Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma kalinkiii

Do mam na wychowawczym platnym?Wazne.

Polecane posty

Gość mamma kalinkiii

Czy tez tak macie.W styczniu dostalam wychowawczy 25.01.A dzis patrze na konto i mam przelany wychowawczyWplyw byl 2.08.Po 2 tyg,. dostalam kase.Co oni wyprawiaja.I co teraz potem kase dostane pod koniec marca.Nie mozna normlanie co miesica np. 25 kazdego miescia przelewac kase na konto.A w decyzji mam napisane wyplata do ostatniego kazdego miesiaca.

a co to za roznica lepiej wczesniej dostac niz za pozno :) twoj problem jak nie umiesz kasy na koncie utrzymac

Gość marcepankowa
Ja zawsze dostaje po 20 każdego miesiaca,w decyzji ma do konca miesiaca.

Gość mamma kalinkiii
Wiadomo jak jest kasa od razu i to potrzeby sa.I teraz sie martwie kiedy w marcu dadza kase.Znajac ich moze dopiero pod koniec miesica.

Gość nanananna
zadzwon i się dowiec co i jak

Gość JAS I JAS
Witam Przepraszam za wścibstwo, ale jak to zrobiłaś że masz płatny wychowawczy?? Mnie własnie skończył się urlop macierzyński, a pracę straciłam z dniem porodu, czy ja też mogłabym wnioskować o płatny wychowawczy?

Gość eljklwejrewr
JAS i JAS nie przysługuje ci płatny wychowawczy, bo nie masz pracy

Gość jas i jas....
a dlaczego straciłas prace z dniem porodu. przeciez nie mozna zwolnic kobiety w ciązy ani zaraz po porodzie? kodeks pracy ci to gwarantuje!

Gość marcepankowa
Jezeli nie przekroczysz jakiegos dochodu na osobe chyba cos ok 500 zl za poprzedni rok to ci sie nalezy.

Gość jas i jas....
a wychowawczy jest płatnybvjezeli dochody rodziny nie przekraczaja 500 zł z groszami na os. no i jesli pracujesz na etat przynajmniej pół roku

Gość eljklwejrewr
No i musisz mieć to zatrudnienie, bo o wychowawczy wnioskujesz właśnie do pracodawcy, a jak nie masz pracy to poprostu siedzisz w domu albo po zasiłku macierzyńskim szukasz nowej.

Gość eljklwejrewr
A Kodeks Pracy gwarantuje ochronę do dnia porodu, a nie po porodzie. Skoro miała umowę do dnia porodu to ok. Ale pracodawca nie musiał wcale podpisywać umowy na po porodzie, bo nie miał takiego obowiązku.

Gość jas i jas...
no chyba ze jest zatrudniona na podtawie umowy o dzieło, zlecenia czy prowadzących własną działalność gospodarczą.

Gość eljklwejrewr
Przeczytaj sobie dział o rodzicielstwie Kodeksu Pracy i jak umiesz dobrze interpretować przepisy, to wtedy się wypowiadaj. Bo jak widzę co piszesz to szkoda gadać :D Zresztą wiem swoje i nie będę się przegadywać z niedouczoną :-)

Gość tez zasilkowa mama
Ja bylam na umowie na czas okreslony do konca sierpnia 2009,urodzilam w lipcu,bylam na macierzynskim z zusu i tyle. wydaje mi sie,ze moze autorka miala na mysli macierzynski? ja tak mialam,ostatni macierzynski przyslugiwal mi w grudniu,dostalam go 2 tygodnie po poprzednim