka
Ja to rozumiem dokladnie tak jak ty "uuu". Nie traktuje mnie powaznie. Wczoraj stwierdzil ze zmieni swoje plany specjalnie dla mnie i za 2 lata sie pobierzemy. Tylko, że dla mnie było juz za poxno zbyt bardzo bylo mi przykro, nie chce litości ani ochłapów.

Nie, nie miałam na myśli, że to lata zmarnowane, bo faceta na męża nie znajdzie. Miałam na myśli to, że kobieta pisze, że nie chce mieć dzieci po 30. Poza tym najlepsze lata na urodzenie dziecka to do 30, im później tym gorzej dla dziecka. A zakładam, że autorka nie chce mieć tylko dziecka, bo chce mieć pełną rodzinę, tzn mąż, żona, dziecko. Więc spędzając czas z niezdecydowanym facetem, może ten najlepszy czas na dziecko, założenie rodziny zmarnować. Bo obudzi się w wieku 30 lat a on jej powie, że wybacz Kochanie, ale zastanowiłem się w końcu, bo dorosłem i trzeba założyć rodzinę, ale wybacz, bo nie chcę z Tobą. Autorko, powiem Ci, że ja też jestem w związku z facetem, 3 lata. I wiesz.. ja akurat jestem młodsza od Ciebie, facet jest w Twoim wieku. I on mi kiedyś mówił, jak to nie może doczekać się ślubu.. ale to tylko puste słowa były.. bo jak się później okazało, zamieszka ze mną chętnie, będzie żył jak rodzina, a jak pytam w czym mu ślub przeszkadza, to mówi, że nie jest gotowy MATERIALNIE. Śmiech. Zastanawiam się czasem, dlaczego z nim ciągle jestem. On teraz mi mówi, że będzie ten ślub za rok lub dwa.. Tylko wiesz co? Mnie to nie cieszy. Myślę o innych, o tym, czy spotkam innego faceta, którego pokocham i moje życie się zmieni. Zdałam sobie sprawę, że już za późno. Też było mi przykro jak Tobie, nie chcę ślubu, bo mu mówiłam tyle razy o tym. Poniżyłam się przed nim wielokrotnie. Szkoda, że dopiero teraz to wiem. Tylko widzisz, ciężko mi podjąć decyzję :( Młoda jestem i niedoświadczona tak przez życie.. nie umiem podejmować decyzji.. ale jak myślę o przyszłości z nim, to mnie to załamuje, bo nie chce być chyba z kimś takim jak on.. już nie mówiąc tu o kwestii ślubu.. Po prostu niektórych słów, zachowań się nie cofnie i zastanawiam się, po co marnować czas na związek z nim, skoro już teraz mam duże wątpliwości, czy z nim być..

Gość smutna walentynka
Dokładnie, koło 30tki sie namysli na slub tylko z kim innym.Powiedziałam mu to wczoraj, wysmiał mnie ale nic dziwnego co on może wiedzieć w wieku 22 lat. To moja wina, że wziełam sobie dzieciaka a nie faceta.

Ten mój ma 26 lat i widzę, że jest dzieckiem kompletnym. Ale to zależy od wychowania też. Jego ojca nie było całe życie, bo pracuje za granicą, to nie nauczył go odpowiedzialności. 26 letni facet powinien myśleć już doroślej a nie mówić, że mieszkać razem możemy, ale na małżeństwo nie ma szans, bo nie ma warunków.. Czuję się jak wykorzystana idiotka głupia niestety :( Może to głupie, ale zawsze chciałam mieć tylko jednego partnera seksualnego, z nim się kochałam, bo byłam tak pewna, że to on. Ale jednak prawdą, że głupie jesteśmy - niektóre kobiety( bo się jeszcze ktoś obrazi), bo się zakochujemy szalenie. Żałuje, czuje się jak szmata :( Spotkam może kogoś innego, i nie będę miała poczucia, że to on był moim jedynym, ale życie mija dalej. A jak spotkam prawiczka, to już w ogóle poczuje się beznadziejnie. Ale tu trochę odbiegam od tematu i pewnie nie zrozumiecie tego.. Ale to może dlatego mam takiego podejście, bo mój facet wiem, że z nie dziewicą nie mógłby być. Uważa je za gorsze. Wszyscy faceci tak mają?

Gość smutna walentynka
nie nie wszyscy tak maja :) nie dla każdego faceta cnota kobiety to sprawa honoru

A Ty się z nim rozstałaś, czy myślisz nad tym?

Gość smutna walentynka
wczoraj sie rozstalismy