mloda234 0 Napisano Luty 15, 2010 da się zajść w ciążę jeżeli nie ma kobieta dni płodnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niechcaca Napisano Luty 15, 2010 to tak jak zrobić ciasto bez produktów, da się? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samasobie 0 Napisano Luty 15, 2010 bez owulacji zapłodnienia nie ma. pytanie, skąd ta pewność, że nie ma dni płodnych? obserwacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mloda234 0 Napisano Luty 16, 2010 sprawdzam śluz przed okresem i po okresie i wtedy go nie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sluz to za mało Napisano Luty 16, 2010 powinno sie mierzyc temperature i obserwowac sluz - takie połaczenie jest polecane przy NPR i zdecydowanie pewniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość śluz jest słabym wyznacznikiem Napisano Luty 16, 2010 skup sie raczej na temperaturze. mnie ona nie zawodzi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okoani 0 Napisano Luty 16, 2010 buhaha - na podstawie śluzu orzekasz o owulacji? no to gratuluję wiedzy :> Żeby mieć pewność, że doszło do owulacji, trzeba systematycznie mierzyć temperaturę. Śluz płodny pojawia się, gdy organizm przygotowuje sie do owulacji, ale może sie zdarzyć, że pod wpływem jakichś czynników organizm się "rozmyśli" i do owulacji nie dojdzie w tym momencie, tylko później. Owulacja może też wystąpić nawet kilka dni po tym jak już zniknie śluz o cechach płodnych i jest to jak najbardziej normalne. Sama więc widzisz, że kierując się tylko śluzem, można się mocno zawieść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mloda234 0 Napisano Luty 16, 2010 mi chodzi o to że czy jest szansa że zaszłam w ciążę skoro 4 dni po okresie gdy nie miałam śluzu mogło dojść do zapłodnienia omijając temat w jaki sposób do tego doszło co prawda nie doszedł on we mnie nie było zabezpieczen i wszystko trwało góra 3 min? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niechcaca Napisano Luty 16, 2010 baaardzo mało prawdopodobne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mloda234 0 Napisano Luty 16, 2010 wyczytałam również że jeżeli nie było tego śluzu to znaczy że pleminiki po 3h umierają i tu moje pytanie ile trwa droga plemnika do komorki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach